Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו מזגן טורנדו אינוורטר 2 ובעקבות שיפוץ שטח הסלון יתאחד עם מטבח ומרפסת ויגדל לכ 40 מטר רבוע - 5.7x6.9 מ׳ (לא כולל מסדרון צר - דירת רכבת ישנה) איך המזגן יתמודד עם גודל השטח החדש ? האם הוא מתאים על מנת לכסות אותו ? או שהוא יהיה חלש לגודל השטח ?

פורסם (נערך)

לי יש חדר בגודל של 45-50 מטר בערך,ואלקטרה אינורטר 1 כ"ס,הוא דווקא מתפקד לא רע, לוקח איזה 15 לקרר לטמפרטורה נוחה.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גבולי.

מזגן 2 כ"ס עילי מתמודד טוב עם דירה בקומת ביניים בשטח של עד 30-35 מ"ר.

לדעתי 40 מ"ר זה מעט גבולי, ייתכן ועדיף יהיה לשים 1 כ"ס באיזור המטבח ועוד 1.25 כ"ס באיזור הסלון ע"מ לכסות את כל השטח מכל הכיוונים - אם זה כמובן אפשרי מבחינה טכנית.

אם יש אפשרות רק למזגן אחד, תעלה ל 2.5 כ"ס (כ 23,000-24,000 BTU) כי זה המינימום ל 40 מ"ר בדירה בקומת ביניים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום

אם כבר אתה מייעץ, אבקש את עזרתך.

אני צריך מזגן - דירה במושב בשרון.

המזגן מיועד לקומת קרקע - 55 מ"ר , דירה בת 20 שנה.

(מעל קומת הקרקע ישנה קומת מגורים עם מזגן מיני מרכזי , לקומת המגורים הזו גג בטון, ומעליו רעפים)

תודה, כמו כן, שמעת על פוג'יטסו ? האם שווה לשלם את מחירם ?

תודה

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם (נערך)
יש לנו מזגן טורנדו אינוורטר 2 ובעקבות שיפוץ שטח הסלון יתאחד עם מטבח ומרפסת ויגדל לכ 40 מטר רבוע -

איציק - יש להם כבר מזגן אחד -

לדעתי כמו שכתבתה להוסיף עוד מזגן כ 1.0 כ"ס , באזור המטבח - ולהפעיל לפי הצורך וריכוז האנשים באזורים השונים .

כמובן כי כל הפתחים סגורים -

כאשר נמצאים במטבח בזמן הכנה + ארוחה , להפעיל שם .

נמצאים בסלון בערב - להפעיל שם .- תפוסה מלאה בכל האזורים להפעיל את שנייהם .

לוקי - המידות מאוד מיוחדות - זה מתאים ל אולם קטן .

כדי לכסות את השטח עם מזגן אחד ומנקודה אחת על קיר , ולפזר קרור עד קצה החדר - צריך מפוח חזק .

images?q=tbn:ANd9GcTz0w4aob0D7BMq_75__SVg-pupP-ckbd6ILqgPLu_-oVFrCH544P9pmOM

אולי יחידה של מזגן מרכזי עם/ללא תעלות או יחידה תעשייתית של 4-3 כ"ס + .

אולי יש גם יחידות 3.5 ביתיות עיליות המתאימות - כאן צריך יעוץ של איציק .

אייל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בהתחשב בעובדה שהם השקיעו במזגן 2 כ"ס אינוורטר, לצערי אני לא רואה סיבה לוותר עליו - ולכן אני בעד הרעיון של לתגבר במזגן אחד נוסף באיזור המטבח או באיזור המתבקש.

תדיראן אינוורטר נוסף מדגם 160A (מקביל ל 1.25 כ"ס נומינלי אבל מסוגל לתת עד 1.5 כ"ס במקסימום שלו) עולה 2750 ש"ח, ומידאה אינוורטר 17 עולה כ 2100-2200 ש"ח (המחיר לקוח מ ZAP).

עלות התקנה יכולה לנוע בין 600-700 להכי בסיסית (קידוח בלוקים, מיקום נוח, 2 מטר צנרת נחושת, מתקן תליה) ויכולה לטפס בעוד כמה מאות שקלים אם צריך הארכת צנרת, תעלות PVC וכד'. ז"א שמדובר בסיפור של בין 2700-2800 ש"ח (אם מדובר במידאה והתקנה בסיסית) ועד ל 3500 ש"ח אם מדובר על תדיראן עם התקנה בסיסית. אם לא מדובר בהתקנות בסיסיות, זה ינוע בין 3000 ל 4000 שח תלוי במזגן הנבחר ובהתקנה.

אם תשאל אותי, זו האופציה הסבירה ביותר כי: לוותר על האינוורטר הקיים זה אומר עלויות פירוק (250-350 שח), קניה של מזגן חדש 3-3.5 כ"ס לפחות (בין 5500 ל 6500 ש"ח, תלוי אם מדובר במיני מרכזי או עילי - ואלו מחירים של מזגנים רגילים ON\OFF לא אינוורטר !!), התקנה (בין 1000 ל 3500 כאשר ה 1000 זה לעילי ו 3500 זה למיני מרכזי) וזה מבלי לקחת בחשבון -אם מדובר במיני מרכזי- עלויות של עבודות גבס, תריסים דקורטיביים ותשתית חשמל מתאימה (עדיף תלת פאזית, אבל יש דגמים של 3.5 כ"ס חד פאזיים).

בקיצור, עוד אינוורטר נוסף לתיגבור יתן:

1. רמת קירור אחידה בדירה (אינוורטר...) - את זה לא יהיה לו עם מזגן ON\OFF

2. שקט מופתי ברגע שהדירה הגיעה לטמפ' הנכונה (אינוורטר) - שקט כזה לא ניתן להשיג עם מזגן אחד של 3.5 כ"ס

3. עלויות הגיוניות בין המצב הנתון למצב העתידי.

אני מצרף קובץ תמונה, לקוח מהאתר של אלקטרה, לפיו ניתן לראות שההמלצה למיזוג שטח של 55 מ"ר עבור דירה בקומת ביניים במישור החוף היא באיזור ה 30,000 BTU.

איציק

טבלת מיזוג אויר.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...