Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני חודשיים הכנסתי את הרכב שלי (מאזדה 2) לטיפול שנתי במוסך מורשה יבואן, והמליצו לי על החלפת רפידות. חשוב לציין שהרכב בלם מעולה ללא שום תופעת לוואי של רעש או כל דבר אחר.

מהרגע שהרכב יצא מהטיפול הוא חורק בבלימות. הנחתי בהתחלה שזה בגלל שהרפידות חדשות ושזה יסתדר, אבל עברו סביבות 2000 ק''מ והרעש ממשיך.

נכנסתי למוסך לפני שבועיים, הם פירקו את הגלגלים וטענו שצריך לעשות חריטת צלחות. כששאלתי איך זה הגיוני שזה התחיל רק אחרי שהם החליפו את הרפידות לחדשות, האחראי שם שאל אותי ''מה, אתה מאשים אותנו שאנחנו עשינו את זה?!"

אשמח לעצה בנוגע לאיך לפעול - האם הרעש נובע בגלל משהו שהם עשו, האם הוא נובע בגלל שיש צורך בחריטת צלחות? ואם כן אז למה זה לא הופיע לפני שהם עבדו על הרכב?

תודה רבה.

קקטוסולר ידנית

פורסם

אני המון פעמים ובלא מעט רכבים מחליף רפידות בלם בלי לגעת כלל בצלחות בתנאי שהם עדיין ישרות ועוביים תקין ולא נגרמים שום רעשים אך במיקרה הזה ספציפי כניראה שהצלחות היו באמת גמורות ואין לי מושג למה החליטו לעשות את התיקון בתשלומים ולא החליפו מייד גם את הצלחות או חרטו אותם. מקסימום שיחליפו את הצלחות ותשלם רק על הצלחות ולא על העבודה עצמה. אחרי הכל אח הרעש התחיל מייד ביציאה מהמוסך זה אומר שהם היו צריכים לשים לב לזה.

פורסם

החלפת צלחות ברוב המקרים גוררת החלפת רפידות ולא להפך את הרפידות החדשות ניתן ללטש לפי הצורך.

להחליף צלחות יחד עם הרפידות זה כמו לעשות אוברול כשמחליפים שמן.

פורסם
החלפת צלחות ברוב המקרים גוררת החלפת רפידות ולא להפך את הרפידות החדשות ניתן ללטש לפי הצורך.

להחליף צלחות יחד עם הרפידות זה כמו לעשות אוברול כשמחליפים שמן.

לא תמיד צריך להחליף צלחות זה תלוי בבלאי אבל ללטש מאוד מומלץ ולו רק כדי למנוע שחיקה מוגברת של הרפידות החדשות ומניעת רעשים

פורסם
אני החלפתי רפידות+צלחות תחליפיות איכותיות, עברו 1,000 ק"מ ועדיין יש אצלי רעש בבלימה מידי פעם.

DAN-IDIN אצלי חסר קסם?

שם חלקים מקורים ויהיה לך שקט בלי קוסמים חובבנים ומאחזי עיניים למיניהם

פורסם

אין צורך וחובה לרכוש רק מקורי מכיוון שבימינו ישנם מספר לא קטן של ספקים של רפידות תחליפיות וגם דיסקים איכותיים ברמת איכות של המקורי.

לפעמים ביצוע פאזות לרפידות פותרת את הבעיה של הרעשים במידה וקיימת מדרגה קטנה בדיסק.

איזה כייף לי :)

פורסם

הייתי בסרט הזה עשרות פעמים אולי מאות

ביצוע פאזות רק דוחה את הרעש ואז הוא חוזר יותר חזק בגלל חלודה שמצטברת על הפאזה במקום שבו הרפידה לא עובדת

בקיצור זה לא הפתרון הרציני וזה נועד רק במקרים שמחליפים רפידות מבלי החלפת צלחות או ליטוש שאז יש לצלחת מדרגה קטנה בקצה

ברוב המקרים חלקי בלמים מקוריים פותרים בעיות של רעשים גם עם חלקים תחליפי איכותיים ככל שיהיו

עוד דבר בהרבה מקרים ששמים חלקים תחליפיים מבטלים את הפחית מונעת הרעשים המקורית כי היא לא מתאימה לרפידה החדשה ואז יש רעשים

פורסם
עוד דבר בהרבה מקרים ששמים חלקים תחליפיים מבטלים את הפחית מונעת הרעשים המקורית כי היא לא מתאימה לרפידה החדשה ואז יש רעשים

אתה יכול להסביר לי על הפחית הזו ומה תפקידה?

פורסם

פחית מתכת היושבת בין הרפידה לקליפר ותפקידה להסיט את תדר הקול שמייצר החיכוך בזמן בלימה לתחומי תדר שאינם נשמעים לאוזן אנושית

פורסם

הרכב טופל במורשה מאזדה, ושילמתי עבור הרפידות היקרות יותר - ככה שאני די בטוח שזה מקורי.

לפי מה שאני זוכר לא ביצעו שום ליטוש לצלחות. הרכיבו וסגרו. זה לא משהו שהם אמורים לעשות באופן קבוע?

וזה שהם עשו טעות ולא הבחינו בזה שיש צורך בחריטה של הצלחת (ואני לא מתפלא, כי העובד שם עבד בצורה לא מקצועית לדעתי אבל זה סיפור אחר) מקנה לי איזושהי עילה להוזלה?1

קקטוסולר ידנית

• תוכן חדש...