Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

יש ברשותי רכב מסוג טויוטה קורולה GLI שנת 2007 .

הרכב שמור מאוד (40000 קילומטרא'ז) ומטופל בזמן, יד 1 .

ביטוח מקיף וחובה עולים לי בסביבות ה-3500 ש"ח.

ניצולת הדלק הוא 1:9 או 1:10 .

ב-99 אחוז מהזמן אני והחברה שלי היחידים שנוסעים ברכב.

60% מהזמן הנסיעות הן עירוניות ו-40% בין עירוניות.

אני מעוניין לחסוך כמה שיותר בדלק ובהחזקת רכב.

בכל מקרה אני חושב שהרכב הנוכחי גדול מדי לשימושיי .

האם מומלץ למכור את הרכב הנוכחי ולעבור למיני ? או אולי סופר מיני? יש המלצות?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי NadavNew
פורסם

מה הנסועה שלך? מה ההוצאה השנית על דלק?

סה"כ יש לך רכב בן 7 אבל עם נסועה נמוכה מאוד, שיוכל לשרת אותך עוד שנים רבות.

רכב סופרמיני יחסוךלך כרבע מהדלק, רכב מיני אולי חצי. אולי יהיו הבדלים קטנים בעלויות ביטוח ורישוי, קרוב לודאי זניחות.

כיון שכל תהליך של החלפת רכב כרוך בהוצאות והפסדים יהיה עליך לבדוק מה עלות ההחלפה מול ההפרש בהוצאות השוטפות. התחושה שלי היא שכלל לא בטוח שבסופו של דבר רכב קטן באמת יביא לך לחסכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהנחה שהאתה היחיד שנוסע ברכב מיום קנייתו, אתה נוסע בסה"כ 6000 קילומטר בשנה.

ההבדל בצריכת הדלק בין הרכב שלך לרכב מיני/סופר מיני שיעשה 1 ל-15, עומד על חסכון של 120 שקל בחודש.

בשביל זה אתה רוצה להחליף רכב?

פורסם

אם אתה מרוצה מהרכב תשאיר אותו.

הייתי בדילמה כזו לפני שנתיים, מכרתי (וקניתי יד שנייה) כי לא קיבלתי סיפוק מבחינת ביצועים ביחס לצריכת הדלק (1:9).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

למה אתה מתכוון כשאתה אומר להחליף? רכישה של רכב חדש מהחברה או מכירה של הטויוטה ורכישה של רכב יד 2 באותו הסכום?

אם מדובר באופציה השניה, עדיף לך להישאר עם הטויוטה שאתה מכיר והיא לא עושה בעיות, מאשר להחליף לחתול בשק ולבזבז על זה כסף על הדרך.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש היום הרבה רכבים קטנים ואוטומטים במחירים נוחים.

קיה פיקנטו\יונדאי I10\סוזוקי ספלאש ועוד רבים ואיכותיים - כולם במחירים מצויינים, במיוחד אם אתה קונה בשיטת "אפס קילומטר מליסינג".

(סתם לדוגמא, פיקנטו מאובזרת אוטומטית ב-68K).

לעניין הסיבה להחליף את הרכב - הייתי מחליף אותו ולו בגלל האופציה למכור את הרכב במחיר גבוה, מחירון פלוס - ולקנות במקומו את אחד הרכבים הקטנים והמוזלים. החיסכון בדלק זה ספציפית הדבר האחרון שצריך להטריד אותך, לאור כמות הנסיעות הנמוכה שלך. הסיבה להחליף היא פשוט כי הרכב ישן ויש אפשרות למקסם את התמורה עבורו ולקנות משהו חדש בהרבה בלי להוסיף יותר מדי כסף.

ע"פ מחירון יד 2 הרכב שלך שווה כמעט 50 אלף ש"ח. אם תצליח להשיג סכום כזה או קרוב אליו, תוספת של 20 אלף ש"ח תביא אותך שוב לרכב חדש וזה פשוט עסק משתלם.

פורסם

הוא לא מחפש רמה אלא רכב שמתאים יותר לצרכים.

אם בתווך של 3-4 שנים אין צורך ברכב למשפחה, אני לא רואה בעיה בהחלפת הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דווקא מקרה קלאסי של להישאר ולא לעשות שינוי.

יש לך רכב טוב ביד,שלא עושה בעיות.כל טיפול של רכב אחר יעלה אותו דבר ואולי אף יותר.

אם רוב הנסיעה בעיר- לא תחסוך משמעותית בדלק ,אלא אם תקנה רובוטית /היברידית (כל אחת והצרות שלה).

בשביל חסכון של עוד 400 -500 ש"ח לחודש לפי כמות הנסועה שלך ,אני חושב שההחלפה אינה משתלמת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הוא לא מחפש רמה אלא רכב שמתאים יותר לצרכים.

כן, אבל השאלה היא לא מה מתאים יותר אלא האם כדאי להחליף ואני אומר שלא.

Just daily

פורסם

נראה לי שהחלפה במקרה זה לרכב אחר תגרור בצידה הפסד כספי לא קטן - חסכון בטוח שלא יהיה כאן. גם אם תקנה רכב קטן יותר החסכון יהיה זניח למול ירידת הערך.

תשאר עם מה שיש - מדובר בדגם מוצלח מאד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ואתה מתעלם מהעובדה שהוא מוסיף כסף כדי לרדת ברמה.

מי אמר שרכב גדול הוא ברמה יותר גבוהה מרכב קטן?

בפיקנטו אתה מקבל תוספת בקרת יציבות שאין בקורולה, יש לה עוד 2 כריות אוויר וגם בצד האבזור לקורולה יש רק יתרון של בקרת אקלים מול מזגן רגיל. בכל היתר היא נופלת מול הפיקנטו.

אז אם אתה צריך את הגודל, נהדר. אין מה להשוות. אבל אם אתה לא צריך וקנית קורולה בזמנו רק כי זה מה שהיה זמין, אז הגיע הזמן לקנות משהו שיותר מתאים לצרכים שלך. להוסיף 20 אלף שקל כדי להתקדם לרכב חדש במקום רכב בן 7, זה כלום כסף.

פורסם
מי אמר שרכב גדול הוא ברמה יותר גבוהה מרכב קטן?

לא אמרתי את זה, התכוונתי נקודתית. לעבור מקורולה (40K ק"מ יד1) לפיקנטו מבחינתי זו ירידה ברמה.

... כדי להתקדם לרכב חדש ...

המשפט הזה מזכיר לי פרסומות של אלבר.

Just daily

פורסם
יש היום הרבה רכבים קטנים ואוטומטים במחירים נוחים.

קיה פיקנטו\יונדאי I10\סוזוקי ספלאש ועוד רבים ואיכותיים - כולם במחירים מצויינים, במיוחד אם אתה קונה בשיטת "אפס קילומטר מליסינג".

(סתם לדוגמא, פיקנטו מאובזרת אוטומטית ב-68K).

לעניין הסיבה להחליף את הרכב - הייתי מחליף אותו ולו בגלל האופציה למכור את הרכב במחיר גבוה, מחירון פלוס - ולקנות במקומו את אחד הרכבים הקטנים והמוזלים. החיסכון בדלק זה ספציפית הדבר האחרון שצריך להטריד אותך, לאור כמות הנסיעות הנמוכה שלך. הסיבה להחליף היא פשוט כי הרכב ישן ויש אפשרות למקסם את התמורה עבורו ולקנות משהו חדש בהרבה בלי להוסיף יותר מדי כסף.

ע"פ מחירון יד 2 הרכב שלך שווה כמעט 50 אלף ש"ח. אם תצליח להשיג סכום כזה או קרוב אליו, תוספת של 20 אלף ש"ח תביא אותך שוב לרכב חדש וזה פשוט עסק משתלם.

אכן עסק משתלם. מה גם ששכחת לציין שלפיקנטו יש 7 שנות אחריות- כך שאם השיקול שלו הוא כלכלי, זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון שמוזיל בעלויות לטווח הארוך

פורסם

אני מיישר קו עם רוב הממליצים. אין לך מה להחליף.

יש לך רכב מוצלח ואמין ובמצב טוב. בנוסף אחד ששומר על ערכו.

כל רכב חדש יותר ידרוש תשלום ראשוני ויאבד מערכו כל שנה הרבה יותר מהקורולה הנוכחית. יהיה לך קשה לרכוש רכב משומש מוצלח כמו הרכב שיש לך.

כמו שציינו עליות צריכת הדלק הן רכיב די משני בהחזקת הרכב אצלך. תחסוך 120 ש"ח לחודש בדלק ותפסיד הרבה יותר ברכיבים פחות גלויים

לדעתי אתה צריך לבצע שינוי חשיבתי ולהבין שאתה אולי מרגיש ומתבאס מעלויות הדלק, אבל בפועל זו הוצאה לא משמעותית ואין לך הרבה מה לחסוך בה. ירידת ערך ותיקונים אלו הוצאות בהן מצבך מצויין.

אתה גם יכול לבצע שינוי בהרגלי הנהיגה כי בנסיעות עירניות (60%) ובינעירוניות (40%) אתה יכול לדעתי להגיע לצריכה של 1 ל 11 או אפילו 1 ל 12.

• תוכן חדש...