Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם ברשותך מערכת הפעלה חוקית OEM, יש מצב שתצטרך להתקשר לתמיכה של מיקרוסופט ישראל ע"מ להפעיל אותה, שכן ההפעלה האוטומטית במערכות OEM לא תמיד עובדת אחרי החלפת לוח.

פורסם
אם ברשותך מערכת הפעלה חוקית OEM, יש מצב שתצטרך להתקשר לתמיכה של מיקרוסופט ישראל ע"מ להפעיל אותה, שכן ההפעלה האוטומטית במערכות OEM לא תמיד עובדת אחרי החלפת לוח.

יש לי מערכת חוקית עם קוד שמודבק על המארז, אני חושב שהטכנאי שלי כבר יביא לי מחשב מוכן לשימוש.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם קנית, כמו כולם, מערכת OEM, קרוב לוודאי שתצטרך לרכוש אותה שוב (או להתקין פרוצה כמובן) שכן OEM נועדה להתקנה על מחשב ספציפי (לגבי מערכת RETAIL אין בעייה).

פורסם

זכרונות לפעמים גם נדפקים, או לפחות תוקעים את המחשב, ומשחק בהם במידה ופריקת מתח לא עוזרת גם יכול לפתור את הבעיה.

פורסם
אם קנית, כמו כולם, מערכת OEM, קרוב לוודאי שתצטרך לרכוש אותה שוב (או להתקין פרוצה כמובן) שכן OEM נועדה להתקנה על מחשב ספציפי (לגבי מערכת RETAIL אין בעייה).

לרכוש אותה שוב?

מה פתאום.

אולי להתקין שוב.

ואולי לאקטב בטלפון (שיחת חינם, מענה אוטומטי) ולא באינטרנט.

הרשיון אכן הוא להתקנה על מחשב ספציפי אבל למיטב ידיעתי אין הגבלה חוזית על החלפת רכיבים.

(כמובן עולה השאלה הפילוסופית מהו בכלל "אותו מחשב" - ע"ע ספינת תסאוס: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%AA_%D7%AA%D7%A1%D7%90%D7%95%D7%A1 אבל אני לא חושב שיש מענה לשאלה הפילוסופית הזו ברשיון של מיקרוסופט)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מחשב חדש זה מעבד-לוח אם-זיכרון, למיקרוסופט לא אכפת אם אתה משתמש באותו המארז, מבחינתם (ובתכל'ס זה גם נכון), מדובר במחשב חדש.

אהבתי את הקישור, תמיד נחמד לקרוא פילוסופיה.

פורסם
מחשב חדש זה מעבד-לוח אם-זיכרון

רגע, מעבד או לוח אם או זיכרון?

תחליט...

ובעצם, מי שמך להחליט?

תן בבקשה רפרנס להסכם של מיקרוסופט בו זה מוגדר.

אני לא מצאתי שום מקום בו העניין מוגדר ברשיונות של מיקרוסופט.

זו שאלה מ-ש-פ-ט-י-ת ולא טכנית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חברים אל תריבו על שטות כזאת, דיברתי עם הטכנאי והיום אני אוסף את המחשב. אין שום צורך ממני להוסיף עוד שקל והסכום מסתכם ב 820 על הכל כולל הכל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

עדכון: המחשב חזר אליי במצב מעולה,שילמתי 820 על הכל.

כעת יש בפני דילמה מה לעשות עם החלקים הישנים. הם כמובן שלי אבל יש לי כמה אפשרויות לגביהם:

1)לתקן את הלוח בעלות של 180,לקנות מארז,ספק,דיסק קשיח ויהיה לי מחשב נוסף בכלום כסף כי כבר יש מעבד וזיכרון תקינים.

2)למכור למעבדת המחשבים את החלקים בכמה שיציעו לי.

3)לשמור את החלקים איך שהם ולנסות להשתמש בהם בפרוייקט גמר הנדסאי שלי (או שאין לי צורך בהם?)

מה אתם אומרים?

פורסם
זכרונות לפעמים גם נדפקים, או לפחות תוקעים את המחשב, ומשחק בהם במידה ופריקת מתח לא עוזרת גם יכול לפתור את הבעיה.

ברגע שהמחשב מכובה (או לפחות המתח הראשו מכובה, VDD) לזכרונות אין מתח. בניגוד לשמם, ה לא יכולים "לזכור" כלום בלי מתח, בין אם מוציאים אותם ובין אם לא.

זכרונות דפוקים מזוהים על ידי הביוס (תחילה, הביוס מתחיל לרוץ ללא זכרונות, ואז הוא בודק את קיומם מהירותם וכדומה, ורק אז הם מופעלים). במקרה תקלה בבדיקת הזכרונות מופיעה הודעה - ובמקרים חמורים יותר, מושמעים ביפים.

:turn-l:
פורסם

לא מדויק. זיכרונות דפוקים בהחלט לא מזוהם ע"י ה-BIOS. זיכרונות מתים מזוהים ע"י ה-BIOS.

הסבר:

בכל DIMM יש Flash/E2PROM קטן שמחזיק את הנתונים כפי שציינת- שלל פרמטרי הזיכרון, כך שנמנע הסיוט של קינפוג ידני (ובזיכרונות DRAM קונפיגורציה ידנית זה סיוט אמיתי).

במידה והזיכרון מת לחלוטין ה-BIOS לא יזהה אותו ה-DIMM. אם הוא לא היחיד אז המחשב יעלה עם פחות זיכרון. אם הוא היחיד אז ישמעו צפצופי שגיאה.

במידה וקיימים תאי DRAM דפוקים המחשב עלול להיתקע בעליה או לעלות ואז להיתקע בעבודה. ה-BIOS לא מבצע בדיקת זיכרון ולא יכול לעלות על זה. כשחושדים במצב כזה מריצים תוכנת MEMTEST שעוברת על כל כתובות הזיכרון ומבצעת כתיבות/קריאות של patterns שונים ואז ניתן לרוב לזהות בעיה בזיכרון.

בכל מקרה אין לבעית זיכרון שום קשר לתקלה של פותח השרשור.

• תוכן חדש...