Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתמימותי חשבתי שרופאים הם אוכלוסיה קדושה. תמיד הקשבתי להם כאילו הם יודעים הכל.

בתקופה האחרונה למדתי על בשרי שבית הזונות הישראלי ("יהיה בסדר") הגיע גם למרגלות האקדמיה הרפואית. אותו בית זונות שאנחנו רואים במסעדות, בכנסת, בחינוך, בקריסת מרפסות, במשרד הרישוי, בהנדסה ובעצם בכל תחום - הגיע גם לרופאים.

התקשתי להאמין אבל אשכרה כל רופא אמר לי משהו אחר.

רופא אחד דוחף כדורים של חברה א' וממהר להפטר ממני, רופא שני דוחף כדורים של חברה ב' (לכל החיים, מגיל 25), רופא שלישי אומר שאין בכלל צורך בכדורים והתזונה היא החשובה, רופא רביעי אומר שאין מה להקשיב ל"רפואה האלטרנטיבית" כי זה חרטה.

אחרי כל זה וקצת מחקר שביצעתי, מסתבר שהכדורים שדוחפים לי (אומפרדקס, נקסיום) הם בכלל מבטלי תסמינים ולא עושים כלום בנוגע לשורש הבעיה.

כך שנטילת כדורים כאלו אף יכולה להחמיר את המצב מכיוון שאין כאבים ובעצם החולה מתעלם מהמחלה שממשיכה כרגיל. מדהים.

לצערי האינטרנט מלא בהמלצות מזויפות של חברות פרסום כאלו או אחרות שעובדות עם הרבה רופאים פרטיים.

אני צריך המלצה אישית למומחה לנושא!

נ.ב. עצה שלי: אל תסמכו על חוות דעת מרופא אחד. לכל בעיה רפואית - פנו לפחות ל3 רופאים ולימדו על הנושא בעצמכם.

בתחום הרפואה, אין יד מכוונת אמיתית (לפחות כך בישראל, לא יודע לגבי שאר העולם). רוב הידיים מכוונות לכיס כזה או אחר.

תודה חבר'ה.

פורסם (נערך)

אז מה אתה רוצה בדיוק ?? - בדיקת גסטרוסקופיה?, תבקש ובטוח תקבל. לא בדיקה נוראית לגמרי. הכיוון ההפוך הרבה יותר בעייתי.

רוצה בדיקה להליקובקטר?, בקש ותקבל.

אולי במקום ללמוד רפואה און-ליין תקשיב לארבעה רופאים שונים!.

לא יקרה כלום אם במשך חודש או יותר תיקח הכדורים האלה כדי להפחית התסמינים ולתת לקיבה ולוושט להירפא (יכול לקחת עד שלושה חודשים). בדיקות פולשניות תמיד אפשר יהיה לעשות. עם הזמן אולי תוכל להפחית משמעותית המינון עד כדי הפסקה מוחלטת.

אהה ותנסה להיות פחות עצבני ותפחית צריכת שומנים ומאכלים חומציים, זה עוזר מאוד. לגבי המזון בטח כבר קראת טוב מה כדאי להימנע ממנו וזה באמת ככה.

אהה וכן, רפואה אלטרנטיבית פעמים רבות (אבל לא תמיד) היא חארטה בארטה. עוזר בפאן הפסיכולוגי מאוד או נותן לך את אותן עצות וטיפים רק בגישה יותר ידידותית.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם (נערך)

רפואה עצמית אונליין זה בדיוק המצב שאני מנסה להמנע ממנו, לכן ניגשתי לכל הרופאים האלו. זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר, אין יד מכוונת על ידי שירותי הבריאות בישראל כך שאני נאלץ לגשת לאינטרנט ולבקש המלצות לרופאים אמיתיים.

בדיקת גסטרוסקופיה ביצעתי כבר פעמיים ועכשיו רופא נוסף אומר לי לבצע אחת מיוחדת (HD). כדורים נוגדי צרבת אני לוקח כבר 3 שנים בהמלצת רופא "מומחה" של מכבי (אותו רופא המליץ לי לקחת את הכדורים כל החיים - אני בן 25, רופא מומחה אחר גיחך כשסיפרתי לו על זה ואמר לי "מה פתאום"). בדיקת הליקובקטר פילורי ביצעתי, יצא חיובי ועכשיו הוא נעלם (אנטיביוטיקה).

הפחתתי לחלוטין אוכל זבל - אני מקפיד מאוד על דיאטה.

אני מקשיב לעצת כל אחד ואחד מהרופאים האלו - אחרי הרבה זמן, הבנתי שהיחיד שצריך להקשיב לו זה המוח שלי...

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם

אני נוטל אותם מגיל 17, זה עדיף בהרבה מלסבול מצרבות נוראיות.

פעם היו עושים ניתוח לסגירת הבקע בושט. כדורים עדיפים על ניתוח קיבה בהרדמה מלאה, לעולם.

יצא לי להתייעץ עם רופא משפחה שהייתי מטופל אצלו על העניין אחרי שהרגשתי שחלה החמרה ברמת הצרבות, הוא אמר שגסטרואנטרולוגים רק מחפשים לדחוף לך מצלמה בחור הלא נעים, המליץ על שינוי דיאטה, מה שאני מצליח ליישם משם אני מיישם.

דבר אחד שכחת להגיד, האם הצרבת עברה אחרי ששינת דיאטה והתחלת לקחת את הכדורים?

פורסם

מנסיון מר בגיל צעיר, כל התרופות אלו לא באמת תרופות אלא הקלה בתסמינים.

לפעמים זה בכלל חיידק.

אצלי הצרבות היו כל כך קשות שהייתי קם באמצע הלילה עם כאבי תופת, מזיע כולי ובטוח שקיבלתי התקף לב. (בגיל 25..)

בסופו של דבר, המנעות מאוכל מטוגן ברמה ירודה (פלאפל,שווארמה,פיצות ודרעק בסגנון) לתקופה ארוכה של כשנה הרגיעה את העסק והסימפטומים נעלמו לחלוטין.

גם היום - כמעט 20 שנה אחרי - אני משתדל לא להגזים באכילת ג'אנק פוד כי אני יודע שבלילה אני אשלם על זה..

בקיצור, לא הכל מתחיל ונגמר בתרופות ולצערי אני רואה היום זן חדש של רופאים, כאלו שמפחדים מהתביעה שתגיע ולא כל כך מהמחלה של הפציינט.

פורסם

+1+ לקודמי.

אחרי שהתברר שיש חיידק, הגעתי לחדר מיון עם חשש להתקף לב ובסוף אבחון ו3 כדורים ביום לכל החיים, התחושה שלי היתה שמשהו לא מתאים.

בהחלטה של רגע זרקתי את כל הכדורים ונוגדי הצרבת, נפרדתי ממי שהיתה חברה שלי אז והרגעתי עם אוכל מטוגן/מתובל.

זה היה לפני 11 שנים ומאז הרוב בסדר(:

רפואה שלמה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

כפי שנכתב - לא מתאימים טיפול דרך האינטרנט. צריך להתאים את הטיפול לצרכים ולרצונות שלך.

שבלול - הרופא שהמליץ לך על תרופות יודע היטב למה הוא ממליץ עליהן. תביא בחשבון שהושט לא בנוי להתמודד עם חומצת הקיבה, והתרופות מפחיתות נזקים כאלה. מכל מקום - שב עם הרופא, העלה את שאלותיך והוא יתאים את הטיפול למצבך ולרצונותיך. יש אנשים שצריכים את התרופות רק מדי פעם כאשר הם סובלים מכאבים, יש אנשים שכל דילוג על כדור גורם להם סבל קשה. הרופא יסביר לך גם מדוע הוא ממליץ על הטיפול כבר בגילך (ואולי דווקא כיון שאתה צעיר), ויציע לך טיפולים אחרים אם לדעתו הם עשויים להתאים לך.

ודבר אחרון - הכדורים עשויים להשפיע על ספיגת מזון. לכן הקפד על ביקור אצל הרופא (אני מדבר על רופא המשפחה) לפחות פעם בשנה, כדי שיבצע את הבדיקות הדרושות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ממש ברור לי איזו יד מכוונת אתה רוצה? רפואה היא מדע לא מדויק ומאוד דינמי, מחקרים חדשים מתפרסמים כל הזמן וגישות הטיפול משתנות בהתאם.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...