Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מרגיש מאד את בעית העדשה הרחבה מאד (אורך מוקד קצר) של הטלפון. האם יש לך אפשרות לערוך את התמונות כדי לתקן את העיוות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את האמת אני מאלה שפותחים את האפליקציה ומצלמים, אין לי מושג בהגדרות צילום.

אולי זה אפשרי להוציא תמונה יותר טובה מהפלאפון אבל אני לא יודע איך.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם
אתה מרגיש מאד את בעית העדשה הרחבה מאד (אורך מוקד קצר) של הטלפון. האם יש לך אפשרות לערוך את התמונות כדי לתקן את העיוות?

לא ממש.

אני חושב שאתה מתייחס לתמונות הפנורמה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מתכוון לתמונה של המרצדס העתיקה. כל החלונות והדלתות מאחור נראים מעוותים, ל אמקבילים. האם יש תוכנה המאפשרת לתקן זאת בתמונה שצולמה בטלפון?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מתכוון לתמונה של המרצדס העתיקה. כל החלונות והדלתות מאחור נראים מעוותים, ל אמקבילים. האם יש תוכנה המאפשרת לתקן זאת בתמונה שצולמה בטלפון?

החלונות והדלתות מאחורה לא נראים לי מעוותים מדי. אולי זו ההשתקפות שגורמת לקושי.

כאמור, לא ממש. תוכנות יודעות לתקן עיוותי עדשה, אבל רק עד רמה מסויימת. אחרת כבר צריך "לצייר" את התמונה מחדש (להוסיף מידע שדומה למידע קיים). בטח יש אפשרות טכנולוגית לעשות את זה, אבל לא בכלים סטנדרטים.

הדבר שהכי פוגם בתמונה הוא, כמובן, העמוד.

פורסם

הנה דוויד אלן הארווי, חבר במאגנום, צלם של נשיונל גיאוגרפיק ובלה בלה בלה... על צילום בסלולרי:

[video=youtube_share;BKv1rATlQnE]

האמת, קצת קשה לי עם הסרטון הזה. יכול להיות שהוא צלם נהדר, אבל כשהוא מוריד כל כך מחשיבות הטכניקה, עבורי זה מוריד קצת מהקסם. זה כאילו הוא אומר "אני לא יודע הרבה, אז התמונות היפות שלי זה בעיקר שהייתי במקום הנכון בזמן הנכון".

וכן, צילום זה הרבה "להיות במקום הנכון בזמן הנכון", אבל אני לפחות הייתי רוצה לחשוב שצריך קצת יותר מעודף זמן ומוטיבציה בשביל להיות צלם משובח.

חברה שלי שיודעת שאני אוהב לצלם רואה לפעמים צילומים מקצועיים ושואלת אותי למה אני לא עושה כאלה. אני אומר לה שאין באמת מושג כמה השקעה וידע (וציוד מקצועי, בהרבה מקרים) צריך בשביל לתפוס את השמש שנופלת על הבניין בדיוק בזווית הזאת, או בשביל לצלם את צילום המאקרו הזה, או להוציא מתמונת נוף משהו מיוחד באמת.

ועם זאת, אני לגמרי חושב שהמצלמות הסלולריות של היום (ואפילו יותר - של המחר) יודעות לפעמים לעשות דברים שאפילו מצלמות חצי מקצועיות מתקשות לעשות. למשל לייצר תוצאות סבירות בתנאי תאורה קשים. אם זה השתקפויות, פוקוס בתאורה לא טובה במיוחד, יצירת תמונות סבירות ללא צורך בחצובה - האלגוריתמים שמאחורי המצלמה הקטנה הזאת עושים פשוט עבודה מצוינת. והיום יש חברות שמתמחות בלקיחות יותר ממצלמה קטנה אחת, לחבר תמונות ביחד ולהוציא תוצאה שלפעמים מתחרה במצלמות עם חיישן גדול.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
האמת, קצת קשה לי עם הסרטון הזה. יכול להיות שהוא צלם נהדר, אבל כשהוא מוריד כל כך מחשיבות הטכניקה, עבורי זה מוריד קצת מהקסם. זה כאילו הוא אומר "אני לא יודע הרבה, אז התמונות היפות שלי זה בעיקר שהייתי במקום הנכון בזמן הנכון".

לא מדוייק, הוא אומר שהוא מבין בתאורה (וצבע), וברור שהוא מבין בקומפוזיציה/פרספקטיבה. בשביל צילום תיעודי של אנשים, התחום שלו, זה מספיק. ברסון, אחד מגדולי הצלמים בהיסטוריה, צילם רק ש"ל, והוא גאון. הוא אפילו לפתח תמונות לא ידע. גם התוכן לא עניין אותו במיוחד. הוא היה אומן של קומפוזיציה. אחד הדברים שהוא היה עושה זה להסתכל על תמונות של מועמדים למאגנום כשהן הפוכות, כדי לראות אם הקומפוזיציה עובדת בלי קשר לתוכן.

כמו שאני אומר תמיד, צילום זה לא "תחום" כמו שרכב זה לא "תחום". רכב כולל גם משאיות וגם מכוניות F1, וזה לא אותו "תחום". יש דברים שאי אפשר לעשות עם סלולרי, כמו שאי אפשר להוביל רהיטים עם מכונית F1. יש מצבים ויש תמונות שסלולרי לא יכול להוציא.

ואני לא נכנס לצילומים מתוכננים (אופנה, פרסום וכו') בהם הצלם בונה את התמונה ולא מתעד.

לגבי סלולרי שעושה עבודה יותר טובה ממצלמה, את זה אני לא מבין. אין שומדבר שהאלגוריתם של סלולרי יודע לעשות, ש-LR לא יודע לעשות טוב יותר על קובץ RAW. זה רק לוקח זמן וידע.

פורסם

לגבי סלולרי שעושה עבודה יותר טובה ממצלמה, את זה אני לא מבין. אין שומדבר שהאלגוריתם של סלולרי יודע לעשות, ש-LR לא יודע לעשות טוב יותר על קובץ RAW. זה רק לוקח זמן וידע.

הכוונה היא שעם סלולרים של היום, בלא מעט מקרים, יותר קל להוציא תמונה טובה (בגלל האלגוריתמים) מאשר עם מצלמה "קלאסית". וגם יותר מזה, קח תנאי תאורה בעייתיים ונסה לצלם עם מצלמת חובבים איכותית. תצטרך להתאמץ בשביל להוציא תמונה טובה כמו במצלמה סלולרית מודרנית עם חיישן פצפון. תצטרך חצובה, חשיפות מסובכות ותוכנת עריכה ייעודית בשביל להגיע לתוצאה מקבילה או טובה יותר.

ולפעמים זה אפילו יותר ברור - רציתי לצלם כמה תמונות יפות בביקור באקווריום בארה"ב. אחרי חצי שעה שאני מסתובב עם ה-A6500 ולא מצליח להוציא תמונות נורמליות (עם עדשת F\2.0, לא סתם עדשת קיט), שלפתי את הסלולרי ופשוט כל תמונה שהוא הוציא הייתה לפנים.

וכן, תוכל לטעון שהטכניקה שלי אולי לא מושלמת עם המצלמה, אבל גם אילו כן - הבדלי המאמץ אדירים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תמיד יותר "קל" להוציא תמונה סבירה לעין עם טלפון מאשר עם מצלמה, כי זה בדיוק היעוד של טלפון - להוציא תמונה סבירה לעין לא מאומנת במינימום מאמץ. ואת זה הוא עושה מעולה. טכנית, התמונות האלה יהיו זבל - יהיה בהן המון רעש, חידוד יתר, שינוי צבע, היעלמות פרטים (סטייל ביוטי מוד) או כולם ביחד, אבל האדם ברחוב לא יראה את זה, ובשביל זה מצלמה של טלפון היא מדהימה.

מצלמה ייעודית כל הדברים האלה לא יקרו, אתה פשוט צריך להגיד לה מה לעשות. ואולי התמונה תצא יותר רועשת או חשוכה, אבל אני חותם לך שאחרי דקה בתוכנת עריכה תגיע לתוצאות יותר טובות. מצלמה היא כלי, וכדי להפיק ממנו תוצאות טובות אתה צריך לדעת לעבוד איתו.

זה כמו קורולה מול רולס מותאמת - האחת היא באמת בסדר גמור, ותספק 99.6% מהאנשים, היא נוסעת לא רע, יש בה מספיק מקום, ואנשים מהרחוב לא ישימו לב לפגמים שלה. השניה היא הקורולה :lol:

או או או יש לי עוד אנלוגיה - זה כמו סכין מול מג'ימיקס (נראה לי שככה קוראים לזה) - לתוך המג'י אתה זורק את כל הירקות שלך, לוחץ על כפתור (או מסובב מנואלה) ו-אה וואלה יש'ך סלט. כל החתיכות באותו גודל, ואולי אי אפשר להכניס אבוקדו כי הוא יהפוך לדאייסה, אבל יש סלט, והוא אכיל, וזה ממש סבבה. עם הסכין לעומת זאת, אתה צריך לעבוד יותר קשה ויותר זמן, צריך לחתוך כל ירק בנפרד, אבל אתה יכול לעשות שהחלקים של המלפפון יהיו גדולים יותר מאלא של העגבניה כי פאנג שוואי, ולהוסיף אבוקדו ופסיפלורה, ואפילו לקלף איתו תפוחי עץ לנכדים בסוף.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
הכוונה היא שעם סלולרים של היום, בלא מעט מקרים, יותר קל להוציא תמונה טובה (בגלל האלגוריתמים) מאשר עם מצלמה "קלאסית". וגם יותר מזה, קח תנאי תאורה בעייתיים ונסה לצלם עם מצלמת חובבים איכותית. תצטרך להתאמץ בשביל להוציא תמונה טובה כמו במצלמה סלולרית מודרנית עם חיישן פצפון. תצטרך חצובה, חשיפות מסובכות ותוכנת עריכה ייעודית בשביל להגיע לתוצאה מקבילה או טובה יותר.

ולפעמים זה אפילו יותר ברור - רציתי לצלם כמה תמונות יפות בביקור באקווריום בארה"ב. אחרי חצי שעה שאני מסתובב עם ה-A6500 ולא מצליח להוציא תמונות נורמליות (עם עדשת F\2.0, לא סתם עדשת קיט), שלפתי את הסלולרי ופשוט כל תמונה שהוא הוציא הייתה לפנים.

וכן, תוכל לטעון שהטכניקה שלי אולי לא מושלמת עם המצלמה, אבל גם אילו כן - הבדלי המאמץ אדירים.

לאחר ויכוח שניהלנו מצלמה יעודית VS טלפון סלולרי רכשתי מצלמה ללא מראה Canon M50 עם עדשת קיט. אני בהחלט רואה הבדל מוחשי בין ה-S9 שלי ובין מצלמה ללא מראה.

בתנאי תאורה אופטימליים ובסיטואציות פשוטות לצילום לדוגמא בניין מגורים קיים פער באיכות, אבל הוא יותר בגדר ניואנסים. בתנאים פחות אופטימליים קיים פער של יום ולילה ואני רק התחלתי לגרד את היכולות של מצלמה יעודית.

תמיד יותר "קל" להוציא תמונה סבירה לעין עם טלפון מאשר עם מצלמה, כי זה בדיוק היעוד של טלפון - להוציא תמונה סבירה לעין לא מאומנת במינימום מאמץ. ואת זה הוא עושה מעולה. טכנית, התמונות האלה יהיו זבל - יהיה בהן המון רעש, חידוד יתר, שינוי צבע, היעלמות פרטים (סטייל ביוטי מוד) או כולם ביחד, אבל האדם ברחוב לא יראה את זה, ובשביל זה מצלמה של טלפון היא מדהימה.

מבחינה טכנית אתה צודק. מבחינה אומנותית ממש לא. אדם עם עין טובה לקומפוזיציה יכול להוציא תמונות מדהימות באמצעות מכשיר סלולרי.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

טלפון מאוד מוגבל בתנאי תאורה לקויים וכשצריך זום "אמיתי" ולא זום דיגיטלי שלא עושה כלום חוץ מנזק לתמונות.

עם זאת, יצא לי לצלם עם הנוט 8 בתנאי תאורה לקויים (בלילה) ויצא לא רע בכלל. צילמתי את אותו מבנה גם עם הסוני אלפא 6300 כדי להשוות. אין ספק שהסוני הוצאה תמונה ברורה יותר והפרטים נשמרו טוב יותר, אבל גם הסמארטפון הפיק תמונות שמישות ולא רעות.

בכלל, בתנאי תאורה טובים, התוצאות שמתקבלות בסמארטפון די טובות. בייחוד אם מדובר במכשירי דגל מהשנה או השנתיים האחרונות. אני לא מדבר בכלל על וואווי P20 PRO שמגיע עם חיישן 40 מגה פיקסלים בגודל 1/1.7", שזה גודל של חיישן שהיה עד לפני כמה שנים במצלמות קומפקטיות פרימיום כמו סדרת G של קנון או סדרה מקבילה של פנסוניק (נראה לי דגמים כמו LX100 וכאלה). למעשה היום סמארטפון טוב הוא תחליף הוגן למצלמה קומפקטית סטנדרטית. החיסרון היחיד הוא היעדר זום אופטי, וכך כשיש כזה הוא לא מספיק לרוב השימושים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בהיבט אומנותי ממש, אבל ממש לא. אדם עם עין טובה לקומפוזיציה יכול להוציא תמונות מדהימות בסלולר.

לא טענתי אחרת, דיברתי רק על ההיבט הטכני. מה גם שאותו אדם עם עין טובה לקומפוזיציה יכול להוציא תמונות עוד יותר מדהימות ממצלמה טובה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

דווקא אני חושב שיחסית למצלמת פלאפון בת שנתיים, עדיין יצאו תמונות שמבחינתי מאוד יפות.

אני הולך המון בטיולים שלי, ולהיסחב עם מצלמה מקצועית וכל האביזרים הנלווים שלה, יותר מסובך מלהוציא את הפלאפון מהכיס להפעיל את המצלמה ולצלם.

הוספתי עוד כמה תמונות להנאהתכם:

IMG_20180911_133407.jpgIMG_20180913_121729.jpgIMG_20180910_193250_211.jpgIMG_20180911_135516.jpg

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

מהטיול האחרון

רק תמונת הבזיליקה עברה תיקון צבעים אוטומטי של הטלפון. IMG_20180923_160955.jpegIMG_20180922_220250.jpegIMG_20180924_163658.jpeg

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

• תוכן חדש...