Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

פירסמתי את הנושא בפורום אחר שמתמחה במחשבים, אבל אני מאמין בחברי קארספורום לא פחות (אם לא יותר :-P).

אני פשוט מעתיק אותו לכאן.

קישור לנושא המקורי

אזהרה: ארוך

---------------------------------------------------

שבוע טוב לכולם!

בלי יותר מדי דיבורים (יהיה עוד הרבה בהמשך), בואו נתחיל. smiley.gif

1. מה התקציב המקסימאלי?

א. 3500 ש''ח

ב. לנצל ביעילות בבקשה

ג. ניתן לחרוג עד 200 ש''ח במידת הצורך.

2. מה שימושי המחשב?

א. גיימינג כבד עד כמה שניתן במסגרת התקציב (פירוט בהמשך)

ב. האזנה למוזיקה באיכות גבוהה

ג. צפייה בסרטים באיכות גבוהה (FullHD, 1080p, Bluray עם קידוד DTS)

ד. עבודה משרדית פשוטה יחסית (פירוט התדירות והתוכנות בסעיף הבא)

ה. גלישה באינטרנט

3. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש:

א. Microsoft Office ו-Photoshop למטרות עבודה פשוטות בתדירות של מספר פעמים בשבוע למשך מספר שעות).

ב. הרבה Media Player להאזנה למוזיקה כולל בפורמט FLAC, כל יום וללא הפסקה בערך.

ג. Classic Media Player לצפייה בסרטים, בתדירות של יום כן יום לא בערך.

ד. Firefox, שעות על גבי שעות.

4. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

המחשב אכן מיועד לגיימינג והרצון הוא שכל המשחקים החדשים יעבדו כמובן.

משחקים לדוגמא:

Watch Dogs כאשר יצא ל-PC

GTA V כאשר יצא ל-PC

Crysis 3

Assassin's Creed Black Flag

עכשיו, ברור לי שהמשחקים האלו חדשים וכבדים מבחינה גרפית ולכן אני לא מצפה שהם ירוצו על הגדרות מקסימליות בתקציב היחסית זעום שהגדרתי, אך שכן יעבדו על הגדרות בינוניות לפחות.

משחקים שאני כן מצפה שיעבדו על ההגדרות המקסימליות הם לפחות המשחקים הבאים:

Call of Duty: Ghosts

Hitman: Absolution

5. מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב:

24", 1920x1080.

6. האם יש צורך בציוד הקפי:

כרגע לא.

7. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא.

8. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8?

6/7 (פרטים בסעיף 15)

9. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?

לא.

10. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות?

כן, הרכבה בחנות.

11. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?

באיזור המרכז, שמעתי דברים טובים על Plonter ו-TMS

12. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בעוד כשבועיים.

13. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן?

א. לוח אם שיתן צליל כמה שיותר נקי ומפורט כשתחובר אליו מערכת 5.1

ב. לפחות סלוט PCI-x1 אחד פנוי בלוח אם, בשביל אפשרות הרחבת כרטיס קול בעתיד.

ג. רצוי לכלול כונן SSD, שמעתי עליו המון פידבקים חיובים. (בנוסף ל-HDD)

ד. לוח אם עם תמיכה ב-USB3, אמור להיות סטנדרט היום, לא?

14. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא מתוכנן שדרוג, אך אני מקווה שהמחשב ישאר רלוונטי לכ-5 שנים.

15. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

מאחר ופירטתי כבר מספיק למעלה, ארחיב רק עוד קצת:

א. לגבי השקט:

זאת נקודה די חשובה. אם לא מספיק שקודם הבאתי דרישות גבוהות למשחקים, אז עכשיו יש לי גם דרישות לשקט.

מאחר ואני מרבה לשמוע מוזיקה ולצפות בסרטים דרך המחשב והמחשב עצמו ימצא קרוב לאוזני, רצוי שהשקט יהיה כ-
6/7
בסולם. כלומר, לא להשתגע עם ספוגים של אולפן הקלטות ולוחות פחם, אך נא להתאים חומרה שקטה כמה שניתן (שמעתי דברים טובים על המאווררים של Arctic למשל).

ב. לגבי הכרטיס מסך:

עד היום היו לי רק כרטיסים של NVIDIA, ותמיד הייתי מרוצה מהאמינות המצוינת שלו.

אין לי נסיון עם חברות אחרות, ודי קשה לי לתת אמון בדברים שלא שמעתי עליהם קודם.

ולמשל חברת Sapphire הסינית גורמת לי מעט להסס. מעדיף חברה אחרת כגון: MSI, AMD, NVIDIA.

אגב, הבנתי גם שהמאווררים של Sapphire לא כ"כ שקטים.
undecided.gif

בנוסף, אבקש לא לכלול חומרה משומשת או כזאת שעברה שיפוץ כזה או אחר. (שוב אותו ההיסוס לגבי אמינות).

ג. לגבי המארז:

אני די מתלבט בין 2 מארזים:

1. Fractal Design Define R4

2. Antec P100

מה שחשוב זה העיצוב הסולידי והאטימות לרעשים.

בנוסף חשוב שהמארז יהיה בגודל בינוני. (MIDI)

זהו, תודה רבה למי שנשאר חי אחרי הפוסט הארוך הזה.

עכשיו תורכם.
wink.gif

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה המפרט עם כמה סייגים:

1. ניסיתי להכניס מעבד מרובע ליבות I5 אך התקציב לא איפשר, בשביל שדרוג כזה היית חייב לוותר על אחת הדרישות העיקריות שלך (גיימינג\SSD)

עכשיו, זה לא שהמעבד שהרכבתי לך במפרט חלש. ממש לא. ובוא נגיד שברוב השימושים שלך אתה גם לא תרגיש הבדל בינו לבין I5. רק מה? לתקופת זמן כזאת ארוכה שאתה צופה להשתמש במחשב תמיד עדיף לקחת משהו בדרגה אחת מעל מה שאתה צריך. קח בחשבון שזה תוספת של 400 ש"ח בערך.

2. כנ"ל הזיכרון. בעיקרון 8 ג'יגה צריך להספיק דיי והותר לשימושים שלך, אך בגלל שהדרישות דיי טובעניות הייתי הולך על 16GB אם התקציב היה מאפשר. תוספת של קצת יותר מ 300 ש"ח.

שורה תחתונה - המפרט נכון לעכשיו מתאים לכל הצרכים שלך. לגביי העתיד? הייתי משקיע עכשיו עוד 400 ש"ח ל I5, ובעתיד אם יהיה צורך מוסיף זיכרון.

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 10%]מק"ט[/TD]

[TD=width: 45%]מוצרים[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]GH87MD3H[/TD]

[TD=width: 45%]Gigabyte GA-H87M-D3H for 1150[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]1[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪465[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]D38G1600HYN[/TD]

[TD=width: 45%]Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪319[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]N660OC2GDN[/TD]

[TD=width: 45%]Gigabyte Geforce GTX660 OC 2GB Windforce X2 - בקניית מחשב חדש[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪850[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]SST-PS08B-USB3[/TD]

[TD=width: 45%]Silverstone Precision PS08 USB3.0[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪194[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]SS-450RT[/TD]

[TD=width: 45%]Seasonic SS-450RT 450W 37A@12V 80+GOLD bulk[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪319[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]DCACO-FP701-CSA01[/TD]

[TD=width: 45%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪122[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]iHAS124[/TD]

[TD=width: 45%]Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪95[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]MZ-7TE120BW[/TD]

[TD=width: 45%]Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪418[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]ST2000DM001[/TD]

[TD=width: 45%]Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪415[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]C4130T[/TD]

[TD=width: 45%]Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪511[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: left]סה"כ:[/TD]

[TD=align: center]10[/TD]

[TD=align: center]₪3708[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=width: 620, align: center]

[TR]

[TD=align: center][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

המפרט הורכב ב TMS.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

לא מכיר את הצ'יפסטים החדשים, המעבד שלי הוא 3570K ובזמנו קניתי לוח אם Z77 בגלל שהוא גם תומך ב-OC וגם תומך בקישור למאיץ הגרפי של המעבד, בנוסף גם פיצ'רים נוספים כמו יציאת אודיו אופטית וכו'. כל מה שהיה מתחת ל-Z פשוט היה מסורס ותמיד היה חסר משהו קטן. שרוב הסיכויים אזדקק לו בעתיד.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

בדיוק בשביל זה הורכב h87. והתת דגם- d3h כולל גם את כל הפיצ׳רים שהמשתמש הלא ממוצע (אך גם לא הממהיר) יכול להצטרך. כולל יציאות למינהן כולל אופטית וכולל תמיכה ברייד וכו׳.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

מעבד אינטל ‏Intel Core i7 4770 Haswell 3.4Ghz 8MB L3 Cache s1150 -

מאוורר למעבד ‏Scythe Katana 3 CPU Cooler

לוחות אם למעבדי אינטל ‏Gigabyte GA-Z87-HD3 LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI‎ 1

זכרונות ‏G.Skill Aegis 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-11-11-28‎

כרטיסי מסך ‏Gigabyte GTX650 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E‎

כונני SSD ‏Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III‎

ספקי כוח ‏CoolerMaster Elite V2 550W 12cm Fan PSU

מארזים ‏Antec P280 Mid ATX Tower Black Case

מפרט עם מארז שקט מאד, דיסק SSD מעולה, לוח אם טוב מאד, כרטיס מסך חזק, ספק כח חזק ושקט

המפרט חזק מאד לעבודה בגרפיקה וגם יריץ כל משחק שתירצה עם FPS גבוה ללא בעיה

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם (נערך)

אין טעם לבזבז כל כך הרבה מהתקציב לטובת מעבד, מספיק מעבד זול יותר שתומך ב4 ת'רדים(אפשר גם 2C/4T ולא קוואד מלא) ואת כל הכסף לשים בכטיס מסך,

הרי בGTX650 המעבד הוא יהיה האחרון שיעשה צווארבקבוק ב1080P ומעלה.

בנוסף- אאל"ט בתקופה האחרונה הכרטיסים של AMD נותנים את התמורה הטובה ביותר + תמיכה בDX החדש+amd mantle שביכלל מבטל הצורך במעבד חזק.

עריכה: הייתי הולך על מיפרט מבוסס Intel Core i3 4130 +Asus Radeon R9 270X

מה גם שעל כרטיסי AMD מקבלים 2 משחקים בחינם!

http://ksp.co.il/?uin=20673

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מנסיון של כמה מחשבים שקניתי בהם פעלתי בשיטה הזו, ממליץ לך לקנות מחשב בסיסי באייבורי עם מעבד i3 , להוסיף SSD ולשדרג ל-8 גיגה זכרון. לא לשדרג ספק כח, מארז וכל מיני קשקושים אחרים כי לא באמת צריך. הספק הרגיל יחזיק לך 4 הארדיסקים, כרטיס מסך סופר-חזק ומעבד באוברקלוק. והמארז הסטנדרטי יאכלס את הכל אם באמת תרצה.

בכסף שנותר קנה את כרטיס המסך הכי חזק שמתאפשר לך.

במידה והמחשב יהיה לך רועש מידי, זה בכלל לא בטוח שהוא יהיה לך רועש מידי, אבל אם כן, תחליף את המאווררים של המארז במאוורר אחד אחורי שקט. עניין של עוד 80 שקל.

בהפרש הכסף בין השיטה הזו למחיר שיעלה לך מחשב פצצה עם מארז מפונפן ולוח אם עם מליון פיצ'רים שלא משתמשים בהם, תוכל לקצר את מחזור החיים של המחשב ולשדרג כל שנתיים במקום שלוש לדוגמא.

שוב, זו השיטה שאני פועל לפיה בשנים האחרונות לעומת העבר שהייתי שופך גם 7 ואפילו 9 אלף על מחשב ואני מרוצה מאד.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם (נערך)

מצטער חגי, אבל זה לא בדיוק נכון ואפילו קצת מטעה ובעייתי, למה?

1. ספקי כוח זולים סיניים נורא פשוטים, יכולים להחזיק יפה ויכולים שלא בהפסקת החשמל הראשונה או בעיה כלשהי. אתה הרי לא יודע את הדגם של הספק כוח, מהו? מיהו? להגיד שספק סיני זול בספק מדבקה ולפעמים גם זה לא, מספיק לכרטיס מסך סופר חזק? ( כרטיסי המסך הטובים דורשים כמות אמפרים נכבדה ולעיתים מספר חיבורים חיצוניים ) .

להחזיק מספר כוננים קשיחים של 10 וואט במקרה הטוב לכל כונן? זה לא באמת מה שיפיל ספק סיני.

2. תלוי במארזים שלהם, ישנם מארזים פשוט עלובים ובעלי חוסר אוורור נאות או מאווררים רועשים וכו', במיוחד במיוחד לאור העובדה שפותח השרשור כבר יודע ורוצה מארז של FRACTAL DEFINE R4 שלהשוות את המארז הסופר שקט וקריר והסופר איכותי עם עיצוב מדהים וחיבורים במיקום הנכון, למארז בסיסי סיני זול ופשוט? זאת התעלמות לא יפה מהדרישות של פותח השרשור.

3. חבר'ה, פותח השרשור ציין שהוא הולך לעשות עבודות פשוטות בתוכנת ה PHOTOSHOP לכן, אפשר לחסוך כ 200-300 שקל ולרכוש סטיק זיכרון בודד של 8GB ולא 16GB ובכך להפנות עוד כמה מאות לטובת מעבד או כרטיס מסך.

עכשיו, 8GB עבור משחקים זה די והותר נכון להיום, בכל מבחן אבל בכל מבחן ברשת, ביוטוב בכל אתר מכובד מאוד, ישנם מספיק מבחנים, אין הבדל בין 8GB לבין 16GB וזה בדוק ומוכח ! ( באמת שאין על מה להתווכח על זה ) , שינוי של 1FPS זה מצדיק 16GB? לא.

*** אין שום בעיה בעתיד, לגשת לחנות לרכוש סטיק נוסף של 8GB, מה הבעיה? ממש לא, מאשר לשרוף תקציב בהתחלה ולא לעשות בהם שימוש. ( אין שום בעיה לרכוש סטיקים בודדים של 8GB ולאחר מכן להשלים להם ל DUAL CHANNEL )

לגבי תוכנות ה PHOTOSHOP, הבחור ציין שהולך לעשות שימוש בסיסי ופשוט, ( ציין זאת בהתחלה ) לכן, שימוש בסיסי ופשוט מספר שעות בשבוע, לא ביום, בהחלט אפשר לקחת 8GB ולעשות עבודות מאוד גדולות אפילו בכיף. ( ברור שמי שעושה מזה כסף או עובד מספר שעות ביום, לא בשבוע, צריך 16GB לדוגמא וגם אז, בספק תלוי בעבודה ).

לגבי ה DUAL CHANNEL וכו', חבר'ה, זה מיתוס לא קטן, נכון להיום, בקר הזכרונות יושב במעבד בדורות החדשים, וגם כן, ברשת ובכל מקום כבר נבדק העניין, אין שום שיפור לעומת ערוץ כפול במחשב ביתי רגיל כלל וכלל.

בלוח אם בתושבת 2011 עם ערוץ מרובע, שמשמש אותנו למספר כרטיסי מסך + עבודה אינטנסיבית ברינדור וכו', יש השפעה קטנה וגם אז, ערוץ מרובע להזכיר לכם.

4. ברשת ניתן למצוא בקלות, איזה כרטיסי מסך משפיעים ונותנים איזה וכמה שיפור בתוכנות עריכה/PHOTOSHOP וכו', בהחלט ניתן לאמר שכרטיס כגון 650GTX יעשה את העבודה. למרות שיש את הכרטיסים החדשים של 750GTX שהייתי הולך עליהם ההפרש די קטן יחסית, תלוי בגרסאות כמובן.

5. הייתי שוקל בחיוב לקחת כונן SSD של לפחות 250GB גם לעתיד וגם, בגלל עניין מאוד פשוט, שגרסאת ה 250GB נכון שיקרה יותר אבל היא מעניקה ביצועים כתיבה וביצועי 4K ( קבצים קטנים ) כפולה ואף יותר בין 120GB לבין 250GB ( יש ברשותי 4 כוננים כאלו בבית, 2 מהם במערך RAID 0 ).

נכון שזאת מתיחת תקציב לא קטנה, אבל ביננו? השקעה בכונן SSD בנפח כפול יאפשר שקט נפשי וגם, המון שטח אחסון לתוכנות.

שכן, במידה וניקח את 120GB, בפועל נשארנו עם בערך 110GB, נכון? תקצו מראש לאחר העדכונים והכל, במערכת WINDOWS 7 ( ב WINDOWS 8 זה קטן יותר ) כ 30-35 ג'יגה לאורך זמן ( מספר חודשים בדיוק )

נשאר עם 75-80GB כבר, לאחר מכן התקנה של מספר תוכנות, OFFICE + העדכונים שלהן ( תוכנות עריכה כמו אוטוקאד וכו' יכולות לקחת גם בין 3-4 גי'גה תלוי ומי שמתקין גם סוליד + אוטוקאד זה ממש לא קצת ) ונשאר עם בערך כ 50-60GB של אחסון.

לאחר מכן, אתה רוצה משחקים? הינה קצת מידע מהשטח, אם תתקין BF3 לדוגמא עם כל ההרחבות ( ברשותי גם BF3 + 4 המקוריים דרך ORIGIN )

אז ה BF3 כולל העדכונים וההרחבות ייקח לך בסה"כ כ 35GB !!! של מקום ( כולל כל הקבצים ) + BF 4 לוקח נכון לעכשיו לבדיקה שלי כמעט 40GB !!! כולל כל הקבצים

אז עם מה נשארת? לאחר שתתקין BF 3 או BF 4 תשאר עם מקום לעוד משחק איכותי כלשהו, שגם הם שוקלים כיום כ 10-20GB תלוי במשחק ולא יישאר לך מקום לכמה תמונות פה ושם , אתה יודע מספר של GB ( ואני משאיר אותן ב SSD ויש לי גיבוי של הכל ב 2 כוננים אחרים ) כי הזמני גישה מעולים. מסמכים? קצת שירים וכו'? הרי תרצה להתקדם לעידן החדש של SSD עם כל היתרונות לא? לא להתחיל להתקין דברים על כונן קשיח ולהמתין, נכון? בוא נהיה הגיוניים.

זה מה שיש לי לאמר על SSD בכל אופן, סתם בשביל להזיל קצת ריר, אשאיר לך תמונה של מערך RAID 0 של זוג EVO 250GB לפניי שבצעתי קאש עם הזכרון RAM שלי ( יש לי 16GB ) ואחת לאחר ביצוע קאש עם תוכנת PRIMOCACHE לזוג הכוננים ;).

6. לוח אם מפוצ'ר של GIGABYTE מסדרת H87 ולא Z87, ייתן לך את הבאים: DVI,VGA,HDMI, מי אמר שזה לא מספיק? במיוחד שהבחור לא עושה OC באמת שאין טעם לקחת Z87, שכן בלוחות האם בתקציבים של עד 800-1000 שקל מדובר על תוספת של DP ( DISPLAYPORT ולא בכולם + סלוטים כפולים או X3 של PCIEX ) נו אז מה? אין כאן שום יתרון או חסרון למי שלא צריך מערך כרטיסים.

לקחתי לוח אם Z87X-UD5H כי יש לו גם DP וגם מאפיינים מעולים וגם יכולת לבצע מערך כרטיסי מסך וכו', אבל מי באמת צריך את זה בתור משתמש רגיל?

ככה שבלב שקט אפשר לקחת לוח אם בתקציב של 450-500 שקל H87 ולקבל הכל, כולל הכל.

7. ספק כוח זה מאוד חשוב לדעתי, חוסך תמיד כאבי ראש בשדרוגים עתיידים, כשיש תקציב או כשרוצים פתאום לשחק? הופ, הספק לא מספיק, למה?

בספק כוח תבדוק שיש לו מן הסתם, חיבור 8PIN ללוח אם ( סטנדרט היום )

תבדוק שיש לו לפחות חיבור של 6PIN + 8PIN לכרטיס מסך! זה מאוד חשוב לכרטיס מסך שתשדרג בעתיד אם בכלל.

הספק שהמליצו לך כל COOLERMASTER למשל, מגיע עם 6+2PIN X2 וזה מעולה, שכן כרטיסי מסך טובים ויקרים דורשים בחלקם חיבור שכזה, אחרת זה מבאס לחבר עם MOLEX.

*** את בניית המפרט אני אשאיר לאחרים, שכן יהיו כאן המון המון מפרטים, אבל זה מה שרציתי לתרום בכל מקרה, בתקווה לשינוי מחשבה + ההבנה שלפעמים, כן דרוש עוד "קצת" תקציב ולקבל מערכת מעולה עוד יותר ובאמת טובה, מעבר לכך? שיקולים שלך בלבד.

*** לא התאפקתי והרכבתי גם כן מפרט ***

תראה, המפרט שהרכבתי מציג לך את כל הטוב שבעולם שאפשר לקחת, בתוספת תקציב מן הסתם אבל, תראה את ההבדלים העצומים שיש.

1. מעבד I5, שזה מעולה ( 4 ליבות פיזיות אין בשום אופן להשוות לזוג ליבות פיזיות של I3 , גם לגיימינג וגם לעריכה וכו')

2. כונן SSD כפול נפח = כונן הרבה יותר מהיר בכל פרמטר

[TABLE=class: tablefull, width: 960]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]27385[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray‎[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]18914[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מאוורר למעבד[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 ‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]27335[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Gigabyte GA-H87M-HD3 LGA1150, Intel H87, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]22788[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]זכרונות[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏G.Skill 1x8GB DDR3 1333Mhz Ripjaws X Edition CL9-9-9-24‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]30010[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]כרטיסי מסך[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Gigabyte GTX750 OC 1GB GDDR5 2xDVI 2xHDMI PCI-E‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]23805[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]דיסקים קשיחים[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]28170[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]כונני SSD[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Samsung 840 EVO Series MZ-7TE250BW 250GB SSD SATA III‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]29579[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]צורבי DVD[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Black Sata‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]29946[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]ספקי כוח[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏CoolerMaster Elite V2 550W 12cm Fan PSU‎[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

סה"כ : 4165 ללא מארז

*** ברור שיש להוסיף לכאן את מחיר המארז של FRACTAL DESIGN R4

*** במידה ואתה תקח מעבד I3, תפחית את ההפרש בין כונן ה SSD של ה GB250 לבין ה 120GB אתה תכנס לתקציב שלך יופי.

*** שים לב שיש כאן 8GB של זיכרון די והותר, תרצה עוד? תשדרג ללא כל בעיה.

( 1333 או 1600 בזכרונות מזכים אותך ב 1,2,3,4,5% תוספת ביצועים... לא ביג דיל בכלל ).

אפשר לקחת סטיק אחד של 1600 בכיף, לא בעיה.

*** ב 3500-3700 שקל אתה לא תקבל מחשב גיימינג עם כל הצער שבעניין ***

הינה מפרט לתקציב שלך, תעשה את ההבדלים, את החושבים וכמובן, תוסיף את המארז לתקציב, ב KSP אין להם משום מה ולא בדקתי לעומק.

[TABLE=class: tablefull, width: 960]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]28390[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Intel Core i3 4130 Haswell 3.4Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]18914[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מאוורר למעבד[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 ‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]27698[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Gigabyte GA-B85M-HD3 LGA1150, Intel B85, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]22788[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]זכרונות[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏G.Skill 1x8GB DDR3 1333Mhz Ripjaws X Edition CL9-9-9-24‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]25091[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]כרטיסי מסך[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Gigabyte GTX650 OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]23805[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]דיסקים קשיחים[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]28169[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]כונני SSD[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]29579[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]צורבי DVD[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Black Sata‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]29946[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]ספקי כוח[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏CoolerMaster Elite V2 550W 12cm Fan PSU‎[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

סה"כ: 3265 ללא מארז

*** כאן יש לך לוח אם H85 ( נותן לך הכל, פשוט פחות חיבורי USB 3 מאשר H87 )

חסכון של עוד כמה עשרות שקלים.

*** מעבד עם זוג ליבות, 4 נימים סה"כ I3.

my storage.jpg

PrimoCache.jpg

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

בשנים האחרונות אייבורי כבר לא מתעסקים עם ספקי כח סינים אלא מוכרים רק מותגים.

אתה לא צריך ספק כח מודולרי עם שרוולים על הכבלים ועם הספק של 1750 וואט. זה סתם יקר ומיותר.

אפילו הספק הסטנדרטי במחשב שאני ממליץ עליו, 350 וואט, מספיק ל-99% מכרטיסי המסך שתרצה ואפשר לשדרג לספק 500 וואט בעוד 30 שקלים ואז אתה באמת מכוסה לחלוטין. כל הספקים של מותגים וכולם עם active pfc

לגבי המארז, הוא באמת סבבה, מחשב סטנדרטי היום לא מתחמם כמו בעבר ולא צריך להפריז בחשיבות של האיוורור של המארז, השקט לדעתי הוא נושא יותר חשוב היום וגם פה לדעתי הוא יקבל מענה מספק מהמארז הסטנדרטי.

מדבריך מבינים שלא בדקת אפילו מה אייבורי מציעים ב-1600 שקל ואתה מדקלם דעות קדומות פופולריות על אייבורי.

כל עוד דבקים במפרט הבסיסי ולא מתפתים לשדרוגים שמציע איש המכירות שמעוניין לדחוף לך תוספות שיש עליהם 300-400% רווח מקבלים אחלה מחשב במחיר סביר וגם שירות הלקוחות שלהם מפתיע לטובה.

בקיצור דעתי היא שנחמד להמליץ לאנשים ולשחק אותה מומחה ולהרכיב מפרטים וגם אני הייתי מתלהב שכזה.

אבל היום מעבד i3 הוא כל כך חזק שחבל לשלם יותר ועדיף לקנות מחשב ב-3000 שקל ולשדרג אחרי שנתיים מאשר לקנות מחשב ב-4500 ולשדרג אחרי 3.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם (נערך)

וואו, חבר׳ה, תודה רבה לכולם. אני מופתע מההענות וההשקעה (אוטומטיק1[!!!] חגאי, קובי ומיוזיק4אוור וכולם).

חדשות:

לאחר שהבנתי שהתקציב שהגדרתי לא הגיוני כ"כ ביחס לדרישות, "הושג" אישור למתיחת תקציב שיעמוד על 4500 ש"ח.

בנוסף, בעזרתו של בחור טוב בפורום אחר הורכב המפרט הבא:

http://www.tms.co.il/preview/spec/4nmde27b

(מצטער שאני לא מעתיק לכאן, אני בנייד)

לא להבהל מהמחיר, זה כי הוספתי מסך (לא קשור לתקציב שהוגדר למחשב)

כלומר, יש להוריד 970 ש"ח מהמפרט, ובנוסף יש הנחה של 2%, מה שמביא אותי בסופו של דבר ל-4518 ש"ח שזה מקובל.

סגור כמעט על הכל, חוץ מהלוח אם וכרטיס המסך. האם הם הטובים ביותר במסגרת התקציב? מה דעתכם?

ובאמת תודה לכולם.

עריכה אחרונה על ידי TDean

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם (נערך)

R9 280X - שיחקו אותה בTMS עם המחיר, הכרטיס לא רואה ממטר את הכרטיסם שציינו כאן, תהנה לך ותחזור לדווח על חווית המישחקים :-).

לשם המחשת הביצועים בין הכרטיסים שהוצעו כאן לעומת ה280X:

http://www.tomshardware.com/charts/2014-vga-charts/compare,3608.html?prod%5B6785%5D=on&prod%5B6786%5D=on&prod%5B6800%5D=on

הGTX 650 OC בכלל לא שווה לישקול כי הוא חלש הרבה יותר מכל מה שבהשוואה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

המפרט מצויין, אני שמח שהפנמת והלכת על מעבד ה I5, לא תתאכז באמת וזה גם עמיד לעתיד בכל החלטה של החלפת כרטיס מסך וכו', בעיית ביצועים לא תהיה לך.

יש כמה דברים שכדאי שתדע:

1. את כונן ה SSD הייתי מחליף ללא מחשבה שנייה בכונן SAMSUNG EVO 120GB אם כבר, שכן הכונן של סמסונג מנצח בכל מבחן ומהיר ללא כל צל של ספק וזה מגובה ברחבי הרשת ובכל אתר, מהכונן של KINGSTON V300 120GB. הכוננים של סמסונג מהירים הרבה יותר, בנוסף לאפשרות ה RAPID וכמו כן, אמינים מאוד ועם אחריות מעולה.

2. בחירה טובה בלוח האם, יש לך DVI,VGA,HDMI ובאמת שזה מספיק לך, שכן יש לך עוד כרטיס מסך.

3. הכרטיס מסך מאוד חזק וזאת בחירה טובה תבדוק רק שהקירור שיושב עליו זה לא קירור מקורי אלה קירור מתקדם של החברה כיוון שהכרטיסים רועשים בקירור המקורי ומתחממים מאוד.

4. כונן קשיח, אפשר ואם יש אפשרות, ללכת על הסדרה האדומה , שכן הפרש המחירים מאוד נמוך מדובר על הפרש של בין 50-60 שקלים ועדיף את הסדרה האדומה החדשה. אבל גם כאן, זה מעולה ובאמת שלא משנה, זה סה"כ כונן משני.

תהנה ובהצלחה :)

• תוכן חדש...