Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בואו נחזור לנושא שבגללו נפתח השירשור. מישהו ראה AX ספורט לאחרונה? וכמובן 106 ראלי כבודה במקומה.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הדגמים הספורטיביים לרוב נעלמים ראשונים, בעיקר עקב תאונות שגורמות להשבתה.

ואלו ששורדות, לרוב עוברות התעללויות בלתי אנושיות עד שנופחות את נשמתן..

חבל, כי מבחינת ערך אספני ואפילו סנטימנטלי, הן תמיד שוות יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הדור הראשון של רכבי השטח בארץ הורכב מדגמי הבנזין - איסוזו טרופר, ניסאן טרנו, לנד רובר דיסקאברי, מיצובישי פאג'רו וטויוטה פור-ראנר - ולהם שרידות טובה יחסית.

גם דגמי הדיזל שרדו יפה, מאחר והמנועים היו עדיין פשוטים ונטולי אלקטרוניקה.

רוב רכבי השטח עדיין לא הגיעו לגיל 20 וקשה לנבא את עתידם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

סיאט- שום דבר מעניין או ראוי לשימור, נדלג הלאה.

.

אהבתי,

אבל אולי לשמר את המדבקה שהיתה לאיביזות עם איזכור למנוע של פורשה.:lol:

אחלה שרשור.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם (נערך)
הדור הראשון של רכבי השטח בארץ הורכב מדגמי הבנזין - איסוזו טרופר, ניסאן טרנו, לנד רובר דיסקאברי, מיצובישי פאג'רו וטויוטה פור-ראנר - ולהם שרידות טובה יחסית.

גם דגמי הדיזל שרדו יפה, מאחר והמנועים היו עדיין פשוטים ונטולי אלקטרוניקה.

רוב רכבי השטח עדיין לא הגיעו לגיל 20 וקשה לנבא את עתידם.

יש לגיסי איסוזו טרופור מודל 93 (מהראשונות שהגיעו לארץ) בנזין, למרות כל הצרות שיש עם האוטו הזה, יש לו את האוטו כבר 15 שנה

אולי היא בטח תגיע אצלו לאספנות

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

השרשור הזה עשה לי חשק לסוזוקי סמוראי מסוף שנות ה-80 תחילת ה-90. רכב פשוט יחסית לאחזקה, עדיין נפוץ יחסית ואחרי הכל גם בעל יכולת הנאה בסופי שבוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי שימור מכוניות עממיות.

לדעתי צריך דווקא הרבה אומץ לבחור לשמר דגם עממי. זכור לי המקרה של חבר הפורום שהיה זקוק לתושבות בולמים של אופל קדט D, ניסיתי לעזור לו ולא הצלחתי למצוא בכל הרשת מקום לקנות אותם.

במגזינים של רכב קלאסי מחו"ל שאני קורא דווקא מקדישים מקום לרכבים כאלה. תמיד יש הערה של בעל הרכב שבמפגשים יש הרבה יותר התעניינות ברכב העממי, שהוא יחיד מסוגו, בניגוד לעשרות המרצדס, ב.מ.וו ופורש שמגיעים לכל מפגש.

אצל ב.מ.וו, מרצדס ופורש ישנם מחלקות קלאסיות שמחזיקות מלאי לא רע של חלפים. בשל הפופלאריות של רכבים אלה יש גם מאות ספקים בכל העולם של חלפים תחליפיים או מפירוק. כנ"ל לגבי מכוניות השרירים האמריקאיות.

לעומת זאת, מי שבוחר ברכב עממי לשימור, סובל פעמיים: קשה למצוא חלפים, ספרות מקצועית, שותפים לצרה בפורומים. ואז, בוסף לכל, בשנות השמונים הרכבים העממיים (במיוחד הקטנים) היו ממש עלובים. לך תמצא רכב עם מזגן ואיבזור שהיום מחשיבים כבסיסי: מושבים טובים, הגה כח וחלונות חשמל. גם איכות ההרכבה והשימור נגד חלודה בדרך כלל לא ברמה של החברות המובילות.

כל הכבוד למשמרים את הרכבים האלה.

דבר אחר: מה דעתו של פות"ש על לנצ'יה קאפה ואלפא 166? אולי הן חדשות מדי לדעתך, אבל עכשיו ההזדמנות להציל אותן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
השרשור הזה עשה לי חשק לסוזוקי סמוראי מסוף שנות ה-80 תחילת ה-90. רכב פשוט יחסית לאחזקה, עדיין נפוץ יחסית ואחרי הכל גם בעל יכולת הנאה בסופי שבוע.

הסמוראי הוא רכב שטח בעל יכולות מופלאות וגם שומר על ערכו. אני קניתי ב 97 סמוראי ארוך (בתמונה) שנת 87 במחיר של 21K. מכרתי אותו ב 2002 ב 20K ועכשיו מוכרים אותו סביב ה 25K. רכב חזק ופשוט מאוד מכנית.

פורסם

מחזיק פיאסטה 89 ונהנה מכל רגע. (במיוחד מהכיכרות במקום מגוריי החדש)

השבוע עברנו טסט למשך שבעה חודשים :twisted:

רכב כזה מחזיקים מסמנטיקה נטו. אני לא מצפה להתעשר ממכירה כי אני מקווה שלא אצטרך למכור אף פעם. אף רכב לא ייתן לי את האמינות, והשובבות של קארטינג תוך כדי צריכת דלק של 1:13.

אני מקווה שהרכב הזה עוד כמה שנים יקח את הילדים שלי לביה"ס בבקרים, יעשה קניות בימי חול , ישתתף במפגשי אספנות בימי שישי ויתקוף סיבובים בנס-הרים בשעות מוקדמות של שבת-בבוקר.

אגב, לפני זמן קצר היה באפשרותי לקנות מנוע 1600 של אריקה ולבצע השתלה - בהמשך לדבריו של חן על העלמות האסקורטים, מבירור קצר שהעליתי מלאי החלפים למנועי הCVH שלהם מצומצם עד כדי כאב. וויתרתי על התענוג.

10157348_10201493929780593_1451502351_n.jpg

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם
לגבי שימור מכוניות עממיות.

לדעתי צריך דווקא הרבה אומץ לבחור לשמר דגם עממי. זכור לי המקרה של חבר הפורום שהיה זקוק לתושבות בולמים של אופל קדט D, ניסיתי לעזור לו ולא הצלחתי למצוא בכל הרשת מקום לקנות אותם.

אצל ב.מ.וו, מרצדס ופורש ישנם מחלקות קלאסיות שמחזיקות מלאי לא רע של חלפים. בשל הפופלאריות של רכבים אלה יש גם מאות ספקים בכל העולם של חלפים תחליפיים או מפירוק. כנ"ל לגבי מכוניות השרירים האמריקאיות.

לעומת זאת, מי שבוחר ברכב עממי לשימור, סובל פעמיים: קשה למצוא חלפים, ספרות מקצועית, שותפים לצרה בפורומים.

תלוי באיזה דגם בוחרים.

הרבה דגמים עממיים מוצלחים ופופולריים יוצרו במדינות עולם שלישי עשרות שנים אחרי הפסקת ייצור במפעל הראשי, ויהיו חלקים עבורם עוד הרבה זמן.

דוגמא בולטת - אופל קדט 85-91.

כמעט הכל זהה לדייהו רייסר.

ספרות מקצועית יש כמעט להכל.

• תוכן חדש...