Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עם החלפת מקום העבודה צצה דילמה. בשנים הארחונות נהנתי מרכבי ליסינג או השכרה מהמעסיקים הקודמים שלי.

במקום חדש עימו אני נמצא במו"מ לא מעוניינים להעמיד לרשותי רכב צמוד.

הרכב אמור לשמש אותי לנסיעות יומיות (6 פעמים בשבוע) בקו בת ים - אשדוד לצורך הגעה מ/ל-עבודה, ובשאר הזמן לצרכים האישיים.

אחזקת רכב תגרור הוצאות ולצערי אינני יודע מה תהיה עלות האחזקה החודשית של רכב בעל מנוע בנפח 1400-1600 סמ"ק בן 3-5 שנים.

בכוונתי להציע גידול בשכר או תשלום הוצאות רכב מהמעסיק אך אני מתקשה לנקוב בסכום.

רעיונות?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

לפי התאור שלך: רכב בשווי 70000 ש"ח ונסועה שנתית של כ 20000 ק"מ, העלות הכוללת תסתכם בשנה לסך של כ 34,000 ש"ח.

את זה אתה אמור להשוות לעלות שהייתה לך במקומות הקודמים, שהינה שווי רכב בסך 1500 ש"ח לחודש או 18,000 ש"ח לשנה. בהנחה שלא היו לך ניכויים נוספים עבור אחזקת הרכב.

ההפרש בין שני הסכומים הינו הסכום שבו תיפגע ההכנה נטו שלך כתוצאה ממעבר מרכב צמוד לרכב פרטי.

לדעתי אלו כל הפרטים אותם אתה צריך כדי להגיע להחלטה, בהצלחה !!!

נ.ב. אם הערכה שלי לגבי נסועה של 20000 ק"מ הינה נמוכה, עדכן אותי בנסועה הצפויה ואתקן את התחשיב.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
לפי התאור שלך: רכב בשווי 70000 ש"ח ונסועה שנתית של כ 20000 ק"מ, העלות הכוללת תסתכם בשנה לסך של כ 34,000 ש"ח.

את זה אתה אמור להשוות לעלות שהייתה לך במקומות הקודמים, שהינה שווי רכב בסך 1500 ש"ח לחודש או 18,000 ש"ח לשנה. בהנחה שלא היו לך ניכויים נוספים עבור אחזקת הרכב.

ההפרש בין שני הסכומים הינו הסכום שבו תיפגע ההכנה נטו שלך כתוצאה ממעבר מרכב צמוד לרכב פרטי.

לדעתי אלו כל הפרטים אותם אתה צריך כדי להגיע להחלטה, בהצלחה !!!

נ.ב. אם הערכה שלי לגבי נסועה של 20000 ק"מ הינה נמוכה, עדכן אותי בנסועה הצפויה ואתקן את התחשיב.

תודה.

איך הגעת למספר 1500 ש"ח שווי רכב אצל המעסיקים הקודמים?

רוב הזמן מדובר היה בקבוצה 3 מגולמת ברובה ששימשה לצרכי עבודה. אצל המעסיק האחרון היה סיפור קצת שונה ושם החזיקו רכב שכור בעלות של כ-2350-2500 ש"ח בחודש ללא דלק.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

היום נגמר עניין הקבוצות, שווי למס מחושב לפי 2.5% משווי רכב חדש, נזק של בערך 3000 ש"ח ברוטו ונזק של כ 1500 ש"ח בנטו.

לא התייחסתי אם בוצע לך ניכוי מהשכר תמורת הרכב, תחשוב זה לא רלוונטי, כי אתה צריך להשוות בין השכר שלך במקום הקודם בניכוי זקיפת שווי רכב לעומת השכר שלך במקום החדש בניכוי הוצאות הרכב הפרטי.

אגב, כל התחשיבים במונחי נטו.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
החישוב של 34K בשנה כולל דלק?

החישוב כולל: דלק- לפי 20,000 ק"מ בשנה, צריכה 1:11.

ירידת ערך ומחיר ההון לרכב בעלות של 70,000 ש"ח

ביטוח ואגרת רישוי

טיפולים ותיקונים

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...