Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקסוס IS250 שנת 2007. אחזקה יקרה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין ברכישה כזו אם היא מתאימה לי מבחינת האחזקה.

בוא נגיד שהאחזקה של רכב כמו גולף GTI 2010 היא לא בעייתית מבחינתי , האם לקסוס כזו יכולה להיות יקרה משמעותית ?

לפי מה שקראתי בחו"ל הרכב אמין מאוד. השאלה מה הטיפולים הנדרשים לרכב הזה שהוא על הכביש כבר כמה שנים טובות , האם טיפול החלפת שמן או טיפול גדול יקרים משמעותית ?

ביטוח מקיף הוא זהה במחיר.

בקיצור מה לקחת בחשבון ?

פורסם

מחזיק בבעלותי רכב כזה כמעט 8 שנים, כמו כן אצל חבר יש רכב דומה כך שההתרשמות שלי מבוססת על שניהם:

ביטוח - לשני נהגים נקובים בשם ללא תביעות אמור לעלות סביב 3,000 לשנה מינוס (אצלי 2800 ש"ח).

צריכת דלק - כ- 13 ק"מ לליטר בשיוט עדין על 120 וסביב 7-8 ק"מ לליטר בעיר עם רגל קלה יחסית, נהיגה אגרסיבית תגבה מחיר נוסף, הבנזין 95.

מוסך - לפני שבוע עשיתי לרכב טיפול גדול שכלל שמן ופילטרים, הטיפול נעשה במרכזי בת"א ועלה כ- 1500 ש"ח.

טיפול שנתי קטן ייסגר במחיר של כ- 800 ₪.

עד כאן לטיפולים שוטפים - האלמנט מגיע מהטיפולים הלא שוטפים:

בלמים קומפלט - במרכזי יעלו לך כמעט 4000 ₪ בעוד שאם תלך לאוסקר ותרכוש ממנו סט OEM תצא בנזק של כ- 1200 ₪.

מצתים (אחת ל- 90 א' ק"מ) - 1400 ₪ במרכזי ו- 300 ₪ מאיביי.

תקלות לא היו באף אחד מכלי הרכב אבל להערכתי תיקון תקלה כזו עלול להיות יקר מאוד.

סיכום: אחזקה שוטפת תעלה לך כמו אחזקת מאזדה 3, אם אתה מוכן ויכול ללכלך ידיים בעבודות DIY תחסוך לא מעט זוזים.

תקלות? לא היו אבל לא אופתע אם תיקונן יקר מאוד.

פורסם

נשמע סביר לגמרי. הפחידו אותי בזמנו עם עלויות הרבה יותר גבוהות כאשר בחנתי את האופציה הזו.

מה כולל טיפול קטן ? שמן + פילטר שמן ?

דרך אגב, מפעם לפעם ניתן למצוא כלים עם נתונים יפים מאוד בטרייד אין הרשמי של לקסוס (אך הם נחטפים במהירות האור)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
נשמע סביר לגמרי. הפחידו אותי בזמנו עם עלויות הרבה יותר גבוהות כאשר בחנתי את האופציה הזו.

מה כולל טיפול קטן ? שמן + פילטר שמן ?

דרך אגב, מפעם לפעם ניתן למצוא כלים עם נתונים יפים מאוד בטרייד אין הרשמי של לקסוס (אך הם נחטפים במהירות האור)

שמן מנוע, פילטר לעיתים גם פילטר אוויר ומזגן.

בטיפול גדול מחליפים גם שמן בדפרנציאל מאחור ועוד אי אלו קשקושים שמעלים את המחיר.

בגדול - זוגתי נוסעת על מאזדה 3 ספורט ספיריט 2010 ואין הבדל גדול בעלויות האחזקה בין זו לזו.

פורסם

אכן נראה שעלויות האחזקה הם לא בשמיים, רק תקח בחשבון שאתה תרגיש הבדל וירידה בכח, יצא לי לנהוג ברכב לא מעט ואתה מהר מאד תמצה את הכח שלו, יש אנשים שזה לא יפריע להם אבל לפי החתימה שלך נראה שיש לך נסיון עם מנועי tsi וההבדל בהחלט מורגש, מצד שני פה אתה מקבל הנעה אחורית.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

^ אתה צודק אבל חשוב להבהיר שלא מדובר בעגלה: לרכב מנוע 6 צילינדרים בעל 208 כ"ס עם אופי מעודן ביותר, עם משקל עצמי של קצת יותר מ- 1600 ק"ג, הוא כבד במובן הטוב של המילה נותן תחושה של טנק זריז. מאידך מי שרגיל לרכב קטן (שבו תחושת המהירות מרמה כלפי מעלה) עם מנוע טורבו בעל נשיכה בסל"ד נמוך - עלול להתאכזב.

פורסם

שואל שאלה רטורית בכוונה (להכווין) - זה באמת כל הקטע בלקנות לקסוס?

208 סוסים על מנוע אטמוספרי, זינוק מאפס למאה והנאה אחורית.

מה לגבי העיצוב של הרכב?

מה לגבי הפרקטיקה המשפחתית של הרכב?

מה לגבי האבזור הפנימי של הרכב?

מה לגבי איכות החומרים וההרכבה?

הנדסת האנוש?

(תחזוקה טובה ואמינות מטורפת כבר צויין כאן)

אם כל מה שאתם מחפשים זה לקבל דחיפה בגב קצת אחרי שיצאתם מרמזור ברכב שאחרי כמה שנים יקרקש מכל חיבור קטן בפלסטיקה שלו (האמת לא גולף אלא יותר סיאט) אז הבחירה ברורה.

אפרופו - אני לא חושב בכלל שמדובר בפחות הנאה\הנעה מנהיגה ברכבי TSI רק מנסה לעמוד על ההבדלים בין יוקרה יפנית לגרמני עממי (שבפני עצמו דבר טוב) ועל ההבדל באמינות סטטיסטית שהיא מאוד לרעת צמד TSI+DSG לעומת הלקסוס.

עוד משהו שצריך לקחת בחשבון - מי שקנאי לטיפול ברכב במוסך מורשה לפי מה שאני יודע ללקסוס יש מוסך אחד או שניים סה"כ - האם יש מוסכים מומלצים לטיפול בלקסוסים שלא במסגרת החברה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני אתייחס לשאלה שלך מנקודת המבט שלי, כמו שאתה יודע לכל אחד יש את ההעדפה האישית שלו, יש אנשים שמחפשים x ויש אנשים שמחפשים y, בדרך כלל קהל היעד של מי שקונה לקסוס הוא קהל יעד שונה מזה שקונה רכב "גרמני עממי", ללקסוס יש המון יתרונות כמו שאתה ציינת ואין על כך ויכוח, אבל כיום כאשר אתה כבר מוציא סכום כזה על רכב ותסכים איתי שרכב ב 300 k חדש מהחברה זה לא דבר זול, אני לדוגמא כן מצפה שהוא יתן לי את היתרונות שציינת ובנוסף לכך אני גם מצפה לביצועים טובים יותר מאשר של רכב "גרמני עממי". זה לא שהלקסוס עגלה, היא חזקה יותר מלא מעט רכבים שנעים על הכביש, אבל אצלי ביצועים, איכות והנאה מנהיגה נכללים יחד. עובדה שגם בלקסוס התחילו לעבור למנועים גודשים, אני יכול להגיד לך שאם לדוגמא ה is החדשה הייתה בעלת ביצועים טובים יותר כנראה שהיה לי רכב אחר בחנייה.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

אבל מדובר כאן על 2007 - כמה זה יעלה לו 90-80 אלף?

לי ללא ספק היתה כבר לקסוס בחניה במצב הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היה שלב ששקלתי לרכוש IS250 ,לפחות באופן זמני, כשהבנתי שהולך להיות קשה למצוא MK6 עם נתונים יפים ,

אבל בסופו של דבר העובדה שהמנוע לא גודש הורידה אותי מהעניין בשילוב עם העובדה שאני צריך להתחתן עם מוסכים מורשים

בעוד שקיימת אצלי כל התשתית (ספקי חלקים מקוריים בארץ ובחו"ל, מוסך טוב ואמין , ציוד דיאגנוסטיקה והרבה ידע טכני ) כדי להמשיך עם הקיים.

כל שאר הפרמטרים הם לטובתם - איכות, איבזור, שימושיות וכו'....

מודל 2010 ניתן להשיג באיזור ה120K שזו קניה מעולה לכל הדיעות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

גם אצלי אחת מהמועמדות להחליף את הבימר הייתה הIS250 ,חדישה,מאובזרת היטב,בנויה מעולה ,אמינה והנעה אחורית עם עיצוב חיצוני ופנימי שאני מתחבר,

החולייה החלשה מבחנתי זה המנוע אומנם לא עגלה,אך בהחלט מבחינתי זאת הייתה ירידה בביצועים(עלייה בהרבה פרמטרים אחרים אבל כמו שנאמר כאן המנוע הוא חלק מאוד חשוב בחוויה הכללית).

לו רק היינו מקבלים כאן בארץ את המנוע הגדול יותר is300 הייתי יותר משמח לשלם עוד כמה שקלים וזאת כבר הייתה קנייה מעולה.

Porsche 944 turbo

פורסם (נערך)

מודל 2010 ניתן להשיג באיזור ה120K שזו קניה מעולה לכל הדיעות.

אבל מדובר כאן על 2007 - כמה זה יעלה לו 90-80 אלף?

לדעתי טעות בידכם, הרכב שלי יד 1 נקי לחלוטין, שנת 2007 עם 85,000 ק"מ, בינואר (אי"ה) אקבל רכב חדש שכבר הוזמן. ה- IS לא תצא אל השוק ונשארת במשפחה במחיר של מעל 100 א' ₪, תטענו בוודאי שאת המחיר הזה אני מקבל בשל היכרות קרובה עם הקונה (אחי) אבל אציין שכבר קיבלתי שתי הצעות גבוהות בכמה אלפי ₪ על המחיר הזה ובחרתי שלא להיענות להן. עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם (נערך)

זה מאוד תלוי ברמת גימור. המאובזרת ביותר יקרה בעשרות אלפי שקלים מהרמות הבסיסיות (EXECUTIVE ,LUXURY)

ב2007 הלאקצ'רי במחירון באיזור ה80 והפרמיום באיזור ה105.

אני דיברתי על אחת מהרמות הבסיסיות ממודל 2010.

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...