Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני שובר את הראש איזה רכב לקנות, אולי תוכלו לעזור לי.

לא משנה לי אם סטיישן, מיניוואן, מסחרית (עם 2 דלתות צד), ג'יפ וכו' רק שיענה על הקריטריונים הבאים:

אמין

חסכוני יחסית בדלק (1 ל-10 ומעלה)

מקום למטען (זוג+2 ילדים+הרבה טיולים)

יכול לנסוע 120 קמ"ש בנוחות

עבירות שבילים טובה (גחון גבוה מהממוצע)

תקציב - עד 35,000

שנתון לא נמוך מ- 2004

יש חיה כזאת?

פורסם

בפרמטרים שאתה מחפש,לפי דעתי קיימות שתי אופציות עיקריות:

1. רכב מסחרי כמו: פרטנר,ברלינגו וכדו'. ניתן בקלות למצוא במחיר נמוך.

2. סוזוקי sx4 (תא מטען לא גדול במיוחד,אבל רכב גבוה יחסית,חסכוני,וניתן למצוא אותו במחיר יחסית נמוך,אם כי לא בטוח שנמוך מ35K)

הגבלת התקציב תהיה מאוד בעייתית במיוחד לבקשה לצריכת דלק נמוכה,מכיוון שאתה מחפש רכב עם עבירות טובה וזה פוגע ישירות בצריכת הדלק.

לכן האופציה הראשונה של רכב מסחרי,שכנראה יהיה ידני,עם מנוע דיזל- שהוא חסכוני,ובדר"כ גם גבוה מעט יותר מרכבים משפחתיים,תהיה בחירה קלה יותר למציאה.

פורסם

ברלינגו, פרטנר, קנגו ודובלו זה אופציות טובות.

איך אני מברר באיזה דגמים יש 2 דלתות צד? ומרווח גחון?

הדובלו רכב מדהים רק שלילדים מאחורה פחות נוח עם הבולמים האחוריים כמו שיש לו.

פורסם

+1 לדובלו / ברלינגו ואולי כדאי לשקול גם רנו קנגו.

ה-SX4 לא תכנס בתקציב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ברלינגו, פרטנר, קנגו ודובלו זה אופציות טובות.

איך אני מברר באיזה דגמים יש 2 דלתות צד? ומרווח גחון?

בשתיהן מרווח גחון רשמי הוא כ 14-15 ס"מ, שזה דומה או מעט יותר גבוה ממכוניות פרטיות ממוצעות.

בברלינגו קרטר יחסת נמוך ולכן בחלק גדול ממכוניות האלו מרכיבים מגן גחון (פלטה מברזל/מאלומיניום) מתחת למנוע, שמצמצמת את מרווח הגחון בעוד כמה ס"מ אבל מונעת פגיעות.

קנגו באמת נראית יותר גבוהה באיזור שמתחת למנוע למרות הנתון הרשמי זהה. יש בקנגו מעין מגן גחון מקורי מפלסטיק שלא שווה הרבה, מגיני גחון ממתכת אני לא ראיתי שמרכיבים.

בכל מקרה, בשתיהן אין בעיה לנוע בשבילים כל עוד נוהגים בזהירות ולוקחים בחשבון שזה עדיין רכב נמוך.

הרוב המוחלט של המכוניות האלו נמכרו בארץ עם דלת צד אחת.

דגמים עם 2 דלתות צד נדירים, לפעמים הגיעו בשילוב רמת איבזור יותר גבוהה ולפעמים לא.

ב 35.000 ש"ח אפשר לקנות מודל 2009 ואפילו ישאר עודף.

רוב המכוניות בגיל 5 שנים כבר עם 180-200 אלף ק"מ וחלקן מתחילות להתעייף.

בשנים אלו מדובר במנועי טורבו עם צריכת דלק ריאלית של 1 ל 15-17.

נסיעה ב 120 קמ"ש כמובן אפשרית ללא שום בעיה וללא מאמץ, אבל לאמור שהיא שקטה, אי אפשר.

דגמים עם 2 דלתות צד נפוצים יותר דווקא במודלים יותר מוקדמים, ב 2008-9 אין כאלה כמעט בכלל.

• תוכן חדש...