Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא משתלם לקנות שברולט אופטרה כיוון שכאשר קונים בזול משלמים לאחר מכן ביוקר.

והכוונה שלי היא שהרכב פשוט כישלון וכאשר הוא היה בבעלות משפחתי רק סבלנו ממנו. נק' חשובה היא שיהיה לכם קשה מאוד למכור את הרכב, אין לו שוק בכלל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הרכב לא מומלץ כלל.הסחירות שלו גרועה ביותר.

בכל אופן אם החלטת לרכוש לא יותר מ - 15000 ש"ח.

שישאר לך כסף לתיקונים.

פורסם

הוא לא רכב לא אמין, אלא פשוט רכב לא מוצלח עם סחירות אפסית.

הייתי מחפש משהו אחר ולא נכנס לחתונה קתולית עם האופטרה, בלי כל קשר למחיר שלה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הרכב במצב מעולה, טופל רק במוסכים המורשים.

זה רק העניין של המוניטין הגרוע שיצא לו כשבפועל הוא רכב טוב.

השאלה היא לאור העובדה שהוא לא כזה סחיר באיזה מחיר משתלם לקנות אותו ולא להפסיד.

פורסם

25 מקסימום אבל תשאף דרומה אל כיוון ה20.

רק שתדע שאתה נכנס להרפתקה עם רכב שבולע דלק,לא אמין גם אם טופל כל חיו ע''י מהנדס ראשי של דייהו. בנוסף לכך ציוני מבחן הריסוק ממש נמוכים אז הוא גם מככב לרעה בתחום הבטיחותי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לא נשמעו סיפורי אמינות מיוחדים לרכב, כך שהקביעה שהרכב לא אמין קצת תמוה בעיני.

זה שהרכב מעולה.... אולי

זה רכב לא בטיחותי ולא סחיר

מחיר הגיוני, אולי 15K

וגם במחיר הזה לא הייתי קונה אותו כשיש אופציות הרבה יותר מוצלחות ממנו, גם במחיר של לרדת בשנתון.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מניסיון אישי הרכב די אמין (רק בעיה של נורות ראשיות שנשרפות בתדירות גבוהה יחסית)

מחיר ריאלי לקניה כ-25000 ₪ בערך. וכפי שאמרו לפני הרכב לא ממש סחיר לכן אם לא מתכוונים להחזיקו לפחות שנתיים שלוש עדיף לוותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האופטרה היא השברולט הקוריאנית (דייהו) הכי נורמלית שהגיע לארץ באותה תקופה, אבל זאת לא ממש גדולה בגלל שהאוואו, האפיקה והויואנט היו די על הפנים.

מניסיון עם האופטרה (הרכב הקודם במשפחה. היה אצלנו 4 וחצי שנים ונמכר עם כ-150 אלף ק"מ) מדובר ברכב סביר למדי, אבל כמעט כל משפחתית אחרת תהיה טובה יותר (אם לא כל משפחתית אחרת). מדובר ברכב שמציע נוחות נסיעה די טובה, המושבים לא רעים, התנהגות כביש גרועה, הרכב מתנדנד בפניות יותר מדי, הגה גועל, צריכת דלק מטורפת, בלמים גרועים, איכות חומרים לא גבוהה, ההרכבה בסדר למעט רשרושים וצקצוקים שמופיעים עם הזמן מכיוון הדשבורד והדלתות הקדמיות. בידוד הרעשים לא רע, טיפולים זולים יחסית, ביטוחים זולים (מי כבר ירצה לגנוב אופטרה?...) וחלפים זולים.

הבטיחות לא גבוהה, היא לא נבחנה במבחן הריסוק האירופאי (NCAP) אבל נבחנה במבחן ריסוק בשם NHTSA תחת השם סוזוקי פורנזה (אחותה התאומה של האופטרה באמריקה) וקיבלה ציון סביר מינוס של 3 כוכבים (כל המשפחתיות היפניות המקבילות קיבלו לפחות ציון של 4 כוכבים. יש מתחרות שקיבלו גם 5).

מניסיון אישי שלי מדובר ברכב בעל אמינות די נמוכה. האופטרה שלנו עברה 3 פעמים ראש מנוע בגלל רצועת טיימינג שנקרעה. מדובר במחלה די ידועה של הרכב ואם הרצועה לא מוחלפת בזמן (או שלא הרכיבו אותה טוב, תתפלאו אבל זה קורה לא מעט באופטרה) מדובר בהוצאה שמגיעה בקלות מעל 6,000 ש"ח. המנוע נוטה לפעמים גם לזייף בעמידה ולגמגם. בנוסף לרכב יש עוד כמה מחלות בדמות נורות שנשרפות מהר מדי, בעיות בחלונות החשמל ונורית צ'ק אנג'ן שנדלקת לעיתים קרובות מדי. להגנתה של האופטרה שלנו אני חייב לציין שהיא לא עברה טיפולים בזמן ועברה חיים לא הכי קלים. אני מכיר כאלה שטיפלו ברכב בדיוק כמו שצריך והרכב מראה אצלם אמינות די טובה. לרעתה - עדיין מדובר בתקלות נפוצות. אני נתקלתי בכל התקלות שהזכרתי והעסק היה לא זול בעליל.

בכללי לפי מה שראיתי, מי שמטפל באוטו כמו שצריך לא סובל מבעיות (לא יכול להבטיח, אבל מהרושם שלי כך זה המצב). הרכב עצמו לא רע אם דאגו לשמור עליו ולטפל בו. אם הרכב הוזנח, מדובר בבור ללא תחתית. אנחנו במשפחה די היינו מרוצים ממנה למעט הצרות שהיא עשתה. אם אתה מאנשים ששומרים על הרכב ונתקלת באחת שמורה, היא יכולה להיות אופציה נחמדה אם כל הרצון שלך מהמכונית מסתכם בזה שהיא תיקח אותך מנקודה A לנקודה B בלי שום דבר מעבר. מחיר ריאלי שהייתי משלם על אחת במצב טוב מ-2008 הוא 23,000 ש"ח. גג. יש לקחת בחשבון שהבלמים גרועים כפי שכבר ציינתי, צריכת הדלק גבוהה (כשהרכב היה תקין נמדדה צריכה של כ-7 ק"מ לליטר בעיר, ו-1:9.5 מחוץ לעיר בנהיגה מנהלתית רגועה) והתנהגות הכביש של הרכב נחותה משמעותית מרוב המתחרות היפניות או האירופאיות מאותה תקופה. אני כשעברתי ממנה לכל משפחתית אחרת מאותה תקופה (יצא לי לנהוג בכולן כמעט) הרגשתי הבדל ענק לעומתה. במחיר כזה אני הייתי ממליץ לכם לחפש מיצובישי לנסר קלאסיק, פורד פוקוס דור שני או רנו מגאן 2 לאחר המתיחת פנים (מאמצע 2006) שיהיו משתלמות לדעתי הרבה יותר. גם אם תצטרך לרדת שנה אחת או 2 בשנתון הרכב.

פורסם
הרכב במצב מעולה, טופל רק במוסכים המורשים.

זה רק העניין של המוניטין הגרוע שיצא לו כשבפועל הוא רכב טוב.

השאלה היא לאור העובדה שהוא לא כזה סחיר באיזה מחיר משתלם לקנות אותו ולא להפסיד.

אתה קובע שהמוניטין גרוע אבל הרכב טוב.

המוניטין גרוע כי מדובר ברכב בינוני מינוס, כפי שרשמו לך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...