Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויות מעבודה במוסך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני במוסכים קרוב לחצי שנה, עבדתי 4 חודש במשאיות ועד היום חודש+ במוסך פרייבטים. אפשר לומר שפיטרו אותי היום אבל אני חייב לומר שאני מזועזע מהמצב של המוסכים בארץ. איך לעזאזל בנאדם רוצה שתוך חדש אני אפתח מנועים וגירים?איך בנאדם אומר שאני לא בכיוון וכל מה שאני עושה זה לא טוב? אז מה קרה, היום פתחתי קלאץ' על מנוע מפורק בחוץ, פתחתי 5 ברגים, כרגיל רכב צרפתי עם גישה כיפית, בורג אחרון עשה בעיות, ביקשתי עזרה מאחד העובדים, בעל המוסך ראה וקרא לי לחדר ואמר לי להתראות. הכל טוב ויפה, אבל למה לעזאזל תוך חודש מפטרים אחד שלא יודע כלום ורק עכשיו הוא מתחיל? באמת בעלי המוסכים רוצים רמבוים ? מה שמצחיק הוא שבנוסף למכונאות השקעתי בנקיוניות והוא עוד בא אליי בטענות שהוא לא רוצה מנקים במוסך.

הכי מעצבן אותי שנתתי את כל מה שאני יכול, חפרתי לעובדים שיתנו לי לעזור להם, נהרסו לי הרגליים וכל מה שעשיתי זה לא טוב, כי אני נתקע פה ושם על דברים, שלדעתי טבעיים.

כל מה שלמדתי על ברגים, על בוקסות, על כלים וכל השטויות האלו אמנם עזרו לי אולי להתחיל לעשות טיפולים קטנים בבית, אבל אני יוצא בהרגשה חרא מהמוסכים בארץ.

אז כן, העובד הערבי בן ה16 יכול ללמד אותי מה זה מכונאות, כל אחד וההתקדמות שלו.

אין לי נסיון, כולה סיימתי קורס בן 10 חודשים שגם המעשי שלו לא באמת שווה כלום אלא רק תיאורית.

לעומת זאת במוסך המשאיות לא נתנו לי להתקדם ונתנו רק לנקות + השפלות ויחס מפלה לעומת הערבים.

עכשיו אני שואל אתכם, האם שווה לפרוש מהתחום בגלל הבעלי המוסכים או להמשיך לחפש אחד שייתן לי הזדמנות ולא יפטר תוך חודש?

נכון, הוא רוצה הכנסות, אבל בנאדם בא בתור מתלמד, אם הייתי יודע שתוך פחות מחודש(ההערות התחילו לפני היום) רוצים אחד רמבו לא הייתי נכנס לזה מלכתחילה.

עכשיו כל הביטחון שלי ירד לרצפה ונתקעתי עם מקצוע שאני אוהב.

:roll:

אה, ירדתי 5 קילו לאחר שלקח לי להעלות את המשקל הזה יותר מחצי שנה, עוד סיבה לבאסה...

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוויה אחת גרועה במקום X ואתה רוצה לשבור את הכלים? כנראה שזה באמת לא בשבילך...

בהייטק אין סנטימנטים לעובדים. במוסך יהיה? יש אלף כמוך.

grow a pair ותמצא מקום אחר.

פורסם (נערך)

ידידי, לא צריך להתרגש. זה קורה בכל מקום, היום אין עובדים- יש עבדים.

לאנשי קבע מצטיינים אין סנטימנטים ומעיפים אותם הביתה. היה לי במחלקה איש קבע שהיה תוכניתן, תותח על. חסך לצבא המון כסף עם התוכנות שהוא בנה,

קיבל מצטיין חיל האויר (!!!) בגלל התוכנות שהוא בנה והתהליכים שהוא קיצר ובמקום לקבל קידום- באו אליו ביום בהיר אחד בגיל 40 כמעט ואמרו לו חבר, אין תקן, הביתה.

אל תיתן למקרה כזה להוריד לך את הבטחון. כרגע יש לך 2 אפשרויות:

1) להתייאש ולעבור למקצוע אחר, שגם שם, לא בטוח שיהיה טוב (אני לא אומר כדי לבאס אלא שתדע שזו האמת).

2) להגיד לעצמך שאתה לא מתייאש, תשב, תלמד על המקצוע עוד, תראה סרטים ביו-טיוב ותעמיק את הידע שלך לרמה גבוהה מאוד שאפילו בעל המוסך לא יגיע אלייה עוד 100 שנה (אגב, מה עם הסבה לדיאגנוסטיקה ברכב? האם חשבת על הכיוון?).

בצבא הורידו לי את הביטחון ועשו ממני מטומטם. בסוף הבנתי שהכל היה מלחמות של אנשי קבע שפחדו על התחת שלהם כי הייתי עושה עבודה של כמה אנשים. היום אני יכול להגיד לך בבטחון מלא שאני הרבה יותר טוב מאלה שהשפילו אותי,

אמנם אני לא מרוויח מיליונים אבל מה שאני מרוויח הכל בדרך ישרה ואני לא רומס אנשים בשביל הפרנסה שלי (אני השתחררתי מזמן ועובד במכללה גדולה) ואני לא מפחד לשתף את הידע שלי במחשוב עם אחרים, כי אני יודע מה אני שווה (לעומתם שהיו שומרים הכל לעצמם).

בהצלחה,

איתמר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם (נערך)

לא הבנת. אני מצפה מאחד תותח שבאמת יה יה תותח ולא ישחק משחקים. אני לא הייתי מצפה ממתלמד להתחיל לפרק את כל העולם ולהרכיב תוך פחות מחודש בנוסף לזה שחשוב לו הנקיון והסדר במוסך למרות שזה לא העיקר. אז לתת הזדמנות ולא לחתוך מהר. מה לעשות שלא נולדתי תותח שמרכיב ומפרק כל דבר באוטו תוך פחות מחודש.

לכל מי שמגיב לי על רכב צרפתי, חבל שלא הבנתם שהתכוונתי לגישה הנוראית שיש לרכבים האלו ולא לשום דבר אחר. יכולתי לציין בפניכם שפירקנו 800 פעם ברנו ראשי מנוע וכאלה אבל לא לזה התכוונתי, אלא לגישה הבעייתית שגורמת לכל מכונאי לקלל אותם. וגם ל"עוזרי מכונאים" כמוני.

ערכתי בשבילכם.

גם מעצבן אותי שנפלתי על מוסך משפחה ועכשיו למצוא דבר כזה זה באמת קשה.

פורסם
... אז מה קרה, היום פתחתי קלאץ' על מנוע מפורק בחוץ, פתחתי 5 ברגים, כרגיל רכב צרפתי עלוב, בורג אחרון עשה בעיות, ...

הניסוח שלך לגבי העבודה, כלי הרכב שאתה מטפל בהם, חברך לעבודה ועוד... מדאיג.

האם תוכל בבקשה לתאר באיזה דרך פתחת את הברגים.

האם הוצאת את כל הבורג הראשון ואז את כל השני, השלישי והרביעי ואז כשהגעת לאחרון הוא לא נפתח?

פורסם (נערך)

קודם כל ערכתי.:-) כתבתי את זה קצת מעצבים כי לא היה לי מזל עם רנו.

לנושא, פתחתי את הקלאץ' ובסוף היה בורג (כולם עם בוקסת הלן), משהו היה דפוק שם כנראה מלכתחילה, פתאום בא אחד העובדים המבוגרים שלח אותי לשלוח איזה כלי, הלכתי לשאול את אחד העובדים איפה זה (יש להם ארגזי כלים) ובעל המוסך צעק עליי ואמר שאני לא מצליח לפתוח שום בורג כשעוד העובד לא הצליח עם בוקסה והפטיש. ובלי קשר לזה, כל הזמן העיר לי הערות.

חייב לומר שנפרדנו כידידים בשתי המוסכים, אבל במשאיות לא נתנו לי צ'אנס להתקדם ופה עד שנתנו בכלל לא נתנו בעצם כי ציפה ממני להיות רמבו תוך פחות מחודש. ואני חייב לומר שיש לו לב זהב והוא קיבל אותי כמו אח בהתחלה.

גם כן הביא איזה חבר שלו שעשה פוזות וכל פעם העיר לי הרעיל אותו כל הזמן כנראה.

נכון שאני לא ממש משכיל (מודה באשמה) אבל אני בניגוד לאחרים לא הולך למכונאות מלית ברירה אלא בעיקר כי אני אוהב את זה ברמה של אובססיה, ועכשיו אין ביטחון.

פורסם

לכל מי שמגיב לי על רכב צרפתי, חבל שלא הבנתם שהתכוונתי לגישה הנוראית שיש לרכבים האלו ולא לשום דבר אחר

נראה לך שכל היפניות קלות לעבודה? גרמניות? תראה את הידיים של אבא שלי אחרי יותר מ-20 שנה של טיפול במרצדסים, והצרפתיות האלה יראו לך כמו לגו.

לקחת את הכל קצת אישי מדי. במקום לקטר תמצא לך מקום אחר (אה, יצא לי חרוז :wink:)

פורסם

למה אתה בכלל רוצה לעבוד בתפקיד כזה?

מילא העבודה, אני לא נכנס לתוך התחביבים ומה שעושה את זה לאנשים, אבל ההתנהלות?

ההתנהלות במוסכים דומה להתנהלות של דוכן פלאפל. ללא שום תנאים. התנהלות שטובה באופן מוחלט רק לבנאדם אחד- למנהל.

פורסם

לנושא, פתחתי את הקלאץ' ובסוף היה בורג (כולם עם בוקסת הלן), משהו היה דפוק שם כנראה מלכתחילה,

אם הבנתי נכון מדבריך.

לא כך פותחים בורגים, פותחים בורג אחד קצת, לאחר מכן שני בהצלבה קצת, שלישי, רביעי וחמישי ושוב חוזרים לראשון.

איך שהבנתי שפתחת נוצר על הבורג האחרון לחץ ואז באמת יהיה מאוד קשה לפתוח אותו.

כשסוגרים, אותה פעולה לכיון ההפוך.

פורסם
למה אתה בכלל רוצה לעבוד בתפקיד כזה?

מילא העבודה, אני לא נכנס לתוך התחביבים ומה שעושה את זה לאנשים, אבל ההתנהלות?

ההתנהלות במוסכים דומה להתנהלות של דוכן פלאפל. ללא שום תנאים. התנהלות שטובה באופן מוחלט רק לבנאדם אחד- למנהל.

אני נוטה להסכים עם דברייך אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל. בן דוד שלי מכונאי מוכשר וצעיר, אביו גם היה מכונאי מוכשר (עבר בירושה :-D )

עבר כמה שנים במוסך מורשה, לא משנה איזה. לפני כמה חודשים החליטו להרע להם את התנאים והוא החליט לעזוב.

היום הוא עובד בקומפיוטסט והוא מאוד מרוצה מהעבודה ומהמקום, ככה שאין מקום שהוא קל לעבודה.

אני חושב שפותח השרשור אם הוא באמת אוהב את התחום שישאף ללימודי הנדסת מכונות בהתמחות רכב ואז הוא יוכל לעבוד למשל כנציג שירות ארצי או משהו בסגנון בעבודה הרבה יותר מתגמלת מכל הבחינות ואם לא ללמוד מהנדס אז לפחות הנדסאי רכב/שמאות/דיאגנוסטיקה ברכב (לא מזמן מוסך מורשה הציע לי לעבוד אצלו בדיאגנוסטיקה למרות שאין לי רקע במכונאות עקב הידע שלי במחשבים, הוא חיפש בנאדם שיודע לשבת מול גוגל ולקרוא ספרות טכנית של תקלות ומבחינתו היה ללמד אותי הכל מאפס).

פורסם

מנהל שמפטר עובד בכל עבודה שהיא מבלי שנתן לאותו עובד את הכלים והתמיכה הבסיסית להתמודד עם ה"משימה" אזי אותו מנהל צריך לשים את המתפחות .

אבל כולם טווסים אין כאן מנהל אחד שיגיד - כן אתה צודק לא נתתי לך את הכלים אני אשם וככה זה נראה.

לראיה מנכ"לים שממוטטים חברות וממשיכים להתקדם .

תמשיך ללכת עם הלב!

(הכותב הוא מנהל צוות בחברת הייטק מעל עשור).

נכנסתי לקנות טולדו חדשה - אשתי אמרה שזה אוטו של זקנים ->

ובאותה נשימה שאלה מזה הרכב היפה הזה ->

בסוף יצאתי עם לאון 1.2TSI MK3 !

פורסם

לראיה מנכ"לים שממוטטים חברות וממשיכים להתקדם .

זה דברים שקורים רק כאן בישראל, מדינת הקומבינה. לא מזמן למדתי קורס בתחום אבטחת מידע, לימדו אותנו על רגולציות. בין היתר למדנו שם שיש מקומות בעולם שאם מנכ"ל גרם לנזק כספי לחברה שהוביל לקריסה שלה, בתנאים מסויימים הוא חשוף לתביעה אישית.

• תוכן חדש...