Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים...

הפעם אפנה את השאלה לכאלה בעל ידע מנסיון לגבי שמני מנוע איכותיים.

ברשותי מנוע חיצוני של הונדה (מנוע של סירה).

לפי ספר המנוע, השמן שיש לשים הוא 5w30 sj.

בגלל התנאים בארץ חשבתי לשים שמן 5w40 ברמה גבוהה יותר, נניח לפחות sl.

בנוסף, יש לציין שמנוע כזה עובד כמעט תמיד ברמת הסל"ד המקסימלי שלו שנע בתחום 5500-6000... שזה דיי גבוה יחסית למנועים אחרים.

האם כדאי לי לחרוג מהמלצות היצרן כפי שתיארתי?

דבר נוסף, אשמח לחוות דעת על שמן מנוע איכותי ברמה הגבוהה ביותר.

כרגע שמתי עין על RP ועל MOBIL 1.

אשמח לדעת אם קיימים עוד ולקבל הפניות לבדיקות שנעשו..

תודה מראש!!!

פורסם (נערך)

יצרנים של מנועים ימיים יודעים מה הם תנאי העבודה של מנועים אלה. תנאי השייט בארץ אינם חריגים בהשוואה לשאר העולם. יש מקומות בהם הטמפרטורה (של מי הים ושל האוויר) גבוהה יותר. אם אתה משתמש במנוע המותאם לגודל כלי השייט שעליו הוא מותקן ואינך מתכוון לבצע שייט ממושך של שעות רבות במהירות מירבית - הייתי ממליץ להיצמד להמלצת הייצרן לגבי טווח הצמיגות.

אתה יכול כמובן להשתמש בתקן שמן "גבוה" יותר. הייצרן קבע את הדרגה שהייתה בתוקף כשיוצר המנוע , אך דרגות מתקדמות יותר בתקן SAE הן תואמות לקודמותן.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

מה שהמפקד אמר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רשמת בעצמך שמות של שניים כאלו :wink:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה יכול כמובן להשתמש בתקן שמן "גבוה" יותר. הייצרן קבע את הדרגה שהייתה בתוקף כשיוצר המנוע , אך דרגות מתקדמות יותר בתקן SAE הן תואמות לקודמותן.

לא תמיד - לפעמים סוגי התוספים שונים או מופחתים בתקנים .

בד"כ היצרן נותן עוד דרגת צמיגות עליונה לשמן מנוע למנועים העובדים בעומס .

בתנאי הארץ אפשר לעבור לשמן בצמיגות אחת גבוה יותר כגון 5W-40 , ומקסימום דרגת איכות 1 מעל לכיוון SL .

למנועים העובדים בטווח המאמץ העליון ועומס לאורך זמן .

אפשר וכדאי להיתייעץ עם היבואן בארץ .

רשום את דגם המנוע וכדאי לחפש באינטרנט ובמיוחד באתרים באוסטרליה ודרום אפריקה ( אקלים דומה )

יש שם בד"כ דיונים והמלצות יצרן .

והשמן הנ"ל MOBIL 1 טוב מאוד בכל הנגזרות שלו , בדוק כי מכיל תקן SL .

לגבי ה RF - הוא טוב מאוד אבל מתוסף שונה , כדאי לבדוק יותר התאמה .

יש מנועים יפניים וגם BMW , אשר לא מאשרים בכל המנועים , רק בחלקם .

לכן את ה RF , כדאי לבדוק היטב להתאמה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מה דגם המנוע? באתר של Honda marine יש manuals של כל הדגמים. הם ממליצים על שמן API SG,SH ,SH 5W-30 לדוגמא למנוע חיצון 20 כ"ס.

אם אין לך מידע אחר, המלצתי היא להצמד להוראות היצרן ולהפקיד על תכנית התחזוקה המפורטת במדריך.

פורסם

דגם המנוע bf50d.

יש לי את ספר המשתמש וגם את ספר המכונאים של המנוע.

בפירוש כתוב שם לשים שמן 5w30... אך לדעתי בעיקר בגלל תנאי האקלים בארץ, אשים 5w40.

עד היום, הבחור שממנו רכשתי את המנוע היה שם 10w40.

האם השינוי הזה יכול להזיק?

כרגע אני בשיקולים האם באמת הRP באמת טוב מהcastrol edge ברמת הצמיגות 5w40??

פורסם

הבעלים הקודם השתמש ככל הנראה בשמן חצי סינתטי בדרגת סמיכות גבוהה מזו שהמליץ יצרן המנוע (40 במקום 30).

הדרגה הנמוכה של הצמיגות (10 לעומת 5) היא לא משמעותית כל כך במזג האוויר הישראלי.

המעבר לשמן סינתטי 5W-40 לא "יזיק" למנוע יותר מן השמן בו השתמשו עד היום.

ייתכן שצריכת השמן של המנוע תעלה עקב ההחלפה.

מכיוון שלא מדובר במנוע חדש ואינך יודע מה צריכת השמן הנוכחית , קשה יהיה לדעת אם זה כתוצאה מן הבלאי הקיים במנוע.

פורסם

האם המנוע סובל מצלצולים או תסמינים אחרים?

"אצלנו" לדוגמה במנועים המשושים, דרגת הצמיגות הגבוהה היא 40, אם כי אחרים עברו לצמיגות של 60 בעקבות צלצולים במאמץ מתמשך. הצלצולים נעלמו איך איני יודע מהן ההשפעות לטווח הארוך , אם בכלל.

M-TECH E46

פורסם (נערך)

ההשפעות עלולות להיות ירידה בקצב הזרימה .

להבדיל אלפי הבדלות , היו ברשותי רכבים עם מנתקים מ-7,200 עד 9,200 .

בכולם עשיתי שימוש במובייל 1 והייתי מרוצה .

במנועים שהגיעו ל-9K , גם הם של הונדה , היו לא מעט המלצות להמנע משימוש בשמן בעל צמיגות גבוהה מידי (וזו המלצה חריגה , שכן לרוב נוטים להמליץ להשתמש בשמנים בצמיגות גבוהה כמו 50 או 60 במנועי מכוניות שנחשפים לעבודה קשה) על מנת לשמור על קצב זרימה גבוה (אני לא אחפש את זה , אבל אני זוכר פוסט או שניים שבוודאות ברכבי מסלול ראו ירידת טמפרטורה רק כשהפסיקו להשתמש בקסטרול 60 , יש גם טענות על הרעבת שמן\אי ספיקה אבל אני לא ממהר להסתמך על זה למרות שקראתי מאמר של מהנדס מערכות הידראוליות בפורום פורש\הונדה לא זכור לי) .

אני חושב שאף אחד מאיתנו לא מכיר את המנוע שהזכרת , לא את טווח הטמפרטורות שלו , לא את מעברי השמן ובכלל מערכת השמן שלו .

חובה לנבור יותר עמוק , אולי בפורומים בחו"ל יש מידע , ואולי באופן תמים התייעצות עם היצרן תועיל

עריכה אחרונה על ידי Moonlight Theory

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אשמח לדעת האם הRP באמת מצדיק מחיר גבוהה יותר מהMOBIL 1?

נראה לי קצת מצחיק שיצרן קטן יחסית נותן תג מחיר גבוהה יותר מיצרניות שאני בטוח שיש להם יותר נסיון, מחקר וקבלות.. האם יש לכך סיבה הגיונית פרט לשווק ע"י תג מחיר גבוהה??

פורסם

על פי מידע שקראתי ברשת, בתנאי עבודה רגילים אין הצדקה לשימוש ב- RP על פני ה Mobil 1.

מה שחשוב הוא שתבצע שירות מלא ל"יישור קו" למנוע שלך. בדוק את הפלגים,האימפלור ואת השמן .

• תוכן חדש...