Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה אתה בולם בסיבוב?

לא בסיבוב, מותח את הבלימה אל תוך הסיבוב, כדי להמנע מתת היגו (גגל trail-braking).

לעיתים, בגלל שלא כולנו נהגים מאוד מיומנים, כמו חובבי אלפא, אנחנו גם טועים בהערכת המהירות ורוצים לתקן קצת עם ברקס, אפילו בתוך הסיבוב.

חלקנו גם נהנים לעיתים מהיגוי יתר, כי אנחנו יודעים שלא מודדים לנו זמנים (בניגוד לחובבי אלפא שתמיד מודעים לזה שהם צריכים להגיע מהר, כדי להוכיח שהם לא סתם זרקו כסף על פיאט בתחפושת).

ובחזרה לרצינות, יש מכוניות שהטכניקה מאוד נחוצה כדי להתגבר על הנטייה הטבעית שלהן לתת היגוי. אני יכול לחשוב על שתיים בולטות שהיו לי, פיאט קופה ו-WRX.

זה לא נחוץ בכאילו-ספורטיביות של ימינו, בהם אתה משאיר למתכנתים של החברה לקחת ממך את השליטה ברכב, בין אם זה GTI או אבארט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דווקא מאז שיש לי אלפא אני פחות ממהר ;-)

וברצינות - תודה לכל המברכים, זו כמובן לא תחרות, כל אחד וטעמו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לעיתים, בגלל שלא כולנו נהגים מאוד מיומנים, כמו חובבי אלפא, אנחנו גם טועים בהערכת המהירות ורוצים לתקן קצת עם ברקס, אפילו בתוך הסיבוב.

אתה מבין שזה בדיוק הרציונל שעומד מאחורי ההתערבות של המערכת? אתה מדבר על טעות נהיגה, והמערכת שם בדיוק בשביל המצבים האלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
איש, זה גולף GTI.

הרכב שה-ESP שלו נכנסת לעבודה כשאתה בולם לתוך הסיבוב, לא איזו מכונית הארד קור לחובבי נהיגה אמיתיים.

אין בה שומדבר שהופך אותה לבחירה אנינת טעם יותר לנהיגה מ-500 אבארט...

אתה יכול להיות רגוע , ב MK5 יש אפשרות לביטול מלא של ה ESP....

לא השוויתי את הרכב לפרארי (אמיתית, לא טריובוטו :)) ... אני יודע טוב מאוד איפה אני חי.

בקשר ל500 , טוב ככל שיהיה (והוא לא כזה מבריק) , לא ניתן להשתחרר מתחושת הקיטש העוטפת אותך משל היית טין אייג'רית שהוציאה זה עתה רשיון ואבא רכש לה רכב מגניב וזה לא משנה אם זו גרסת ליסינג 1.2 או טריובוטו פרארי.

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בק

שר ל500 *** משל היית טין אייג'רית

שאשלח לך תמונה שלי? טין אייג'רית זה לא מה שיעבור לך בראש כשתראה אותה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

זאת עם החוטיני?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה מבין שזה בדיוק הרציונל שעומד מאחורי ההתערבות של המערכת? אתה מדבר על טעות נהיגה, והמערכת שם בדיוק בשביל המצבים האלה.

אני רוצה לתקן את הטעויות שלי באמצעות איזון המכונית בעצמי, לא ע"י כניסה לתת היגוי מנוהל מחשב.

שימוש בבלימה במצבים שבהם ההגה מסובב איננה נהיגה שגויה לכשעצמה. אם בכל הזדמנות כזו המחשב לוקח את השליטה ברכב, אז זו לא מכונית נהיגה רצינית בכל מקרה.

מה שאומר שהזלזול של אייל באלפיסטים, כאילו דווקא לו יש איזו מכונית נהיגה משובחת, לא במקומו.

פורסם

אתה יכול להיות רגוע , ב MK5 יש אפשרות לביטול מלא של ה ESP....

אפשרות יש. גם ב-A3.

אבל מה קורה שאתה בולם בסיבוב, היא נכנסת לפעולה או לא?

פורסם

יצרני הרכב, ככלל, אינם מתחשבים ברצונות האלה. מסיבות מובנות בהחלט. מטרת הרכב, בעידן NCAP (אך גם כאתגר הנדסי של מתכנניו, אם לחשוב על זה) הוא למזער סיכוי לתאונה. לכן רצונך כבודו, אך פרט למכוניות הולכות ומתמעטות, לא תזכה לראות בקרה מתנתקת ב-100%. הפתרון הוא רכבי ספורט ישנים, כנראה, אבל גם שם - זה לא נעשה בשביל הכיף (כמה שלא יחשבו אחרת), אלא עקב חוסר בשלות טכנולוגית. כל זאת, כמובן, מבלי לפגוע בטענה שזה באמת יותר כיף ככה. פחות טוב, אך יותר כיף.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, אני יודע.

יש גם רכבים חדשים שאפשר לנהוג כמו פעם.

קח פעם 370Z, לדוגמא, ותקבל קצת אולד-סקול לפנים.

רק שפעם היה כיף גם ברמת מחירים ממוצעת ואפילו נמוכה.

היום אין.

רק שלא יבוא איזה בעל GTI וייתהדר בזה שהמכונית שלו היא הארד-קור.

היא הארד קור בערך כמו אווריל לווין זה רוקנ'רול.

פורסם

מכונית יומיומית הארדקור מעייפת, אין שום הצדקה לזה. אני מבין מה אתה אומר, פשוט לא כ"כ יכול להסכים לתלונות. 370Z, אם כבר מעורבות, עושה בליפים בשבילך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רק שפעם היה כיף גם ברמת מחירים ממוצעת ואפילו נמוכה.

היום אין.

מה ההארד-קור החדש הכי זול כיום? מיאטה?

אייל (בר), האם בדקת את ה-DS4? אם כן, למה פסלת אותה?

:idea:
פורסם
מכונית יומיומית הארדקור מעייפת, אין שום הצדקה לזה. אני מבין מה אתה אומר, פשוט לא כ"כ יכול להסכים לתלונות. 370Z, אם כבר מעורבות, עושה בליפים בשבילך.

אם אתה רוצה עושה.

בליפים, עם כל הכבוד, זה לא מהותי.

ה-GTI של פיז'ו התנהגו מעולה ולא היו מעייפות, כנ"ל הגירסאות העממיות שלהן.

אתה יודע מה, גם נוחות הנסיעה היתה טובה יותר ממה שתקנה היום.

פורסם
מה ההארד-קור החדש הכי זול כיום? מיאטה?

לא ניסיתי, אולי קליאו ספורט.

מיאטה כן. קצת חלשה, אבל כשראיתי מיאטה לוקחת כיכר קטנה בשלמותה בהחלקה, לא נשאר אלא לקנא.

אבל התנאי הבסיסי הוא ESP שלא מתערבת כשמנתקים אותה.

• תוכן חדש...