Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לנו בבית סיוויק 2010 שבת זוגתי נוהגת בה לרוב. הרכב מטופל היטב ללא שום בעיו, יושב טוב על הכביש בלי שום בעיות היגוי.

בחודש האחרון אני נוסע על הכביש יחסית הרבה, בעיקר בכביש 6 ונוטה לנהוג בו במהירות גבוהה יחסית, בדכ לא יורד מ-150 קמ"ש.

בעבר כשהייתי מאיץ למהירות כאלה בהזדמנויות שונות (בנסיעה עירונית בין עירונית רגילה בד"כ לא יוצא) תמיד הרגשתי שהרכב אוכל מהירויות כאלה ללא בעיה בכלל, אבל עכשיו, אחרי כמה שבועות של נסיעות תכופות עם אופי נהגיה כזה, נדמה לי שכשאני עובר את ה-140 קמ"ש הרכב כבר לא מקבל את המהירויות האלה בכזו שלוות נפש. זה לא שאני מרגיש ממש רעידות משמעותיות או בעיות בהיגוי, אבל נדמה לי (אלא אם כן זה הכל בראש שלי ) שמשהו בשלווה הזו של הרכב שעד לא מזמן הרגיש ב-160 קמ"ש כמו שהרגיש ב-70 קמ"ש קצת הלך לאיבוד.

האם באופן עקרוני אמורה להיות בכלל בעיה עם נסיעה במהירויות כאלה ? יכול להיות שרכבים לא אמורים לעמוד במהירויות כאלה בתדירות כזו ?

פורסם

יש כאן ביצה ותרנגולת.

מצד אחד, נסיעה בינעירונית טובה לרכב: המנוע ויתר המכלולים נמצאים בטמפ' עבודה אידאלית, הבלאי לתיבת ההילוכים אפסי, כביש 6 נהנה מאיכות סלילה טובה ומבחינת הרכב מדובר בתנאי פעולה אידאליים.

מצד שני מהירות של 150 קמ"ש מאמצת מאוד את הרכב (המנוע והגיר נמצאים תחת עומס רב), צריכת הדלק אסטרונומית וכל האספקט הבטיחותי לא קיים, אי אפשר לצאת טוב מתאונה שמתרחשת ב 150 קמ"ש.

אני מציע להוריד את הרגל מהגז, לא מסוגל להבין את הטיפשות שבמהירות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שים לב שבמהירויות הללו, כל בלאי במתלים,היגוי,צמיגים, וכן הלאה מורגש הרבה יותר.

נסה למצוא פשרה - נניח מהירות סבירה כגון 130 קמ"ש.

פורסם

האם הנסיעה במהירויות כאלה בהכרח מייצרת בלאי מוגבר ?

הרי האוטו נבנה כדי לנסוע במהירויות האלה, הוא מסוגל גם לנסוע הרבה יותר מהר...

פורסם

באיזה סל"ד הרכב עומד ב160 קמ"ש?

וכמה ק"מ אתה מבלה במהירות הזו?

אני עושה את כל כביש 6 פעמיים/ארבע פעמים בשבוע עם רכב 'קצת' יותר חזק ועם 'קצת' יותר מומנט משלך ובכל זאת לא רואה סיבה לנסוע מעל 130.

זה יותר חסכוני, זה טיפה יותר בטוח, זה פחות מעייף, וזה ממזער נזקים במקרה שנתפסת (כי אחרי הכל, זה עדיין מעל המהירות המותרת).

פורסם
אני מציע להוריד את הרגל מהגז, לא מסוגל להבין את הטיפשות שבמהירות.

בוא לא ניכנס לדיון הזה.

מרבית המכוניות המודרניות יכולות לנסוע לאורך זמן במהירויות כאלה ללא חשש, יש רק להקפיד על שגרת טיפולים קפדנית ובדיקה בלתי מתפשרת באופן תדיר של לחץ האויר בצמיגים.

סע בזהירות, תהנה מהדרך ופקח עיניים - העיתונים מתים על כותרות בסגנון של "נתפס טס על כביש 6 ב-150 קמ"ש".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בוא לא ניכנס לדיון הזה.

מרבית המכוניות המודרניות יכולות לנסוע לאורך זמן במהירויות כאלה ללא חשש, יש רק להקפיד על שגרת טיפולים קפדנית ובדיקה בלתי מתפשרת באופן תדיר של לחץ האויר בצמיגים.

סע בזהירות, תהנה מהדרך ופקח עיניים - העיתונים מתים על כותרות בסגנון של "נתפס טס על כביש 6 ב-150 קמ"ש".

אתה מכיר את עמדותי לגבי מהירויות גבוהות. אתה יכול להיות הנהג הכי טוב בעולם, ברכב הכי בטוח בעולם עם התחזוקה הכי טובה בעולם ועדיין חולק את הכביש עם בני עם ישראל, שהתרבות שלהם בכלל ותרבות הנהיגה בפרט היא לא הכי טובה בעולם.

כאן מדובר על הונדהה סיוויק שלא תוכננה להיות שייטת אוטוסטרדות מלכתחילה, והסטטיסטיקה אומרת שהנהג מאחורי ההגה הוא כנראה לא שומאכר וכנראה שגם הרכב לא מתוחזק כמו בגרמניה. אז אולי הסקת המסקנות שלי לוקה בחסר, אבל לנסוע 150 זו טיפשות לשמה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לא מעט סיטואציות שבהן ניתן לנסוע במהירויות כאלה ואף גבוהות יותר מבלי שהדבר חושף מי ממשתמשי הדרך לפרומיל האחוז יותר סיכון ביחס לזה הקיים בנסיעה במהירות חוקית, זולת הסיכון לאבד את הרישיון ועוד כמה ג'ובות טובות.

אבל עזוב, זה לא המקום לנהל בו את הדיון הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

באוטוסטרדות באירופה אפשר לראות מכוניות נוסעות במקטעים יותר ארוכים מכביש 6, במהירויות גבוהות בהרבה - לכך הן יועדו.

הבלאי על האוטו מואץ, אבל לכך הוא נועד.

המניעה המשמעותית היא חוקיות בארץ - האוסרת על נסיעה במהירות כזו.

כאן מדובר על הונדהה סיוויק שלא תוכננה להיות שייטת אוטוסטרדות מלכתחילה, והסטטיסטיקה אומרת שהנהג מאחורי ההגה הוא כנראה לא שומאכר וכנראה שגם הרכב לא מתוחזק כמו בגרמניה. אז אולי הסקת המסקנות שלי לוקה בחסר, אבל לנסוע 150 זו טיפשות לשמה.

מסכים עם איתמר בענין זה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

ללא קשר למהירות !! , ולדעתי הונדה סיוויק ממש לא בנויה למהירויות כאלה לאורך זמן

חוק מספר 1 בנסיעה לכיוון המגבלות - רכב במצב תקין .

א - איזון גלגלים וכיוון פרונט - למניעת בעיית רעידות סטייה ותיקוני הגה תכופים .

ב - לחץ אויר נכון בגלגלים , וצמיגים תקינים .

ג - בדיקת מיתלים וזרועות הגה .

ד - בלמים תקינים .

במידה וכלל המכלולים הללו תקינים ומכוונים נכון - אפשר עם הפעלת שכל ישר .

אייל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני חושב שזה פסיכולוגי.

אני עם רכב בן 20, ו300 אלף קמ והוא משייט במהירויות כאלה בקלות ובלי להתאמץ.

לא השתנה בו משהו בשנים האחרונות.

ובשנה האחרונה אני גם קבוע על בינעירוני ב100+

הסיויק רכב מעולה ואמין, תהנה ממנו.

150 קמש זה מהיר מידי, תשייט על 130, גם פחות בעיות עם החוק וגם מסוכן פחות.

• תוכן חדש...