Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפיאסטה החדשה, הרכב בן 3.5 ועבר כ68K. היום שמתי לב, שכמות נוזל הקירור במיכל היא במעט מתחת לקו המינימום, כאשר הרכב קר.

ככל הידוע לי, לא נגעו מעולם בנוזל הקירור, לא הוסיפו נוזל או החליפו.

כדי להיות בטוח שאין נזילה, הגעתי הביתה ונתתי לרכב להתקרר ולאחר מספר שעות בדקתי שוב, הכמות היא אותה הכמות.

לצערי, היום ומחר אין מוסך פתוח. לכן, זה יצטרך לחכות לרביעי בבוקר.

השאלה, האם ניתן להתנייד ככה בנסיעות קצרות או שעדיף להזיז את הרכב כמה שפחות? בנוסף, לכשהגיע למוסך, מה עלי לבקש שיבדקו?

כמובן, חוץ מהוספת נוזל קירור העומד בתקן, שיגיע למפלס שבין המינימום למקסימום.

פורסם

בקש שיעשו בדיקת דליפת-לחץ ע"י משאבה ושעון יעודיים למערכת הקירור, וגם לפקק הרדיאטור.

פורסם

אל תחכה למוסך ואל תיסע ככה עם הרכב.

במצב כזה רוץ קודם כל לקנות מיכל גדול של נוזל קירור. בכל תחנת דלק/סנטרים למיניהם/ חנויות חלפים וכו. מלא את המיכל ושמור את השאר ברכב למקרה והמנוע יתחמם.

מתי כמות הנוזל הייתה תקינה בפעם האחרונה ?

פורסם

כל עוד רואים את הנוזל קירור באיזר קו המינימום במיכל העודפים אין שום בעיה להמשיך להתנייד כי אין חוסר של נוזל קירור במערכת, רק במיכל העודפים, רק להשגיח שזה לא יורד מהר ולנסוע למוסך כשאפשר, אם זה מה שירד לך ב3.5 שנים זה יחסית סביר.. למה זה קורה אין לי מושג אבל זה קורה בהרבה רכבים

פורסם
מדובר בפיאסטה החדשה, הרכב בן 3.5 ועבר כ68K. היום שמתי לב, שכמות נוזל הקירור במיכל היא במעט מתחת לקו המינימום, כאשר הרכב קר.

ככל הידוע לי, לא נגעו מעולם בנוזל הקירור, לא הוסיפו נוזל או החליפו.

כדי להיות בטוח שאין נזילה, הגעתי הביתה ונתתי לרכב להתקרר ולאחר מספר שעות בדקתי שוב, הכמות היא אותה הכמות.

לצערי, היום ומחר אין מוסך פתוח. לכן, זה יצטרך לחכות לרביעי בבוקר.

השאלה, האם ניתן להתנייד ככה בנסיעות קצרות או שעדיף להזיז את הרכב כמה שפחות? בנוסף, לכשהגיע למוסך, מה עלי לבקש שיבדקו?

כמובן, חוץ מהוספת נוזל קירור העומד בתקן, שיגיע למפלס שבין המינימום למקסימום.

ברכב שגמע 68K בהחלט עלול להיות חסר נוזל קירור כתוצאה מאיבוד טבעי ולאו דווקא כתוצאה מנזילה.

השלם את הכמות החסרה בנוזל מתאים למפרטי הייצרן. אתה יכול להוסיף גם מים או מים מוזקקים.

בימים הקרובים עקוב אחר מפלס נוזל הקירור.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

שים לב שאתה מוסיף עד למינימום (הקו התחתון) ולא יותר!

בדרך כלל לא אמורה להעלם כמות מורגשת ברכב יחסית חדיש שכזה.

למי ששאל למה זה קורה, ברוב הרכבים יש וסת לחץ בתוך הפקק, בתת לחץ נכנס אוויר, בלחץ יתר הוא משפריץ החוצה אדים ונוזל.

ברכב חדש שהמערכת צלולה ונקיה זה לא אמור לקרות בתדירות גבוהה אם בכלל.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
שים לב שאתה מוסיף עד למינימום (הקו התחתון) ולא יותר!

בדרך כלל לא אמורה להעלם כמות מורגשת ברכב יחסית חדיש שכזה.

למי ששאל למה זה קורה, ברוב הרכבים יש וסת לחץ בתוך הפקק, בתת לחץ נכנס אוויר, בלחץ יתר הוא משפריץ החוצה אדים ונוזל.

ברכב חדש שהמערכת צלולה ונקיה זה לא אמור לקרות בתדירות גבוהה אם בכלל.

מדוע רק עד המינימום?

ומה ההשלכות של מילוי עד לקו המקסימום?

אשמח לחידוד בנושא

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

כרגע הכל בסדר עם הרכב.

את המפלס יש לבדוק ולפתוח את הפקק כשאין לחץ במערכת ז"א כשהמנוע קר לגמרי.

לוודא שהרכב עומד על מפלס ישר ואז להוסיף נוזל קרור שיהיה בין סימן ה-MAX ל-MIN.

זה נכון שהמערכת היא סגורה אבל תמיד יש מין "אידוי" מסויים בכל רכב. בלי שיהיה נזילה.

מצב תקין לגמרי.

פורסם

ההשלכות לא קשות או משהו, פשוט הרכב שלי הגיע מהמפעל על מינימום.

הרכב השני זורק מים החוצה עד שהם מגיעים למינימום (ככה בעוד רכבים חדשים שראיתי).

במקרים אחרים זה יכול ליצור לחץ יתר במערכת אבל אני לא יכול לבסס את הטענה הזאת יותר מידי, למרות ניסיון קודם.

כל אופן כמה שנים אם צריך למלא אני ממלא עד לסימן המינימום. ואם אין סימן מינימום אני ממלא לקו היחידי שיש והכל בסדר

פורסם
מדוע רק עד המינימום?

אשמח לחידוד בנושא

אין שום השלכות מפלס צריך להיות בין המקסימום ולמינימום בכל נקודה שהיא

פורסם
מדוע רק עד המינימום?

אשמח לחידוד בנושא

מה שכותב ניר 100- לא נכון.

אין שום בעיה למלא עד max.

מעל קו max יש עוד מספיק נפח כדי לפצות על התפשטות נוזל הקירור.

• תוכן חדש...