Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

זהו הביקור הראשון שלי כאן ואני מקווה שאמצא תשובות אצלכם...

בימים אלו אני מתכוון לרכוב רכב כאשר אני מתלבט בין שני דגמים:

מאזדה 2 דינמיק 2008 מנוע 1500 או מאזדה 3 ספיריט 2008 האצ'בק מנוע 2000.

יש לי מספר שאלות ואשמח לשמוע תשובות מהימנות.

האם מאזדה 2 נחשבת לחסכונית מבחינת תצרוכת הדלק? הנסיעות שלי הן בעיקר עירוניות ומעט מאוד על איילון, אולי בסופ"ש. כאשר אני מחפש ברשת אחר תגובות של נהגים אני רואה שחלק מהאנשים טוענים שהיא חסכונית, חלק טוענים שסבירה ואחרים אומרים טוענים שהיא זוללת דלק.

בנוגע למאזדה 3 ספיריט אני רואה מספרים של צריכת דלק 1:10, 1:11, 1:7 1:8...

ברור לי שהמאזדה 3 תדרוש יותר דלק, אך האם הפער בין השתיים הוא משמעותי? יש מצב שהפער אינו משמעותי והתמורה שאקבל מה 3 גדולה יותר כך שישתלם ללכת על הספיריט?

לאיזה מבין השתיים יש שוק טוב יותר? ואם ל ספיריט השוק פחות טוב זה ברמה שאנשים נתקעים איתה לתקופה ארוכה?...

איזה מבין השתיים חלקי החילוף והטיפולים יקרים יותר? והאם ההפרש משמעותי?

תודה לכולם...

פורסם
אהלן חברים.

זהו הביקור הראשון שלי כאן ואני מקווה שאמצא תשובות אצלכם...

בימים אלו אני מתכוון לרכוב רכב כאשר אני מתלבט בין שני דגמים:

מאזדה 2 דינמיק 2008 מנוע 1500 או מאזדה 3 ספיריט 2008 האצ'בק מנוע 2000.

יש לי מספר שאלות ואשמח לשמוע תשובות מהימנות.

האם מאזדה 2 נחשבת לחסכונית מבחינת תצרוכת הדלק? לא

.

ברור לי שהמאזדה 3 תדרוש יותר דלק, אך האם הפער בין השתיים הוא משמעותי? יש מצב שהפער אינו משמעותי והתמורה שאקבל מה 3 גדולה יותר כך שישתלם ללכת על הספיריט? לדעתי כן

לאיזה מבין השתיים יש שוק טוב יותר? ואם ל ספיריט השוק פחות טוב זה ברמה שאנשים נתקעים איתה לתקופה ארוכה?...

איזה מבין השתיים חלקי החילוף והטיפולים יקרים יותר? והאם ההפרש משמעותי? ברור שכן, לדעתי לא בהפשר שצריך למנוע ממך לקנות את ה-3.

תודה לכולם...

קח בחשבון שמחיר המאזדה 3 ספיריט יהיה גבוה משמעותית מזה של המאזדה 2 באותו שנתון. כדאי גם לשקול את דרך האמצע והיא המאזדה 3 עם מנוע 1.6.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם אתה נוסע לרוב לבד ובתוך העיר,תעשה לעצמך ולסביבתך טובה ותקנה רכב קטן.

יש הבדל של מעל לחצי מטר באורך המכוניות, הבדל משמעותי במציאת חניה באיזורים צפופים ותמרון באופן כללי.

נכון ה3 חזקה ומאובזרת יותר, אבל ל2 ממש לא חסר כוח ובתנאים עירוניים שתיהן הרבה יותר ממספיקות.

חסכון בדלק לא נחשב לנקודה חזקה ב2 מול מתחרותיה, אבל ההבדל בצריכה מול ה3 יהיה גדול, אם אתה לא נוסע הרבה זה דווקא לא נורא.

בגדול מכוניות קטנות, זולות וחסכוניות קל יותר למכור מאשר מכונית גדולה עם מנוע גדול.

מה גם שעד כה ה2 שומרת יחסית יפה על מחיר אפילו שהיא נפוצה בחברות הליסינג וכבר תקופה ארוכה נמכרת יד ראשונה 0 ק"מ באיזור 85 אלף ש"ח דרך חברות ליסינג.

היא זריזה ויחסית כיפית לנהיגה, מאובזרת בסדר גמור בדינמיק ואז גם מציעה רמת בטיחות טובה.

נוחות, גם בינונית, היה לי קשה למצוא תנוחת נהגיה נוחה והמתלים טיפה נוקשים.

יש מתחרות שנותנות פייט לא רע ולרוב זולות יותר.

פורסם

עומר, מזדה 2 אופציה לא כל כך טובה לעיר כי היא ממש לא חסכונית.

אם רוב הנסיעות בתוך העיר, ממליץ לשקול רכב עם מנוע קטן יותר, למשל נסאן מיקרה, יונדאי I10, פיקנטו.

מחוץ לעיר מזדה 2 גם לא מציאה מבחינת נוחות ורעש. מנוע אנמי ביותר.

אם גיר ידני זו אופציה, יש רכבים עדיפים והרבה יותר חסכוניים לעיר, כמו פיאט פנדה שמקבלת שבחים בפורום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על התגובות...

אני מעדיף גיר אוטומט, אך זה לא משהו מוחלט..

בנוגע למתחרות של 2 אשמח לשמוע על הצעות שאולי פיספסתי...

בעיקרון סוזוקי סוויפט וכל קטגוריית המיני לא יספקו אותי..

אישית אני אוהב את הנראות של ה 3 כיוון שהיא הכי קרובה לספורט שאמצא בטווח ה 50K..

אם ההבדל בינהן עומד למשל על שני ליטר בממוצע אז זה לא כזה נורא מבחינתי...

(מרבית הנסיעות שלי הן בעיר ומדי פעם בסופ"ש איילון..)

פורסם

מה הקילומטראז' השנתי שלך? יכול להיות שההבדלים בצריכת הדלק יהיו זניחים ביחס לאבזור, הביצועים ונוחות הנסיעה שתקבל מה-3 לעומת ה-2.

בנוגע לסחירות של הספיריט, מדובר ברכב דיי מבוקש, במיוחד ההאצ'בק, בניגוד לדגמי ה-1.6, היה כאן שרשור לא מזמן של מישהו שלקח לו המון זמן למצוא ספיריט שמורה ובמצב טוב.

פורסם

אני מעריך שבאזור ה 15-20 אלף ק"מ לשנה ואולי פחות. מרבית הנסיעות כרגע הן לעבודה, לחברה וסופ"ש כשאני יוצא.

רוב המקומות נמצאים בסביבה הקרובה שלי, כך שמרבית הנסיעה תהיה עירונית. כמובן שלעיתים יכול להיות נסיעות רחוקות אבל לא משהו על בסיס קבוע..

פורסם

אם עוד מישהו יכול לתת מידע אני אשמח..

צריכת דלק בעיר: 1:10 ובינעירונית 1:12 אלו מספרים שאפשר לצפות מהם מהנהג הממוצע?

• תוכן חדש...