Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

אני שוקלת לרכוש פיגו 3008 שנת 2011-12

יודע כי לרכב אין שוק בארץ אבל... מחירו נוח והרכב באיכות טובה מהמקבילים

 

אשמח לקבל חוות דעת מבעלי רכב או יודעי דבר:

אמינות הרכב ועלות טיפולים תקלות אופייניות

צריכת דלדלק ה׳ כדאי לבדוק לפני קניה שייחודי לרכב זה?

 

כל עצה שתעזר ;)

תודה

פורסם

מכונית משובחת - צריכת דלק לא חסכונית במיוחד, סביב ה-10.5 ק"מ/ל'.ידועה תקלה סדרתית אחת במנגנון התזמון של המנוע שלמיטב ידיעתי קיימת קריאת שרות של היצרנים (המנוע פותח ע"י BMW) לתיקון התקלה - ודאי שהמכונית טופלה במוסך מורשה יבואן ושביצעו טיפולים לפי הספר. אני לא יודע מתי הכשל בתכנון (אשר גרם לבעיה שציינתי) תוקן ע"י היצרן, כך שייתכן שב-2012 הבעיה כבר לא קיימת. רצוי להתייעץ עם מוסך מתמחה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

 

פורסם

אמינות טובה בתנאי שאת מטפלת ברכב במקום שמכיר רכבים צרפתיים היטב כמו מוסך גבע בתל אביב.

נוחות נסיעה מעולה, ישיבה גבוהה מנוע עם מגדש טורבו שמספק כוח זמין כמעט בכל מהירות.

הגיר שלי קצת מקרטע בהילוך ראשון ושני אבל לא משהו דרמטי.

צריכת דלק משולבת עירוני בין עירוני תהיה 1 ליטר ל 10 ק"מ.

לא לקנות את הרכב מבלי לבדוק במכון בדיקה שאינו קשור למוכר!

שווה להתייעץ גם עם מוסכניק טוב לפני הקניה.

עלות טיפולים משתנה בין מוסך מורשה ללא מורשה ונעה בין 800 ל 1200 לערך.

פורסם

תודה x2ראיתי מספר תוצאות בדיקה של רכבים אפשריים (טרידאין של לובינסקי) ובכל הרכבים היה עדכון על נזילת שמן מהמנוע/גיר ובחלק סימני שמן בבולמי הזעזועים.

מאחר ומדובר ברכישה דרך מגרש, אני מניחה שאוכל לקחת לבדיקה במכון... האם מוסכי פגו מבצעים גם בדיקה? יש מוסך מומלץ באיזור רשל״צ?

 

 

הייתם קונים את הדגם (רכב לכל החיים אלא אם מוכרים בטריד אין) או מוותרים וקונים cx5 קשקאי או סוברו vx ?

הצורך הינו רכב גבוהה, חסכוני יחסית (נוסעת 25000 קמ בשנה) ומרווח לבוגרים מאחור.

תודה

פורסם

כל הרכבים הנ"ל מרווחים דיים מאחור לכל היותר לשני מבוגרים.

ה-XV הוא היחיד בחבורה עם יכולות שטח של ממש אם כי הוא פחות מרווח ונמוך יותר.

 

מתןך עניין - למה את נעולה על ג'יפון?

יש שלל רכבים שאולי נטולי פוזה אבל עם תנוחת ישיבה גבוהה, מרווחים יותר, חסכוניים ומעשיים בהרבה בקטגוריית המיניוואנים.

פורסם (נערך)

כיצד הגעת למסקנה שזה רכב בלי שוק ורכב לכל החיים?

 

נראה שאת סתם מושפעת מדעות קדומות.

 

לשוק הקרוסאוברים ביקוש גדול ולדעתי כפועל יוצא מכך גם לפיזו 3008 יש ביקוש ער. העובדה הפשוטה היא שאת בעצמך מתעניינת בו וכמוך יש עוד אנשים כשם שהיו אנשים שרכשו אותו חדש (גם אני התעניינתי בו בעבר כחדש).

 

תבדקי שאכן התקלה בשרשרת התזמון תוקנה ושאר הבעיות הספיציפיות ברכב ודאגי לקבל הנחה יפה ממחיר המחירון, שתפצה על ירידת ערך ממוצעת של 15 אחוז לשנה.

 

מדובר ברכב מאד מרשים ואיכותי מבפנים, בעל מנוע חזק וגיר מודרני (תבדקי טוב את הסחיבה של הרכב, הוא אמור לסחוב מצויין, בזמנו אני נהגתי על רכב המבחן של היבואן והסחיבה הייתה חלשה, ככל הנראה עקב תקלה).

 

חפשי פיז׳ו כאלו עם מערכת מולטימדיה, סיכוי למצוא כאלו מתאריך עלייה לכביש בחודש מאי 2011 ובסמוך לו, מאחר והיא הוצעה ע״י היבואן לובינסקי, בחודש מאי 2011 ללא עלות. 

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

פורסם

בקבוצת ה-SUV, הפיג'ו היא אחת המכוניות הטובות ביותר אם לא הטובה ביותר. המכלולים מודרניים, הגיר האוט' הוא גיר יפני מתקדם בעל 6 הילוכים ולא הדגם המקורי של פיג'ו עם 4 הילוכים אשר צבר מוניטין רע (מלבד העובדה שיש לו 4 הילוכים אני סבור שהוא גיר מצויין, אך שוב לא רלוונטי ל-3008).ממליץ לך לרכוש מהטרייד-אין של לובינסקי, לרב הם מחזיקים אקזמפלרים טובים ללא תאונות והם מעניקים אחריות לשנה. לא לוותר על בדיקה במכון - כל הליקויים שיתגלו יתוקנו ע"י לובינסקי.המכונית לא חסכונית במיוחד, אם חסכון חשוב לך כדאי לשקול רנו סניק/גרנד-סניק דיזל אשר חסכוני ביותר מ-50% מכל לוגמות הבנזין בקבוצת ה-SUV/מיקרוואנים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

 

פורסם

הכי חסכונית, מאובזרת, מרווחת ומתקדמת היום היא ה-C4 פיקאסו דיזל החדשה, אבל היא יקרה! 180000 ש"ח.

עושה בפועל 1:16-1:18 ק"מ לליטר , מרווחת ב-ה-ר-ב-ה מה-3008 (וגם מהגרנד-סניק) ולמי שזה מעניין אותו - עם דרגת זיהום אויר של קורקינט חשמלי.

פורסם

קשה מאוד למצוא גרנד-סניק דיזל כפי שהמלצת לה - מכל שנתון...

 

ה-C4 פיקאסו החדשה אמנם יקרה אבל מקבלים מימון מלא ב-60 תשלומים ללא ריבית (3000 ש"ח לחודש ל-5 שנים) + 5 שנות אחריות יצרן + טריידאין במחיר מחירון. על הנייר אמורה לשמור ערך טוב יותר מרכבים אחרים בקטגוריה וחוסכת המון בדלק (~5000 ש"ח לשנה).

 

תראה את החישוב שעשיתי פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?524089-%D7%A8%D7%9B%D7%91-7-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%9C-30K-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%91%D7%A9%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%90%D7%95-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%9F-%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%A8&p=4326630&viewfull=1#post4326630

בסוף תשלם עליה מחיר זהה לחודש למחיר שתשלם על רכב משומש 2011-2012 ורק מעט יותר מרכב משומש 2008.

תבדוק את המספרים שלי שם.

פורסם

שאלות ועצות מצויינות.

פותחת את החיפוש כפי שהצעתם.... עדיין מעוניינת ברכב גבוהה אולם לא זקוקה ל 7 מקומות ונראה לי שהפיקסו c4

גדולה מדי עבורי.

ננעלתי על הגיפונים כי הם במימדים סבירים, יש להם ״לוק״ מגניב ולא ראיתי הרבה רכבים שהם גבוהים ועם תקרה גבוהה במושב הנהג.

רכבים כמו הקיה סול לא אהבתי, מרגישים ״פשוטים״ מבפנים ותחושה של מונית.

 

נ.ב. לובינסקי מבין הרבה מגרשים שראיתי הכי פחות אטרקטיביים מאחר ועבור אותו רכב (תוצאות בדיקה, מצב כללי וכו׳) הם מבקשים 15% יותר ולא מוכנים להתפשר. נורא נחמדים אבל... יקרים ביחס לשוק

פורסם

האם ההשוואה מול מגרשים אחרים מתחשבת ברמת הגימור? האם מגרשים אחרים נותנים לך אחריות של שנה?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

 

פורסם

מלבד ה"לוק" לג'יפונים האלה אין כמעט כל יתרון על פני המיניוואנים - ודאי לא במרחב בתא הנוסעים ו/או ב"תקרה גבוהה".

אם מדובר בגג 4 נוסעים אני מניח שהם מרווחים דיים ואולי שווים את ה"לוק" הכאילו-קרבי אבל מ-5 נוסעים ומעלה הדבר האחרון שאפשר להגיד עליהם זה שהם "מרווחים".

כמה נוסעים צפויים לנסוע ברכב? אילו גילאים? כיסאות בטיחות? יש צורך ביכולת שטח כלשהי?

פורסם

לפי הדרישות שציינת, כדאי לך לשקול מתיחה של התקציב וקיננית רכב חדש, עם אחריות ומקטגוריה מעט קטנה יותר שתחכסוך לך בדלק.

האופציות המתאימות הן פיג׳ו 2008, רנו קפצ׳ור ובמיוחד הסוזוקי קרוסאובר (דגם אוטומטי מאובזר ב-120000₪).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

בדרך כלל יסעו ברכב לא יותר מ 2+2 ורק אחת לשבוע חמישה בוגרים.

הסוזוקי כנראה הינו פרקטי יותר אבל... נראה ״אפור״ ומשעמם ;( אבצע נסיעת מבחן עליו שבוע הבא.

מגרשים, השוואה אחד לאחד. לובינסקי יצאו יקרים משמעותית וחבל כי רציתי דווקא לרכוש מהם.

×
×
  • תוכן חדש...