Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני לקראת קניית רכב במחיר של 94 אלף שקל שנת 2013.

כולם אומרים לי תרד טיפה במודל ותקנה רכב יותר זול...

השאלה שלי היא... מה ההבדל?

במידה וקניתי רכב ב94 אלף שקל ומכרתי אותו כעבור שנתיים, המחיר שלו יהיה בסביבות 74 אלף.

במידה וקניתי רכב ב74 אלף שקל ומכרתי אותו כעבור שנתיים, המחיר שלו יהיה בסביבות 54 אלף.

בשני המקרים אני מפסיד בסביבות 20 אלף שקל בירידת הערך.

האם יש עוד משהו שאני צריך לקחת בחשבון? חוץ מהעובדה שקניתי ב20 אלף שקל יותר ואחזיר את זה אחרי זה במכירה, יש עוד משהו?

תודה רבה.

פורסם

ראשית התחשיב שלך הוא פשטני. ההערכה הבסיסית היא כי תסי אחוז מסוים של העלות - נניח 30% - אז מ-90,000 תפסיד 30,000 ומ-75,000 תאבד 25,000. העניין הוא שההפסד הממשי במצב הרכב הספציפי שלך ובמצב השוק של הדגם המדובר, שניהם לא ניתנים לחיזוי.

שנית - הרכב החדש יגיע (בדרך כלל) עם 3 שנות אחריות. הרכב המשומש במקרה הטוב עם שנה אחת.

הרכב החדש - הוטא חדש. במשומש אתה צריך לדאוג למה שעבר עליו.

בקיצור - יש הרבה שיקולים לכאן ולכאן. גישתי האישית היא לרכוש רכב חדש ולהחזיק אותו הרבה שנים (לפחות 7, ואפשר יותר - אם הוא תקין). אחרים מעדיפים לרכוש רכב בם שנתיים-שלוש ולהחליפו כל שנתיים-שלוש, כיון שהם נהנים מעצם ההחלפה.

ואחרון - אבל לא פחות חשוב: השיקול אינו תמיד כלכלי טהור. יש עניין של הנאה מהרכב, יש עניין של רצון לא להתעסק עם חיפוש ובדיקת מכוניות משומשות, עניין של מציאת דגם מתאים לצרכים ולרצונות.

בקיצור - אתה צריך לבחון מה באמת חשוב לך בבחירת הרכב - האם הפן הכלכלי הוא השולט או פנים אחרים, והאם יש לך האמצעים לרכישת רכב חדש (והרצון להשתמש בהם למטרה זו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ראשית התחשיב שלך הוא פשטני. ההערכה הבסיסית היא כי תסי אחוז מסוים של העלות - נניח 30% - אז מ-90,000 תפסיד 30,000 ומ-75,000 תאבד 25,000. העניין הוא שההפסד הממשי במצב הרכב הספציפי שלך ובמצב השוק של הדגם המדובר, שניהם לא ניתנים לחיזוי.

שנית - הרכב החדש יגיע (בדרך כלל) עם 3 שנות אחריות. הרכב המשומש במקרה הטוב עם שנה אחת.

הרכב החדש - הוטא חדש. במשומש אתה צריך לדאוג למה שעבר עליו.

בקיצור - יש הרבה שיקולים לכאן ולכאן. גישתי האישית היא לרכוש רכב חדש ולהחזיק אותו הרבה שנים (לפחות 7, ואפשר יותר - אם הוא תקין). אחרים מעדיפים לרכוש רכב בם שנתיים-שלוש ולהחליפו כל שנתיים-שלוש, כיון שהם נהנים מעצם ההחלפה.

ואחרון - אבל לא פחות חשוב: השיקול אינו תמיד כלכלי טהור. יש עניין של הנאה מהרכב, יש עניין של רצון לא להתעסק עם חיפוש ובדיקת מכוניות משומשות, עניין של מציאת דגם מתאים לצרכים ולרצונות.

בקיצור - אתה צריך לבחון מה באמת חשוב לך בבחירת הרכב - האם הפן הכלכלי הוא השולט או פנים אחרים, והאם יש לך האמצעים לרכישת רכב חדש (והרצון להשתמש בהם למטרה זו).

תודה רבה על התגובה המפורטת.

כמה שאני אסובב את זה ואנסה להתחמק לכמה הרכב יפה, במצב טוב וכו'.. יש את הפן הכלכלי שתמיד יושב בצד של הראש.

בשני המקרים התכוונתי לרכב יד 2 - האחד בשנת 2013 במצב מעולה והשני שנת 2011 במצב טוב, אבל כמו שאמרת - אין אחריות, צריך להתעסק עם כל מיני תיקונים למינהם וכו'.. אני בגישה של להחליף את הרכב אחרי שנתיים-שלוש ולעלות במודל שוב.

כרגע יש לי את הסכום הנדרש ואני לא אצטרך להתעסק עם הלוואות, ריביות וכל הנוגע מסביב לזה.

לפי מה שאתה אומר, ההפסד שיהיה לי בין שני הרכבים הוא 5000 שקל(במידה והערך של הרכב לא עבר משהו קיצוני - משהו שאי אפשר לחזות), משהו שאני מאמין שאאלץ להשקיע ברכב 2011 - תיקונים, צמיגים וכו'...

תודה רבה על העזרה, עזרת לי לגבש החלטה - עדיין לא סופית, אבל אחקור עוד טיפה :)

פורסם

הדוגמא שלי מאוד גסה. הערכה של ירידת ערך תוכל לקבל ממעקב אחר מחיר המחירון של דגמים דומים בגילים המתאימים לגיל בו אתה מתכוון למכור את הרכב. ובכל מקרה - התנהגות המחירון עשויה להתשנות בהתאם לתנאי השוק, והרכב הספציפי שלך עשוי להשיג ביום מסויים מחיר גבוה או נמוך ממחיר המחירון. (בדרך כלל נמוך).

לכן אני טוען שכל נושא ההתחשבות בירידת הערך בשלב הרכישה מאד בעייתי, יכול לתת רק סדרי גודל וגם זה באופן גס, וגם משך החזקת רכב הוא דבר שתלוי בהרבה גורמים וקשה לחזות אותו. שתי דוגמאות אישיות: לפני די הרבה שנים רכשתי סובארו אימפרזה בת 4. הייתי בטוח שאוכל להחזיק בה לפחות 5 שנים. מעשית המכונית היתה כל כך בעייתית שמכרתי אותה בהזדמנות הראשונ שנקרתה לי אחרי 3 שנים. המחליפה היתה קורולה בת 3 - גם אותה התכוונתי להחזיק סביב 4 שנים, מעשית היה הראתה אמינות מופלגת והחזקתי בה למעלה מ-9 שנים. מעבר לכך - כל שינוי במצב משפחתי, מצב תעסוקה וכו' יכול לשבש את כל התכניות שאתה מתכנן כל כך יפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...