Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכיר שפותח עסק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בטוח שכמו כל שאלה אוכל למצוא תשובה בקארס פורום. השאלה שלי הפעם היא לגבי פתיחת עסק ומס.

במידה ושכיר פותח עסק ולא לוקח משכורת (כביכול כל ההכנסות נשארות בחשבון הבנק של העסק וכל עוד הוא עדיין שכיר הוא לא לוקח משכורת), האם הוא צריך לתאם מס? איך זה עובד? האם כל רווח של העסק נחשב הכנסה שלו?

אשמח לכמה שיותר הפניות בנושא.

תודה:)

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אם אתה פותח עוסק מורשה הוא רשום על שמך וכל הכנסה והוצאה של העסק היא שלך.

בנוסף, אם אתה נשוי, תיאום המס יעשה גם מול הכנסתה של אישתך.

אם אתה פותח חברה בע"מ זה כבר משהו אחר אבל זה תהליך ארוך, יקר ומורכב יותר מעוסק מורשה.

פורסם

זה בסיוק מה שנכתב: יש כמה אופציות - אפשר כעוסק מורשה - שאז אתה והעסק מהווים גוף אחד, ואפשר להקים חברה (ונמתין לישה שיפרט על סוגי החברות) - ואז תהיה הפרדה בין ניהול כספיך לבין ינהול כספי החברה, כולל מבחינת מיסוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה קשה זה "להקים חברה" מה ההבדלים הנוספים? מספיק לי אפילו אם תפנו אותי למקומות הנכונים לקרוא על כך

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

כתבתי לך - בוא נמתין לישה. הוא מקצוען בתחום.

מעבר לכך - בכל מקרה תזקק לייעוץ אישי של רואה חשבון, שגם יבצע את הפעולות מול רשויות המס. נכון ששירותיו יעלו כסף, אבל הרבה פחות מהעלות של התנהלות שגויה מול הרשויות על ידי מי שאינו מבין בתחום.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן זה ברור לי. אבל צריך קודם כל סיפור מסגרת. תודה.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

נסה באתרים של רשות המיסים

פורסם

רק קח בחשבון שחברה בע"מ כרוכה בהרבה יותר הוצאות גם בפתיחתה, גם ברישומה וגם בניהול החשבונות שלה.

יכול להיות שתשלם פחות אחרי תיאום מס כשכיר ועוסק מורשה או פטור מאשר אם תפתח חברה בע"מ.

פורסם

לפעמים הכי טוב זה להיות שכיר ועצמאי במקביל, מה שמאפשר תימרון ומיצוי מירבי של היתרונות בכל סטטוס.

חלק מהשיקולים הוא מצב משפחתי.

בכל מקרה להיות בלי הכנסה - כלומר בלי תשלום מיסים - מעמיד אותך רע מול רשויות המיסים, יזרז תהליכי ביקורת שלהם, ולא ברור מה ההגיון הכלכלי להשאיר הכל בעסק (אלא אם הסכומים נמוכים מאוד).

יש יועצי מס (לפעמים אלו מנהלי חשבונות ולא רואי חשבון) שיספקו את כל המידע והפרמטרים לשיקלול. ההתייעצות איתם והטיפול השוטף הם הוצאה מוכרת.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

חברה בע"מ כרוכה בעלות של 3500 ש"ח אגרת הקמה, תשלום רו"ח חודשי של 600-700 ש"ח ומעלה (יותר לכיוון 1000+) ואגרת חברות שנתית של 1400 ש"ח.

חברה בע"מ מגינה עליך משפטית ונותנת לך הרבה יותר מרחב תמרון לגבי מיסוי. בעיקרון אין שום בעיה עם כך שתשאר כשכיר במקום העבודה הקיים ולא תצטרך תיאום מס; מהחברה אתה יכול למשוך את השכר כדיבידנד ואז אין צורך בתיאום מס בכלל (אבל אז תשלם מיסים של דיבידנד לאחר מס חברות, מה שיוצא לך קצת מעל 50%. זה משתלם רק אם אתה במדרגת מס גבוהה כשכיר). אתה יכול גם לא למשוך את השכר מהחברה בכלל, אם אתה לא צריך אותו להתנהלות השוטפת, ואז הרווחת את מנגנון החיסכון הכי טוב שקיים (אתה חוסך בחברה, עם מיסוי מופחת מאוד, ומושך כדיבידנד או משכורת רק כשאתה צריך).

יתכן שאתה יכול למשוך שתי משכורות, ואת תיאום המס להטיל על רואה החשבון של החברה שלך בלבד, כך שמקום העבודה הראשון כלל לא יודע מהסיפור הזה, אבל אני לא בטוח בזה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כאשר יש לך שני מקומות עבודה כשכיר מקום אחד מוגדר כ"משכורת חודש - ובו משלמים מס כאילו זה מקום העבדוה היחיד.

אישית אני עובד הן השכיר והן כעצמאי (עוסק מורשה) - מבחינת תלוש השכר כשכיר - הוא זהה למצב שבו זה היה מקום העבודה היחיד, ואילו על ההכנסות כעוסק אנ משלם מקדמות מס, ובסוף השנה מגיש דו"ח שנתי שכולל את כל ההכנסות (וכמובן גם את אלה של אשתי שעובדת כשכירה בלבד, הדו"ח משותף).

עלות הטיפול על ידי יועץ מס היא כמה מאות ש"ח בחודש, ובנוסף גם תשלומים על עבודות נוספות כמו דו"ח שנתי והצהרת הון פעם בכמה שנים.

פורסם
כאשר יש לך שני מקומות עבודה כשכיר מקום אחד מוגדר כ"משכורת חודש - ובו משלמים מס כאילו זה מקום העבדוה היחיד.

אם כך זה מאוד פשוט עבורו לעשות את תיאום המס בתוך החברה בע"מ שלו מבלי לערב בכך את המעסיק האחר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...