Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חלוצת הגיר הרציף של סובארו - ג'סטי ECVT - כבר היום אני לא מצליח למצוא מועמדת ראוייה לשימור.

פורסם
:shock:

האקורד 94-95 לא ראויות בעוד הסיוויק כן?

בעוד יש אין ספור סיוויק על הכביש האקורד והלג'נד נכחדות ויש להן בסיס ענק של אוהדים בחו"ל, ובסיס קטן יותר בישראל כששניים מחובבי הדגם נמצאים כאן בפורום.

הלג'נד, נדירה עוד יותר ואין ספק שהייתי שמח לצמד שכזה בחנייה, עם מנועים עתירי כ"ס כסטוק.

נשמע מוזר, אך מכוניות המנהלים\סאלון היפניות לא שרדו היטב את השנים.

האקורד הרבה פחות איכותית ועמידה מהסיוויק, המאזדה 626 פחות איכותית מהלאנטיס והמקסימה איכותית פחות מהאלמרה של ניסאן.

מכוניות סאלון יפניות אף פעם לא היו כאן סיפור הצלחה, ודי אם נזכר בקסדוס 9 של מאזדה, הסיגמא של מיצובישי והלג'נד של הונדה.

התחזוקה היקרה שלחה אותן די מהר לעולם שכולו טוב, והבודדות ששרדו נראות מרופטות ובלויות.

דווק סיוויק קל יותר למצוא במצב ראוי, ותמיד עדיף לשמר מכונית מקורית ויפה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

מה הסיבה לשמור את המכוניות האלה ?? רק בארץ שומרים זבל וחושבים שכך אפשר להתעשר ,מצחיק אותי שאנשים עם רכב משפחתי דורשים מחירים הזויים ,על סובארו פשע מבקשים מחיר אסטרונומי ,תוך טענה שהרכב יחיד בארץ או שזאת מהדורה מוגבלת .את מי זה מעניין ??

השווקים העולמיים ממזמן גרטו את המכוניות המשפחתיות ורק בודדים מחזיקים בהם בגלל אולי ערך סנטמינטלי וגם הם מודעים לעובדה שלאחריהם כנראה הרכב ילך לגריטה כי לאף אחד לא אכפת מרכב משפחתי ישן אבל בארץ מחזיקים גרוטאות מתפרקות תוך דגש בלתי מובן על ההיסטוריה שלו .

לא מבין למה זה תורם ?? אולי לבורות ולהחרפת חוסר תרבות מוטורית !! כי הבעלים מספרים סיפורי סבתא על הרכב "המיוחד" שלהם ,כשהאמת שהרכב לא נחשב בשום פרמטר עולמי לקלאסי והרכבים הבאמת מיוחדים נבלעים בתוך אותה בורות וחוסר תרבות .

מצטער על הגישה החריפה ,לא הייתה בכוונתי הכוונת אצבע למישהו ספציפי אבל ראיתי לא פעם אנשים שחושבים שאם הרכב אספנות סימן שהרכב מיוחד ,גם הבעלים מוסיף שמן למדורה תוך תאור סיפור דימיוני ומלא בחוסר דיוק על הגרוטאה .

בסוף נוצר שוק שבו אנשים קונים רכב אספנות רק כי הוא "רכב אספנות" ואם המחיר לא מתאים ,אפשר למצוא אחר ביותר זול כי גם הוא "רכב אספנות" ואין שום הבדל בין רכב אחד למשנהו כל עוד הוא עונה להגדרה "רכב אספנות" .

עריכה אחרונה על ידי bubens
פורסם
מה הסיבה לשמור את המכוניות האלה ?? רק בארץ שומרים זבל וחושבים שכך אפשר להתעשר ,מצחיק אותי שאנשים עם רכב משפחתי דורשים מחירים הזויים ,על סובארו פשע מבקשים מחיר אסטרונומי ,תוך טענה שהרכב יחיד בארץ או שזאת מהדורה מוגבלת .את מי זה מעניין ??

השווקים העולמיים ממזמן גרטו את המכוניות המשפחתיות ורק בודדים מחזיקים בהם בגלל אולי ערך סנטמינטלי וגם הם מודעים לעובדה שלאחריהם כנראה הרכב ילך לגריטה כי לאף אחד לא אכפת מרכב משפחתי ישן אבל בארץ מחזיקים גרוטאות מתפרקות תוך דגש בלתי מובן על ההיסטוריה שלו .

לא מבין למה זה תורם ?? אולי לבורות ולהחרפת חוסר תרבות מוטורית !! כי הבעלים מספרים סיפורי סבתא על הרכב "המיוחד" שלהם ,כשהאמת שהרכב לא נחשב בשום פרמטר עולמי לקלאסי והרכבים הבאמת מיוחדים נבלעים בתוך אותה בורות וחוסר תרבות .

מצטער על הגישה החריפה ,לא הייתה בכוונתי הכוונת אצבע למישהו ספציפי אבל ראיתי לא פעם אנשים שחושבים שאם הרכב אספנות סימן שהרכב מיוחד ,גם הבעלים מוסיף שמן למדורה תוך תאור סיפור דימיוני ומלא בחוסר דיוק על הגרוטאה .

בסוף נוצר שוק שבו אנשים קונים רכב אספנות רק כי הוא "רכב אספנות" ואם המחיר לא מתאים ,אפשר למצוא אחר ביותר זול כי גם הוא "רכב אספנות" ואין שום הבדל בין רכב אחד למשנהו כל עוד הוא עונה להגדרה "רכב אספנות" .

תשמע ידידי אני ממש לא מסכים איתך, הרוב הגדול של בעלי מכוניות האספנות אינם סוחרים תאבי בצע שמנסים לעשות עלייך קופה , ומיליונים.

לדעתי בן אדם ששמר על רכב אצלו בבית או בחצר במשך עשרות שנים ודורש עליו כמה אלפי שקלים מסכנים , ואם אתה כבר נותן דוגמאות לסובארו

ראיתי רכבים יפיפיים משנות ה 80 בסכומים של 10 אלף שח ואולי טיפה יותר , אני לא חושב שזה מוגזם , זה הגיוני , אני לא רואה פה שום גזל,

אתה חושב שזה רכב מסריח סבבה זכותך , אבל ישנם אנשים שקשורים רגשית לרכבים האלו , אני לא אחד מהם , אם זה בשביל לשחזר רגעי ילדות ,

או להגשים חלום ישן ,לשלם סכום של כמה אלפים בודדים , אני ממש לא חושב שזה יקר.

ואם היית מתעורר לפני עשר שנים וקונה סובארו נניח ב 1000שח שם אותה בחצר , ומתחזק את הרכב , היית מבין ש 10000שח זה מחיר חינם לרכב

נוסע עם טסט.

פורסם

חן אני מסכים איתך בנוגע ללנציה תמה ואימצתי את הרעיון שלך מכל הלב, והרכב גם מאוד שימושי ביום יום , ועם 155 סוסים

הוא מרגיש גם צעיר , הוא מוזרק ועם ABS.

מה עם הפיאט קופה??

v 65 014.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה זה תורם לבורות והחרפת חוסר התרבות המוטורית? וכי בחו"ל לא משמרים מכוניות עממיות? אדם בוחר לשמר רכב שמיוחד עבורו, לא עבור כל העולם.

שכחתם להוסיף את הרנו טויינגו. רכב שאמנם לא החזיק מעמד יפה אבל היה יחודי לזמנו. כנ"ל האופל טיגרה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נשמע מוזר, אך מכוניות המנהלים\סאלון היפניות לא שרדו היטב את השנים.

האקורד הרבה פחות איכותית ועמידה מהסיוויק, המאזדה 626 פחות איכותית מהלאנטיס והמקסימה איכותית פחות מהאלמרה של ניסאן.

מכוניות סאלון יפניות אף פעם לא היו כאן סיפור הצלחה, ודי אם נזכר בקסדוס 9 של מאזדה, הסיגמא של מיצובישי והלג'נד של הונדה.

התחזוקה היקרה שלחה אותן די מהר לעולם שכולו טוב, והבודדות ששרדו נראות מרופטות ובלויות.

דווק סיוויק קל יותר למצוא במצב ראוי, ותמיד עדיף לשמר מכונית מקורית ויפה.

אחרי שבחנתי מספר אקורדים כשחיפשתי לקנות לפני מספר שנים, לא יכול אלא להסכים :)

עם זאת, הייתי עושה הכל כדי שתהיה לי אחת שמורה בחנייה, האשמה עליי שלא הבנתי את מטרת השרשור :)

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

חן - פתחת שרשור מאד מעניין

ירון צודק בכך שאספנות זה עניין סובייקטיבי ויש בו המון אמוציות.

אני בעד שימור גולף GTI

מצא משה

פורסם (נערך)
למה זה תורם לבורות והחרפת חוסר התרבות המוטורית? וכי בחו"ל לא משמרים מכוניות עממיות? אדם בוחר לשמר רכב שמיוחד עבורו, לא עבור כל העולם.

שכחתם להוסיף את הרנו טויינגו. רכב שאמנם לא החזיק מעמד יפה אבל היה יחודי לזמנו. כנ"ל האופל טיגרה.

בדיוק !! לא משמרים מכוניות פשוטות אלא אם כן יש ערך סנטמינטלי .

אני כותב את מה שאני רואה ! וזה לא היום הראשון שלי ,כשמבקשים על איזה רכב סתמי אלפי שקלים ,אין שום מחירון ואין שום פרמטר שלפיו אתה יכול לקבוע האם הרכב שווה את מה שמבקשים ,בסוף האנשים קונים רכב רק בגלל ״אספנות״ רק כדי להגיד : אני עכשיו ״אספן״ .

זה בדיוק כמו עם ציורים בארץ ,לא היו מגלים את מונה-ליזה כי אין שום רפרנס שלפיו היו ממקמים את היצירה בסולם הערכים בגלל חוסר הבנה בתחום .

שוב ,אני חוזר ומדגיש אספן לא חייב לאסוף דברים מיוחדים ,אפשר לאסוף גם מטען חשמל לפלאפון תוצרת סין ,הוא גם מיוחד בדרך המיוחדת שלו :) .

פורסם

ברור שהערך הסנטימנטלי הוא העיקר כאן.

כמעט כל מכונית שנמכרה במספרים גדולים מסמלת משהו - סובארו לאונה, סיטרואן BX, מיצובישי לאנסר ואפילו מאזדה 3.

לרבים זו היתה המכונית הראשונה בה נהגו או אותה רכשו, וחלקם העבירו את ילדותם במכונית מסויימת.

מכוניות מתחילת שנות ה 90' מצויות כעת בנקודת זמן קריטית; תיקון בינוני ומעלה, או אפילו השקעה גדולה לקראת הטסט, גורמת לרבים להשבית אותן, מה גם שמחירי המכוניות נמצאים בירידה מתמדת בשנים האחרונות, ושמירת הערך כבר לא כשהיתה.

עוד מספר שנים בודדות לא ישארו כאן כלל מכוניות משנתונים אלו.

על חלקם העיקרי כלל לא חבל, אבל יש לא מעט מכוניות שנחמד יהיה לראותן עוד שנים רבות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
בדיוק !! לא משמרים מכוניות פשוטות אלא אם כן יש ערך סנטמינטלי .

אני כותב את מה שאני רואה ! וזה לא היום הראשון שלי ,כשמבקשים על איזה רכב סתמי אלפי שקלים ,אין שום מחירון ואין שום פרמטר שלפיו אתה יכול לקבוע האם הרכב שווה את מה שמבקשים ,בסוף האנשים קונים רכב רק בגלל ״אספנות״ רק כדי להגיד : אני עכשיו ״אספן״ .

זה בדיוק כמו עם ציורים בארץ ,לא היו מגלים את מונה-ליזה כי אין שום רפרנס שלפיו היו ממקמים את היצירה בסולם הערכים בגלל חוסר הבנה בתחום .

שוב ,אני חוזר ומדגיש אספן לא חייב לאסוף דברים מיוחדים ,אפשר לאסוף גם מטען חשמל לפלאפון תוצרת סין ,הוא גם מיוחד בדרך המיוחדת שלו :) .

מכל מה שכתבת בשני הפוסטרים שלך לא הבנתי את הפואנטה שאתה מנסה להעביר...

מהי הבעיה שאתה מעלה? מחירים? מה עונה על ״אספנות״ ומה לא? המונה ליזה ואמנות בימי הרנסאנס לאן?

כשאתה אומר: ״לא משמרים מכוניות פשוטות אלא אם כן יש ערך סנטימנטלי״ זה ציווי? הוראת שעה?...

לזרוק את הפנדה כי אין לי שום ערך סנטימנטלי אליה? אני ממש מבולבל ולא יודע מה לעשות עכשיו...

אורן

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם (נערך)

כל מה שאני מנסה להעביר ,שלערך סנטימנטלי אין ערך ממשי וערך סנטימנטלי לא עובר מבעלים א׳ לבעלים ב׳ .

אני מנסה להסביר למה ישראל בדיוק איפה שהיא על המפה מבחינה הבנה בתחום המוטורי ! ושימור של מכוניות סתמיות לא עוזר להעלאת התודעה אלא להפך גורם לנזק בטווח הארוך .

PS : האמת אני כבר לא יודע מי משפיע על מי ,הרכב על השוק או הבעלים של אותו הרכב .בארץ השוק עובד לפי עקרונות השוק החופשי ביקוש והיצא ולא לפי ביקוש וערך ,כי כל רכב שמוגדר ״אספנות״ בדרך כלל בעל אותו ערך ,אם לא קונים רכב ספציפי אז יש רכב ״אספנות״ אחר .

PSS : סתם הוספתי נק׳ מבט אפשרית ,אנחנו לא אלה שנשנה את השוק .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז מה אכפת לך כמה אספן מבקש על רכב עממי סתמי? אתה לא חייב לקנות ממנו. זה רכב אספנות, אין מחירון לוי יצחק לדברים האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בדיוק וזה מה שמעציב אותי :) כי אפילו לא מנסים לקבוע ערכים ,גם לא דרך השוק החופשי ,אחרי זה מי שמוציא מרצדס פגודה לשוק או 190sl צריך לשמוע הצעות מגוחכות או להפך מי שרוצה לקנות רכב כזה צריך לחפש בחו״ל ולשלם בכאב ראש ומיסים כי המחירים בארץ הזויים אבל האמת שלרוב המחפשים בכלל לא אכפת מסוג הרכב העיקר ״אספנות״ .

טוב ,סתם הוספתי נק׳ למחשבה .

• תוכן חדש...