Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקורות הכנסה נוספים - אולי השקעות?

SuperBamba
שימו לב! השרשור הזה בן 4029 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם.

בעתיד הקרוב אני עומד להשתחרר מהצבא בשעה טובה.

מרגע זה ואילך ישנו תכנון כמעט מפורט לשנתיים הקרובות. על הפרק העלאה במשכורת בעבודה (אני כבר עובד שם כמה זמן) וחתימת חוזה קביעות שכזה.

לאחר שנתיים אני מתכנן ללמוד ולצורך כך יש לחסוך סכום לא מבוטל של כסף שיאפשר מחיה ראויה לאורך זמן (בין שנתיים עד 4) .

בחישוב זריז, אאלץ גם עם משכורת של 8 אש"ח למנוע מעצמי אוכל כדי להגיע לחסכון הרצוי ועל כן אני מתייעץ פה לראות אם יש איזה אפיק שאפשר לפנות אליו על מנת להוציא מהכסף שלי עוד קצת.

יש כל מיני השקעות וקרנות נאמנות למיניהן. אני לא מכיר את הנושא אך מה שעומד מולי הוא בעיקר הבטחון שדרוש לשיטה הזאת. הפסד הכספים אומר מבחינתי לשכוח מלימודים אוניברסיטאים וזה לא בא בחשבון.

למישהו יש פתרונות והצעות?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית כל מזל טוב על השחרור הקרב ובא ,

לתת יעוץ השקעות ללא ידיעה של פרמטרים היא קצת בלתי אחראית ,

אנסה לתת קווים מנחים , בכל מקרה מה שאני כותב הוא כללי ולא בהכרח מתאים לך.

לצורך קביעה של נתוני השקעה ישנם מספר פרמטרים

1. הסכום העומד לרשותך

2. משך התקופה להשקעה

3. מידת המוכנות שלך לקחת סיכונים

בנוסף בהשקעות יש כלל אצבע שאומר שככל שהסיכון גדול יותר , כך גם הסיכוי גדול יותר.

וככל שיש לך סכום כסף גדול יותר , אז יש לך עמדת מיקוח מול הגורמים השונים ואפשרות לקבלת הנחות בעלויות השונות הכרוכות בהשקעה .

מבחינת השקעות ישנם מספר אפשרויות השקעה (אפרט מדרגת סיכון נמוכה לדרגת סיכון גבוהה יותר )

1. פקדון בבנק (כיום הריבית על הסכומים היא אפסית , עד לא כדאית)

2. מק"מ - נייר ערך שמופק על ידי בנק ישראל והוא משלם את כל הסכום במועד ידוע עם ריבית ידועה , לרוב לתקופה קצרה , סחיר בבורסה ולכן נזיל ברמה יומית

3. אגרות חוב ממשלתיות - אגרות חוב שמפיקה ממשלה (ישראל לצורך הדוגמא ) כאשר ישנם שני מסלולים צמוד למדד או ריבית קבועה , גם כאן נסחרות בבורסה , ישנן אגרות שונות לתקופות קצרות , בינוניות וארוכות (מעל 10 שנים) הכלל ככל שאתה הולך על טווח רחוק יותר , התנודתיות גבוהה יותר

4. אגרות חוב של קונצרנים (חברות ) מדורגות בדירוג גבוה

5. מניות של חברות גדולות וסחירות המחלקות דיבידנדים

6. אגרות חוב קונצרניות לא מדורגות

7. מניות של חברות

8. אופציות

9. סחורות

ניתן להכניס גם בכל הסעיפים 3-9 ממשלות / חברות מחול, שאז אתה נחשף לסיכון כפול, גם סיכון לפיחות בשער המטבע

אם אתה לא מוכן להפסיד אז סעיפים 1-3 מתאימים לך כאשר באגרות החוב הייתי הולך על אגרות קצרות.

בהתאם לסכום הייתי קובע האם לבצע אחזקה ישירה או לעבוד דרך תעודות סל (עדיפות על קרנות , דמי ניהול נמוכים יותר)

בכל מקרה את המינון תקבע לבד. עדיף מקרן משולבת שמחליטה לך לבד.

הכי חשוב פיזור , פיזור , פיזור . אל תשים את כל הכסף שלך בסל אחד ,

לדוגמא עדיף למשל במירוץ סוסים להמר על קבוצה של 3 סוסים שיגיעו במקומות 1-3 מאשר סוס בודד על מקום ראשון,

הסיכוי שלך להרוויח הוא גבוה יותר , אבל סכום הזכיה נמוך יותר.

איחלתי לחיל הצלחה בהמשך דרכו ... :wink:

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן. העבודה מקומה בשנתיים הראשונות. לאחר מכן אני מפסיק לחלוטין וטס ללימודים בחו"ל. שם הכסף צריך להיות זמין.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...