Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום תהיה שעלתה לאחרונה,

במהלך השיפוץ פורקה משאבת הדלק המכנית שמתי לב פתאום,

שאין בה צינור החזרת דלק למיכל. גם בקרבורטור אין יציאה כזאת,

וגם אין הכנה של צינור חזרה בכלל מתחת לרכב, וגם במיכל אותו הסיפור(למרות שיש צינור ~16ממ ליד צינור המילוי).

האם ייתכן דבר כזה ?

הרי הגיוני שהמשאבה שואבת תמיד כל עוד שהמנוע עובד.

אז מה כמה כבר לחץ יהיה בקרבורטור? :shock:

ומה הלאה. חשבתי על פיצול עם שסתום שנפתח בלחץ מסוים. מאיפה קונים?

מצרף תמונה של הקרבורטור, המשאבה , ושסתום לרעיון.

תודה,

יניב

detail_big-e.jpg

183PC001.jpg

Billede0407.jpg

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם

מערכת הדלק המיושנת הזו מתוכננת כך שהמצוף בקרבורטור (שסתום המחט שלו) מסוגל להחזיק את הלחץ המירבי שמפתחת המשאבה. לכן אין צורך בהחזרת הדלק למיכל.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

איזה לחץ בונה המשאבה?

בשביל זה לא צריך שסתום, יש פילטר דלק עם כניסה אחת ושתי יציאות, ככה זה קיים בג'יפים (CJ למיניהם)

היציאה הדקה יותר היא להחזרות

http://www.ebay.com/itm/OMIX-ADA-17718-02-Fuel-Filter-Kit-72-90-Jeep-Cj-Wrangler-/321151789106?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4ac6236832&vxp=mtr

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם (נערך)

lulisa יתכן כי אתה צודק הרי באמת אין שום הכנה להחזרות.

השאלה מה קורה במשאבה עצמה דוחפת ודוחפת... יכול להיות בסוף מצב של 2 השסתומים פתוחים יחד?

אצלי לדוגמה על המשאבה חרוט תאריך אחריות 2004 והרכב הושבת ב2005 חיצונית היא חדשה וגם הדיאפרגמה ממש חדשה,

אך עדיין המשאבה הייתה פרוצה מהצד שהורכב אחד השסתומים. אולי התכנון הגרוע הזה גרם ללחץ גבוה ולפריצה?

moriseven לחץ של 0.21 bar שזה 3PSI לפי אוטודטה, לגבי הפילטר גם אם אני יחזיר לשם את הדלק הלחץ יהיה זהה בכל המערכת לא כך?

mechanical pump.jpg

עריכה אחרונה על ידי SpeeDevil

פורסם

בג'יפ שלי CJ7 יש את הפילטר דלק הכפול הזה, על פי הספרות, המשאבת דלק נותנת לחץ של 5 PSI ואחרי הפילטר בכניסה לקרבורטור יש 3 PSI (בגלל הפילטר עם ההחזרות).

ברמת PSI של המשאבה שלך אני מאמין שזה יפגע לך בלחץ, היתרון היחיד שאני רואה בסט אפ עם פילטר כזה הוא יותר בקטע של מה שנקרא אוויר ולחץ במיכל הדלק (AIR AND VAPOR)

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

מה שפותח את שסתום היציאה הוא הלחץ שבונה הדיאפרגמה כשהיא מתכווצת. אם הלחץ הזה שווה ללחץ שבצינור מהמשאבה לקרבורטור - שסתום היציאה לא יפתח והשאיבה תפסק. היא לא תתחדש עד שהלחץ בצינור הזה ירד. זה יקרה רק כשהמצוף ישקע, בגלל ירידת מפלס הדלק בקרבורטור.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם (נערך)

אכן, מעולם לא היה שם קו מחזיר - וזה מצב די רגיל בהרבה מכוניות של שנות ה-80.

המשאבה איננה "דוחפת ודוחפת", כדבריך... זוהי משאבת לחץ קבוע, בה הלחץ נקבע ע"י כוח הקפיץ ושטח הדיאפרגמה, ולא משאבת ספיקה קבועה (כדוגמת משאבת בוכנות או גלגלי שיניים). הקפיץ שומר על הלחץ, אך לא בהכרח יוצר זרימה. כאשר שסתום מצוף הקרבורטור נסגר, הזרימה נפסקת - שסתום הכניסה ישאר סגור בגלל הלחץ בתוך המשאבה עקב הקפיץ הדרוך. יתכן ששסתום הסניקה (היציאה) יפתח (או לחילופין - ישאר סגור, כדברי קודמי) - אך אין לכך כל משמעות, כי הכניסה למאייד חסומה.

זהו תכנון מקובל מאד לזמנו, ולא "תכנון גרוע" כדבריך.

השסתום, שאת חתכו הצגת בהודעה המקורית, משמש (כנראה) למערכות הזרקה, אינו נראה רלוונטי למערכות מאייד - בהן צריך פשוט "לשנע" דלק אל תא המצוף של הקרבורטור.

עריכה אחרונה על ידי ofurst

עודד

פורסם

תודה רבה חברים, השכלתי.

אני יבדוק את הנושא כשהגיע לרגע ההנעה!

שבוע טוב שיהיה!

פורסם

גם אני השכלתי. בעצם אם הדלק לא יצא מהמשאבה (המצוף סגר את הברז) הדחיף יעבוד על ריק.

נשאלת השאלה מדוע בדגמים חדשים יותר של אותו רכב שעדיים משתמשים במשאבה מיכנית וקרבורטור מצאו לנכון להוסיף צינור חזרה. אולי קירור הדלק?

• תוכן חדש...