Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום!

מדובר בפיוז פקד סטרטר+משאבת דלק.

25A.

בערך אחת לחודש אני מחליף פיוז, מה עלולה להיות הסיבה לכך?

כרגע הרכבתי פיוז 30A (למרות שמצוין להרכיב 25A) האם זה קריטי?

תודה לעונים!

עריכה אחרונה על ידי locomotive

Gn'f'R

פורסם

התופעה המקדימה לשריפת הפיוז היא הנעה הרכב בניסיון שלישי או רביעי

כאשר הרכב עמד מספר שעות טובות במקומו.

כלומר, מסובב מפתח בסוויץ' ושומעים התחלה של סטרטר

אך ללא הנעה.

כעבור 3 או 4 ניסיונות הרכב מניע, אם אדומם את המנוע ואנסה

להניע שוב אז התופעה לא חוזרת.

כאמור, המצב נמשך כך עד שהפיוז פשוט נשרף.

Gn'f'R

פורסם
שלום!

מדובר בפיוז פקד סטרטר+משאבת דלק.

25A.

בערך אחת לחודש אני מחליף פיוז, מה עלולה להיות הסיבה לכך?

כרגע הרכבתי פיוז 30A (למרות שמצוין להרכיב 25A) האם זה קריטי?

תודה לעונים!

אל תחליף לפיוז בעל ערך גבוה יותר מהמומלץ על-ידי ייצרן הרכב אחרת עלול להיגרם נזק לחיווט החשמלי.

ייתכן שהסטרטר שלך תקול או משאבת הדלק מקצרת.

איזה כייף לי :)

פורסם
לוקו, איך האנגלית? ראה תשובה שניה (יתכן וזו הבעיה):

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20121118090633AA644Cl

מצטער, לא רואה את התגובות שם.

אל תחליף לפיוז בעל ערך גבוה יותר מהמומלץ על-ידי ייצרן הרכב אחרת עלול להיגרם נזק לחיווט החשמלי.

ייתכן שהסטרטר שלך תקול או משאבת הדלק מקצרת.

יבוצע! תודה.

Gn'f'R

פורסם

זו התגובה הרלוונטית משם לדעתי:

This is a VERY common issue with this vehicle!

You need to replace the starter.

To Test:

1. Replace fuse #8. Remove the starter relay. Use an ammeter to check current draw of the starter solenoid. With the key off, connect the ammeter to terminals 30 and 87 of the starter relay with the key off. It should be less than 15 amps. The engine should crank but will not start.

2. Replace the starter if starter solenoid current draw is more than 15 amps.

NOTE: Fuse #8 supplies power to the ignition switch, the starter relay and the fuel pump relay.

ADDED: The TCM is powered by Fuse# 9 in the PDC (power distribution center) TCM load (solenoid drivers) is applied to Fuse # 9 is shown by the TCM relay in this circuit.

NOTE: Chrysler starters solenoids of this vintage are known for increasing current draw as the winding insulation degrades. (been here before)

Source(s):

28 Year Master, L-1 Technician

פורסם

"פעם" סטרטרים לא היו מוגנים בשום פיוז. צריכת הזרם המשתנה של הסולונואיד (במהלך השנים) במקרה הרע קצת העמיסה על הסוויץ', לא קטסטרופה.

עם הזמן הוסיפו פיוז, ממסר וכד'. פעם היו מתגברים על בעיות של נפילת מתח מהסוויץ' ע"י הוספה של ממסר שניתן להגן עליו באמצעות פיוז גדול יותר (עד 40A, בהתאם לממסר שמותקן. לרוב, ממסר "רגיל" יתמוך ב 40A) וכמובן חיווט מתאים או התקנה צמודה לסטרטר.

הייתי מציע, בשלב ראשון, לבודד את הסטרטר ממעגל המשאבת דלק ולבצע בדיקה נוספת של כמה שבועות נוספים. תוסיף לו ממסר עם חיווט נפרד לקופסת נתיכים בתא המנוע (מוגן בפיוז כמובן) ותראה אם יש שינוי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי אין קשר ישיר לסטארטר - הזרם לסטארטר לא עובר דרך הפיוז של 25A.

הפיוז נשרף מכמה סיבות:

1) "פקד סטרטר" שהוא הממסר של הסטארטר מקוצר חלקית - כלומר ההתנגדות הפנימית שלו נמוכה מידיי = צריך להחליף ממסר.

2) משאבת הדלק מקצרת - סיכוי אפסי , אחרת המשאבה היתה שורפת את הפיוז גם בנסיעה רגילה ולא רק בהתנעות.

3) קשר עקיף לסטארטר/מנוע - בגלל שהמנוע לא מניע מייד (סטארטר חלש או מנוע לא במצב הכי טוב) אתה מנסה להניע לאורך זמן מה שמחמם את הממסר(שכנראה גם הוא ראה חיים טובים יותר ) והזרם בממסר עולה גבוה עד כדי שריפת הפיוז .

המלצות:

1) אם יש לך רב-מודד אני ממליץ להוציא את הפיוז ולנסות למדוד את הזרם בזמן הנעה .

2) היתי מהמר על הממסר ("פקד סטרטר") - הוא צריך להיות צמוד לסטארטר , אם אתה יכול תבדוק את ההתנגדות של הממסר ותשווה עם רכב שונה - אם יש הבדל של יותר מ 15-20% למטה (כלומר לממסר שלך התנגדות נמוכה יותר) כנראה שאין ברירה ולהחליף את הממסר.

.

פורסם (נערך)

שלום לכולם, ותודה על ההענות!

הלכתי להתייעץ עם חשמלאי הרכב, הוא מחזק את הטענה שמדובר

בסלונאויד. אך הוא הסביר שהוא מעוניין להתחיל "בקטן" ולבדוק

אפשרות של השתלת פיוז תרמי.

הוא הסביר לי מה זה פיוז תרמי, לא אשקר ואגיד שהבנתי

לגמרי את מה שהוא אמר. אבל אני מוכן לנסות.

אמסור לו את הרכב בתחילת השבוע הבא לצורך כך.

בנתיים הוא צייד אותי בכמה פיוזים 25A.

תוכלו להסביר לי את פועלו של הפיוז התרמי בבקשה?

*הסטרטר ברכב שופץ לפני שנה בערך.

עריכה אחרונה על ידי locomotive

Gn'f'R

פורסם

פיוז תרמי זה מונח די כללי שבו חשמלאים משתמשים מכיוון שקיימים מספר סוגים של פיוזים טרמים אך מבלי להיכנס לתורת הפיוזים הפיוז הטרמי שכנראה

החשמלאי מתכוון להתקין הוא פיוז שלא נשרף ואין צורך להחליפו.

ברגע שהזרם יעלה על ערך מסויים או ייגרם קצר במערכת ההתנעה הפיוז הטרמי ינתק את צריכת הזרם מהמצבר כול עוד קיימת תקלה. לאחר הסרת התקלה או התקררות הפיוז הפיוז חוזר לפעולה תקינה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...