Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עדיין לא החלטתי סופית להחליף את הXS האהובה ולו רק מסיבה אחת - לא בטוח שאמצא מחליפה ראויה בלי לקרוע את החשבון.

אני אוהב ב XS את התנהגות הכביש, נוחות המושב, ויחס הכח\משקל (אם כי כבר יש רצון לשדרג אותו).

אני לא אוהב בXS את זה שהיא כבר מתחילה להרגיש עייפה קצת מפאת גילה המופלג, שחסרים בה הפינוקים של רכב חדש, ושבהתאם לגיל היא דורשת קצת יותר תחזוקה ותשומת לב משאני כנראה יכול לתת לה בהתחשב בעבודה שלי.

לכן אני רוצה להתחיל לחפש מחליפה - אם אמצא משהו חדש יותר שישמור לכל הפחות על אותה רמה של הנאה, כנראה אחליף.

התקציב הוא כ 80 אלף, אני יכול להתגמש אם יש משהו ממש שווה שידליק אותי - זה תקציב שרירותי למדי.

דברים שחשובים לי:

יחס הספק\משקל טוב (בהתאם, נתון האצה מעמידה טוב, חשוב לי יותר ממהירות סופית) ובוודאות לא משהו פחות מה110 כ"ס שיש לי כרגע.

התנהגות כביש טובה - שיהיה אפשר לכייף איתה לפחות כמו עם הXS

צעירה למדי (כיוונתי ל2010 והלאה, אבל אפשר להתגמש)

אמינות סבירה (לא לתהות אם אגיע לעבודה היום או לא, כל בוקר, אבל אני לא מאמין ב "לא רואה מוסך")

מזגן טוב :onfire:

דברים שלא חשובים לי:

עלות ביטוח

חסכון בדלק

צורה או גודל (משהו סביר - כנראה שלא אקנה מיאטה או 206CC, אבל הייתי יכול לחיות עם הTT החדשה בלי בעיה, למשל - וכן אני יודע שהן לא רלוונטיות לתקציב המדובר אני סתם משתמש בהן כדוגמה למידת הפרקטיות הנדרשת)

תדמית

תיבת הילוכים (בגדול רגיל לנהוג על ידני ומעדיף להמנע מאוטומט, אבל DSG עם שליטה מההגה למשל יכול להיות שינוי מרענן)

דברים שהם Nice to have:

פינוקים שונים (דברים כמו שליטה מההגה, מראות מתקפלות חשמלית, קסנונים מקוריים וכו' יכול להיות ממש נחמד)

צליל נחמד

עיצוב מוצלח ואגרסיבי (נגיד, לא אוהב את העיצוב של ה Leon הישנות, אבל הייתי יכול לחיות איתו)

אני כן מחפש משהו שאוכל למצוא ביד\קילומטרז' סביר, גם אם אני מתגמש קצת על הגיל. לצורך העניין, כנראה שלא אלך על סדרה 3 כי רובן איך לומר לא זכו ליחס טוב מחברינו בצפון, ורכב בן 10 יד שביעית זה לא סיפור שאני רוצה להכנס אליו. אם אני טועה פה, אתם מוזמנים להעמיד אותי על טעותי.

אין לי בעיה אם זה רכב שיהיה צריך לחכות\לצוד במשך זמן מה, אני לא ממהר.

אשמח לנדב עוד פרטים אם צריך,

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Mr. MAG

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

המיטו מרגישה פחות מחוברת לנהג, כבדה יותר וההגה מחורבן (בוודאי שלעומת זה של ה-XS).

כמובן שיש לה גם יתרונות אל מול ה-XS (מודרנית וחזקה יותר), אבל אם חדוות נהיגה היא בראש מעייניך - אני חושש שהיא תאכזב.

(בעלים של XS ומיטו 155 בעבר).

פורסם

בתקציב הזה ובשתנון הנ"ל אני לא חושב שיש מכוניות עדיפות לנהג. ההגה אכן מחורבן, ונוחות הנסעה קצת לקויה, אבל עדיין המיטו מאוד מהנה לנהיגה ותמיד מעלה חיוך במצב D.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

גם לי יש XS כבר כמה שנים, היא נפלאה, ולצערי לא תמצא עוד אחת כמוהה.

לפני כשנתיים נכנס לי ג'וק בראש להחליף אותה (איזה כסף הגיע, התפתתי), קניתי מיטו 155 2009, אבל היום אני עדיין נוהג בפיז'ו.

עם על הכבוד למיטו, חוץ ממראה ומנוע ממש חזק היא נופלת מהXS בכל פרמטר.

היא דורשת יותר פשרות בחיי היום יום, היא קשיחה נורא, צפופה, תא המטען קטן (וכל זה אפילו שהיא ארוכה ב15 ס"מ מה206), נמוכה מאוד (מגרדת את ספויילר בכביש גם בסתם מהמורות), קו חלונות גבוה אז תמרון במקומות צפופים קשה יותר, מנוע הטורבו - אע"פ שהוא חזק מאוד חסר אופי, ההגה גרוע (גם במצב דינמיק) ופשוט מוציא לנהג את הביטחון והורס לו את כל הכיף.

איבזור, לא ממש עניין אותי, אבל למען האמת אין בה שום דבר מיוחד.

אז מה שעשיתי, אחרי שהפסדתי כמה אלפים טובים על המיטו, הוא לשים עוד כמה אלפים טובים על הXS, החלפתי בולמים, משולשים, מוטות היגוי, תושבות מנוע (כל אלו מעולם לא הוחלפו ברכב שהיה אז כמעט בן 10) ויחד עם 4 טויו R1R קיבלתי אחלה מכונית.

ככל שאנו מתקדמים בשנים קשה למצוא מכוניות כמו הXS, ואני גם מודאג מה יקרה כששלי תסיים קדנציה (כבר עם 200 א' ק"מ ומורגשת קצת ירידה בכוח מנוע לאחרונה).

אתה מעוניין ברכב יותר ספורטיבי קיצוני כמו המגאן הנ"ל, או רוצה להישאר בתחום של מכונית רגילה ושימושית עם קצת פלפל ואופי?

פורסם

אני עשיתי את הבחירה הקשה והחלפתי אבל בתקציב יותר גבוה (קליאו rs). אולי תחפש קליאו ספורט?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

למה לא מיאטה?

אתה צריך את הספסל האחורי או את תא המטען?

אם התשובה לזה היא לא, מיאטה תעשה אותך בן אדם מאושר.

פורסם

חשבת על מיני?

יש ביד2 DS3 טורבו, יכולה להיות גם אפשרות מעניינת.

בתקציב הזה אתה כמעט באיזור של 500 אבארט' או פונטו, אם תצליח למצוא אקזמפלר שמור ומטופל ולמתוח מעט את התקציב.

פורסם
מיטו 155

מיטו לדעתי לא מתאימה לי. היא ודומותיה (500, A1 וכו') פשוט מרגישות קטנות מידי מבפנים. בכל מקרה, ה 500 אבארת' קוסמת לי הרבה יותר מהמיטו, אבל זה לא ממש הכיוון שאני חושב עליו כרגע.

מעניין מאוד - אחקור קצת. אני מניח שזה דגם ממש נדיר בארץ - מה המשמעויות מבחינת זמינות חלפים וקלות התחזוקה?

אתה מעוניין ברכב יותר ספורטיבי קיצוני כמו המגאן הנ"ל, או רוצה להישאר בתחום של מכונית רגילה ושימושית עם קצת פלפל ואופי?

Why not both? אני רואה ב XS שילוב של רכב מאוד שימושי (העברתי בו דירה, כולל מכונת כביסה, אני נוסע איתו לקמפינג ולסנובורד וכו') עם הנאת נהיגה וכח סביר. אני כן מחפש להשתדרג מבחינת ה"פלפל" - משהו עם יותר כח, והאצה טובה יותר מ 9.5 שניות, יבוא לי בטוב. אבל זה לא הדבר הכי קריטי - אין לי בעיה להשאר עם ביצועים והתנהגות דומים לXS ולהשתדרג רק בפינוק ובשקט הנפשי.

למה לא מיאטה?

חשבתי על זה המון והחלטתי שלא. אני כן משתמש במושב האחורי (נדיר) ובתא המטען (יום-יומית). מתווספים לזה הקשיים שבהחזקת רכב קבריולט בארץ (ביטוח מופרז שמתחמק מלכסות נזקים לגג בד, ערסים עם סכינים יפניות, תחזוקה לקויה שמובילה לנזילות של הגג, החלפת ידיים בקצב של תל ברוך) ומגיע למסקנה שהמיאטה, עם חווית ההנאה האחורית שלה, לא שווה את זה. לצערי הסובארו BRZ מחוץ לתקציב :lol:

חשבת על מיני?

יש ביד2 DS3 טורבו, יכולה להיות גם אפשרות מעניינת.

בתקציב הזה אתה כמעט באיזור של 500 אבארט' או פונטו, אם תצליח למצוא אקזמפלר שמור ומטופל ולמתוח מעט את התקציב.

לגבי ה 500 - ראה תגובתי קודם בנוגע למיטו. לגבי השאר, שווה לחקור, תודה.

ותודה לשאר ההמלצות, אני חוקר, אשמח לשמוע עוד.

בינתיים - למרות כל הבנאליות שבדבר: מה לגבי איביזה Cupra? אני מצטער לומר שמעולם לא נהגתי, נסעתי או אפילו ישבתי באיביזה, כך שאשמח לדעות של מי שכן.

תודה שוב!

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

GTI MK5 לא רואה דבר יותר טוב בתקציב הזה .

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

פורסם

ה-225 לא תהיה תחליף לxs.

חפה לחלוטין מכל אבזור, המנוע וההתנהגות רחוקים שנות אור מלהזכיר את ההנאה שמקבלים בצרפתיות האטמוספריות של שנות ה2000 (לטובה ולרעה), ועוד לא אמרנו מילה על המחיר המבוקש ברכב הספציפי (כמובן שזכותו של כל מוכר לבקש על רכבו כרצונו).

חפש לך קליאו ספורט 203, מאמין ששם תמצא איזון בין להתחדש ולהשתדרג, לבין להנות מכל מה שאהבת (ויותר, הרבה יותר) בנהיגה עם הxs.

• תוכן חדש...