Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבית של ההורים שלי יש מערכת DVR, ואני מעוניין לחבר אותה עם כבל רשת לראוטר.

נתונים טכניים

1. DVR סיני עלום שם עם חיבור ETHERNET

2. ראוטר של בזק דגם DSL-2760Uכשחיברתי את DVR דרך נקודת גישה הצלחתי להתחבר לDVR ככה שאני שולל בעיה בכרטיס רשת של הDVR, אלא שחיבור אלחוטי הוא איטי וגם לא ניתן להגדיר ל-DVR אי.פי קבוע לצורך צפייה מרחוק, בעקבות כך מתחתי כבל 8 גידים מהDVR לראוטר ואת הקצוות של הכבל חיברתי לכבל רשת שחתכתי ל2 בדקתי את הכבל בעזרת LAN TESTER וכל הנורות הבהבו לפי הסדר, (הכבל באורך 40 מטר +-).

הבעיה היא: שאין שום תגובה, כאילו הכבל מנותק, מה יכול לגרום לזה?

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

אתה יודע אם זה כבל ישיר או כבל מוצלב? ניראה לי שאמור להיות מוצלב( לא יודע אם מזאת הבעיה, אבל צריך לשולל דברים).

פורסם

הסדר של הגידים כנראה לא בסדר.

לפי איזה סכמה השתמשת?

ואגב עניין הip קבוע לצורך צפייה מרחוק שלא עובד באלחוטי לא ברור לי למה אתה מתכוון.

הראוטר שלך מחלק את הכתובות (DHCP), לא משנה אם אתה חוטי או אלחוטי תקבל כתובת IP פנימית.

לצורך חיבור מרחוק תצטרך לעשות הפניית פורטים לIP הפנימי של הDVR ולזה לא משנה אם אתה חוטי או אלחוטי.

מקסימום הייתי מגדיר את הגדרות הרשת של הDVR בצורה סטאטית.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם (נערך)
אתה יודע אם זה כבל ישיר או כבל מוצלב? ניראה לי שאמור להיות מוצלב( לא יודע אם מזאת הבעיה, אבל צריך לשולל דברים).

היום בראוטרים המודרנים זה כבר לא משנה אם חברת ישיר או מוצלב, הם מזהים את זה וממירים בהתאם, אבל אם כבר העלת את זה, אז הכבל אמור להיות בחיבור ישיר.

עריכה:

לאחר רפרוף במדריך של ה 2760, הוא לא הכי מודרני.. אין לו את התכונה של AUTO MDIX ולכן החיבור אליו צריך להתבצע בצורה ישירה

עריכה אחרונה על ידי TheWolf

פורסם (נערך)

לקחתי כבל רשת צהוב תקין של בזק חתכתי אותו לשתיים, ופשוט הארכתי אותו, ובדקתי שכל הגידים מחוברים למקום הנכון כלומר: לבן חום > לבן חום, חום > חום וכן הלאה, וכפי שציינתי: בדקתי את הכבל בעזרת LAN TESTER והנורות הבהבו בסדר הנכון מ1 ל-8.

לעניין האייפי הקבוע, לפי מה שקראתי במרשתת, ניתן לתת כתובת פנימית קבועה לפי MAC, רק לחיבור LAN.

ובכלל החיבור האלחוטי לא רלוונטי פה בגלל שהוא איטי ואין קליטה טובה.

עריכה אחרונה על ידי kobi.idan2

פורסם

הארכת אותו? ממש ממש לא.

תחסוך כאבי ראש ולך תקנה כבל רשת מוכן באורך המתאים.

לא "מאריכים" כבל רשת כפי שתארת, כבל רשת סלול בצורת TWISTED PAIR, כל זוג גידים מלופף סביב השני, ברגע שפתחת את הליפוף יותר מכמה סנטימטרים אבד לך האות.

פורסם (נערך)

1. יש דרך לפתור את הבעייה הנ"ל בלי למתוח כבל חדש? ובהנחה ואין, האם סלילת כבל רשת חדש תיקני עם 2 שקעי LAN בקצוות יעזור? (כי אני השתמשתי בכבל טלפון 8 גידים ל"פרוייקט" הנ"ל)

2. מה השם של כבל רשת 8 גידים אם אני רוצה לקנות?

3. מה אני אמור לדעת, אם אני רוצה לעשות 2 שקעי LAN לפרוייקט הנ"ל?

4. ואם אני רוצה לבנות כבל רשת חדש בעצמי מה אני אמור לדעת?

עריכה אחרונה על ידי kobi.idan2

פורסם

1. לא, תסלול חדש

2. cat5/cat5e/cat6

3. איך ללחוץ את הגידים לשקעים, יש מדריכים ברשת בשפע, כולל בפורום זה אם אני לא טועה.

4. כיצד ללחוץ את הסופיות של הרשת לכבל, בשתי הסעיפים - 3 ו4 נדרש ציוד מיוחד, לוחץ קורונה ולוחץ סופיות RJ45

פורסם

טוב, תודה dmxir ו thewolf עזרתם לי מאוד, ובהמשך אני ידאג להעביר כבל חדש ולעדכן שוב.

פורסם

הכי פשוט לסלול כבל חדש זה ללכת לקנות תוף של 100 מ' כבל CAT5E / CAT6, סביבות ה-100 שקלים לתוף כזה, עוד בערך 10 שקל לחבילה של 20 סופיות מסוככות (עם ברזל), מהנסיון שלי הם הכי עמידים, 50 שקל עולה לוחץ של 4/6/8 פינים (RJ11, RJ45, 4P4C).

לקחת את הקצה של הכבל הקיים ושל הכבל החדש, לקשור אותם יחד היטב, וללכת לקצה השני של הכבל הקיים ולמשוך אותו משם.

הכבל הישן ייצא ובמקומו יהיה החדש, ברגע שסיימת את זה להכניס את הגידים לפי הסדר (כבל ישר כמו שאמר TheWolf) וללחוץ עם הלוחץ.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

במקרה שלי לא מדובר בהשחלה בתעלה, אלא הרצה מסביב לבית, בגובה של 5 מטר.

אבל בסדר, נעבור את זה.

פורסם
אשמח לדעת איפה תמצא 100 מטר ב 100 שקל.

באיזור ירושלים יש במושב אורה מקום שמכרו לי CAT5E או CAT5, אני כבר לא זוכר, תוף של 100 מטר ב-115 ש"ח דאז.

באותו מקום קניתי גם את הסופיות, לוחץ היה לי כבר אבל נדמה לי שהם גם מוכרים.

באופן כללי ההורים שלי עדיין משתמשים באותו תוף לפי הצורך שלהם, הוא עדיין לא נגמר.

במקרה שלי לא מדובר בהשחלה בתעלה, אלא הרצה מסביב לבית, בגובה של 5 מטר.

אבל בסדר, נעבור את זה.

יותר קל מלהשחיל בתעלות לדעתי.

אגב העקרון של קשירת הכבל החדש לסוף של הישן ומשיכה יכול לעבוד גם כאן אם אין לך קיבועים באמצע המסלול של הכבל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אפרופו תופים - למישהו יש תוף או שניים (ריקים) מיותרים?

יש לי מספר כבלים שאשמח לסדר על תוף כזה.

אם לא - אז איפה קונים/משיגים?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...