Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך לשרשור שלי שבו הוכוונתי לרכבים מליסינג ועדכנתי לגבי היונדאי (פה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?525184-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-2010-%D7%99%D7%93-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99-16-200-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%90%D7%95-%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%9E%D7%A9%D7%94%D7%95-%D7%90%D7%97%D7%A8 ), שילמתי מקדמה על אחת בתחילת השבוע שחזרה היום מלקוח הליסינג.

עכשיו הועברו אליי תוצאות הבדיקה, ואני לא ממש מרוצה... רצ"ב.

הנציג שטיפל בי אמר שכיוון פרונט והחלפת הצמיגים הקדמיים כמובן עליהם, וניסה להמעיט בתקלות המרכב ("שוליות").

אם אני מבין נכון, הרכב עבר תאונה (כנראה משמעותית אם הוחלפו חלקי מרכב), וזה שונה ממה שנאמר לי ע"י הנציג. יכול להיות שהרכב טופל במוסך שלא דרך הסדר הליסינג (כדי להתחמק מההשתתפות העצמית) והוא באמת לא ידע מזה?

מה דעתכם? האם מדובר במשהו לא רציני וכדאי בכל זאת לקחת את הרכב לבדיקה במכון מטעמי, ולהוציא מהם תיקונים / הנחה במחיר (כרגע 70K), או לוותר ולהמשיך הלאה?

תודה,

אורי

i30_test.jpg

פורסם

תראה לפי הבדיקה שלהם הייתה תאונה בצד כי לא מחליפים סתם כנף,חבל שלא אמרו לך על זה כי הם מחויבים לומר את כל האמת.

אצלי למשל הוחלף הפגוש הקדמי והנציג אמר לי את זה לפני שלקחתי את הרכב לבדיקה.

אגב איזה חלון הוחלף בדיוק?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לפי מה שכתוב כנראה שהוחלף החלון הימני. הבעיה היא שמדובר ב"בדיקה מטעם" וייתכן שאם הבדיקה היתה מוזמנת ע"י הקונה הממצאים היו חמורים יותר.

לפי זה שאומרים שהמתלה צריך כיוון - יתכן שגם המתלה הימני קדמי נפגע - ואז הייתי מוותר על הרכב הזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התגובות.

לדעתכם כדאי שאקח לבדיקה, ולהתמקח על המחיר שהוצע לי,, בהנחה והמתלה לא נפגע?

הנציג אמור להתקשר אליי אחה"צ ואשמח לדעת יותר על משמעות הליקויים האלו.

פורסם

לדעתי, בלי כל קשר לתוצאות ה"בדיקה" שנתנו לך מטעם, חובה לקחת לבדיקה עצמאית במכון מורשה ו/או במוסך מתמחה.

פורסם

פעם היו מתקנים חלקי פח שנפגעו כתוצאה מתאונה. היום -ובמיוחד ברכבים חדשים- פשוט מחליפים בחדש.

אני אישית לא רואה בזה שום דבר פסול, כל עוד לא נגרם נזק לשלדה.

אם התאונה הייתה משמעותית היו רושמים משמעות גבוהה יותר לתיקונים (בינונית\גבוהה).

בקש לראות היסטוריית טיפולים, וספציפית את החשבונית של תיקון התאונה, אם לא רשום שום דבר על החלפת חלקי מתלה אז כנראה שהתאונה באמת הייתה שולית.

מצד שני יכול להיות שהבדיקה קצת מיופיפת בגלל שחברת הליסינג שילמה עליה.

הם מציעים לך אחריות על הרכב הזה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הבדיקה נקיה מאד בגלל שהבדיקה היא של המגרש, אם לא חבל לך על 500 ש"ח תגש למכון בדיקה ותבדוק את הרכב על חשבונך, די בטוח שתגלה כמה דברים חדשים וכמו כן יתווספו הרבה כסת"חים אופייניים.

לגופו של דבר, תאונה שהוחלפה בה כנף ונופצה שמשה ככל הנראה תהיה מלווה בפגיעת שלדה, כנראה קורת a, אולי קורת אורך.

*יכול להיות שהנזק נגרם בשני אירועים נפרדים ואז ככל הנראה לא תתגלה פגיעת שלדה (כי לפעמים שוברים חלון לגנוב משהו מהרכב).

אם אתה רואה שאתה יכול להוריד אותם עוד במחיר (או שהמחיר מתאים לך כבר) תקח את הרכב לבדיקה מטעמך ואז תוכל לראות האם שווה לקחת אותו או לא.

לגבי כיוון מתלה וצמיגים, תקח זיכוי, תעשה כיוון במקום רציני ותוסיף עוד קצת ותקנה צמיגים נורמליים במקום הזבל הסיני שישימו לך.

פורסם
תכננתי לקחת, השאלה היא אם התוצאה הזו גורמת לי לוותר על הרכב לפני בדיקה.

לדעתי כן (לוותר).

אני מאמין שאם תקח את הרכב הזה לבדיקה משלך, התוצאות תהיינה יותר גרועות + סעיפי ליקוי נוספים (כאן טופס הבדיקה "חלק" ויפה מדיי).

בבדיקות מטעם הליסינג - נרשם כליקוי רק מה שלא ניתן באמת להסתיר.

לא חסרים רכבים מליסינג (גם כאלה בדיוק), ואני מאמין שאם לא תתייאש ותמשיך בחיפושים - תמצא גם רכב כזה שלא עבר תאונה.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

תודה על התגובות.

אלדן נותנים שנה אחריות כמפורט באתר שלהם (או חלופי 20,000 ק"מ)-

אלדן מעניקה לך אחריות מורחבת על עשרת המכלולים העיקריים ברכב למשך שנה או 20,000 ק"מ (המוקדם מבינהם): מנוע ומחשב הרכב, תיבת הילוכים, סלילי הצתה, משאבת מים, משאבת דלק, משאבת שמן מנוע, מערכת ABS, מערכת הגה כולל צנרת, שעונים ומחוונים ואלטרנטור. *בכפוף לכתב אחריות ולתקנון.

מעבר לזה, אנחנו נקבל עוד חצי שנה אחריות בזכות חברות ב"בהצדעה".

אני ממתין שיחזור אליי הנציג שלהם (מנהל סניף חולון לפי הג'ובניקון על החזה), ונראה לאן זה הולך.

תודה על התגובות, אחזור לעדכן :)

עריכה אחרונה על ידי Uri Lerner
פורסם

עדכון נוסף -

בבדיקה טלפונית מול הנציג (הוא ברר), חלון הצד הוחלף 7 חודשים אחרי הכנף, כך שלא מדובר באותו האירוע.

ביום ראשון יועבר לי פירוט הטיפולים המלא שעבר הרכב.

פורסם

מדובר ברכב מאוד נפוץ בחברות ליסינג ולכן לא הייתי מסכן את הכסף שלי על בדיקה.

קח בערבון מוגבל מאוד את הבדיקות שחברת הליסינג מציגה, על רכב עם בדיקה מוזמנת ברמה כזו לא הייתי מבזבז את הזמן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...