Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

שבוע שעבר רכשתי רכב חדש - מרצדס C200 מונית לשעבר.

ככל הנראה שבעבר היו מעשנים ברכב + שותים קפה שנשפך = ריח נוראי ומגעיל.

מהרושם שקיבלתי, היה נראה שמעולם לא ביצעו ניקיון ברכב, כמויות הג'יפה שיצאו היו בלתי נתפסות.

אני יציין שהלכתי לקבל הצעה ממקום מקצועי בדיטיילינג, ניקיון פנימי וחיצוני בעלות של 3K, וטיפול עם שלייף ב 5K.

התקציב שלי היה סביב 1500 ש"ח, ולבסוף החלטתי לשבת ולבצע מחקר וחיפוש כאן בפורום איך מנקים את הרכב בצורה נכונה ואילו חומרים אני צריך, ישבתי יומיים וקראתי לא מעט שרשורים של פרוייקטים, גם אמרתי לעצמי שאם אני יעשה את זה לבד אני ירגיש יותר מחובר לרכב.

לאחר העיון המעמיק נסעתי לאוטוסטור, הסברתי לבחור שהיה שם בשם משה את המצב, והוא המליץ לי על חומרים.

החלטתי לעת עתה להתמקד בניקיון הפנימי בעיקר ולבצע שטיפה חיצונית "סבירה" לבינתיים רק עם פלסטלינה ,ללא פוליש ווקס (אני גם צריך לקרוא עוד חומרים על הנושא)

עלות החומרים היתה כ 700 ש"ח.

נציין שאין לי ניסיון קודם עם פרויקטים מהסוג הנ"ל וזאת הפעם הראשונה שאני עושה דבר כזה, בנוסף היה ברשותי גרניק ושואב יבש רטוב.

הגעתי לתוצאה לא רעה, המצב הרבה יותר טוב ממה שהיה בעבר, ורוב הג'יפה והריחות נעלמו.

סך הכל עבדתי יומיים על הרכב, ביום הראשון התמקדתי בתקרה שהיתה זוועתית (תמונות בהמשך), שיטת העבודה על התקרה היתה בשימוש עם חומר לניקוי ריפודים של CG, שפשוף עם מברשת בינונית ושאיבה עם שואב יבש רטוב. סך הכל לקח לי 3 וחצי שעות לעבוד על הגג והקורות (בכל זאת פעם ראשונה), אני לא ממש מרוצה מהתוצאה, אומנם ירדו מרבית הכתמים שנגרמו ככל הנראה מעשן סיגריות, אבל עדיין נותרו כתמים מעצבנים.

ביום השני עבדתי על כל שאר פנים הרכב, פה החברה נכנסה לעניין ולקח לשנינו סך הכל 7 שעות.

לניקוי שטיחי הרכב השתמשתי בחומר לניקוי שטיחים של סנו, המתנה קצרה, שפשוף עם מברשת קשה טבולה במים חמים, ואז שאיבה, לכתמים הקשים השפרצתי APC בדילול 1:5 של שופרסל, עשה עבודה לא רעה, אבל עדיין נותרו כתמים עקשניים.

הדשבורד, דלתות, ריפודים וכ'ו, השתמשנו גם ב APC, בהתחלה בדילול של 1:10 ולאט לאט העליתי את המינון עד ל 1:5 בערך.

זה היה פשוט תענוג לראות את הלכלוך נמס ונתפס במגבות המיקרופייבר.

לאחר מכן על הריפוד (דמוי עור) התזנו silk shine של CG, ועל הדשבורד איזה חומר של מגס.

הצלחנו להיפתר ממשהו כמו 80% מהלכלוך והריחות הלא נעימים, כמו שאמרתי, יש שיפור ניכר אבל עדיין לא מושלם.

שחכנו לנקות את החגורות שספוגות ריח רע - על זה נעבוד שבוע הבא.

מבחינה חיצונית, תכננתי לשטוף את הרכב ביסודיות ואז לבצע פלסטלינה, אבל כבר לא נותר כוח ונאלצתי לוותר על הפלסטלינה לעת עתה.

לפני התמונות, יש לי מספר שאלות.

- נשאר עדיין ריח רע של סיגריות, אומנם לא כמו שהיה אבל עדיין נשאר, מהי הדרך הטובה ביותר להיפתר מהריחות האלה לצמיתות?

- על פח הרכב שמתי לב שיש חתיכות של בטון, איך ניתן להוריד אותם מבלי לפגוע בצבע?

- בחלק האחורי של הרכב, ניתן גם לראות בתמונות, יש מעין כתמים שחורים שנראים כמו אבק\פיח שפשוט מותבע בתוך הפח, ניסיתי לשפשף היטב אבל זה לא עזר כל כך, האם פלסטלינה תוכל להתמודד עם הכתמים האלה? במידה ולא, מה כן?

ובכלל אם יש לכם הערות לשיפור אשמח לשמוע, יש לי עוד הרבה מה ללמוד בנושא.

תמונות לפני:

IMG_20140718_142928.jpgIMG_20140718_142936.jpgIMG_20140718_142947.jpgIMG_20140718_143020.jpgIMG_20140718_143033.jpgIMG_20140718_143044.jpgIMG_20140718_143050.jpgIMG_20140718_143138.jpg

פורסם

מונית זה אתגר לא קטן. אני מוריד את הכובע על האומץ להכנס לפרוייקט שכזה ללא ניסיון בתחום.

פנים הרכב: הייתי מציע לך לנסות את הstain extractor של cg בשילוב עם מברשת, אפילו רוטורית על מברגה. אצלי ראיתי תוצאות יפות על קורות B המפויחות עקב נסיעה עם חלונות פתוחים

הפיתרון הקל לכאורה של שאיבת הגג, נראית הכי טבעית ונכונה- ואפילו משביעת רצון. בדיעבד גיליתי אצלי שזה החמיר את המצב הקיים והחליש את הדבק עוד יותר, וחלק מהגג שלי פשוט נפל. הוספתי לי פרוייקט נוסף.

חוץ הרכב: קודם כל פלסטלינה. אחר כך נוכל לראות את מצבו האמיתי של פח הרכב ולטפל בהתאם. נראה שגם בעקבות הכובע ישארו סימנים והפרשי צבע שיהיה צריך לטשטש ולהעלים.

שיהיה בהצלחה , אתה בדרך הנכונה.

M-TECH E46

פורסם

דווקא שמור בשביל 350K ק"מ.

מכשיר לניקוי בקיטור יעזור בניקוי עמוק יותר.

יש פה איזה בחור (שכחתי את השם) שמתעסק בניקוי פנימי, אם תמצא אותו תנסה לבדוק כמה יקח לך על השלמת העבודה.

ועוד הרבה APC של שופרסל :)

שים בשפריצר וgo crazy על כל מה שאתה רואה. תן לאוטו להתייבש קצת לפני שאתה סוגר אותו

דברים דבוקים סיכוי סביר שירדו עם פלסטלינה (בשביל זה יש אותה)

אחלה עבודה, וגם המדריך שכתבת לקנייה של מונית.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

גם אני חששתי להזיק לדבק של התקרה, בגלל זה לא עשיתי ניקיון אגרסיבי שם כמו שעשיתי לשטיחים.

כמובן שיש שיפור, אבל זה עדיין לא זה

לגבי ניקוי בקיטור, חשבתי על האפשרות הזאת, החום לא יכול להזיק לדבק של התקרה?

לגבי הגג החיצוני, כמובן שעם השטיפה נעלמו חלק מסימני הכובע, אבל עדיין רואים בבירור סימן.

יש גם המון ג'ינג'ים בצבע חלודה באזור הזה, ויש גם סימנים שכאילו מישהו בא עם מברג ,נעץ ברכב, והשאיר גומות, אני מקווה שהפלסטלינה תעמוד במשימה.

אם מצב הגג לא ישתפר כנראה שאשים מדבקה שחורה - דמוי פנורמי.

פורסם

קודם כל נראה ממש יפה ללא ספק תוצאה יפה מאוד!

סתם שאלה ?!

למה השארת את הכיסוי לריפודים ולא חזרת לריפוד המקורי?

אם כבר אז עד הסוף...

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם (נערך)

שמע, קנית את הרכב מנהג שספק אם בכלל מתקלח.

בשביל נהג מונית הרכב זה המשרד שלו - להביא את הסלון למצב כזה של הזנחה זה הזוי. כשקניתי את שלי הייתי מופתע, אבל לאחר שראיתי את התמונות האלה אני מבין ששלי היתה מבריקה לעומתה.

בכל אופן, אם בחרת ללכת על נקיון לבד ולא דרך מקום מסודר, קח בחשבון שזה יקח זמן בשביל להגיע לתוצאה טובה. תעשה נקיון יסודי בחלקים ואל תדלג על שום אזור - אתה תתפלא איפה יכול להצטבר לכלוך.

אני הייתי מתחיל לחשוב על פתרון לפלסטיקה המתקלפת וכל הכפתורים. חלקי פנים חדשים עולים הון. תתחיל לגשש לגבי שיפוץ קוסמטי כלשהו.

עריכה אחרונה על ידי GOLF
פורסם

כיסוי לריפודים? :shock: אני לא חושב שאלו כיסויים. איך הבנת את זה?

זה הריפוד המקורי, בכל אופן לא הרגשתי שאלו כיסויים.

לגבי הפלסטיקה המתקלפת, האמת שכרגע זה החלק שהכי פחות מפריע לי (אני מניח שזה אינדיבידואלי), אולי זה קצת מציק בעין.

אבל חשבתי על ציפוי קרבון, או משהו דומה. החלפה לחלקים מקוריים חדשים לא באה בחשבון בגלל המחיר.

פורסם

בהחלט שיפור משמעותי , כל הכבוד

בקשר לשטיחים והריפודים - ביצעתי גם אצלי בC-class עם APC בדילול של 1:8 וכל הכתמים יצאו החוצה

אני חושב שתתן עוד יד עם APC בדילול טיפה נמוך וזה יעבור

בהצלחה (-:

C200k W204 & C180k W203 coupe

פורסם

לפעמים ניתן למצוא באיביי מציאות בתחום הפלסטיקה /trim לרכב. לכל הפחות שווה לבדוק עלות מפירוק של סט שכזה לרכב.

M-TECH E46

פורסם

יש מצב שהריפודים אצלך באוטו הם לא ריפודי העור המקוריים. תבדוק את זה.

במידה ואכן כך, תוכל להוריד אותם ולהנות מריפודי בד במצב חדש.

פורסם

חברים תודה על החיזוקים והעידודים.

כרגע מה שדיי מפריע לי זה הריח שעדיין לא יצא.

יש טיפים מיוחדים להסרת הריח? או שפשוט לתת לזה זמן?

יש את השיטה של מגבות ספוגות בחומץ, האם זה יעיל?

ומה לגבי השיטה של לשפוך אבקת סודה בתוך הרכב ולשאוב למחרת?

מישהו ניסה אחת מהשיטות האלה?

• תוכן חדש...