Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבדיקת שמן ומים שמתי לב שחסרים לי קצת מים.

רציתי לדעת אם צריך מים מיוחדים בהמלצת יצרן? או שאפשר לקנות מים ירוקים מהתחנת דלק ולמלא?

תודה

פורסם

שלום רב !

אסור, ולא מומלץ, לערבב, שני סוגי נוזלי קירור.

הנוזל המומלץ על ידי היצרן ברכבך, הוא כמדומני G12ּּּּ++.

בברכה

צבטיקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

אסור, ולא מומלץ, לערבב, שני סוגי נוזלי קירור.

הנוזל המומלץ על ידי היצרן ברכבך, הוא כמדומני G12ּּּּ++.

בברכה

צבטיקה

שלום הרכב שנת 2004.

מסתבר שאבא שלי כבר הוסיף לרכב שלי מים ירוקים שהוא קנה מהתחנת דלק.

מה אני אמור לעשות? לגשת למוסך ולרוקן את כל המים ולמלא מחדש עם נוזל קירור יעודי?

פורסם

שלום רב !

הוסיף לאן, למיכל העבוי, האם מיכל העבוי היה ריק?

עד 500 CC, ניתן לפרק את מיכל העבוי ולשפוך, מעל זה, יש לבדוק מדוע היה חסר, אם יש נזילה וודאית, ממשאבת המים/ רדיאטור, או צנרת מים, יש לטפל בנזילה, ולרענן בהזדמנות את מי הקירור, למי קירור, המומלצים על ידי היצרן.

אתה יכול לספק תמונה, של המיכל, של מי הקירור, שאבא הוסיף?

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

הוסיף לאן, למיכל העבוי, האם מיכל העבוי היה ריק?

עד 500 CC, ניתן לפרק את מיכל העבוי ולשפוך, מעל זה, יש לבדוק מדוע היה חסר, אם יש נזילה וודאית, ממשאבת המים/ רדיאטור, או צנרת מים, יש לטפל בנזילה, ולרענן בהזדמנות את מי הקירור, למי קירור, המומלצים על ידי היצרן.

אתה יכול לספק תמונה, של המיכל, של מי הקירור, שאבא הוסיף?

בברכה

צביקה

שוב שלום

כן אבא שלי הוסיף מים ירוקים למיכל עיבוי. מיכל העיבוי לא היה ריק אלא הוא היה על חצי אבל בכל זאת משום מה אבא שלי הוסיף. אני לא יודע מה הכמות המדויקת שהוא הוסיף למיכל אבל צרפתי תמונה של אותו בקבוק כמו שהוא לאחר המילוי ולפי התמונה שצרפתי אפשר לשער מהי הכמות. הכמות של המיכל שבתמונה היא 5 ליטר.

אשמח לתשובה כי אני קצת נלחצתי לאחר שהתברר שהיה צריך להוסיף מי קירור יעודיים ולא סתם מים ירוקים אבל זה כבר קרה ואשמח לפיתרון.

תודה

IMAG0163.jpg

פורסם

כדאי לרוקן ולמלא מחדש נוזל G13 - שמחליף את הG12. עלותו כ 70 ש"ח ל2 ליטרים, אותם מוהלים עם מים מזוקקים בלבד. את הנוזל ניתן לרכוש רק במרכזי צ'מפיון.. העלות ממש זניחה ומקנה לך מערכת קירור אופטימלית לשנים רבות.

seat leon 1.8 20v

פורסם

שלום רב !

בנוסף לתגובתו הנכונה של הכותב מעלי, ברצוני לציין, שאיכות מי הקירור של אמריקאן איגל, ירודה מאד, וזאת בלשון המעטה, וכדי להדגיש זאת, אני הייתי משלים עם מי ברז, ולא משתמש במי קירור אלה, שעלותם קרובה לעלות מי קירור, המומלצים בצמפיון G12 או G13.

בקיצור עדיף לרוקן את מיכל העבוי,

ולבצע בדיקה במוסך, לאבחון הסיבות למחסור במי קירור.

דרך אגב, מיכל העבוי לא אמור להיות מלא עד גדותיו, אלא בערך עד מחצית המיכל, עד סימן מלא המסומן בוודאות, על מיכל העבוי.

בקיצור אביך היה פזיז, וטעה פעמיים.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום לכם ותודה על התגובות.

נסעתי עם הרכב כ-60 קילומטר עם המים הללו.. האם זה נורא? כפי שניתן לראות בתמונה של הבקבוק הכמות שנוספה היא לא רבה.

ואני אגש למוסך לרוקן את המיכל עיבוי ולהוסיף מים קירור בהמלצת יצרן כפי שציינתם, האם צריך לרוקן גם את הרדיאטור או שמספיק רק את המיכל עיבוי? וכמה עולה עבודה כזאת במוסך?

תודה

פורסם

אתה צריך לגשת למוסך לבצע ריקון של נוזל הקירור + שטיפה של המע' קירור ולמלא נוזל חדש מקורי.

אתה תשקיע עכשיו כמה מאות שקלים שיחסכו לך כמה אלפים בעתיד.

בנוגע לנוזל קירור אין חוכמות ואין קיצורי דרך אם תחסוך אתה תוציא והרבה.

פורסם
אתה צריך לגשת למוסך לבצע ריקון של נוזל הקירור + שטיפה של המע' קירור ולמלא נוזל חדש מקורי.

מהי בערך עלות עבודה כזאת ללא מחיר הנוזל המקורי?

פורסם

סליחה שאני מתפרץ אבל אם כבר שאלו..יש לי AUDI A3 2004 ואני צריך להוסיף נוזל קירור ורוד , מישהו יכול בבקשה להגיד לי איזה סוג בדיוק לקנות כדי למנוע בעיות? תודה.

פורסם

בהנחה שיש באודי כ- 8 ליטר נוזל קירור (לא בדקתי) והוא הוסיף 1ליטר נוזל ("זבל כלשהו") שאיכותו היא כמו מי ברז לא צריך להכניס את הבחור לסרטים ולהוצאות. אפשר פשוט לשאוב את נוזל הקירור ממיכל הפיצוי ולהשלים את הכמות בנוזל ייעודי G12/G13.

לא הייתי רץ למוסך ועושה שטיפה של מערכת הקירור.

צריך כמובן לבדוק מה הסיבה לאבדן נוזל הקירור.

נ.ב. "לחנך" את אבא : לא שמים נוזל קירור כזה באודי, תיקון, בשום רכב.

• תוכן חדש...