Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי כאן מספר המלצות לסופר מיני לזוג+1. אנחנו גם עם ילד בדרך, מעוניינים ברכב אוטומטי בתקציב עד 35000, כאשר הדברים החשובים לפי סדר חשיבות הם :

1 בטיחות : ABS+בקרת יציבות+4 כריות אויר

2. אמינות

3.מעונין להשאר עם הרכב כמה שיותר, לכן כדאי שיהיה מספיק גדול להכיל גם 2 ילדים- אחד תינוק ואחד גדול יותר, גם אם בקושי .

חשבתי על פיאט גרנדה פונטו או על 2 דגמים יותר גדולים, למרות שלא מתוכנן להרחיב עוד את המשפחה בקרוב, אני לא רוצה להחליף אוטו עוד 3 שנים רק בגלל שהוא יהיה צפוף. האוטו יסע כ 12000 ק"מ בשנה .

אשמח לשמוע את דעתכם עליהם, האם נתוני המחיר וצריכת הדלק שאני רואה עבורם הם ריאליים :

גרנדה פונטו 2009 1.4 , דגם דינמיק פלוס, יד 1 עם 40000 ק"מ, מישהו דורש 43000 ש"ח ביד2, צריכת דלק 14.6 ק"מ לליטר, האם סביר?

יונדאי אקסנט 1.4 2008 , מחירים ביד2 כ 35000, צריכת דלק לפי קיי.אמ.אל - 11.3 ק"מ לליטר

פורד פוקוס 1.6 2008 , מחיר ביד2 כ 35000, צריכת דלק 9.95 ק"מ לליטר

על פניו נראה לי שהדגם המוביל בשבילי הוא הפיאט, למרות שצריכת הדלק שכתובה באתר KML נראית טובה מדי, ואני גם לא יודע עד כמה היא באמת מסוגלת להכיל..אשמח לדעה ממי שיודע

תודה!

פורסם

איזה פוקוס?

לסדאן תא מטען קטן מהמקובל וקטן מהרושם החיצוני שהרכב נותן.

ל 5 דלתות גם תא מטען קטן יחסית, רק שכאן זה פחות מפתיע...

בכל אחד מהרכבים שהצעת יהיה לך קצת צפוף עם 2 ילדים. אבל אפשרי (בתנאי שלא תגרר לשתי עגלות במקביל...).

תתחיל עם התאמה לילד אחד. קודם הולכים, אחרי זה רצים.... סבלנות.

פורסם

בשביל 12K בשנה, ההפרשים בצריכת הדלק בין כל רכבי הסופר מיני (או אפילו בינן ובין הקומפקטיות) יהיו נמוכים מאוד, כך שצריכת דלק לא צריכה להיות שיקול מכריע בקילומטארז' נמוך שכזה.

מעבר לזה, למרות שאפשרי לדחוף עגלה ואמבטיה אפילו למיני, יש לי חברים שעושים את זה (ומקטרים לא מעט), והיתה כאן איזושהי דוגמה בפורום לפז'ו 107 שמשמשת לצורך זה, אני הייתי מנסה ללכת לכיוון של קומפקטית (פוקוס או אחרות) כיון שהיא תיתן לך יותר "אופק" מבחינת התפתחות המשפחה - כשמגיע תינוק מגיעות איתו גם קניות רבות יותר, עגלה שיוצא שתקועה באופן די קבוע בתא המטען, תיקים כאלו ואחרים - ובכלל הדרישה לשטחי אכסון באוטו עולה.

לנו יש הונדה ג'אז, שבה העגלה נכנסת יופי - שווה לכם לבדוק גם אותה אם היא נכנסת למסגרת המחיר שלכם - ויונדאי i20, שבה למרות תא מטען גדול יחסית, בגלל צורתו העגלה פשוט לא נכנסת. אם כבר קניתם עגלה, שווה לקחת אותה לבחור מכוניות ולראות איך היא נכנסת - לפעמים גם אם תא המטען עצמו גדול, סף הטענה גבוה יקשה מאוד על החיים, או שהתא יהיה פשוט קטן מדי.

מצד שני, לפחות מבחינת נוחות תפעול ושטחי אכסון, מאז שעברתי לרנו סניק פשוט ראיתי את האור: עגלה וקניות, ותיקים, ושטויות נכנסים לתא המטען בלי להזיז לנפח שלו - אבל זו כבר קיצוניות :-)

פורסם

פייזר אני חולק עליך. לבחור תקציב מוגבל, והרכב שירכש כבר בן 6. עד שיגיע הילד הבא הרכב יהיה בן 8-9 שנים, וכבר יגיע הזמן לחשוב על החלפתו. מעבר לכך - גם סופרמיני כפי שפות"ש מחפש יוכל בהחלט לשמש אותו גם עם תינוק וילד קטן, כך שגם אם יוולד ילד נוסף והמצב הכלכלי לא יאפשר התקדמות בגודל הרכב הוא יוכל להסתדר לפחות עוד שנה-שנתיים, ובינינו - גם יותר (מנסיון). בינתיים הוא יהנה משנתיים - שלוש של חסכון בהוצאות הרכב ויקל עליו להחליפו ומצד שני - משפחתומטית שתרכש באותו סכום תהיה יותר ישנה מלכתחילה, כך שהצורך בהחלפתה יהיה דווקא יותר מוקדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גרנדה פונטו 2009 1.4 , דגם דינמיק פלוס, יד 1 עם 40000 ק"מ, מישהו דורש 43000 ש"ח ביד2, צריכת דלק 14.6 ק"מ לליטר, האם סביר?

אם אתה מדבר על אחת מבאר שבע, אני יכולה להגיד שהוא מנסה למכור כבר המון זמן (לפני חודשיים כבר ראיתי את המודעה בלוח) או שהאוטו לא במצב טוב או שהוא לא מוכן להתגמש. אני ממליצה לך לשכלל את מחירון לוי יצחק לבד.

בקשר לצריכת הדלק, צריכה משולבת של 14.6 ק"מ לליטר הגיונית בהחלט. כמובן שזה גם תלוי באופי הנסיעות (עירוני או בין עירוני, איזור שטוח או הררי) ובסבלנות שלך עם רגל ימין.

לגבי המימדים של הרכב, הוא מרווח בצורה מפתיעה, גם מי שיושב במושב האחורי מרגיש בנוח. אבל אני לא בטוחה שרוחב תא המטען יספיק לעגלת תינוק ,כדאי לבדוק.

אם באמת תתעניין בפונטו תקפיד על היסטוריית טיפולים מסודרת,טיפול כל 30K או 24 חודשים לכל היותר.

בקשר לפוקוס, כדאי לשים לב שהדגם הבסיסי(trend) מגיע עם 6 כריות אוויר אבל בלי בקרת יציבות, ואלה הרכבים שנמכרים במחירים הנגישים יותר.

אם משפחתומטית עלתה על הפרק, מה עם מאזדה 3? (גם פה יוצאות הליסינג בלי בקרת יציבות)

הונדה ג'אז זה רכב מעולה, אבל בתקציב הנ"ל יכנס שנתון נמוך יחסית (בערך 2005) גם הוא ללא בקרת יציבות, ויש גם דגם שמגיע עם 2 כריות אוויר בלבד.

I20 במצב טוב תהיה הרבה מעל לתקציב.

כל רכב שאתה בודק, אתה יכול לראות ברישיון (מסגרת באמצע הדף) את שם הדגם, מס' כריות אוויר, ESP, ABS

שיהיה בהצלחה :)

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מאזדה 3? לא מתאימה למשפחה, הספסל האוורי מאוד לא נוח לגישה.

לדעתי הדובדבן צודק בכך שהוא מעדיף סופרמיני, את הנימוקים ציינתי בהודעתי הקודמת.

אני ממליצה לך לשכלל את מחירון לוי יצחק לבד.

אי אפשר לשכלל את מחירון לוי יצחק, אבל אפשר לשקלל את ערך המכונית. מלשול משקל, לא לשכלל מלשון שכל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אי אפשר לשכלל את מחירון לוי יצחק, אבל אפשר לשקלל את ערך המכונית. מלשול משקל, לא לשכלל מלשון שכל.

קודם כל, אפשר לשכלל את לוי יצחק. הוא לא כזה מתוחכם, ויכול להיות שקצת שכלולים יעזרו לו. למקרה ולא הבנת הכוונה לשכלול מלשון שיפור, כמו שאומרים על סמארטפון שהוא משוכלל.

דבר שני, מה זה מלשול? לא מכירה את המילה הזאת. חיפשתי גם בגוגל, אפילו הוא לא מצא.

דבר שלישי, איך הגעת ללשון שכל? שוב פעם, אם כבר משוכלל, אז מלשון שכלול טכנולוגי. עם האות "שין" כמו במילה שלום, הנקודה בצד הימני העליון של האות ולא צד שמאל.

ודבר רביעי, אני מקווה שהבנת שזאת הייתה טעות. כמו שאתה עשית טעות.

אל תצא על אנשים בגלל טעויות, כי גם אתה תעשה אותם. והנה לך ההוכחה לכך.

נ.ב. מאזדה 3 האצ'בק תהיה נוחה משמעותית יותר ממאזדה 3 סדאן בגלל שהגג לא משופע כלפי מטה. יש קצת יותר מרווח בגובה וכמובן תא מטען יותר גדול.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
פייזר אני חולק עליך. לבחור תקציב מוגבל, והרכב שירכש כבר בן 6. עד שיגיע הילד הבא הרכב יהיה בן 8-9 שנים, וכבר יגיע הזמן לחשוב על החלפתו. מעבר לכך - גם סופרמיני כפי שפות"ש מחפש יוכל בהחלט לשמש אותו גם עם תינוק וילד קטן, כך שגם אם יוולד ילד נוסף והמצב הכלכלי לא יאפשר התקדמות בגודל הרכב הוא יוכל להסתדר לפחות עוד שנה-שנתיים, ובינינו - גם יותר (מנסיון). בינתיים הוא יהנה משנתיים - שלוש של חסכון בהוצאות הרכב ויקל עליו להחליפו ומצד שני - משפחתומטית שתרכש באותו סכום תהיה יותר ישנה מלכתחילה, כך שהצורך בהחלפתה יהיה דווקא יותר מוקדם.

אם נקח דוגמא, שאפשר לרכוש בתקציב מאזדה 3 /מיצובישי לנסר ודייהטסו סיריון כולן 2007 ,הייתי מעדיף רכב משפחתי בכל זאת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אל תשוה סיריון למאזדה 3. על המאזדה, לפחות בגרסה הנפוצה (סדאן 1600 סמ"ק) לא הייתי ממליץ למשפחה - גם תא נוסעים צפוף ולא נוח וגם תא מטע קטן עם פתח קטן מאד.

את המיצובישי איני מכיר.

את הסיריון ניסיתי לפני מספר שנים בסוכנות והיא נראתה לי צפופה ולא נוחה. מדובר בישיבה בת 3 דקות באולם התצוגה שהספיקה לי כדי לפסול את המכונית. מכל מקום - הסיריון היא סופרמיני כך שהיא מתאימה למה שכתבתי קודם.

אני רוצה לחזור על השיקול שלי בכך שאני מייעץ לבחור לקנות סופרמיני ולא משפחתית:

1. הסופרמיני תהיה משנתון יותר חדש, לכן ניתן להחזיק בה יותר שנים.

2. הסופרמיני תהיה חסכונית בשימוש השוטף - יהיה יותר קל לחסוך לקראת החלפתו, או סתם לשחרר קצת יותר כסף לתקיב השוטף אני מרגיש כעת את המעבר מ-SX4 לסויפט כאשר תנאי הנהיגה נותרו דומים: אני משתמש בשליש פחות דלק.

3. המשפחתית תהיה כבת 6-7 שנים בעת רכישתה, כאשר יגיע הילד הבא היא כבר תהיה בת 8-10 ויהיה צורך לחשוב על החלפתה. הסופרמיני תהיה שנה-שנתיים יותר צעירה וניתן יהיה לדחות את ההחלפה לזמן פחות לחוץ מאשר בדיוק סביב לידה (שתמיד גוררת הוצאות).

4. אין כל קושי להסתדר עם סופרמיני עם שני ילדים, ובמקרה הצורך - אפילו עם שלושה. מסיבה זו אני ממליץ למשפחות צעירות על סופרמיני בעלת תא מטען נפרד (סגנון הריאו סדאן או האקסנט) או בעלת תא מטען יחסית גדול (דומני שהקליו היא כזו).

• תוכן חדש...