Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים.

קודם כל אציין שאני כרגע בן 18, נוהג שנה עוד כ-חודש.

היום יצא לי לנהוג עם חבר וחיפשנו חנייה. נכנסו למגרש חנייה שבו אין אספלט אלא עפר (מקום חנייה ידוע באיזור, מכיל כמה עשרות רכבים). ברגע שנכנסתי זיהיתי שכ-30 מטר ממני רכב בדיוק יצא מהחנייה ומתקדם לכיווני, זאת אומרת בעוד אני נכנס לתוך המגרש, הוא בא לצאת. אני אדגיש שהרוחב של השביל בין הרכבים החונים עומד על רוחב של לפחות 2 וחצי רכבים, במעין מדידה גסה כזו, ובקלות יכולים לעבור שם שני רכבים לכיוונים נגדיים.

בחזרה לעניין: כשהבחור התקדם לכיווני ראיתי שהוא הבהב לי עם האורות. ראיתי בחור מבוגר, והבנתי שהוא רוצה שאני אזוז קצת הצידה. נצמדתי טיפה יותר לימין עד לשלב שבו: א' - ראיתי שיש לו יותר ממספיק מקום, זאת אומרת אפילו יותר ממקודם, וב' - כשראיתי שהוא מתחיל להתקרב אליי והחלטתי שאני אעצור עצירה מוחלטת. זאת אומרת: עצרתי עצירה מוחלטת לפני שהוא בכלל הגיע אליי, ועם העצירה הזו נשארתי גם ברגע שהוא פגע בי.

כשהוא המשיך להתקדם לכיוון שלי לפני הפגיעה, הסתכלתי על הפנים שלו כשהוא עבר לידי, לראות במידה והוא מסמן לי אם חסר לו מקום. ראיתי שהוא לא מסמן שום דבר. אחרי שנייה אני שם לב שהוא נצמד אליי יותר ממה שהוא צריך, ואחרי רגע קטן - בום. הוא פגע עם דלת הנהג שלו, השמאלית הקדמית, בפינה השמאלית האחורית שלי. מיד צפרתי לו וניסיתי לצעוק לו לעצור, והוא כנראה לא שם לב. הוא המשיך ללחוץ על הגז ושרט את הרכב שלו על הסוף.

אמנם תאונה ראשונה אבל ידעתי מה לעשות, להחליף פרטים, לצלם, אמנם רציתי להוציא קריזה, אבל לא הייתי לחוץ והבנתי שלא סוף העולם. יצאנו והתחלתי לדבר איתו טיפה. הלכתי הצידה (רחוק ממנו), וניגשתי לטל' שלי, התקשרתי לאחי כדי להתייעץ איתו, ואת כל הקללות והקריזות שהיה לי להוציא הוצאתי בצד, כי אני לא אשקר, זה מצב מאוד לא נעים להחזיר לאבא את האוטו ככה דפוק, במיוחד כשהוא כרגע בחו''ל ואין לי איך ליידע אותו.

כשהגעתי לדבר עם הבחור (בחור מבוגר כבן 60 כמעט), כבר הוצאתי את כל הקריזות שלי. ובכוונה. לא התכוונתי לריב עם אף אחד, אין לי אינטרס כזה. בכמה דק' הראשונות הוא לא ידע מה להגיד בעניין המכה שהוא השאיר לי. אחרי כמה דק' זה כבר הפך להיות "אבל סימנתי לך, למה לא זזת?" כששוב, אני מציין, כשעמדתי הסתכלתי לראות שהוא לא מסמן לי ששוב הוא צריך מרחב, ואחרי עוד כמה דק' הגרסא שלו הפכה להיות "אני בכלל עמדתי במקום. אתה זה ששרט אותי."

לא היה מוכן להביא לי פרטים במשך כמעט חצי שעה כי הסוכן ביטוח לא ענה לו. בין לבין הוא הספיק לצעוק עליי שאני ילד מושתן, ילד חצוף, שאני חתיכת מפגר. לא התכוונתי לענות לבחור בגילו, אבל ממש לא התכוונתי לוותר על הפרטים. בסופו של דבר הוא הביא את הפרטים, אחרי שאמרתי לו שאין מצב שאני נוסע איתו עד למשרד של הסוכן שלו.

עכשיו תסלחו לי על האורך שהגעתי אליו בהודעה, אבל אין לכם מושג כמה זה הכעיס אותי ועדיין מכעיס אותי שמישהו נכנס בי ועוד משנה גרסאות עד לגרסא סופית שבה אני אשם, וקורא לי ילד קטן ומושתן.

השאלות שלי:

א' - אני מצרף כמה תמונות למטה. בתמונות רואים שהרכב שלי נפגע בפינה, ושלו נשרט לאורך כל הצד. זאת אומרת, לא הגיוני שאני זה שהיה בתנועה. יכולתי לשרוט לו את הרכב ככה רק אם היית נוסע באלכסון, וזה הרי לא אפשרי. האם זה באמת עובר העניין הזה דרך התמונות ועוזר לי, או שלא ואני אוכל אותה באיזה קרב "מילה נגד מילה"?

ב' - הבחור ראה את הרשיון שלי ומיד התחיל "הופה, נהג חדש!" ובלבל את המוח שאוטומטית זה יוציא אותי אשם. יש מה לדאוג? שווה לציין שאני אמנם עם רשיון רק שנה עוד חודש, אבל בזמן הזה לא היו לי תאונות אפילו לא הכי קטנות, שום קנס, שום דו''ח, שום כלום.

ג' - היה איתי חבר באוטו. לצערי לא היו עדים מסביב שראו, רק החבר. אני משער שהוא לא נחשב "אובייקטיבי", אבל זה עוזר לי ברמה מסויימת? לפחות כדי להוכיח שבאמת הייתי עם רגל מלאה על הברקס עוד לפני שהבחור התקרב אליי?

רכב שלי

w02dk7.jpg

הרכב שלו, שבברור רואים שהשריטה לאורך כל הצד, ככה שלא הגיוני שנסעתי באלכסון, כמו שהוא טען בגרסא האחרונה שלו שבה הוא אומר שבכלל הוא זה שעמד ואני זה שנסע:

33nyryv.jpg

תודה רבה לכל מי שיידע לעזור לי.

נתנאל.

עריכה אחרונה על ידי NatiMordechai
פורסם

א. אפשרי תיאורטית בנסיעה ברוורס, סביר להניח שזה לא יתקבל כאופציה. בכל מקרה התמונות יעזרו לך.

ב. "נהג חדש" לא מהווה אשמה או חוסר אשמה במקרה תאונה, זה לא רלוונטי בעליל, שיספר את סיפורי המעשיות שלו למישהו אחר.

ג. גם עד לא אובייקטיבי הוא עד, אמנם המשקל שלו נמוך יותר (אם זה אכן יגיע לכך) מאשר עד אובייקטיבי, אבל יש לו משקל.

יש לרכב שלך ביטוח מקיף?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
א. אפשרי תיאורטית בנסיעה ברוורס, סביר להניח שזה לא יתקבל כאופציה. בכל מקרה התמונות יעזרו לך.

ב. "נהג חדש" לא מהווה אשמה או חוסר אשמה במקרה תאונה, זה לא רלוונטי בעליל, שיספר את סיפורי המעשיות שלו למישהו אחר.

ג. גם עד לא אובייקטיבי הוא עד, אמנם המשקל שלו נמוך יותר (אם זה אכן יגיע לכך) מאשר עד אובייקטיבי, אבל יש לו משקל.

יש לרכב שלך ביטוח מקיף?

תודה רבה על התשובה המהירה. וכן, הביטוח מקיף. כרגע העברתי את הטיפול לסוכן ביטוח, הוא קיבל את כל התמונות והפרטים והוא יברר עם הבחור ויחזור אליי.

שוב, תודה רבה על התשובה המהירה.

פורסם

אין בעיה, אם הסוכן ביטוח שואל תתעקש היטב על זה שעמדת במקום ולא הפרעת לו לעבור, ויש לך גם עד שהיה איתך ברכב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

גם אם הפרעת לו לעבור, זה לא מקנה לו זכות להשתפשף ברכבך. הפגיעה מראה שאתה עמדת והוא זה שהיה בתנועה. אין לך מה לדאוג. אפילו שמאי חדש ידע לזהות מי אחראי לתאונה.

ארז רונן

• ספונסר פורום
פורסם

טוב שהיה אתך חבר ברכב ,אין קשר לעובדה שאתה נהג חדש .

צור איתי קשר טלפוני 0546999223 אנסה לעזור לך יותר ,כמובן ללא התחייבות מצידך

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

הי

קודם כל, אל תדאג. לפחות מהתמונה זה נראה כמו טיפול פלסטי קטן בלבד.

דבר שני, די ברור מהתמונות והסיטואציה שהרכב השני אשם, למרות כל הקללות שלו והתירוצים כמו 'סימנתי לך לזוז' ( הייתי רוצה לשמוע טיעון כזה מול שופט, כאילו נתן לך התראה לזוז אם לא הוא נכנס בך..)

• תוכן חדש...