Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם אולי מקומו של השרשור הזה בפורום ייעוץ בקניה או בפורום המשפטי, מתנצל מראש אם כאן זה לא המקום המתאים.

 

אני מתכוון להעמיד את הרכב שלי (בחתימה) למכירה בחודשים הקרובים. לרכב אין ביטוח מקיף (יש חובה וצד ג') - בעיקר כי חברות הביטוח כבר לא מוכנות לבטח אותו במקיף.

 

כשיגיע קונה רציני בוודאי ירצה לעשות סיבוב על הרכב - מה עושים במצב כזה?

האם יש חברה שיכולה לספק ביטוח מקיף (בלבד) לתקופה קצרה ללא קשר לגיל ומצב הרכב? האם לדרוש פיקדון כלשהו, או חתימה על חוזה שבו הבודק לוקח אחריות לכל נזג שייגרם (כמו שעושים בסוכנות לפני נסיעת מבחן)? האם פשוט לא להסכים לנסיעת מבחן ולקחת את הקונה לסיבוב כשאני נוהג (מן הסתם, יפריע לקונים מסוימים)?

 

חוץ מזה, מאחר וזה הרכב הראשון שאני מוכר בעצמי (כל הרכבים הקודמים שלי סיימו את חייהם בטרם עת) - איזה תנאים ומגבלות כדאי לשים לקונה בנסיעה? איך אתם ממליצים להבחין בין קונה רציני שבודק את הרכב לבין מישהו שסתם בא להתחרע?

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם (נערך)

בקשר לנסיעות מבחן חכה לתגובות אחרות, אך אשתף אותך במעשה נוכלות שעשו לי כשמכרתי את הרכב.

 

בהתחשב בעובדה שכל הטיפולים בוצעו באופן עצמאי ואני יודע מה המצב של הרכב ב100%.

הגיעה קונה שביקש לעשות נסיעת מבחן קצרה, הוא הגיע עם עוד 2 שותפים כאשר רק הוא עלה לרכב במהלך הנסיעה.

עשינו סיבוב של דקה וחזרנו לאותו המקום, שם אחד החברים שלו הצביע על מקום החנייה הקודם הוראה לי כתם שמן ברצפה וטען בכל תוקף שיש נזילה(ברור כשמש שאחד מהם שפך את השמן), לאחר מכן ניסה להוריד לי את המחיר של הרכב בכמעט 3000.

הסברתי לו שאני מכיר תרכב ושאין מצב שהכתם שמן הזה מהרכב, המלצתי לו בתוקף לא לקנות את הרכב מאחר ו הוא לא טוב ויש בו נזילה (על פי טענתו).

זה נסגר כשהוא אמר ש"לא הסתדרנו" ו הוא נסע משם.

יום למחרת הגיעה קונה לרכב שהעריך מאוד את המצב שלו.

תחשוד בכל מה שנראה לך מוזר פתאום ולא תקין למרות שהיה בסדר גמור קודם.:)

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

מנצל את האשכול לשאלת המשך:

לפי הביטוח חובה שלי רק אני מכוסה בזמן נסיעה ברכב. מה קורה אם בזמן נסיעת מבחן הרוכש הפוטנציאלי דורס מישהו?

פורסם

היי גולן,

ביטוח החובה מכסה כל נהג שאינו "נוהג ברכב בדרך קבע" ולכן הרוכש הפוטנציאלי מכוסה על ידי ביטוח החובה, שאתה ממלא את פרטי הביטוח אתה ממלא רק את הנהגים הקבועים ברכב (אם בן דודך הצעיר ממך נוהג ברכב כל שישי לכדורגל וחזרה הוא נהג קבוע והביטוח צריך להיות מותאם לגילו, אם הוא לקח פעם אחת שנתקעה לו הדייהטסו - אין בעיה).

מצד שני, בביטוח צד ג' ובמקיף זה לא עובד כך ועל הנהג לעמוד בכל הדרישות שפורטו בפוליסת הביטוח ולא מומלץ לנהוג ברכב ללא ביטוח צד ג' לפחות.

ממליץ לך לבדוק עם סוכן הביטוח הרחבה זמנית של הפוליסה על מנת שתוכל לאפשר נסיעות מבחן או לא לאפשר אותן עם כל ההשלכות שבכך.

פורסם

ואם תעשה הרחבה, זמנית או קבועה, תוך כמה זמן הרכב יימכר?

בנתיים עלות ההרחבה עליך.

 

ואם תחתים מישהו, שהוא אחראי לנזקים שהוא עושה.

וקרה חס וחלילה, ונגרם משהו. הנ"ל מתחמק ולא מוכן לשלם, מה תעשה?

בבית משפט לתביעות קטנות יוציאו לך את המיץ, כאשר תזכה תצטרך לרדוף אחריו דרך הוצאה לפועל.

וגם אם יישלם האם יישלם לך את תוספת הביטוח בשלוש שנים הקרובות?

 

לכן אני לא מתכוון לתת לאף אחד לנהוג ברכבי, שיישב על ידי וייתרשם, שייקח את האוטו למכון בדיקה ושם הם ינהגו ברכב ויתנו לו חוות דעת.

 

כאשר קניתי את הרכב (חדש) האם נהגתי על הרכב שלי לפני שלקחתי אותו?

או שקודם חתמתי ואז לקחתי אותו?

 

אז מי קבע שצריך לעשות נסיעות מבחן?

אם יש לך רכב שממש בעייתי למכירה, אולי אין ברירה וצריך לחשוב על פתרון, אולי שינהגו רק במגרש ריק, יש מגרשים מספיק גדולים גם כדאי להגיע בהם ל 50 קמ"ש.

פורסם
ואם תעשה הרחבה, זמנית או קבועה, תוך כמה זמן הרכב יימכר?

בנתיים עלות ההרחבה עליך.

 

ואם תחתים מישהו, שהוא אחראי לנזקים שהוא עושה.

וקרה חס וחלילה, ונגרם משהו. הנ"ל מתחמק ולא מוכן לשלם, מה תעשה?

בבית משפט לתביעות קטנות יוציאו לך את המיץ, כאשר תזכה תצטרך לרדוף אחריו דרך הוצאה לפועל.

וגם אם יישלם האם יישלם לך את תוספת הביטוח בשלוש שנים הקרובות?

 

לכן אני לא מתכוון לתת לאף אחד לנהוג ברכבי, שיישב על ידי וייתרשם, שייקח את האוטו למכון בדיקה ושם הם ינהגו ברכב ויתנו לו חוות דעת.

 

כאשר קניתי את הרכב (חדש) האם נהגתי על הרכב שלי לפני שלקחתי אותו?

או שקודם חתמתי ואז לקחתי אותו?

 

אז מי קבע שצריך לעשות נסיעות מבחן?

אם יש לך רכב שממש בעייתי למכירה, אולי אין ברירה וצריך לחשוב על פתרון, אולי שינהגו רק במגרש ריק, יש מגרשים מספיק גדולים גם כדאי להגיע בהם ל 50 קמ"ש.

 

לא עשית נסיעת מבחן על הרכב שלך בסוכנות, לפני שקנית?

 

נראה לי שאתה קצת מגזים. ערכתי נסיעת מבחן בכל רכב שקניתי או שקלתי לקנות, חדש או יד שניה. לקנות רכב מבלי לנהוג עליו - הן כדי לוודא התאמה והן כדי לוודא תקינות - לא מאוד מקובל ואני הייתי נמנע.

 

עכשיו שאני מהעבר השני של המשוואה אני מחפש פתרון יצירתי.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

לא עשיתי נסיעת מבחן על הרכב שלי, הנסיעת מבחן בוצעה על רכב של החברה.

 

בדיקת התאמה?

הקונה צריך להיות מקובע על דגם או שתיים, כך שקרוב לוודאי שאת בדיקת ההתאמה הוא כבר עשה על רכבים של מישהו אחר. ז"א שעכשיו נסיעת המבחן ברכב שהוא רוצה לקנות באה כדי לוודא שהוא תקין שאין רעשים/קרקושים וכדו', את כל המידע הזה בעל מכון הבדיקה ייתן לו בייתר ניסיון.

פורסם

כדאי להבדיל בין רכישה של רכב חדש יחסית (או חדש מהחברה, שזו דוגמא בעייתית לעניין זה) לבין רכב משנתון מתקדם יותר. ברכב יד שניה נסיעת מבחן על אקזמפלר אחר היא אפשרית, אבל לא נותנת שום אינדקציה ממשית כי לא מדובר ברכב חדש מהחברה אלא ברכב שעברו עליו אי אלו שנים וקילומטרים. בנוסף, לא תמיד סביר ומשתלם לקחת רכב משנתון כזה למכון בדיקה בכלל.

 

יש קונים שיסכימו להצטרף לנסיעה מבלי לנהוג ויש כאלו שזה פוסל מבחינתם את הרכב על הסף, לגיטימי לכאן ולכאן, שיקול של המוכר האם לאפשר או לא ואיזה סיכון או הוצאה כספית הוא מוכן לקחת לשם כך. פות"ש, תנסה לדבר עם סוכן הביטוח שלך ולראות אם הוא יכול לעזור או לנסות סוכנויות "מיוחדות" (אספנות וכו') כדי למצוא פתרון אלגנטי.

בכל מקרה, מאמין שתוכל למצוא קונה גם עם נסיעות מבחן שבהם רק אתה נוהג.

בהצלחה!

פורסם

העניין הוא שאני מרגיש גם קצת רע עם עצמי בקטע הזה - מעולם לא נתקלתי בסירוב לנהוג על רכב ששקלתי לקנות. כולל רכבים יקרים למדי (ג'ולייטה לפני כשבוע, למשל). אני בטוח בנהיגה שלי, ונוהג ברכבים של אחרים בזהירות יתרה. ועם זאת (וזה קצת צבוע) מאוד לא בוטח באחרים - לראייה, ב4 שנים שאני מחזיק את הרכב היחיד שאי פעם ישבת מאחורי ההגה הוא המכונאי שלי. כן, אפילו לא אשתי.

 

לטעמי האישי - מי שיבוא איתי לנסיעה כשאני נוהג יקבל הדגמה מצוין של הרכב ואיכויותיו, אבל מצד שני אם אני הייתי בנעליו של הקונה כנראה שזה היה פוסל את הרכישה מבחינתי.

 

נחיה ונראה, מניח שאתחיל מלא לתת לקונים לנהוג ואם אראה שזה מהווה בעיה אחפש פתרון אחר. בתור צעד ראשון צריך למצוא איזה רכב לקנות קודם... :|

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

פותח השרשור,

 

אם תבצע חיפוש תמצא לא מעט דיונים דומים לזה שפתחת.

התגובות מגוונות מאוד, חלקן תומכות במתן אפשרות לביצוע נסיעת מבחן ומנגד חלק מהתגובות שוללות אפשרות שכזו.

 

אני באופן אישי לא נותן נסיעות מבחן למעט מקרים חריגים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לכן אני לא מתכוון לתת לאף אחד לנהוג ברכבי, שיישב על ידי וייתרשם,

 

אציין שאני מבין את הגישה הזו, בעבר כשמכרתי וולקן, בא מישהו שהתחיל להתפרע יותר מדי לטעמי. ביקשתי ממנו לעצור מייד בצד והורדתי אותו מההגה. בלי היסוס.

יחד עם זאת, כנראה שלעולם לא אקנה ממך רכב. מוכר שמסרב לתת לי לנהוג על הרכב - אני מסתובב והולך.

כבר היו מוכרים שנתנו לי את האוטו, לנהוג עליו, בלעדיהם. נהגתי ברכב עוד יותר לחומרה ממה שאני נוהג ברכב שהוא שלי. במשנה זהירות ובכבוד רב לרכוש של אדם אחר שהפקיד אותו בידי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

 

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

×
×
  • תוכן חדש...