Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה על התגובות.

תיאמתי נסיעת מבחן לימים הקרובים, אעדכן בהתרשמותי.

אם לעוד מישהו יש מה לומר בנושא, אשמח לשמוע...

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם לא צפופה לך מידי, יש מבצע על פיאט 500 אוטומטיות ב 89K ש"ח.

אמנם מנוע משנת טרפפ"ו אבל צריך לראות איך זה בא לידי ביטוי ברכב עצמו ולא לפסול בגלל העובדה הזו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

חברים,

חזרתי מנסיעת מבחן בת כחצי שעה ברחובותיה של העיר ירושלים.

ההתרשמות הכללית שלי מהרכב איננה טובה, וזאת בלשון המעטה.

לצערי, הקפיצה מהאוואו, כפי שנכתב במבחני הרכב, אכן מרגשת אך איננה מספקת כלל וכלל.

להלן אפרט את ההיתרונות והחסרונות. אתחיל מהחסרונות תחילה:

א. מנוע הרכב מרעיש בצורה בלתי נסבלת, כאשר עוברים את רף ה- 4000 סל"ד. מעולם לא שמעתי רעש מנוע כל כך חזק בתוך תא הנוסעים. ולא, אינני מגזים בתיאור. לכך יש להוסיף, למעלה מן הצריך, כי רעש המנוע הוא גס, ולא נעים.

ב. אחת הביקורות הראשונות שעלו נגד הרכב, היא ביקורת בדבר אי יכולתו לספוג שיבושים בכביש ושלא להעבירם לתא הנוסעים. ובכן, שברולט לקחה לתשומת ליבה את ההערה, ונראה כי עשתה כל מאמץ לפתור בעיה זאת. התוצאה - גרועה עוד יותר! בכל דילוג על מהמורה מרכב הרכב ממשיך "להתנדנד" עוד שניות ארוכות לאחר מכן. התחושה היא שהרכב לא "יושב" על הכביש, וכי שליטת הנהג על הרכב מרגישה מלאכותית ולא משרה ביטחון כלל.

ג. הרכב נעדר כח, ונוטה להישאר בהילוך נמוך. 103 הסוסים לא עושים את עבודתם, ודחיקת דוושת הגז מעלה את המנוע לסל"ד גבוהה המלווה ברעש בלתי נסבל כאמור בסעיף ב.

ד. מרווח הרגליים במושב האחורי נפגע, כתוצאה מגודלו של תא המטען. כאשר יושב נהג גבוה, יתקשה לשבת מבוגר במושב שאחריו. הרצון להגדיל את תא המטען הוביל למרווח רגליים קטן מאוד במושב האחורי.

ה. דוושת הברקס לא נשכנית דיו, ואיננה בעלת "טווח אמצע". התחושה היא של "הכל או כלום".

היתרונות:

ובכן, יש גם כאלו, אך הם לא רבים לצערי.

א. עיצוב נאה (לפחות בחזית, אך פחות מאחור).

ב.תג מחיר נמוך (שלדעתי, ובשים לב לחסרונות, כבר לא הופך להיות "אטרקטיבי" כמו שחשבתי בהתחלה).

ג. תא מטען גדול, שבא על חשבון המושב האחורי.

ד. מושב הנהג נוח מאוד, וכך גם תנוחת הנהיגה.

ה. אבזור יחסית מכובד לקטגוריה.

לסיכום: נסיעה של כחצי שעה, הספיקה להותיר בי רושם לא כל כך טוב. אני חייב לציין כי עד היום נטיתי לזלזל בביקורות ובסקירות של כתבי הרכב. לאחר נסיעת המבחן קראתי שוב את סקירותיהם. גיליתי, למרבה הצער, שהביקורת שלהם "קלעה בול" בכל הקשור לחסרונות, וכאמור, אלו רבים ומשמעותיים. אני לפחות התאכזבתי מאוד, והתחלתי לחפש את הרכב הבא אותו ארצה לקנות.

עריכה אחרונה על ידי david1
פורסם
כל הכבוד על התיאור המפורט

אפשר לשאול על מה אתה נוהג היום? כלומר מה היה הרפרנס?

אני נוהג על שני רכבים עיקריים: פיאט גרנדה פונטו 2008, וקיה סיד 2009.

פורסם

הגעת לסלד די גבוהה,כמה נוסעים הייתם ברכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
חברים,

חזרתי מנסיעת מבחן בת כחצי שעה ברחובותיה של העיר ירושלים.

ההתרשמות הכללית שלי מהרכב איננה טובה, וזאת בלשון המעטה.

לצערי, הקפיצה מהאוואו, כפי שנכתב במבחני הרכב, אכן מרגשת אך איננה מספקת כלל וכלל.

להלן אפרט את ההיתרונות והחסרונות. אתחיל מהחסרונות תחילה:

א. מנוע הרכב מרעיש בצורה בלתי נסבלת, כאשר עוברים את רף ה- 4000 סל"ד. מעולם לא שמעתי רעש מנוע כל כך חזק בתוך תא הנוסעים. ולא, אינני מגזים בתיאור. לכך יש להוסיף, למעלה מן הצריך, כי רעש המנוע הוא גס, ולא נעים.

ב. אחת הביקורות הראשונות שעלו נגד הרכב, היא ביקורת בדבר אי יכולתו לספוג שיבושים בכביש ושלא להעבירם לתא הנוסעים. ובכן, שברולט לקחה לתשומת ליבה את ההערה, ונראה כי עשתה כל מאמץ לפתור בעיה זאת. התוצאה - גרועה עוד יותר! בכל דילוג על מהמורה מרכב הרכב ממשיך "להתנדנד" עוד שניות ארוכות לאחר מכן. התחושה היא שהרכב לא "יושב" על הכביש, וכי שליטת הנהג על הרכב מרגישה מלאכותית ולא משרה ביטחון כלל.

ג. הרכב נעדר כח, ונוטה להישאר בהילוך נמוך. 103 הסוסים לא עושים את עבודתם, ודחיקת דוושת הגז מעלה את המנוע לסל"ד גבוהה המלווה ברעש בלתי נסבל כאמור בסעיף ב.

ד. מרווח הרגליים במושב האחורי נפגע, כתוצאה מגודלו של תא המטען. כאשר יושב נהג גבוה, יתקשה לשבת מבוגר במושב שאחריו. הרצון להגדיל את תא המטען הוביל למרווח רגליים קטן מאוד במושב האחורי.

ה. דוושת הברקס לא נשכנית דיו, ואיננה בעלת "טווח אמצע". התחושה היא של "הכל או כלום".

היתרונות:

ובכן, יש גם כאלו, אך הם לא רבים לצערי.

א. עיצוב נאה (לפחות בחזית, אך פחות מאחור).

ב.תג מחיר נמוך (שלדעתי, ובשים לב לחסרונות, כבר לא הופך להיות "אטרקטיבי" כמו שחשבתי בהתחלה).

ג. תא מטען גדול, שבא על חשבון המושב האחורי.

ד. מושב הנהג נוח מאוד, וכך גם תנוחת הנהיגה.

ה. אבזור יחסית מכובד לקטגוריה.

לסיכום: נסיעה של כחצי שעה, הספיקה להותיר בי רושם לא כל כך טוב. אני חייב לציין כי עד היום נטיתי לזלזל בביקורות ובסקירות של כתבי הרכב. לאחר נסיעת המבחן קראתי שוב את סקירותיהם. גיליתי, למרבה הצער, שהביקורת שלהם "קלעה בול" בכל הקשור לחסרונות, וכאמור, אלו רבים ומשמעותיים. אני לפחות התאכזבתי מאוד, והתחלתי לחפש את הרכב הבא אותו ארצה לקנות.

האמת שלפי התגובה של "מבחן הנהיגה" דיי ירד לי מהרכב

פורסם

רכב צריך לבדוק בעצמך,הוא עשה נסיעה בעיר הררית,אולי בתנאים שלך לא תגיע לסלד כזה ותהיה מרוצה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סלד כזה באמת מאפיין נסיעה הררית,זכור לי ממנועי ה1.4 של יונדאי.

נועם פה למשל יש סיקורחצי שנה עם הרכב

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?483647-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%97%D7%A6%D7%99-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98-%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7&highlight=%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?483647-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%97%D7%A6%D7%99-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98-%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7&highlight=%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7

הנסיעה הייתה משולבת בעליות ומורדות כאחד, וכמובן גם במישור. הסל"ד היה גבוה בכל מצב. האוטו לא ממהר לעלות הילוך!

פורסם
הנסיעה הייתה משולבת בעליות ומורדות כאחד, וכמובן גם במישור. הסל"ד היה גבוה בכל מצב. האוטו לא ממהר לעלות הילוך!

4000 סל"ד בנסיעה בתוך העיר נשמע לי הזוי. אני בחיים לא מגיע לסל"ד הזה בנסיעה מהירה בכביש 6.

פורסם

תודה!!!

פורסם

מסתבר שיש עוד הרבה מה לרדת.

עכשיו מציעים את גרסת ה-1.6 עם 0 קילומטר מליסינג ב-75,000.

http://www.motodeal.co.il/deals/63/

מעניין לאן יצליחו לרדת עם ה-1.4 בליסינג.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

פשוט לא להאמין 75 אלף למנוע ה 1.6?

אני חושב שזה הרכב המשתלם בארץ.

• תוכן חדש...