Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך לפתוח קצוצת מכירה רק של אספנות שיכול גל לעזור לאלה שמחפשים חלקים או לאנשים כמוני שרוצים להתחיל ממשהו בקטן

מה אתם אומרים ? דעתי לא היה ולא יהיה עוד רכבים כמו הרכבים הישנים הן מבכינת צורות משונות ומיוחדות ואמידות ולא כמו החדשות שהיום זה ניהיה כבר העתק הדבק למרות שזה יפה כן אבל יותר יפה רכבי אספנות .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמרון,

,אני מתנצל אם העלבתי את הקורה. חשוב שלא נפספס את הפואנטה:

לדעתי, אין בהכרח מתאם בין טיב המכונית לערכה כמכונית אספנות

סוסיתות, כרמלים, סברות, לארק וגם הנרי j, או רנו דופין אינן מכוניות טובות, ורובן לא היו כאלו גם כאשר יוצרו.

אבל, אני אשמח מאוד להראות אחת בשר ודם לבת שלי ולספר לה על המכוניות האלו בהקשר ההיסטורי שלהן והזיקה למפעל הציוני

לעומת זאת יש מכוניות אחרות שלא היו בהכרח גרועות, אבל אין להן שום משמעות או ערך כמכונית אספנות גם כשיהיו בנות 30,40,50 וכן הלאה. קחו את סימקה 4,5 וגם ה-1000 כדוגמה, מכוניות סבירות ואפילו טובות (יתקנו אותי המומחים, אבל סימקה 5 הייתה למעשה פיאט טופולינו). אבל לא בעלות ערך אספני מיוחד.

מוסטאנג, להוציא אי אלו וורסיות מיוחדות - אין לה שום ערך אספני, כנ"ל קורבט וגם 911.

הן יוצרו במספרים אדירים, נמכרו סביב העולם במשך שנים ללא הרבה שינויים, אז מה בעצם "אספני" בהן.

פורד מודל T, מיני, דה שבו - כולן אייקונים חשובים, ואבני דרך מפוארות. אבל ממש לא בעלות ערך אספני, לא כיום כשיש עדיין כל כך הרבה מהן

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
אז מה בעצם "אספני" בהן.

תלוי מה אתה אוסף. אם אתה אוסף אקזוטיקה אז אין ערך אספני למכוניות הפשוטות, אם אתה אוסף מורשת אז ערך של המכוניות הפשוטות גדול בהרבה בלי קשר אם היו אלה מכוניות טובות או לא. בגלל שמכוניות הפשוטות גם נעלמות מהנוף ובקצב גדול יותר מהאקזוטיקה כי לאף אחד לא אכפת כל עוד הן חדשות או מזדקנות,נעשה מצב שאותם הרכבים הופכים לסופר אקזוטיים. הבעיה שכאשר אנשים יתעוררו וירצו את אותם הרכבים, הם כבר יהיו קיימים רק בתמונות.

לכל רכב מזדקן יש ערך אספני, בין אם זה היה דגם המוני, דגם יקר או זול, גם אם זה היה דגם פשוט ונפוץ. דווקא מה שהיה נפוץ לא קיים יותר, לאנשים אין יותר הזדמנות ליראות את הרכבים שהם למדו עליהם נהיגה, רכבים של ההורים שלהם וסתם רכבים שהיו בנוף. כמה חבל. כי לגעת בפיסת העבר, ליראות אותה גורם להרגיש צעיר, גורם להזכר ביממים ההם, גורם לנוסטלגיה וזכרונות, גורם לשמור על ערכים מהעבר.

אני מקווה שמי שצריך יתעורר ויוריד גיל של רכב אספנות ל20 שנה. לטווח ארוך זו השקעה נפלאה במורשת. מורשת זה מאוד חשוב כי בן אדם צריך לדעת מאיפה הוא בא ומשהו צריך להזכיר לו על כך לפחות לפעמים. בתקופה הנוכחית בקצב חיים המטורף הזה אין לאנשים זמן לעצור ולחשוב על העבר, ערכים נאבדים, איתם הזכרונות והרבה דברים יפים אחרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לכל רכב מזדקן יש ערך אספני, בין אם זה היה דגם המוני, דגם יקר או זול, גם אם זה היה דגם פשוט ונפוץ. דווקא מה שהיה נפוץ לא קיים יותר, לאנשים אין יותר הזדמנות ליראות את הרכבים שהם למדו עליהם נהיגה, רכבים של ההורים שלהם וסתם רכבים שהיו בנוף. כמה חבל. כי לגעת בפיסת העבר, ליראות אותה גורם להרגיש צעיר, גורם להזכר ביממים ההם, גורם לנוסטלגיה וזכרונות, גורם לשמור על ערכים מהעבר.

אני רק יכול להוסיף ולהגיד שעם הפורד אסקורט העממית שלי שימחתי המון לבבות, גם אם רק חלפתי לידם,אוו החלפתי איתם כמה מילים על "הרכב הראשון שהיה לי" אוו "הרכב של ההורים" פעם סיפר לי אדם שביתו הראשונה הובהלה לבית החולים באסקורט.

הנוסטלגיה שה"גרוטאה" שבעיני רבים לא שווה שימור עושה הרבה יותר מרכבים יותר אקזוטיים ממנה.

גם פיאט אונו יכולה לעשות את אותה ההרגשה בעוד 10 שנים לאנשים, אוו לצערי מאזדה3 בעוד 30 שנה.

נדב.

• תוכן חדש...