Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש עברנו תאונה, וכיום, לאחר בירורים מול חברות הביטוח, מסתבר כי לנהג הפוגע אין ביטוח צד ג' בתוקף.

כיצד עליי לנהוג?

האוטו כבר תוקן במוסך, תחת עלויות של למעלה מ10000 ש"ח.

האם עליי לפנות אישית אל הנהג ולתבוע ממנו ישירות את הכסף, או שמא עליי לפנות אל עורך דין ולערב בית משפט?

פורסם

מכתב דרישה של הכסף תוך X ימים.

שילם סבבה

לא שילם מגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות.

תקווה שיש לו מאיפוא לשלם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ובמידה ויבוא בטענות/ ילין על כך שלדעתו גובה הת/שלום לא תואם את הנזק שנגרם? אין לו say בעניין, נכון? עצם העובדה שלא היה ביטוח מונע ממנו בעצם האפשרות לבוא בטענות או להתייחס לתיקון שאני ביצעתי?

פורסם

לאחר שליחת המכתב עומדת בפני הנהג הפוגע שלוש אופציות:

1. לשלם ולשכוח

2. להיכנס איתך למשא ומתן

3. לשלוח אותך לחפש את החברים שלך

קרה 1, מה טוב.

קרה 2, הסכום מספק אותך, מה טוב

קרה 2 והסכום לא מספק אותך או קרה 3 מגיש תביעה.

ואז הוא יסביר לשופט למה הוא חושב שאתה צריך לקבל פחות ממה שאתה תובע, ואתה תסביר למה אתה צריך לקבל יותר (שכר טירחה שמאי, הפסד ימי עבודה, וכו'), והשופט יחליט.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בוודאי שיש לו מה לאמר על גובה הנזק

האם בוצעה שמאות לרכב שלך? אם כן היא חלק מהמסמכים שאתה מצרף לכתב התביעה שלך. ונגד זה יהיה לו קשה להתווכח

הוא גם יכול לנסות להקטין את הנזק על ידי הטענה שאתה בכלל אשם או שאשמה מוטלת על שניכם בשיעורים שונים.

או בקיצור אין קשר בין טענותיו לבין זה שלא היה לו ביטוח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לאחר שליחת המכתב עומדת בפני הנהג הפוגע שלוש אופציות:

1. לשלם ולשכוח

2. להיכנס איתך למשא ומתן

3. לשלוח אותך לחפש את החברים שלך

קרה 1, מה טוב.

קרה 2, הסכום מספק אותך, מה טוב

קרה 2 והסכום לא מספק אותך או קרה 3 מגיש תביעה.

ואז הוא יסביר לשופט למה הוא חושב שאתה צריך לקבל פחות ממה שאתה תובע, ואתה תסביר למה אתה צריך לקבל יותר (שכר טירחה שמאי, הפסד ימי עבודה, וכו'), והשופט יחליט.

כמובן שאתה צריך להוכיח את כל התביעה- החל מקרות האירוע, דרך אשמתו של הנתבע וכלה בעלות הנזק.

פורסם

להוכיח את קרות האירוע לא כל כך קשה, נקודת ההנחה (אם התובע לא סותר את עצמו וכו') היא שאם הוגשה תביעה היה אירוע.

להוכיח את אשמתו של הנתבע זה עיקר הנטל.

לגבי עלות הנזק יש דו"ח שמאות, או לכל הפחות חשבונית מהמוסך, ככה שגם זה לא משמעותי כל כך.

עיקר הבעיה זה להוכיח 100% אשמה של הצד השני, או לפחות שהוא הגורם לתאונה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הי

שלח לו מכתב, ועדיף שיהיה מכתב מטעם חברת הביטוח. מקווה שעשית את הדבר החכם וערבת את חברת הביטוח שלך וגם הזמנת שמאי.

בית המשפט מסתמך לרוב על דוח שמאי.

בשביל להוכיח את אשת הרכב הפוגע מומלץ להקליט שיחה עם הרכב הפוגע ולכוון את השיחה לכך שיהיה מובן שהוא אשם. (סוכני הביטוח עושים את זה בדרך כלל טוב יותר).

קח בחשבון שיכול לקחת למעלה משנה וחצי מהגשת התביעה ועד המשפט, כך שאם העלות גבוהה ואתה לחוץ על הכסף, בסכום כזה כדאי לשקול גם תביעה של הביטוח המקיך שלך.

פורסם

ושאלה נוספת- לאחר עיון בשנית בפרטי הפוליסה, וקריאה מחודשת במספר אתרים - מה הכוונה בדמי כינון?

על מה בדיוק עליי לשלם במידה ואני תובע?

כאן מוסבר למשל מה הם דמי הכינון, אך אני עדיין לא מצליח להבין למה הם משמשים וכיצד בדיוק מתבצע החישוב.

http://www.9000000.co.il/car/comprehensive.html

האם הם ההשתפות העצמית שלי בעת תביעה של הביטוח המקיף?

• תוכן חדש...