Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם לפני התגובות בבקשה לקרוא.

אני מעוניין לרכוש את הסקודה אוקטביה החדשה 1800 TSI.

נתוני התאוצה שלה עומדים על 7.4 שניות למאה.

עכשיו השאלה שלי היא.. אם הצמיגים שלה הם חישוקי סגסוגת 205/55R16 מדגם Velorum ( לא שהדגם עצמו נחוץ שיהיה.. )

אני מעוניין בצמיגים יותר רציניים 18 אינץ.

האם זה יפגום בצורה משעמותית בצריכת הדלק ובסחיבה?

למשל למאזדה 3 החדשה יש 215/45R18 ב1.5 ליטר וב2 ליטר.. למה להם להכניס 18 אינץ בדגם 1.5 ליטר עם 120 כ''ס ?

בכל אופן אשמח לתשובות תודה רבה.

פורסם

ככל שהצמיג גדול יותר צריך יותר מומנט פיתול כדי לסובב אותם כלומר יותר כח.משמע שאם תשנה גודל צמיג על אותו כח סוס זה יפגע בתאוצה..המשקל הוא גם פקטור כמובן

פורסם
ככל שהצמיג גדול יותר צריך יותר מומנט פיתול כדי לסובב אותם כלומר יותר כח.משמע שאם תשנה גודל צמיג על אותו כח סוס זה יפגע בתאוצה..המשקל הוא גם פקטור כמובן

אא יפה, אבל עדיין מה ההמלצה שלך.. כי המשקל לא רציני.

אומנם זה יפגע בתאוצה אבל מבחינת הדלק מה? ומה ההמלצה שלך

פורסם

כל המידות המאושרות לרכב הן בעלות היקף חיצוני זהה.

אתה עולה בקוטר החישוק אבל יורד בחתך, הקוטר הכללי של הגלגל השאר זהה.

מה שאומר ביצועים זהים.

הגדלת רוחב ושינוי משקל הגלגל משפיעים, אבל השפעתם על ביצועי תאוצה מאוד מאוד נמוכה, לא תרגיש שום הבדל.

הגדלת קוטר כללי של הגלגל משנה את יחס העברה ופוגעת בביצועים.

אבל גלגל כזה לא מאושר לרכב ולכן זה לא רלוונטי.

פורסם

מידת הצמיגים מאושרת באוקטביה ל 18 זה 225\40\18 .

רדיוס כללי של הגלגל ממעבר מצמיגים שמותקנים אצלך לאלה שציינתי יגדל בכמה אחוזים בודדים, הבדל זניח, אולי יהיה שינוי כל במשקל הג'אנט אבל זה גם משהו זניח לכן בפן הזה אתה יכול להיות רגוע.

מה שישפיע הכי הרבה זה רוחב הסוליה, 225 במקום 205 יהיה יותר חיכוח וידרש טיפה יותר כוח.

מצד שני הנתון של 7.4 זה בתנאי המעבדה מה שקורה בפועל שצמיג 205 לא יודע כל כך לנצל את הכוח של המנוע הזה ובמלים פשוטות הוא מתחיל לחפור מה שגורם מן הסתם למערכת למניעת החלקה להיכנס לפועלה על ידי ניתוק המצערת מנגד צמיג עם סוליה של 225 יהיה יותר אוחז ופחות חופר מה ישגרום למנוע להעביר את הכוח לכביש בצורה הרבה יותר יעילה מצמיג 205.

כך שבעולם האמיתי ולא על הנייר הגדלת מידת הצמיגים(ג'אנט) לא יפגע בתאוצה הממשית, יתרום לאחיזה של הרכב מה שכן יתכן שינוי די זניח בצריכת הדלק לרעה במיוחד בשיוט נינוח כי התנגדות לגלגול תגדל בשל הגדלת רוחב הסוליה, וגם תיתכן פגיעה בנוחות הנסיעה בשל הקטנה בדופן הצמיג.

אני בעלים של לאון 1.8(בגדול אותו מנוע) ועברתי מאותו גודל הצמיג שיש לך ל 225\45\17 , נוחות הנסיעה לא נפגעה כמעט, רכב הרבה יותר יציב על כביש ולפי התחושה האישית התאוצה מרגישה יותר זריזה והשינוי בצריכת הדלק מורגש לרעה באופן זניח.

מה כן גם עלות הצמיגים תגדל אבל תהיה לך הצע של דגמים מענינים הרבה יותר רחבה.

בשורה תחתונה לדעתי מומלץ, לשיקולך ידידי ,תתחדש וסע בדרכים טובות (מתנצל מראש על החפירה:roll:)

פורסם
כל המידות המאושרות לרכב הן בעלות היקף חיצוני זהה.

אתה עולה בקוטר החישוק אבל יורד בחתך, הקוטר הכללי של הגלגל השאר זהה.

מה שאומר ביצועים זהים.

הגדלת רוחב ושינוי משקל הגלגל משפיעים, אבל השפעתם על ביצועי תאוצה מאוד מאוד נמוכה, לא תרגיש שום הבדל.

הגדלת קוטר כללי של הגלגל משנה את יחס העברה ופוגעת בביצועים.

אבל גלגל כזה לא מאושר לרכב ולכן זה לא רלוונטי.

הבנתי בידיוק מה התכוונת, תודה שלימדת אותי.

כפי שאמר מבוקי קוטר הגלגל הסופי נותר זהה לכן לא תהיה השפעה על הביצועים.

אבל, נוחות הנסיעה תפגע משמעותית.

הבנתי תודה.

מידת הצמיגים מאושרת באוקטביה ל 18 זה 225\40\18 .

רדיוס כללי של הגלגל ממעבר מצמיגים שמותקנים אצלך לאלה שציינתי יגדל בכמה אחוזים בודדים, הבדל זניח, אולי יהיה שינוי כל במשקל הג'אנט אבל זה גם משהו זניח לכן בפן הזה אתה יכול להיות רגוע.

מה שישפיע הכי הרבה זה רוחב הסוליה, 225 במקום 205 יהיה יותר חיכוח וידרש טיפה יותר כוח.

מצד שני הנתון של 7.4 זה בתנאי המעבדה מה שקורה בפועל שצמיג 205 לא יודע כל כך לנצל את הכוח של המנוע הזה ובמלים פשוטות הוא מתחיל לחפור מה שגורם מן הסתם למערכת למניעת החלקה להיכנס לפועלה על ידי ניתוק המצערת מנגד צמיג עם סוליה של 225 יהיה יותר אוחז ופחות חופר מה ישגרום למנוע להעביר את הכוח לכביש בצורה הרבה יותר יעילה מצמיג 205.

כך שבעולם האמיתי ולא על הנייר הגדלת מידת הצמיגים(ג'אנט) לא יפגע בתאוצה הממשית, יתרום לאחיזה של הרכב מה שכן יתכן שינוי די זניח בצריכת הדלק לרעה במיוחד בשיוט נינוח כי התנגדות לגלגול תגדל בשל הגדלת רוחב הסוליה, וגם תיתכן פגיעה בנוחות הנסיעה בשל הקטנה בדופן הצמיג.

אני בעלים של לאון 1.8(בגדול אותו מנוע) ועברתי מאותו גודל הצמיג שיש לך ל 225\45\17 , נוחות הנסיעה לא נפגעה כמעט, רכב הרבה יותר יציב על כביש ולפי התחושה האישית התאוצה מרגישה יותר זריזה והשינוי בצריכת הדלק מורגש לרעה באופן זניח.

מה כן גם עלות הצמיגים תגדל אבל תהיה לך הצע של דגמים מענינים הרבה יותר רחבה.

בשורה תחתונה לדעתי מומלץ, לשיקולך ידידי ,תתחדש וסע בדרכים טובות (מתנצל מראש על החפירה:roll:)

הבנתי אני אעשה זאת אם כך. ממש תודה על המידע. ואם אתה נחשב חופר אז אני אוהב חופרים כיף לשתף בידע, אני אעשה מה שהמלצת תודה.

פורסם

ראיתי מדפדופים בפורום שחבר סיפר שעלה ל קוטר 18 וחזר חזרה אח"כ ל 16 או 17 אני לא ממש זוכר.

לדעתי קוטר 17 זה המקסימום למי שמחפש שילוב אידאלי של יופי, אחיזת כביש ונוחות. 18 להערכתי זה קצת יותר מדי...

אגב, למרות שהרדיוס הכללי נותר זהה בהגדלת הקוטר עקב הפחתת החתך, עדיין יש סטיה.

הגולף שלי הגיעה עם R14 185/80 עליתי ל R15 195/65 ויש כרגע זיוף במד מהירות וקלימוטראז' שהמהירות המוצגת בשעון קטנה בערך ב 10% מהמהמהירות בפועל.

אם אתה מחליף, תבדוק אם נגרם לך סטיה במד מהירות

פורסם
כפי שאמר מבוקי קוטר הגלגל הסופי נותר זהה לכן לא תהיה השפעה על הביצועים.

אבל, נוחות הנסיעה תפגע משמעותית.

כמעט זהה, הגלגל החליפי גדול ב0.8%. (כאשר הספידומטר יראה 100 קמ"ש, המהירות בפועל תהיה 100.8 קמ"ש.

פורסם

http://www.tacomaworld.com/forum/tirecalc.php

תראה את הלינק, ממנו ניתן לראות שהבדלים בקריאה של ספידומטר ולמהירות הממשית זה קילומטר אחד בערך (אפילו פתוח) שזה כאחוז אחד בלבד כך ששינוי הוא זניח ביותר עד ללא מורגש, אם תעשה השוואה למידות שלך גם תראה שאתה רחוק מ 10% שאתה מתאר.

מה שכן, כיול פרונט לג'אנט 16 ול 18 של היצרן הוא שונה לאכן לאחר החלפה יש צורך בכיוון האמור.

פורסם

אגב, למרות שהרדיוס הכללי נותר זהה בהגדלת הקוטר עקב הפחתת החתך, עדיין יש סטיה.

הגולף שלי הגיעה עם R14 185/80 עליתי ל R15 195/65 ויש כרגע זיוף במד מהירות וקלימוטראז' שהמהירות המוצגת בשעון קטנה בערך ב 10% מהמהמהירות בפועל.

אם אתה מחליף, תבדוק אם נגרם לך סטיה במד מהירות

הפרש במהירות המוצגת בין שתי המידות האלו הוא כ 2%, לא 10%.

כנראה גם עם הצמיגים המקוריים הייתה לך סטיה בספידומטר.

פורסם
הפרש במהירות המוצגת בין שתי המידות האלו הוא כ 2%, לא 10%.

כנראה גם עם הצמיגים המקוריים הייתה לך סטיה בספידומטר.

יש מצב.

ואם כבר הנושא עולה, יש למישהו מושג כמה העלות של כיול מחדש של מד המהירות?

פורסם
הבנתי אותכם, אם כך. אם מה להגזים עם ה18''

חשבתי על ה 225/45 R17 [ATTACH=CONFIG]368299[/ATTACH]

מידה מצויינת וג'אנט נאה ואלגנטי, אם כי אני הייתי בחור ב 16R כדי לקבל אולי נוחות עדיפה. בכל זאת כבישי מע"צ...

תרצה לשתף אותנו בעלות התענוג? :)

פורסם
יש מצב.

ואם כבר הנושא עולה, יש למישהו מושג כמה העלות של כיול מחדש של מד המהירות?

בסקודה יטי חדשה במשפחה היתה בעיה בזינוק, מעין גמגום מוזר, ובמוסך ביצעו "לימוד גלגל". הניחוש הפרוע שלי הוא שזה קשור למידת הגלגל. מכירים?

• תוכן חדש...