Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מבין שהגיר הרובוטי כפול המצמדים הוא יותר חסכוניים מאוטומטי רגיל, וגם ניצול הכוח טוב יותר, מצד שני יש רכבים שקיבלו ביקורות טובות למשל הסוניק RS וגם המאזדה 2 שאמורה להגיע היא עם גיר אוטומטי רגיל ולא כפול מצמדים.

כמה זה משמעותי בצריכת הדלק וניצול הכוח של המנוע? הייתם הולכים עכשיו על מכונית עם גיר אוטומטי רגיל או מתמקדים בכפולת מצמדים שהוא למעשה ידני בהתנהגות שלו?

הסוניק RS למשל נשמעת לי חבילה ממש ממש טובה למעט הגיר וכנ"ל המאזדה שאמורה להגיע ממעט הפרטים שיש עליהם.

פורסם

המזדה 2 זריזה אבל לא בגלל הגיר,יש לה מנוע על משקל נמוך פחות מטון ולכן היא זריזה,אבל היא לא חסכונית.

הרובוט הוא כמו ידני לכן חסכוני יותר,אבל מבחינת כוח אתה לא תרגיש הבדל גדול.

מצד שני הגיר האוטומטי בנתיים מתגלה אמין יותר,תיראה למשל את VAG עם כול הבעיות שלהם,מה גם שלא כולם חלקים למשל הגיר הרובוטי של פורד לא חלק כמו של הפוולסוגן.

אם אתה אוהב את הRS,הדבר האחרון שאתה צריך להסתכל זה אם זה גיר רובוטי או אוטומט רגיל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההחלטה על הגיר משפיעה על העלות מבחינת צריכת דלק ומבחינת ההנאה מהנהיגה ברכב אני מניח, והאמינות כמו שאמרת אז יש לזה משקל מסוים גם אם לא מוחלט.

פורסם

לסוניק תיבה אוטומטית 6 ולא רובוטית,כך שמבחינת אמינות לפחות עד עכשיו לא צריכה להיות בעיה.

מבחינת חיסכון היא כמו רוב הרכבים בקטגוריה עם גיר אוטמטי,אולי כדאי לבדוק את הקליאו,יש לה גיר דווקא נעים שהוא גם רובוטי כפול מצמדים,אבל כניראה שהרכב חלש יותר מה הRS.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין רכב מושלם בקטגוריה הזאת כנראה לצערנו, בקליאו מדברים על איכות חומרים נמוכה ובעיקר השהייה של הגיר, האיביזה עם איכות חומרים נמוכה וגיר פחות אמין, הפיאסטה עם גיר טוב מאוד אומרים ואיכות חומרים טובה אבל קצת מפריע לי שאין בקרת שיוט, ואני יודע שה RS עם גיר אוטומטי ולא רובוטי, בגלל זה שאלתי את השאלה שפתחה את השרשור.

פורסם

נסעתי על הקליאו וההשהייה לא הפגיעה לי,מבחינת איכות חומרים יש כמה פיקשושים כמו יציאת מזגן קצת זולה,בורר המזגן,אבל מעבר לזה אתה מקבל קבינה לדעתי הרבה יותר נעימה מהשברולט.

האיביזה כמו שאמרת הגיר.....

לפיאסטה חומרים טובים,מסכים,אבל הגיר שלה לא חלק מספיק לדעתי,לי מפריעה ההשהייה במעבר בין ההילוכים שנקלתי בה בפוקוס שנהגתי עליה.

פורסם

בתור אחד שיצא לו לנהוג באיזה חמשה-שה מכוניות בעלות תיבת הילוכים רובוטית, אני יכול לומר בצורה מוחלטת שהתיבה כפולת המצמדים של פורד פיאסטה היא אחת הגרועות שיצא לי להכיר, אם לא הגרועה שבהן.

אני כותב מהנייד ולכן בניגוד למנהגי הפעם לא אפרט, אם תהיה דרישה אכתוב מאוחר יותר כשאהיה ליד מחשב בפירוט.

לסיכום:

תיבה רובוטית - כן.

תיבה רובוטית של פורד פיאסטה - Big no no!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני אשמח להרחבה, ולהבדלים בתחושה בכוח וצריכת הדלק בין האוטומטית לרובוטית, כי הפיאסטה קיבלה הרבה מחמאות במבחנים השונים גם על הגיר והזריזות

פורסם

ברשותי פיאסטה רובוטית. להגיד לך שהגיר חלק? הוא לא. צריכת הדלק טובה? רק מחוץ לעיר. חוצמזה, מדובר ברכב זריז, נוח, איכותי ומהנה.

פורסם

כמה אתה מקבל מחוץ לעיר?

פורסם (נערך)

אני ליד המחשב. אני מזהיר מראש שזה הולך להיות ארוך. יש לי הרבה מה לומר על פורד פיאסטה אבל בפוסט הזה אתייחס אך ורק לתיבת ההילוכים כפולת המצמדים שלה.

כל האמור מתייחס לפורד פיאסטה 1.6 רובוטית שעלתה לכביש בנובמבר 13' וצברה נכון להיום כ-27,500 ק"מ.

למה לדעתי התיבה הרובוטית כפולת המצמדים היא גרועה?

1. הנדסת אנוש - ככה בערך נראית הידית:

mustang-selectshift-01-585x388.jpg

בזמן שאצל מרבית היצרנים השליטה הידנית על התיבה מתבצעת באמצעות הסטת הידית למעלה ולמטה או שמאלה וימינה, בפורד הגו פטנט מטופש ביותר בדמות זוג לחצני פלוס ומינוס בצדו השמאלי של בורר ההילוכים. בעת נהיגה במצב ידני, בכל תיבה נורמלית כל שעליכם לעשות כדי להעביר הילוך זה פשוט לגעת קלות בידית, בפורד יש צורך להניח את היד על הבורר ולתור עם האצבע אחר הכפתור המבוקש. זה בפירוש פוגע בדינאמיקה הטבעית של הנהיגה וגורם להפניית תשומת לב לתפעול שלה על חשבון תשומת הלב שהנהג יכול להפנות לכביש.
  2. ניצרה - בניגוד לכמעט כל בורר הילוכים של תיבה אוטומטית שיצא לי להכיר, כדי להעביר מ-D ל-N יש צורך ללחוץ על הניצרה. ניחא. הבעיה היא שכאשר הבורר נמצא במצב S ואתם מעוניינים לעבור ל-D, הניצרה לעתים אינה עוצרת את הבורר ב-D וכך אתם פתאום מגלים שאתם נוסעים ב-N (המעבר מ-S ל-D אינו מצריך לחיצה על הניצרה).
  3. בלימה - מסיבה לא ברורה, בעת בלימה התיבה בוחרת להפריד את המצמד. ניתן לראות את זה דרך הירידה של הסל"ד לסרק כאשר הרכב עודנו נע במהירות גבוהה יחסית. הדבר כמובן גורם לצריכת דלק מיותרת, שכן במקום שהגלגלים ישמרו על המשך התנועה של המנוע, עקב הניתוק שלו מהם יש להזרים אליו דלק. ניתן גם לראות במד צריכת הדלק הרגעית שקיימת הזרמת דלק למנוע, ואם תתחברו עם מחשב אבחון תוכלו לראות עדות להזרמת הדלק באמצעות הנתון שמתקבל מחיישן החמצן. מיותר לחלוטין. בנוסף, כאשר אתם מפסיקים לבלום וחוזרים להאיץ, במקום שהרכב יתקדם מיד, ראשית התיבה צריכה לחבר את המצמד בחזרה. מעבר לעניין בזבוז הדלק, לעניות דעתי זוהי גם סוגיה בטיחותית.
  4. עידון - ייאמר לזכות התיבה שבמרבית הזמן העברת ההילוכים אינה מורגשת, אבל כאשר מצליחים לבלבל אותה, ולצערנו זהו אינו מחזה נדיר, היא ועוד איך בועטת. זאת ועוד: נסו לנסוע בפקק תנועה בעליה או במורד. אחרי אינספור מכוניות עם תיבות רובוטיות שיצא לי לנהוג בהן לאורך עשרות ומאות אלפי ק"מ, הפורד פיאסטה הרובוטית היא המכונית הראשונה שהצליחה לגרום לי למחלת ים בסיטואציה הזאת.
  5. מצב S - אמור לסחוט מהמנוע עוד טיפונת ביחס למצב D. מה שקורה בפועל זה שעם כל נגיעה בדוושת הבלימה התיבה תוריד בצורה אגרסיבית הילוך או שניים. לא שזה רע, אבל הבעיה טמונה בחוסר ההחלטיות שלה: מצד אחד היא מורידה הילוכים באגרסיביות, ומצד שני בנהיגה מנהלתית יחסית היא לא תהסס להעלות הילוכים בצורה מוגזמת. מעבר לכך, נסיעה בשטח עירוני הכולל מהירות נמוכה יחסית ועצירות מרובות במצב S היא פשוט מטלטלת ואינה נעימה.
  6. מצב D - תהיו מוכנים לכך שבכל הרפיה קלה מדוושת הגז התיבה תעלה הילוכים כאילו אין מחר. אם במקרה אתם צריכים לצאת לעקיפה, עליכם להמתין זמן יקר עד שהתיבה תואיל בטובה להוריד מספר הילוכים כדי להכניס את המנוע לתוך רצועת הכוח שלו. בנוסף, כאשר התיבה כבר הגיעה להילוך המתאים, עדיין קיימת השתהות מסויימת לפני שהיא משחררת את המצמד ומאפשרת להאיץ במלוא הכוח.
  7. רעידות - כן, הן קיימות גם אצלי. הן אומנם אינן מופיעות מידי יום ביומו, אבל כשהן מופיעות, בכל מעבר מהילוך ראשון לשני הרכב רועד כמו השפתיים של יאסר ערפאת.

לסיכום:

אני מניח שאת מרבית הבעיות שציינתי כאן ניתן היה לפתור לו היצרן היה מוציא עדכון תוכנה לתיבת ההילוכים, שכן הן בחירת ההילוך והן השליטה על המצמדים היא בהתאם למה שהמחשב תוכנת לעשות. הבנתי שגם ברנו מגאן מותקנת תיבה זהה ללא הריקושטים הנ"ל, מה שמוכיח שהדבר הוא אכן אפשרי. כל זמן שפורד אינם משפרים את תוכנת הניהול של תיבת ההילוכים, אני לחלוטין ממליץ להימנע ממנה.

נ.ב.: פורד פיאסטה היא אינה זריזה, אינה נוחה, אינה מהנה וגם אינה מתנהגת. גם על זה יש לי הרבה מה לומר, אבל כפי שציינתי בתחילת דבריי, הפוסט הזה מוקדש כל כולו רק לתיבת ההילוכים הרובוטית שלה.

עריכה אחרונה על ידי אלעד
  • אהבתי 1

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אלעד, אתה בטוח שאתה נוהג על פיאסטה? כי ל-90 אחוז מהדברים שכתבת אין אחיזה במציאות. נכון, הגיר לא חלק כמו באוטומטי רגיל, אבל הוא ממש לא נורא כמו שאתה מתאר. יש רעידות קלות בתחילת נסיעה וטלטולים במהירות זחילה, אבל אני מעדיף את הגיר הזה מאשר גיר משעמם שמסרס את המנוע. לגבי צריכת הדלק, כאן אני מסכים איתך. ההבדל בין הצריכה בעיר ובכביש המהיר היא קיצונית. בנסיעה עירונית צפופה הצריכה יכולה להגיע גם ל-1:7. מצד שני, בנסיעה רגילה בכביש בינעירוני הצריכה היא משהו באזור ה-1:16. הצריכה הממוצעת שלי (60 אחוז עירוני) היא 1:11 - 1:12. בקיצר, הגיר הרובוטי במקרה הזה לא תורם לצריכת הדלק טובה יותר, אבל גם לא שונה מרוב הרכבים בקטגוריה.

פורסם

כן, אני נוהג בפיאסטה. ראה את החתימה שלי. חוץ מזה, יש כאן כמה אנשים שנסעו בה איתי.

לאילו מהדברים שכתבתי אין אחיזה במציאות? למבנה של ידית ההילוכים? לניתוק המצמד בעת בלימה? לנטייה המוגזמת להעלות הילוכים?

בוא תהיה יותר ספציפי.

פורסם

תודה אלעד, אכן דברים מעניינים, אתה יכול לספר טיפה גם על איכות החומרים והבניה, שזאת עוד נקודה שאמור להיות לפיאסטה יתרון על האיביזה והקליאו למשל?

פורסם (נערך)

אינני מכיר את האיביזה והקליאו ולכן לא אוכל להתייחס אליהן. לגבי הפיאסטה, איכות החומרים בחלקים העליונים בסה"כ טובה, וככל שיורדים למטה כך הדיפונים נעשים קשיחים וזולים יותר.

הבניה אינה מושלמת ובמקומות מסויימים ניתן לאתר דיפונים שאינם יושבים היטב במקומם.

נקודה מהותית מאוד שעליך לקחת בחשבון היא בידוד הרעשים, או יותר נכון היעדרו. הנסיעה בפיאסטה רועשת מאוד - רעש המנוע מנסר כל העת בתא הנוסעים ועם תחילת הנסיעה מצטרף אליו רעש ניכר מהגלגלים.

עניין נוסף הוא הצמיגים: למרות שלרכב יש רק 105 כ"ס מסכנים, פורד ציידו אותו בצמיגי 195/50. אתה בהחלט משלם על כך בנסיעה קופצנית ובשיכוך מהמורות לקוי, ומאידך אינך מרויח כל תועלת באחיזה וביציבות בעיקולים. אתה פשוט מקבל את הרע שבכל העולמות.

גם מבחינה ארגונומית הפיאסטה רחוקה מלהיות מושלמת: לוח המחוונים אינו נמצא בדיוק מול הנהג. שב בדיוק מול הסמל של ההגה והתבונן במחוונים. שים לב שהפינה הימנית-עליונה שלהם מוסתרת ע"י גלגל ההגה בעוד הפינה השמאלית-עליונה נראית ללא כל הפרעה. בנוסף, בזמן נהיגה אין לך שום סיכוי לראות את איזור מתג האורות, שכולל גם את כפתורי אורות הערפל, עמם התאורה של לוח המחוונים וגלגלת צידוד הפנסים הקדמיים.

יש לי גם התייחסויות לפן הדינאמי של הרכב, אם תרצה לקרוא אותן אז תבקש.

תוספת:

אומנם ציינתי שאינני מכיר את האיביזה, אבל אני מניח שאתה מתכוון למנוע TSI 1.2. אם אני צודק, אז למרות שיש לו הספק זהה למנוע של הפיאסטה, בפועל אנחנו מדברים על מנוע שונה לחלוטין בזכות עקומת המומנט השטוחה שלו וזמינות הכוח המיידית שיש לו הודות למגדש. בניגוד למה שנכתב כאן, צריכת הדלק של הפיאסטה אינה גרועה, ולמיטב ידיעתי למנועי 1.2 יש גם נתוני צריכת דלק מצויינים.

בין אם מנוע TSI יציג צריכת דלק עדיפה יותר מזאת של המנוע של פורד ובין אם הצריכה של שניהם זהה, ה-TSI יוצא כשידו על העליונה בזכות הביצועים העדיפים שלו.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

• תוכן חדש...