Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב

ראשית מעט פרטים מיום האירוע:

הרכב: גולף 7 נרכשה מצ'מפיון במאי 2013, 4 נוסעים, תא מטען עמוס.

צמיגים: goodyear excellence 195/65r15, עברו 7 אלף ק"מ, בני פחות משנה.

לחץ אוויר: 34 מקדימה, 37 מאחורה.

אתמול: בדרך לצאת חזרה הביתה מאילת, עוצר מתדלק, ממלא אוויר ומוודא 34PSI מקדימה ו-37PSI מאחורה. (הכל במסגרת הוראות לחצי אוויר ע"י VW הרשומים ע"ג מכסה מילוי דלק).

מתחיל נסיעה בכביש הערבה הפנוי מאוד, נוסע מהר יחסית (140), פונה שמאלה לכביש 40, עובר את שיזפון, נדלקת מנורת אזהרה על איבוד לחץ אוויר באחד הצמיגים, בשלב זה מיד מנסה למצוא מקום בטוח לעצור בו על אף שלא מרגיש על שינוי בהתנהגות הרכב, לא עוברת דקה ואיך שאני מתקרב לירידה לשול חצץ מרגיש רעש חזק מצד שמאל, הרכב מתחיל למשוך שמאלה, אני משתלט ועוצר בבטחה בצד.

מפרק את הגלגל ורואה את החור שנוצר בצד פנים של הדופן הצופה אל פנים הרכב.

IMG_5199.JPGאינטרנט.jpg

האם ניתן לקבוע מה גרם לקרע בצמיג? לפאנצ'רמעכר לא היו תשובות.

האם לגשת צ'מפיון ולמסור את הצמיג הפגום לבדיקה?

אני נחוש בדעתי לקבל החזר כספי על החלפת הצמיג!

למהן הספר ספק, הצמיג מעולם לא פגש מדרכה ומכות מסוג כלשהו,

מילוי אוויר בוצע עפ"י הוראות היצרן, הצמיגים חדשים יחסית והגיעו מצ'מפיון עם אספקת הרכב במאי 2013.

עריכה אחרונה על ידי Haze
פורסם

יכול להיות אבן חדה על הכביש או משהו דומה, או לחילופין- הצמיג נפצע מוקדם יותר ולאחר שהתחמם בנסיעה- התפוצץ.

פורסם

לא שמתי לב שמדובר ברכב חדש.

כשקונים צמיגים מקבלים עליהם אחריות ל-3/4 שנים.

אני מניח שבאחריות של הרכב כלולה גם אחריות על הצמיגים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אין לך מה לפנות לצ'מפיון אלא ליבואן של גודייר כדי שייקח אליו את הצמיג לבדיקה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

על פי מצב הצמיג אז רואים בבירור שאין שום שפשוף או משהו דומה סביב מקום הכשל כמוכן ניתן לשים לב שעדיין על הצמיג שאיריות של גומי מהליך היצור ומפה ניתן להסיק שבעל הרכב הקפיד על לחץ אוויר, כי במקרה של חוסר לחץ אוויר מה שהיה גורם לצמיג להיתחמם ולהיתפוצץ השאריות האלה היו נשחקות.

לגבי אבן או משהו אחר שפגע בצמיג זו אפשרות סבירה אך עדיין זה נראה כמו כשל בצמיג עצמו.

לדעתי פניה ליבואן של גודייר בארץ לא תעזור כי הצמיג הגיע כך עם הרכב מהיצרן ולא נקנה מיבואן בארץ, לדעתי צריך לפנות לצ'מפיון אבל כפי שמכירים אותם הם כנאה יגידו שאין אחירת על צמיגים ולא יקחו אחריות על עצמם.

מצב מבאס ואף מסוכן, לפותח השרשור אנא עדכן איך נגמרה הסאגה ונסיעה בטוחה.

פורסם

בוודאי שיש דרך לדעת מה קרה,

שים לב כי בתמונות שהעלת יש סימנים ברורים של חפץ מסויים שחדר את הצמיג (כנראה אבן, מתכת שנפלה ממשאית או כל חפץ אחר שהיה מונח על הכביש)

שים לב כי במהירות גבוהה ועוד במעלות שיש בכביש הערבה הצמיג כולו פשוט רותח (ולא רק הסולייה שלו) ועל כן מספיקה אבן עם פינה לא כהה כדאי לגרום לכך... אני לא בלש ולא בוחן תנועה אבל הייתי מנחש שנגרם מאיזה לבנה קטנה שנפלה מאיזה משאת על הכביש ועמדה בדיוק בנקודה הנכונה כדאי לגרום לכך....

ברוך השם שיצאתם בשלום חבר, תגיד ברכת הגומל וכפרה על הצמיג..... לא צריך לתבוע אף אחד :)

• תוכן חדש...