Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני הטיפול הקרב ובא החלטתי לקנות את החומרים לבד. אני צריך לדעת האם החלקים שרכשתי תואמים לרכב, מאזדה 2 שנת 2008.

1. שמו מנוע Motorcraft 5w30 - לגביו אין צורך באישור, זה השמן ששמים במוסך המרכזי. בחנות חלפים מוצר זה עולה 120 ש"ח.

2. פלאגים אירידיום - כל פלאג עולה 70 ש"ח, יש 4 פלאגים.

3. שמן ברקס DOT4 - רכשתי 4 כאלה, כל אחד מכיל 250 מ"ל. מחיר לאחד הוא 45 ש"ח.

4. פילטר שמן מנוע מקורי - 60 ש"ח.

5. מסנן אוויר תחליפי (אין תמונה, הרכבתי כבר ברכב אתמול) - 30 ש"ח.

סה"כ חלקים יצא 670 ש"ח.

לגבי החלקים, אני רוצה לוודא שהכל באמת בסדר ותואם:

1. האם הפלאגים בסדר? בספר הרכב רשום שהם צריכים להיות מסוג ZJY6 18110 או ZJ46 18110.

2. האם שמן הברקס בסדר? בספר הרכב רשום ששמן הברקס צריך להיות DOT4 sae j1703.

תודה.

IMG_20140711_114157.jpg

IMG_20140711_114207.jpg

IMG_20140711_114223.jpg

IMG_20140711_114236.jpg

פורסם

בשביל להחליף את כל נוזל הבלמים הוא יצטרך כמעט ליטר.

חוץ מזה מחיר נוזל הבלמים שערורייתי!

פורסם (נערך)

2. האם שמן הברקס בסדר? בספר הרכב רשום ששמן הברקס צריך להיות DOT4 sae j1703.

תודה.

תבדוק בדיוק מה כתוב בספר הרכב DOT 3 או DOT 4 או אולי Super DOT 4 brake fluid.

ייצרני נוזלי הבלמים בדרך כלל מאפשרים שימוש בנוזל בלמים DOT 4 במקום DOT 3. קיימים גם ייצרני רכב ייפנים אשר כותבים שניתן להשתמש ב-DOT 3 או DOT 4.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אני רוצה לוודא שהפלאגים האלו באמת יתאימו לרכב.

1. אני מבין שהפלאג הזה הוא פלאטיניום ולא אירידיום, האם זה באמת כזה משנה? יש הכרח שהפלאג באמת יהיה אירידיום מאשר פלאטיניום?

2. באתר של DENSO יצרן הפלאגים כתוב שלרכב שלי מתאים פלאג מסוג SK16PR-E11 שמרווח המצתים שלו הוא 1.1. הפלאג שלי יש הוא מדגם PT16VR13 שמרווח המצתים שלו הוא 1.3. האם זה באמת כזה קריטי?

אגב, בספר הרכב רשום שמרווח המצתים צריך להיות 1.2-1.3 מ"מ .

שוב תודה,

Plugs.JPG

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם

70 שקל לפלאג נשמע מאד מאד גבוה.

עי אוטודטה הרווח הוא אכן בין 1.2-1.3 ממ

הפלאג המקורי- יצרן מאזדה דגם ZJY6 18 11. משום מה אין התייחסות לחליפי, בדכ יש.

נוזל בלמים זה דוט 3\4

פורסם

תודה רבה חברה על התשובות. מישהו נוסף יוכל לשפוך אור לגבי השאלות שלי לגבי המצתים? האם יש הבדל בין מצתי אירידיום ופלטינום? המצתים שרכשתי בסדר?

שאלה נוספת. הפילטר אוויר הוא תחליפי, האם זה באמת כזה משנה מקורי או תחליפי. בחנות חלפים חליפי עולה 30 ש"ח ומקורי 130 עד כמה שזכור לי.

פורסם

תודה רבה לכולם. כמה רשמים מהטיפול היום.

הפלאגים לא התאימו, הם היו ארוכים יותר מהפלאגים שהיו ברכב (מקוריים). קפצתי לחנות חלפים והבאתי פלאגים אירידיום מתאימים של NGK. את נוזל הבלמים הוא רוקן ישר על הג'אנט, הוא לא פירק את הגלגל לפני, ימח שמו. השמן שיוצא משם הורס כל דבר שהוא נוגע בו, במיוחד צבע הרכב. בנוסף, את נוזל הבלמים הוא מילא במיכל הרזרבי עד הסוף, לא עד קו המקסימום. הבחור מילא גם יותר מדי שמן מנוע. הגעתי הביתה, שאבתי את נוזל בלמים עד שהגעתי לקו המקסימום ורוקנתי שמן מנוע כדי שיגיע לקו המתאים במדיד.

עשיתי גם בדיקה קצרה באינטרנט, את נוזל הבלמים שקניתי ב 45 ש"ח בחנות חלפים ראיתי כאן ב 18 ש"ח. באמת גם בחנויות אחרות מוכרים 500 מ"ל ב אזור ה 40 ש"ח. בקיצור, מחיר שערורייתי.

בקיצור, עוד שנה אני קונה מיכל לאיסוף שמן, בוק לרכב ועושה דברים בסיסיים לבד, אין לי יותר כח לחאפרים שלא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך.

פורסם

להבא תזמין פלאגים מאיביי.סט יעלה מקסימום מחיר של זוג כאן.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...