Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויות מעבודה במוסך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צודק.

אני הייתי מבין אותו אם בטיפול בסיסי של פילטרים, שמנים ונוזלי קירור הייתי מסתבך כל פעם מחדש, אני אישית אולי היית שם את המפתחות. אבל על דברים "רציניים" קצת יותר, יש לדעתי מקום ל הבנה יותר מחודש.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל מקום עבודה כאשר מגיע עובד ללא ניסיון

מנהל\אחראי חייב לקחת את זה בחשבון, חודש הוא בהחלט אינו אינדיקציה לטיבו של עובד,

תבהיר למעסיק הבא שלך שאין לך נסיון מעשי אך יש את הרצון ללמוד ולהתמקצע,הרעב להתקדם ולהצליח בתחומים מסויימים חשוב לא פחות מניסיון.

פורסם

דרך הפיטורין שאתה מתאר אינה תקינה.

זה לא משנה אם אתה עובד חודש או 20 שנה, עדיין מגיע לך שימוע לפני פיטורין.

במידה ופוטרת ככה במקום ללא שימוע, תוכל לתבוע ולזכות ב 3-6 משכורות.

קח בחשבון שאם תתבע, סביר להניח שבעל המוסך ידאג להפיץ את העניין בין יתר המוסכים באיזור וככל הנראה הם לא ירצו לקחת אותך לעבוד אצלהם.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

מראש מתנצל, לא מתכוון להעליב או להשפיל.

לי אתה נשמע בכיין.

אכלו לי, שתו לי, לא נתנו לי, לקחו לי.

שנס מותניים ותפיק מזה את המסקנות הדרושות.

לא אומר שהם טלית שכולה תכלת, אבל למיטב ידיעתי נכנסת לתחום קשוח.

מוסכניקים בד"כ לא עוברים השתלמויות/סדנאות/קורסים/תואר להיות מנהלים, ויחסי עובד מעביד באים לידיי ביטוי בצורה דיי שכונתית.

תזרום, תבין איפה אתה נמצא... ברומא תהיה רומאי.

גילוי נאות, אין לי שמץ במכונאות ולא במוסכים - לא מזלזל במוסכניקים אני אישית מכיר לא מעט איכותיים מאוד.

Seat Mii 3Doors

פורסם

מכונאות זה לא לכל אחד.

אני עוסק במכונאות מטוסים ואצלנו כל עובד חדש שמבצע פעולה מסוימת בפעם הראשונה לידו עומד הראש המשמרת שמסביר לו מה לפרק ואיך.

מה שכן מציק לי לא שאני שמאלני או משהו זה הגישה שלך לעובדים אחרים במקרה הזה ערבים,אתה צריך להבין שברגע שתתחיל לראות אדם לפני הדת שלו ומוצאו תהיה מוכן ללמוד מאחרים השונים ממך(אני לא מאמין שזה מעצבים)ומה לעשות שחלק גדול מהמוסכניקים ערבים.

פורסם

אני חושב שבתחום הזה חסר אנשים איכותיים ומי שמתיחס לתפקיד שלו ברצינות ,רוצה ללמוד ולהשקיע ,יכול להתקדם ולהצליח , לעבור הכשרות מתקדמות ולהגיע גם לתפקידי ניהול במוסכים גדולים .

כמובן שחודש עבודה זה מעט מאוד זמן ואתה ממש בתחילת הדרך ,קורה שיש תקלות עם הבוסים בעבודה לדעתי זה הגיע מהר מידי לפיטורים ואולי אנחנו לא רואים כאן את כל התמונה. לדעתי אם אתה באמת מחובר לתחום אסור לך לוותר ואתה צריך לתת לזה צ'אנס במקום אחר .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
מכונאות זה לא לכל אחד.

אני עוסק במכונאות מטוסים ואצלנו כל עובד חדש שמבצע פעולה מסוימת בפעם הראשונה לידו עומד הראש המשמרת שמסביר לו מה לפרק ואיך.

מה שכן מציק לי לא שאני שמאלני או משהו זה הגישה שלך לעובדים אחרים במקרה הזה ערבים,אתה צריך להבין שברגע שתתחיל לראות אדם לפני הדת שלו ומוצאו תהיה מוכן ללמוד מאחרים השונים ממך(אני לא מאמין שזה מעצבים)ומה לעשות שחלק גדול מהמוסכניקים ערבים.

אולי דרך הניסוח שלי לא הייתה ברורה, אבל דווקא החמאתי לערבים כאן, שיודעים לעבוד ואילו אני פחות טוב.

עדיין לא נעים לראות שאתה מופלה כי אי אפשר להתייחס רע לאלו שעובדים הכי קשה כי אם הם יעזבו מי יחזיק את המוסך.

גם אני בנאדם.

אבל זה לא קשור למוסך הנוכחי.

פורסם

אשריקו, נשמע שנפלת על מנהל פח.

אל תתייאש, תחפש מקום אחר לעבוד בו אם אתה באמת אוהב את התחום.

בנוסף, יש לך איזשהו תואר או קורס שעברת בנושא? משהו שיכול לגרום למעביד לרצות לשמור אותך? אולי שווה לך לחפש כזה דבר לפעם הבאה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אושריקו כבר עשית צבא? אם לא ואתה רוצה לעבוד במכונאות תבקש להיות בחימוש רכב. אחרי 3 שנים של עבודה במכונאות אתה תדע אם זה המקצוע בשבילך או לא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין לי משהו נגד ערבים ו/או מוסלמים.

אבל זה לא ממש נעים להיות במקום שבו כולם חוץ ממך באים מתרבות שונה, ומדברים בשפה שאתה לא מבין. אתה מרגיש לא קשור, ונראה לך שמתייחסים אליך בזלזול, ומדברים מאחורי הגב שלך.

זאת לא חוויה נעימה, בין אם תהיה במוסך שבו כל העובדים ערבים, או מחלקת הנהלת חשבונות שבה כל העובדות זה נשים רוסיות בגיל 40 פלוס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אינני איש בשורות....

אני לא מכיר אותך, ואין לי מושג האם "יש לך את זה" במכונאות או לא.

אני גם לא מכיר את האנשים שעבדת אצלם... האם הם עשו טעות ששכרו עובד מתלמד והיו צריכים בכלל מקצועי ?

דבר אחד אני כן יודע - וזה שהמצב במוסכים, מהחינת חומר אנושי, הוא גרוע ברוב המקרים. זה מתחיל ממה שאתה מתאר - כל מיני בעלי מוסכים שמתנהגים כמו בהמות, ונגמר בהרבה מירמור ודיבורים מאחורי הגב של יתר העובדים.

עשה לעצמך טובה, חפש מקצוע אחר ותשאיר את התחביב, תחביב. זו דעתי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

"מזועזע מהמצב של המוסכים בארץ"

עבדת בזוג מוסכים ואתה מזועזע מכל המוסכים בארץ? תשמע, תראה.. די בטוח שיש כמה אלפים טובים של מוסכים בישראל, די בטוח שלפחות חלק מהם בבעלות אנשים-שלא-דוברים-ערבית (מספיק פוליטיקלי קורקט בשבילכם?) וישמחו לעובד שכר מינימום שמגיע מרקע דומה. (מוסכי יבואנים, חברות ליסינג וכו')

מה שאתה אומר מקביל ל"אכלתי פלאפל בערד ואני מזועזע, כל הפלאפליות בארץ חרא." זה פשוט לא הגיוני.

נפלת על מעסיק חרא, תחליף מעסיק, סה טו. (בהנחה שאתה עדיין רוצה לעבוד בתחום, כי תכלס לא חסר עבודות שכר מינימום שבהן תקבל יחס טוב יותר)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ידידי היקר, ממה שאני מבין מבין השורות אתה בוגר קורס של 10 חודשים בתחום ועם ותק של 4 חודשים במוסך למשאיות.

אם אני הייתי קולט עובד עם כזו הכשרה וכזה ניסיון הייתי מצפה ממנו לדעת לפתוח בורק ולדעת לעשות דברים באופן עצמאי עם הנחייה בלבד של איש מקצוע בכיר. בטח לא ברמה שאחרי חודש לא יודע לפתוח בורג סורר.

גם הגישה שלך נשמעת כאילן אתה החלטת איך צריך לעבוד ולא משנה מה בעל הבית רוצה. אם הוא לא רוצה שתנקה אז אל תנקה. הוא זה שקונה את העבודה שלך ממך והוא זה שאומר מה הוא רוצה לקנות (ומותר לו לטעות. זה העסק שלו והכסף שלו).

העצה שלי אליך היא שאם אתה רוצה להתמקצע בתחום לך למוסך קטן שבו תהיה אתה ועוד עובד אחד או שניים חוץ מהבעלים, תציג את עצמך מלכתחילה כבוגר קורס אבל עם ידע תיאורתי בלבד ושאתה מוכן לעבוד קשה כדי ללמוד את המקצוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אושריקו, אני לא מבין כלום במוסכים, אבל כן שמתי לב לזה שאתה יודע להתנסח בבהירות, אכפת לך מסביבת העבודה שלך ואתה מוצא לנכון לבקש עזרה ועצה מאחרים כשצריך.

אלו תכונות מעולות אצל כל עובד ורק מעיד עליך טובות.

אני מניח שתחום המוסכים ברובו לא מצטיין בחומר האנושי או בתכונות האלה. ניסיון אפשר לצבור, תמשיך לחפש מקום שיכבד אותך ובתקווה יזהה את הפוטנציאל שיש בך.

בהצלחה

• תוכן חדש...