Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

אתמול אחה"צ הגיע אלינו בגרירה סקודה רומסטר 1.2 TSI עם בעיית התחממות קשה, הלקוח דיווח שהוא נסע עם הרכב עד שהופיע לו המנורה האדומה בלוח השעונים שמתריעה על התחממות.

כשעשינו אבחון לרכב הנ"ל ראינו שאכן הטמפ' מטפסת לכיוון ה120 מעלות, אך המאוורר לא נכנס לפעולה.

במחשב האבחון הופיעה פקודה להפעלת המאוורר, אך כשבדקנו מתחים על המאוורר עצמו ראינו 0.

הבאנו שהבעיה כאן היא בפיקוד ולכן החלטנו לבדוק את ממסר המאווררים.

בממסר המאווררים גילנו שאריות של נמלים אדומות מתות, הידועות גם בשם "נמלי אש".

לזן נמלי האש יש תכונה שגורמת להם להמשך לשדות חשמליים, מה שמביא אותם לביקור בתוך ממסר המאווררים.

נמלי האש ידועת כגרומות נזק למעגלים חשמליים, בכך שהן יוצרות קצרים ומעכלות את המעגלים.

בנוסף ישנה עוד טענה של חוקרים, שסוברת שברגע שהנמלה הראשונה שחודרת למעגל החשמלי מתחשמלת, אז היא פולטת פרומון שנועד לאותת לשאר הנמלים בסביבה שהיא במצוקה. תופעה זאת גורמת לשאר הנמלים שבאזור, להגיע גם כן אל המעגל ומכאן יתכנו נזקים נוספים.

הלקוח שהיום לקח את האוטו, סיפר שאכן מסתובבות לו נמלים בתוך האוטו שגם עוקצות אותו מדי פעם. התיאור שלו מתאים בדיוק לזן נמלי האש,שהוא עוקצני ושאותו מצאנו בממסר המאווררים.

במידה ואתם מגלים נמלים שמסתובבות לכם בתוך האוטו, אנו ממליצים לכם לבצע ניקיון יסודי והדברה על מנת למגר את תופעת הנמלים לפני שהם יגרמו לנזקים במעגלים החשמליים ברכב.

בברכה,

אופיר רודניצקי

אחראי מחלקת דיאגנוסטיקה

צוות מוסך רון

40840-ant3.jpg

IMG_20140707_091711.jpg

IMG_20140707_091750.jpg

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

בקשר לנמלים - תודה על האזהרה, האמת היא ששמעתי על זה פעם. ברשותך אני רוצה לנצל את השרשור ולשאול אותך שאלה אחרת:

האם הנורה האדומה מספיקה במקרה של התחממות ברכבי VAG ללא שעון חום מנוע, או שברגע שהיא נדלקת יש חשש לאטם ראש פרוץ?

מעבר לכך, באיזו טמפ' הנורה האדומה נדלקת?

פורסם
בקשר לנמלים - תודה על האזהרה, האמת היא ששמעתי על זה פעם. ברשותך אני רוצה לנצל את השרשור ולשאול אותך שאלה אחרת:

האם הנורה האדומה מספיקה במקרה של התחממות ברכבי VAG ללא שעון חום מנוע, או שברגע שהיא נדלקת יש חשש לאטם ראש פרוץ?

מעבר לכך, באיזו טמפ' הנורה האדומה נדלקת?

המנורה נדלקת ב-115 מעלות צלזיוס. בטמפ' של 105 מעלות צלזיוס המאוורר אמור לעבוד במהירות גבוהה.

איזה כייף לי :)

פורסם

בעיה קשה ביותר נמלת האש הפכה למכת מדינה , אצלי הם היו בבית כל הבתים בקיבוץ שלנו והחצרות עברו הדברה.

הם "נמשכות" לתדר מסוים שיש בחשמל דרך אגב כך הן גם מתקשרות בינים לבין המושבה.

אני אשמח לעדת מאיזה אזור הלקוח . יש מקמות בארץ שהן טרם הגיעו אליו.

פורסם

היה סיפור דומה בסוזוקי בלנו שעלה כאן בפורום ולא פעם אחת - נמלים שמשפיעות על חום המנוע ובכלל משגעות את הרכב.

כנראה הגרמנים בכל זאת העתיקו כמה דברים מהיפנים..

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אל תזלזלו בנמלת האש. העקיצה שלה כואבת מאוד ועלולה גם להיות מסוכנת למי שיש לו רגישות.

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/PestControl/Pests/Pages/LittleFireAnt.aspx

כדאי לבצע הדברה מיוחדת לנמלי אש ברכב.

יש להן חסינות גבוהה לחומרי ההדברה הרגילים, ובכל מקרה מי שמסיע ילדים קטנים או חיות מחמד ברכב צריך להזהר גם מחומרי ההדברה הביתיים.

פורסם

בתור אחד שנעקץ ע"י נמלת אש .אני בספק אם זה נמלת אש .כפי שהלקוח אמר הוא נעקץ מידי פעם .עקיצה כזאת לא שוכחים זה סיוט ומשאיר צלקת. כנראה זה זן אחר.

פורסם

מוכר העניין הזה

לא משהו שכיח אבל קורה בכל מיני ממסרים ואני דווקא לא חושב שזה נמלי אש אלא פשוט נמלים רגילות בכתוצאה מחנייה סמוך לקן

פורסם

אפשר לבצע איטום פשוט לממסרים על-ידי דבק אפקוסי או RTV שחור בכדי למנוע כניסת מים וגם נמלים.

אני בדרך כלל רכוש ממסרים אטומים אבל כאשר אין ברירה אני אוטם את הממסר בעזרת דבק אפוקסי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...