Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בעלייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדי פעם אני קורא שחברים בפורום מהללים את הכוח של מכונית עם מנוע 2000 ומעלה סמ"ק או דיזל. שאלתי היא, אם לוקחים את אחד מהרכבים האלו מול רכב נגיד שעם מנוע 1000 סמ"ק ושמים אותם בעלייה + ב-2 הרכבים יושב אותו הנהג עם אותה לחיצת דוושה על הגז נורמאלית, בפורום החברים כותבים שהמנוע הגדול יעשה את העלייה בקלות., האם צריכת הדלק תהייה גבוהה או נמוכה מול הרכב עם מנוע ה-1,000סמק שאמור לעשות את אותה עלייה באותו זמן

פורסם

עם ה-TDI שלי אני לא מתמהמה יותר מדי בעליות ומאיץ תוך מספר שניות, מעטים הרכבים שמצליחים לעמוד בקצב שלי או לעקוף אותי. אין לי נתונים מדויקים, אבל לדעתי רכב עם מנוע קטן יצרוך יותר דלק כדי לעמוד בקצב של רכב עם מנוע גדול יותר (כמובן תלוי בסוג המנוע, משקל הרכב ומשתנים נוספים).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

קצת קשה להשוות במקרה כזה בין רכב דיזל לבנזין כיוון שלרכב דיזל יש מומנט גבוהה יותר בסל״ד נמוך יותר. דבר זה מאפשר לרכב דיזל לאכול עליות וזינוקים כלפי מעלה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

צריכת דלק, כאשר משווים בנזין מול דיזל (בנפחים דומים) תהיה כמעט תמיד לטובת הדיזל.

שיפוע הכביש בכל אופן, לא באמת משפיע על צריכת הדלק - כמה הנהג לוחץ על הגז, זה מה שמשפיע.

אם תלחץ פול-גז בשני רכבים, בד"כ - זה שיש לו נפח מנוע גדול יותר יצרוך יותר דלק, מצד שני - אם תנסה לשמור על אותו הקצב (קצב גבוה) בשני רכבים, זה בעל הנפח הגדול יותר יצרוך פחות, כי יתאמץ פחות.

לדוגמא, צריכת הדלק של סוזוקי אלטו בעלת מנוע 1000 סמ"ק, ב150 קמ"ש לא בהכרח תהיה טובה יותר מסיוויק 1.8 במהירות דומה, גם בגלל שבאלטו 150 זה כמעט פול גז ובסיוויק זה בקושי 3500 סל"ד - כלומר לא רק בגלל גודל המנוע, אלא גם בגלל יחסי ההעברה בגיר (שכמובן קשורים באופן ישיר לעקומת הכח של המנוע).

בקיצור - אין פה מדע מדוייק, מאד תלוי ברכב, במשקלו, בתיבת ההילוכים ואיכות המנוע (למשל קיה פיקנטו, למרות המנוע הקטנטן - היא לא חסכונית בדלק מרכבים גדולים ממנה, בין השאר בגלל שהמהנדסים של קיה, עולים פחות פר שעה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שיפוע הכביש זה כנראה הגורם שמשפיע יותר מכל על צריכת הדלק!

(הרגעית, כמובן שאי אפשר לנהוג כל הזמן בירידה)

קשה לענות על השאלה, כיוון שמנוע קטנטן משודך בדרך כלל למכוניות קטנות יותר, והמשקל הוא גורם משמעותי ביותר בעלייה (בניגוד למישור, שם רק מקדם הגרר משפיע).

אם תשווה אבל את אותו דגם עם שני מנועים מקבילים, אחד 1.6 או 1.8 ואחד 2.0, אני משער שבאותם תנאים (קצב) המנוע הגדול יותר אכן יצרוך פחות דלק מהמנוע הקטן יותר.

פורסם

תודה לכול העונים. חלקכם לקח את המיקרים הקיצוניים של בנזין מול דיזל או נסיעה של 150 קמ"ש שאיננה חוקית בארצנו.

אני אנסה לחדד ולדייק יותר. ניקח נגיד את הסוזוקי אלטו שהוזכר כאן וניקח את הסיוויק שגם הוזכר כאן. 2 המכוניות נמצאים בעלייה בדרך הררית. 2 הנהגים לוחצים בצורה אחידה ורגועה על דוושת הגז. נגיד שבישורת הרכבים יגיעו ל-90 קמ"ש.

כדי לשמור על 90 קמ"ש בעלייה אני בספק עם האלטו בכלל מסוגלת לעשות את זה. מהצד שני הסיוויק בוודאי מסוגלת. השאלה האם צריכת הדלק של הסיוויק תהייה נמוכה מהאלטו באותה סיטואציה או שההבדל הוא רק בכך שהיא תהיה מסוגלת להגיע למהירות זאת בעלייה?

פורסם

המשקל של הסיוויק הוא כמעט פעם וחצי מהמשקל של האלטו, אז זה לא כוחות. עם רכבים מלאים ההבדלים פחות משמעותיים, אבל האלטו לא תצליח לשמור על המהירות (אם השיפוע מספיק תלול).

פורסם

אני מניח שהאלטו תצרוך יותר כיוון שהנהג שלה יצטרך לשמור על הילוך נמוך וללחוץ על הרבה על הגז כדי לשמור על 90 קמ״ש בעליה,לעומת זאת הסיויק תהיה בנסיעה רגועה וכמעט לא תתאמץ.

(זאת רק הנחה שלי)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שיפוע הדרך בוודאי שמשפיע.

נסעתי על DMAX 2X4 בכביש 6 עם בקרת שיוט ומחשב דרך.

על 120 קמ"ש באיזור מישורי 1:13.5, ברגע שהכביש היה משופע הייתה צריכה רגעית (כמה שניות) של 1:6.5.

שבת שלום.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אם אני אעלה בעלייה פול גז אתה לא תעמוד בקצב שלי,מה שכן אני אסיים עם 1/5...

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
מעטים הרכבים שמצליחים לעמוד בקצב שלי או לעקוף אותי.

אתה רציני? זאת כולה אוקטביה דיזל לא RS6.

תודה לכול העונים. חלקכם לקח את המיקרים הקיצוניים של בנזין מול דיזל או נסיעה של 150 קמ"ש שאיננה חוקית בארצנו.

אני אנסה לחדד ולדייק יותר. ניקח נגיד את הסוזוקי אלטו שהוזכר כאן וניקח את הסיוויק שגם הוזכר כאן. 2 המכוניות נמצאים בעלייה בדרך הררית. 2 הנהגים לוחצים בצורה אחידה ורגועה על דוושת הגז. נגיד שבישורת הרכבים יגיעו ל-90 קמ"ש.

כדי לשמור על 90 קמ"ש בעלייה אני בספק עם האלטו בכלל מסוגלת לעשות את זה. מהצד שני הסיוויק בוודאי מסוגלת. השאלה האם צריכת הדלק של הסיוויק תהייה נמוכה מהאלטו באותה סיטואציה או שההבדל הוא רק בכך שהיא תהיה מסוגלת להגיע למהירות זאת בעלייה?

תשמע, זאת שאלה טובה. לדעתי צריך לעשות ניסוי כדי לדעת ואי אפשר לנחש דבר כזה.

אפילו אם זאת לא עליה זה לא ממש משנה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)
אתה רציני? זאת כולה אוקטביה דיזל לא RS6.

אני מתאר לעצמי קטע כביש אחד בראש שמבחינתי הוא עלייה וזה הגשר לכיוון נצרת למי שמכיר, ומה לעשות שרוב הרכבים שיוצא לי לראות הם קורולה, כל מיני פיג'ו, מאזדה 3, סוזוקי SX4, עזוב רכבים ישנים/מיני וכמובן שרכבי ספורט אין הרבה בשעות שאני נוסע בקטע כביש זה וההשוואה היא לרכבים סטנדרטיים.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם

אין ספק שיתרון המומנט של הדיזל בא כאן לידי ביטוי, אבל אתה בטח מבין שהיחיד שמתחרה איתך שם זה אתה כן?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני לא מתחרה עם אף אחד ואפילו לא לוחץ, מצד שני הרכבים שלידי כן (שומעים את רעשי המנועים בסל"ד גבוהה).

Just daily

• תוכן חדש...