Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פותח שרשור בהמשך לשרשור הנ"ל זה על מנת להראות את ההבדלים בין שני הבדיקות, הייתי שמח להתייחסות מנציג איוויס בפורום.

אני מצרף את תוצאות שני הבדיקות, כאשר בבדיקה מטעם איוויס הלחמת פח חזית מקבלת ליקוי במשמעות נמוכה בעוד שבבדיקה מטעמי אותה התקלה מקבלת ליקוי במשמעות גבוהה.

מיותר לציין שמשמעות גבוהה הינה דגל אדום ואם הייתי מבין בתחום הרכב בוודאי שלא הייתי מבזבז ממיטב כספי עבור בדיקת הרכב.

מחברה מכובדת כמו איוויס לא הייתי מצפה לכך (זה רק מדגיש עד כמה חשוב לא לסמוך על בדיקות מטעם המזמין).

תודה,

ליאור

בדיקה מטעם אוויס.jpg

בדיקה מטעמי.JPG

פורסם

נראה שתוצאות הבדיקה כמעט זהות למעט מספר המילים שנכתבו,נורת תקלת מנוע דולקת וסיווג משמעות התאונה שהיתה בחזית.

קח בחשבון שמדובר בבני אדם והם עלולים לפספס לעיתים בבדיקה במיוחד כאשר מנסים להסתיר ראיות.

מסכים איתך בעניין הנ"ל:

ציטוט

"אני מצרף את תוצאות שני הבדיקות, כאשר בבדיקה מטעם איוויס הלחמת פח חזית מקבלת ליקוי במשמעות נמוכה בעוד שבבדיקה מטעמי אותה התקלה מקבלת ליקוי במשמעות גבוהה. "

פורסם

1000 פעמים כתבנו בפורום שאסור לסמוך על הבדיקות שמספקות חברות הליסינג וחייבים לקחת את הרכב לבדיקה מטעמך. עם כל הכבוד, לדעתי אין לך על מי להלין אלא על עצמך בלבד. אם ראית כזאת בדיקה כבר בחברת הליסינג, מה חשבת לעצמך שלקחת את הרכב לבדיקה מטעמך? שהיא איכשהו תהפוך לטובה יותר? בדיקה שאתה תעשה תהיה תמיד גרועה יותר מבדיקה שעשתה חברת הליסינג, ואם היא לא תהיה גרועה יותר אז היא תהיה גרועה באותה המידה.

במקרה הזה לקחת רכב שמראש הציגו לך בדיקה גרועה שלו לבדיקה מטעמך. זה כמו לקחת מהמדף בסופר קוטג' שעבר לו התאריך ואז להתקשר לתנובה ולהתלונן שהוא מקולקל.

במקרה הזה, אין הבדל מהותי בין הבדיקות. את התקלות הקטנות שמצאו (צמיגים, פנסים וכו') אוויס בוודאי יתקנו אם תתעקש לקנות את הרכב הזה. התאונה צוינה בטופס הבדיקה שקיבלת מהם. המכון שלך פשוט היה קצת יותר מחמיר, זה הכל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום ליאור

פערים בין בדיקות עשויים לחול ממגוון סיבות.

אם לא מדובר בתופעה, ולמיטב ידיעתנו זו אינה תופעה – עובדה שמתוך אלפי כלי רכב הנמכרים בשנה רק מקרים בודדים הם כאלה

(ולא כי הלקוח לא ידע – כמעט כל לקוח בוחר לבצע בדיקה עצמאית).

בכול מקרה, אתה מוזמן להשאיר לי את מספר הרכב ופרטי התקשרות במסר פרטי ואשמח לבדוק את הנושא.

פורסם
1000 פעמים כתבנו בפורום שאסור לסמוך על הבדיקות שמספקות חברות הליסינג וחייבים לקחת את הרכב לבדיקה מטעמך. עם כל הכבוד, לדעתי אין לך על מי להלין אלא על עצמך בלבד. אם ראית כזאת בדיקה כבר בחברת הליסינג, מה חשבת לעצמך שלקחת את הרכב לבדיקה מטעמך? שהיא איכשהו תהפוך לטובה יותר? בדיקה שאתה תעשה תהיה תמיד גרועה יותר מבדיקה שעשתה חברת הליסינג, ואם היא לא תהיה גרועה יותר אז היא תהיה גרועה באותה המידה.

במקרה הזה לקחת רכב שמראש הציגו לך בדיקה גרועה שלו לבדיקה מטעמך. זה כמו לקחת מהמדף בסופר קוטג' שעבר לו התאריך ואז להתקשר לתנובה ולהתלונן שהוא מקולקל.

במקרה הזה, אין הבדל מהותי בין הבדיקות. את התקלות הקטנות שמצאו (צמיגים, פנסים וכו') אוויס בוודאי יתקנו אם תתעקש לקנות את הרכב הזה. התאונה צוינה בטופס הבדיקה שקיבלת מהם. המכון שלך פשוט היה קצת יותר מחמיר, זה הכל.

כפי שרשמתי, סיווג הליקוי כמשמעות גבוהה זה השוני העיקרי , ולהדיוט כמוני שאינו בקי בתחום הרכב , זה בדיוק ההבדל בין לקחת לבדיקה או להשאיר. מה שגם נציג אוויס בפורם טוען שהבדיקות החיצוניות לרוב זהות לבדיקות שלהם וכי הם לא יסכנו את שמם בשביל כמה אלפי שקלים. לא הייתי מצפה שבייפוי הכוונה לשנות מליקוי למשמעות נמוכה לליקוי במשמעות גבוהה, אבל כנראה שאני תמים ונאיבי.

פורסם
כפי שרשמתי, סיווג הליקוי כמשמעות גבוהה זה השוני העיקרי , ולהדיוט כמוני שאינו בקי בתחום הרכב , זה בדיוק ההבדל בין לקחת לבדיקה או להשאיר. מה שגם נציג אוויס בפורם טוען שהבדיקות החיצוניות לרוב זהות לבדיקות שלהם וכי הם לא יסכנו את שמם בשביל כמה אלפי שקלים. לא הייתי מצפה שבייפוי הכוונה לשנות מליקוי למשמעות נמוכה לליקוי במשמעות גבוהה, אבל כנראה שאני תמים ונאיבי.

נתפסת למילה אחת בדו"ח כאילו היא עולם ומלואו.

יש מקרים בהם ההבדלים בין משמעות נמוכה למשמעות גבוהה נתונים לפרשנות וגם פה בפורום לא אחת מתווכחים האם מקרה כזה או אחר נחשב ל"תאונת שלדה" או לא. במקרה הזה היו צריכות להידלק לך כל נורות האזהרה עוד לפני שבכלל הסכמת לשריין את הרכב הזה בסניף. בפעם הבאה, אם אתה הדיוט שאינו מבין בתחום תשאל לפני, לא אחרי.

פורסם

כל העניין הזה של משמעות גבוהה\נמוכה\שולית בשלדה מאוד נתון לפרשנות.

קניתי רכב עם תיקונים שוליים, מכרתי עם קצה שלדה במשמעות גבוהה.

מכון אחד החליט ככה והשני אחרת, בזמן שהיה אצלי הרכב לא עבר שום תאונה.

ככה זה כשהבדיקה נעשית ע"י בני אדם, אין שום עקביות בין מכונים שונים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני חושב שבגלל שיש מבחר כ"כ אדיר בכל הנוגע לרכבי ליסינג, ויש באמת המון יחידות מכל סוג, אז אין סיבה להתפשר.

צריך לנסות למצוא את הרכב במצב הטוב ביותר, ולנסות להשיג את המחיר הטוב ביותר.

כן, זה לא בא בקלות וזה לוקח זמן - אבל זה כ"כ שווה את זה כשאתה חוזר הביתה עם רכב שמור שנעים לשהות בו.

בכל מקרה בכל קנייה מחברת ליסינג הקפדתי שלא יהיו תאונות במשמעות כלשהיא, מקסימום איזו מעיכה של כנף שתוקנה או שריטה. אי אפשר לצפות לרכב ללא כל פגם כשאתה קונה משהו שעבר פי 1.5-פי 2 מהק"מ הממוצע הרגיל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קיבלתי בחזרה את עלות הבדיקה בהצגת הקבלה , לא הייתי צריך להיות נחוש וגם לא אסרטיבי פשוט התקשרתי וביקשתי לקבל את העלות של הבדיקה בחזרה. לסיכום החוויה אוכל להגיד שאוויס היו הוגנים איתי ואכן עמדו בדברתם. ואני ממליץ לכל מי שחושב לרכוש רכב מחברה לקחת אותו לבדיקה נוספת ובמכון בדיקה אחר על חשבונו.

פורסם

liorz055

השאלה המתבקשת כאן היא - האם לא נעזרת בשום צורה (כמו שנכתב כאן ע"י נציג החברה "השאר פרטים ונבדוק את המקרה) בנציג החברה שנמצא כאן בפורום שעזר לך בטיפול?

במידה ולא היה כל קשר ולחץ מתון כלשהו מצד השרשור ועזרה מנציג החברה כאן,

אז טוב לראות שיש כאלה שמתנהלים בצורה הוגנת.

so far so good so what

פורסם
liorz055

השאלה המתבקשת כאן היא - האם לא נעזרת בשום צורה (כמו שנכתב כאן ע"י נציג החברה "השאר פרטים ונבדוק את המקרה) בנציג החברה שנמצא כאן בפורום שעזר לך בטיפול?

במידה ולא היה כל קשר ולחץ מתון כלשהו מצד השרשור ועזרה מנציג החברה כאן,

אז טוב לראות שיש כאלה שמתנהלים בצורה הוגנת.

אני כן נתתי לנציג איוויס בפורום את הפרטים כפי שביקש.

אבל פניתי בלי קשר לנציג בסניף מאוויס עוד באותו היום וביקשתי ממנו את ההחזר מהבדיקה.

בקיצור ,אינני יכול לאשר או לשלול , אבל מיכיוון שאני מעדיף לראות את הטוב שבאדם , ומכיוון שבמבחן התוצאה כן קיבלתי את עלות הבדיקה בחזרה. אני שמח לבשר שאוויס התנהגו בצורה הוגנת.

פורסם

במבחן התוצאה קיבלת את הכסף בחזרה וזה באמת מה שחשוב. כל הכבוד לגיל מאוויס, בין אם תרם או שלא תרם לעניין.

העיקר שתלמד מהטעות ובפעם הבאה תבקש את עזרתנו לפני מעשה ולא אחרי. ככה גם אנחנו נוכל לעזור לך ולא רק גיל :lol:

• תוכן חדש...