Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

אין לי הון להשקעה, ואני לא יודע חצי דבר בנוגע לפיתוח.

אודה לעזרתכם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

1. שותף מתכנת.

2. קורס פיתוח אפליקציות - יביא אותך למשהו עובד ורץ בכוחות עצמך.

3. לחילופין - זמן פנוי ואנגלית טובה - לימוד עצמי.

פורסם

ולא לשכוח שרעיון זה החלק הפשוט. החלק הקשה זה הביצוע והחלק הכי קשה זה השיווק. ואם יש רק רעיון, אז האפליקציה לא מגיעה לשום מקום, ואם היא בטעות כן מגיעה לאנשהו אז מישהו מעתיק את זה ועושה את זה יותר טוב.לביצוע לא צריך רק מתכנת, צריך גם מעצב. אולי הדבר הנכון הוא לשבת עם מעצב ולחשוב איך זה צריך להראות. גם יעשה לך סדר בראש, וגם יקל עליך למצוא שותף מתכנת להמשך הדרך (כי אתה נראה רציני יותר).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

Roee צודק וקולע בדיוק לנקודה הנכונה.

עם רעיון - אין לך הרבה (ד״א במיוחד אין לך הרבה אם אתה לא יודע באמת אם הוא ישים וכמה מסובך או לא יהיה בכלל לממש את זה), במיוחד אם אתה לא במקום נכון מאוד לקדם אותו בעצמך.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ובא נשים את זה על השולחן b-or:

1. שותף מתכנת? מתכנת טוב כזה בשוק מקבל בימינו משכורת יפה ויש המון דרישה, לעבוד חינם על רעיון של משהו אחר ללא רקע? כנראה שלא (הכוונה למפתח טוב עם ניסיון, לא איזה בוגר קורס בלי רקע)

2. מקורס פיתוח אפליקציות ללא רקע קודם אתה לא מגיע רחוק. אלא אם יש לך ניסיון, תואר או הרבה כישרון חבוי.

3. גם לא מלימוד עצמי.

ל2 ו3 ישיוצאי דופן. מעטים מאוד (במקרה עוסק בתחום ויצא לי לראיין דיי הרבה)

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

התוספת שלי:

כמו שאתה צריך מתכנת שיש לו ניסיון מוכח בכתיבת קוד,

וכמו שאתה צריך מעצב שיש לו ניסיון מוכח בעיצובים נעימים ומושכים,

אתה צריך גם...

מישהו שיש לו ניסיון מוכח בהקמת סטארט אפ וגיוס כסף ובניית תוכנית עסקית.

בתור מתכנת אני יכול לומר לך שגם העילוי המושלם בתחום הזה

ייכשל בלי מישהו שיודע לתרגם את הקוד לכסף.

מקריאה בפורום אני מבין שיש לך כבר ניסיון בניהול עסק עצמאי וכל מה שמסביב,

וזה מצוין, אבל אם לא היה לך ניסיון קודם בניהול סטארט אפ אז תזדקק לשותף שיש לו.

)ההודעה מנוסחת בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד...)

נ.ב.:

שים לב שלפעמים אותו אדם יכול לאייש מספר תפקידים,

למשל במשחק goo היה מתכנת אחד ומעין בוס שמלבד הצד הכלכלי

הוא גם עיצב את המשחק וכתב לו את המוסיקה... בקיצור, ייתכן מצב שבו

אותו אדם חובש שני כובעים. אבל בשני הכובעים חייב להיות ניסיון קודם.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה על התגובות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בגדול יותר דיברו פה על מה "לא אפשרי" ומה "לא ניתן לעשות" (שזה גם עוזר לכשלעצמו) אבל אולי מישהו ירים את הכפפה ויעזור לו במה כן אפשר לעשות :wink:

אני תמיד בעד לתת מקום לחלומות ונסיונות גם אם נכשלים-לומדים להבא

בהצלחה

פורסם

אפשר לעשות מעט מאוד בלי רקע עסקי רלוונטי (בניהול או בשיווק), הון התחלתי , מומחיות טכנית , מומחיות עיצובית וניסיון באפיון.

כל אחד מהם דורש השתפשפות וידע שלוקח לא מעט זמן. (חלקם בניסיון , חלקם בידע אקדמאי , חלקם בשניהם ואף אחד לא יעשה את העבודה הזו כשותף חינם כשהצד השני לא מביא חלק מהמעגל יכולות הזה)

אנחנו לא ב2008 שמפתח ורעיון יכולים להתרומם כי השוק ריק. (וגם אז היית צריך לפחות מפתח חזק). גם משחק כמו Angry birds שהגיע מוקדם משמעותית בהיסטוריה לקח תקציב של מעל 100 אלף דולר ומפתחת כמעט על סף פשיטת רגל כשזה היה המשחק הכמה ומכה שלהם.

ההרמת כפפה הכי רצינית שאני יכול לתת לבחור זה - אם זה באמת רעיון שאתה מאמין בו - תאסוף כסף , תעבוד על prototype עם חברה שזו המומחיות שלה ואז תעזר בגופים שעוסקים בגיוס כספים בסטארטאפים. קח בחשבון שזה יכול לעלות בהרבה זמן , כסף ועלול בסוף היום לא להתרומם.

אי אפשר לבוא עם ראיון - וזהו - בום כסף.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
ובא נשים את זה על השולחן b-or:

1. שותף מתכנת? מתכנת טוב כזה בשוק מקבל בימינו משכורת יפה ויש המון דרישה, לעבוד חינם על רעיון של משהו אחר ללא רקע? כנראה שלא (הכוונה למפתח טוב עם ניסיון, לא איזה בוגר קורס בלי רקע)

2. מקורס פיתוח אפליקציות ללא רקע קודם אתה לא מגיע רחוק. אלא אם יש לך ניסיון, תואר או הרבה כישרון חבוי.

3. גם לא מלימוד עצמי.

ל2 ו3 ישיוצאי דופן. מעטים מאוד (במקרה עוסק בתחום ויצא לי לראיין דיי הרבה)

היי - מסכים איתך.

להלן המשך התגובה שלי שמעולם לא נכתב:

ידע בסיסי בתכנות יביא אותו למצב של איזשהו שלד של אפליקציה.

סוג של "בדיקת התכנות", מספיק בשביל להעביר בין החבר'ה ולראות איך זה רץ.

משם -המשווק ישווק, המשקיע ישקיע, המעצב יעצב, והמתכנת יתכנת. אבל הבסיס הוא של היזם.

נכון, זה לא בהכרח מתאים "לתבנית" של ברווז, אבל זה בהחלט כיוון טוב.

בנוסף - לדעתי גם הבוס הכי גדול, צריך להבין (לפחות בנקודות) - מה "הפועלים" עושים, כדי שלא ימרחו אותו.

(ז"א - קורס בסיסי בתכנות / אפליקציות)

אור.

• תוכן חדש...