Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעבר למה שנאמר כאן ולמרות הפיתוי, בעסקה כזו, תמיד תאלץ להוסיף כסף כשתרצה לשדרג. אתה משלם בקושי את ירידת הערך. בנוסף תוריד עוד 8%-10%, בעת המכירה מאחר והרכב לא על שמך ועוד הפחתות שתאלץ לעשות בגלל מצב השוק או כל סיבה אחרת. בנוסף, מה קורה כשתרצה להפסיק את העסקה לפני הסיום?

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל אל תהיה בלחץ לסגור שום דבר.

ממה שהבנתי מהשרשור, החברה מוכרת לך את הרכב במחירון המחירון שלו, ההלוואה שלך מול הבנק.

אז למה בעצם לא לקנות דרך סוכנות של טויוטה בלי הרפתקאות מיותרות?

כיוון שמהסוכנות אין 100אחוז מימון...

פורסם

מצטער שאני מגיב ברצף.. איפה כפתור העריכה?

בכל מקרה,

לקחתי את הנאמר לצומת ליבי. מה דעתכם על זה?

טויוטה נותנת 36,000 ב36 תשלומים כלומר 1000שח בחודש.

בנוסף אקח מהבנק הלוואת סטודנט בתנאים הבאים ליתרה:

• עד 24 תשלומים חודשיים, בשיעור ריבית פריים + 0.5% לשנה.

• 25 עד 96 תשלומים חודשיים בריבית פריים + 1% לשנה פטור מעמלת פירעון מוקדם.

את התשלומים ניתן להתחיל בעוד שלוש שנים (תקופת גרייס)

כלומר הרכב מגיע ישירות מהיבואן אליי, 3שנים ראשונות יצא לי 1000 ועוד 200 שח ריבית של הגרייס.

את היתרה אפרוש ל60 חודשים כלומר להמשיך לשלם 1200 שח בחודש או אמכור ואחזיר את הקרן.

בלי מתווכים (גם בלי משכון הרכב לבנק)...

מה דעתכם ?

פורסם

ההלואה של טויטה (אני מעריך) היא דרך בנק שהם עובדים איתו, והרכב כן משועבד לאותו בנק.

אני רכשתי בזמנו פיקנטו עם 50K הלואה ללא ריבית והצמדה מקיה (תבדוק אולי יש עדיין מימון דרכם) וההלוואה היתה דרך הבנק המלווה וכמובן שהרכב היה משועבד.

פורסם

למה אתה מתעקש על רכב חדש? לאחר שתוריד את הניילונים ויעבור חודש ההתלהבות תסתיים ותישאר עם עתיד ממושכן.

לא רוצה להיכנס לך לכיס, אבל יש אחלה רכבים ב30 אלף שקל שיעשו יופי של עבודה כמו דיאטסו סיריון למשל. גם אם הם ידרשו תיקון מדי פעם ירידת הערך שתחטוף ברכב חדש עם הריביות שאתה תשלם על ההלוואה הם פי כמה מתיקון, גם תיקון יקר.

יש גם רכבים כמעט חדשים, אני סורק עכשיו את לוח יד 2 בחיפוש אחר רכב וראיתי לא מעט פונטו איבו 2012 שעדיין באחריות עם ק"מ מצחיק (בין 10-30 אלף), באזור ה60 אלף שקל, ואני מדבר על גירסאות מאובזרות עם גיר רובוטי שנחשב למוצלח. אם תחפש גירסאות פחות מאובזרות המחיר אפילו ירד.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מצטער שאני מגיב ברצף.. איפה כפתור העריכה?

בכל מקרה,

לקחתי את הנאמר לצומת ליבי. מה דעתכם על זה?

טויוטה נותנת 36,000 ב36 תשלומים כלומר 1000שח בחודש.

בנוסף אקח מהבנק הלוואת סטודנט בתנאים הבאים ליתרה:

• עד 24 תשלומים חודשיים, בשיעור ריבית פריים + 0.5% לשנה.
    • 25 עד 96 תשלומים חודשיים בריבית פריים + 1% לשנה פטור מעמלת פירעון מוקדם.

את התשלומים ניתן להתחיל בעוד שלוש שנים (תקופת גרייס)

כלומר הרכב מגיע ישירות מהיבואן אליי, 3שנים ראשונות יצא לי 1000 ועוד 200 שח ריבית של הגרייס.

את היתרה אפרוש ל60 חודשים כלומר להמשיך לשלם 1200 שח בחודש או אמכור ואחזיר את הקרן.

בלי מתווכים (גם בלי משכון הרכב לבנק)...

מה דעתכם ?

אני בכללי לא יודע למה הייתי מעדיף לקנות מהחברה אבל כאמור זה יותר כסף חודשי יצא לך בהתחלה ולגבי המשכון כמו שכתב זה מעלי לדעתי גם בזה יש משכון...

אגב שלחתי לך הודעה פרטית עם פירוט ארוך

פורסם

אני כל כך מסכימה עם farkash7. נשמע שעכשיו אתה הולך להכנס לכל כך הרבה הלוואות ובעוד שלוש שנים יפול עלייך קייס של קנית כל הרכב או מכירה והשלמת הסכום. אתה לא באמת יודע מה יהיה המצב הכלכלי שלך בעוד שלוש שנים.

עם מצב השוק הנוכחי יש המון רכבים מעולים בני שנתיים-שלוש ב50-60 אלף ש"ח. למה שלא תקח הלוואה אחת מסודרת (כמובן תנסה להקטין את הריבית כמה שאתה יכול מול הבנקאי שלך) תפרוס אותה ל5 שנים וזהו? אז נכון אתה לא מקבל רכב חדש שתחזיק עד גיל 5, אלא תפרד ממנו בערך בגיל 7-8 אבל אני בטוחה שזה יחסוך לך המון כסף גם בירידת ערך וגם בריביות שאתה הולך לשם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

אני רוצה להיות יותר קיצוני.

כמובן שאיני מכיר את מצבו הכלכלי של פות"ש, אבל נתוני הפתיחה שלו מאוד לא מעודדים: אין לו סכום ראשוני להשקיע ברכב, הוא מבקש לקחת הלוואת סטודנט - מה שאומר שכנראה הכנסתו נמוכה ואולי לא יציבה.

קודם כל - במצב כזה ספק גדול אם הבנק יסכים לתת הלואה לרכישת רכב. הבנק רוצה את כספו בחזרה, ואם אין לפות"ש הכנסה מספקת (או בטוחות אחרות) הבנק לא ייתן לו הלואה - מה שמוריד את כל הסיפור מהפרק.

אבל גם אם הבנק יתן הלואה - ספק אם יהיה מוכן להלוות 100% ממחיר הרכב, ואם ירצה להשלים את הסכום על ידי הלוואת סטודנט - גם לה יש מחיר וגם אותה צריך להחזיר, כך שסביר שהבנק לא יהיה גמיש מדי גם בעניין זה.

פות"ש - המלצתי החמה, אם אני מבין את מצבך נכון, הוא שתמנע לחלוטין מרכישת רכב. אם הרכב ממש חיוני ואין לך דרך אחרת להגיע ללימודים או לעבודה חפש רכב זול. בינתיים חסוך כמה שיותר מתוך הכנסותיך הדלות, לטובת צרכים עתידיים. אם אתה מתעקש לקחת הלואה גש לסניף הבנק שלך ובדוק איזה סכום תוכל לקבל כהלואה, ובאיזה תנאים. אם מדובר בסכום מוגבל ובריבית גבוהה דע כי הבנק מתיחס אליך כלקוח בסיכון גבוה, ואתה צריך להסיק את המסקנות - כיון שהבנק כנראה צודק. רכישת רכב אינה סיבה מספקת להסתבכות כלכלית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על הדאגה למצבי הכלכלי אבל הוא לא יכל להיות טוב יותר. אני סטודנט כן,אבל עובד במשרה מלאה.

חשבתי פשוט לנצל את הלואה בגלל הריבית.

אבל הגעתי עם הבנק להצעה יותר טוב בשווי הרכב. אני אלך על ההצעה הזאת...

60תשלומים שבסופו של דבר שווים ל60% משווי הרכב. ואת היתר אחרי 5שנים צריך לפרוע במכה.

כרגע יש לי חסכון של קצת יותר ממאה אלף, אבל זה חסכון לקניית בית. לכן אני מעדיף הלוואה של 100אחוז.

פורסם (נערך)

ומה הריבית שתשלם? למה היא צמודה? אני מניח שמדובר בריבית צמודת פריים, אבל כמה היא ביחס לפריים? אם היא קבועה - יתרון רציני.

דבר נוסף - אתה מציין שאתה עובד במשרה מלאה. איזה אחוז מהמשכורת תוציא על הרכב (תשלום שוטף + תחזוקה שוטפת)? יש לי תחושה רעה שמדובר בפגיעה משמעותית ביכולת החסכון שלך. ממליץ לך לבדוק היטב אם מדובר בהוצאה מוצדקת. החסכונות שלך בסף 100,000 ש"ח נראים גדולים, בתנאים הכלכלייןם של 2014 מדובר בסכום קטן מאוד ויש לך צורך להמשיך לחסוך ככל יכולתך כדי להגיע למינימום הפתיחה להקמת משפחה או כל תוכנית עתידית אחרת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערי כן,אני חוסך עוד ...

בקשר לאחוז מהשכר. הרכב יהווה כחמישית מהשכר שלי, וכעשירית מהשכר של שנינו.. (אני מרוויח 6 אלף ועם האישה זה 12 אלף). לפי חישוב של כ1000קמ בשבוע, יצא לי 2000שח כולל דלק,ה.שוטפות ותשלומים בחודש.

מה שבערך היום אני משלם על הc4.

הריבית היא פריים+1 אחוז.

כיום אני חוסך כל חודש כ1500, לא מאמין שישתנה כי רמת ההוצאות לא תשנה בקניית רכב חדש.

אלא אני יהיה משועבד להלוואה לרכב למשך 60 חודשים... מה שהיה לי עם הc4...

פורסם

כצפוי - ריביתיקרה. הלואה נוחה היתה פריים מינוס 0.5. מה מראה משהו על מה שהבנק חשוב עליך.

פורסם
1000 קמ בשבוע? 4500 קמ בחודש? למה אתה לא הולך על רכב היברידי/דיזל?

בדיוק מה שחשבתי כשראיתי 1000ק״מ בשבוע.

חיים, הקלומטרז׳ שלכם גבוה ביותר (ולחשוב שמישהו פה הציע שאולי הם לא צריכים רכב...) תחשוב טוב אם לא עדיף לכם דיזל.

בנוסף עם נסועה כזאת, רצוי רכב טיפה יותר נוח מרווח ובטוח.

• תוכן חדש...