Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז נתחיל בזה שאני לא נציג ואלו רק רשמים אישיים שלי שמבוססים על תחושה והתנהגות רכב . הרכב עם 230K

הקסאדו לגיר מגיע בצורת מזרק בכמות די קטנה שמספיקה עד 8 ליטר שמן זה הוא לא תוסף מסמיך בכל מקרה כי הכמות פשוט מאוד קטנה בשביל לעשות משהו לשמן .

את הרכב קניתי כשבתוכו כנראה שמן דקסטרון מתוצרת איסידלקו (כך המוכר אמר לי) התופעות שגם התלוננתי עליהם פה היו שהגיר מאוד עצל , כלומר מעביר הילוכים בסביבות ה 2000 טורים מה שאילץ אותי לנסוע על שני רוב הזמן ומלא קיקים . כמו כן היתה מכה די מורגשת בהעברה מ 3 ל 4 במיוחד אחרי נסיעות ארוכות . ובכללי ההעברות לא היו נעימות אם כי לא הורגשו מכות או דפיקות למעט מה שציינתי.

על הקסאדו עוד שמעתי בארץ אך ההמלצה קיבלתי מדוד שלי שהוא בעסקי הרכב ברוסיה ושם קסאדו היום בין החברות המובילות בתחום השמנים והתוספים לרכב. התוסף אמור לצפות את הגיר בחומר קרמי וכמו כן לסגור סריטות ובלאי עד גבול מסויים .

אז מה השתנה אחרי 1500 ק"מ שזה תקופת הפעילות של התוסף . המכה שהיתה בין 3-4 נעלמה , ההעברות יותר נעימות אם כי עדיין מורגשות . אבל התנהגות הגיר השתנתה לחלוטין . הגיר הוא חכם אך לא מהסוג הלומד אלה מסוג שמזהה את תנאי הדרך ובתאוריה אמור בעליה לא להעביר הילוך גם אם הלחיצה על הגז היא חלשה לפני זה רוב ההעברות היות כבר ב 2500-2000 סלד כיום הגיר ממש מתנהג לפי תנאי הדרך בעליות אפילו בלחיצה עדינה הטורים ממשיכים לעלות וההילוך נשאר (כמו שרצוי) ובמישור ההחלפות ממש בהתאם למצב הדוושה. פשוט נהיה כייף לנסוע אם הגיר הזה וחזרתי שוב לנהוג על D . עלי לציין גם את הבלימת מנוע בירודות והורדת ההילוך בזמן הירידה בצורה עצמאית ממש מדמים אותו לידני שהיה לי. בכללי הגיר ממש ממש כייפי רק למנוע חסר קצת כוח בטורים הנמוכים אבל על זה בסיפור אחר.

אחרי תקופת ההרצה של הקסאדו החלפתי את השמן גיר , ל שמן מקורי מיצוביבישי בתקן SP3 . את ההחלפה ביצעתי בבית , התהליך פשוט מפרקים את הגלגל הקדמי בצד הנהג אחרי שהרכב יושב על בוק , ישנו בורג ריקון די גדול שפותחים ומרוקנים אצלי יצא יותר מ 5.5 ליטר שמן , אך לדעתי היה שם יותר מדי מכיוון שהרבה פעמים ראיתי קצף על המדיד שגם היה טבול עמוק בשמן . אני מילאתי כ 4 ליטר אחרי זה נתתי לרכב לעבוד לחום עבודה בדקתי על המדיד היה על המינימום הוספתי עוד כ 300 מ"ל וזהו המדיד הראה קו עליון של החם . בזה הסתיימה ההחלפה . את הפילטר שמן לא החלפתי כי הוא חדש וגם לא מצאתי את הכלי לפילטרים אם אני אמצא אני אחליף גם את הפילטר .

לגבי הקסאדו איש איש בעולמו יחיה חלק יראו בזה שמן נחשים אם כי אף פעם לא השתמשו בזה , לי זה עזר .

חשוב לציין עכשיו הרכב עם שמן טרי ברובו ללא התוסף ומתנהג כמו שהתנהג לפני זה עם השמן והתוסף כלומר השפעות התוסף נשמרות.

כבר הוספתי את התוסף קונדישנר שלהם למנוע אבל על זה רק בתום ה 1500 ק"מ של הטיפול .

פורסם

גם לי יש נסיון עם תוספי קסאדו:

אצלי התוסף למנוע הביא לשיפור מורגש אך לא מוכח כי אין שינוי בצריכת דלק ושמן.

ותוסף לגיר אוטומט זה העלים תופעת החלקה לחצי שנה ואז הגיר דרש שיפוץ מלא.

בכללי עד הקריסה של הגיר הגיר עבד חלק יותר(עכשיו בכלל עובד טוב אחרי השיפוץ).

אצלי מדובר ביונדאי לנטרה 1998 1800 עם 270+ אלף ק"מ.

אחי שם תוסף למנוע בפיזו 309 1991 1600.

הוא מציין כי מאז התוסף לא היה צריך להוסיף שמן ונעלם העשן של מנוע הקר בבוקר.

אני מאמין שהתוסף למנוע עבד גם אצלי, ופשוט אצלי יש מנוע שמטעו אוכל שמן, ושום דבר לא יעלים את התופעה לגמרי.

אציין שאני לא איש מכירות של קסאדו ובכללי רכשתי אחד מהמוצרים דרך איביי (למנוע).

פורסם

אחת הסיבות שהחלפתי שמן הוא שאני לא רוצה את התוסף הזה במערכת באופן קבוע , דרך אגב מעניין היה לראות בתחתית הפיילה שאליה ניקזתי , את התוסף הנ"ל יצא החוצה , זה רק מוכיח שהוא לר מתערבב עם השמן .

בכל מקרה ליונדאי 270 זה מכובד לגיר , לגבי המיצובישי יצא לי לראות כבר כאלו שחצו את ה 300 על גיר מקורי הכל עניין של טיפול זה גם אחת הסיבות שרעננתי את השמן עם השמן המקורי ואני מתכוון לחזור על הפעולה כך שגם אם ישאר משהו מהישן זה יהיה מזערי.

• תוכן חדש...