Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בעבר פתחתי שרשור על כך שנרשמתי למכללה בשם "סלע" לפיתוח תוכנה, עם הזמן ובעצם המחשבה שאני אמור להתחיל בדצמבר הקרוב, הבנתי שאם אני כבר משקיע שנתיים אז לפחות שיהיה מדובר בתואר הנדסאי מחשבים ולא בסתם תעודה.

כרגע אני מחפש המלצה ללימודי תואר הנדסאי תוכנה, באיזור ראשל"צ, היות ואני עובד במשרה מלאה הלימודים שלי יהיו במתכונת ערב.

האם קיימת חיה כזו?

תודה!

Opel Adam S 2017

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש במכללה למנהל בראשון לציון לימודי הנדסאי תוכנה.

וגם נראה לי שיש להם לימודי ערב.

סתם שאלה,למה לא ללכת על תואר בהנדסת תוכנה/מדעי המחשב וללכת על הנדסאי תוכנה?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

היי

תודה על התשובה.

כרגע אני לא יכול לעשות תואר כיוון שלא מתאפשרת לי האופציה לשבת 5 ימים בשבוע ללא עבודה, אני עובדת במשרה מלאה זה מתנגש לי , ובמידה ולא היה כך הייתי ניגש אל האוניברסיטה הפתוחה.

המכללה למנהל עדיין מציעה שירותי הנדסאי תוכנה בערב?

Opel Adam S 2017

פורסם

לימודי הנדסאי במתכונת לימודי בוקר נמשכים כשנתיים.

בלימודי ערב הלימודים נמשכים כ-3 שנים.

הנדסאי תוכנה (ועוד כמה מקצועות) תוכל ללמוד במכללות אורט הפזורות בארץ ובמכללות טכנולוגויות נוספות.

פורסם

RRBB הזכיר לי את אורט.

יש באורט סינגאלובסקי מסלול של הנדסאי תוכנה גם בלימודי בוקר ולימודי ערב.

ממליץ לך לפנות אליהם.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לקבלת תואר הנדסאי זאת פשוט שטות ובזבוז עצום של זמן וכסף !

בטח ובטח בתחום התוכנה.

או לעשות קורס פיתוח רגיל או מסלול אקדמי.

אין שום דבר איכותי ומקדם במקצועות ובהקף הנלמד במסגרת בית ספר להנדסאים.

פורסם

היי ותודה על התשובה, אבל לא הבנתי אותך,

מסלול הנדסאי זה לא בעצם מסלול פיתוח?

כרגע, נרשמתי לסלע, מסלול פיתוח תוכנה במשך שנתיים לימודים.

חשבתי במקום תעודה כזו ושנתיים של לימודים פשוט ללמוד הנדסאי ולקבל את התואר הנ"ל.

מדוע בזבוז זמן? לפחות 3 חברים שלי עובדים כהנדסאים ומרוויחים מעלי, שהשכר הממוצע שלי הוא סביב ה 9.

Opel Adam S 2017

פורסם

הנדסאים יתקשו מאוד למצא משרה נורמאלית בפיתוח ומבחינת כמה שזה ״נחשב״ - זה לא נחשב יותר מקורס פיתוח כ״כ.

למעשה שניהם לא כ״כ נחשבים בשוק למשרות פיתוח ללא ניסיון - שזו המכשלה הכי גדולה שתיתקל בה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה לא בדיוק הכיוון, אבל מספיק קרוב - אתה יכול ללכת ללמוד תואר ראשון במדעי המחשב במסלול מעוף במכללה האקדמית ת"א יפו.

הלימודים בימי חמישי ושישי בלבד, כך שתוכל לעבוד 3 ימים בשבוע, והתואר מתפרס על 4 שנים.

השכר אוניברסיטאי.

אני לומד שם במסלול הרגיל, ומכיר הרבה שלומדים במעוף.

פורסם

דיי חשבתי על הכל, הבעיה העיקרית שלי (ושל רובנו) היא לכלכל את עצמי במשך הזמן הנ"ל, אני דואג לעצמי בלבד, ז"א משלם הכל.

רכב, שכירות, ולימודים - תחת זה שאני עובד משמרות מלאות 5 ימים בשבוע 8-17 וגם יותר.

בגלל זה התפשרתי כרגע על הלימודים הנ"ל, אבל בנוסף לגבי אוניברסיטאות הדבר המעיק הנוסף הוא מכינה ללימודים - שכן צריך לשפר הכל בשביל להתקבל ולזה אין לי זמן.

יש כאן מישהו שעשה/עושה הנדסאי או למד תכנות כמו מה שהייתי אמור להתחיל ללמוד בסלע?

עדיין לא ביטלתי שם סופית, כך יוצא שאני עוד מתלבט.

נ.ב - מה זה מעוף?

Opel Adam S 2017

פורסם

כאשר אתה עושה קורס תכנות אתה מתמקד בלפתח ולהכיר את הכלים/שיטות הרלוונטים.

כל זמן הלימוד מתמקד בכך - גם שיעורי הבית וגם המבחנים - פיתוח נטו.

גם המרצים הם אנשים שעובדים בתחום בשוטף.

זאת לא אומרת שתצא מפתח מנוסה אבל עם תעשה הרבה שיעורי בית ותנסה להבין גם את הלוגיקה מאחורי העשיה ואת התאוריה עש לך סיכוי חהיות מסוגל לכתוב תוכנית סבירה לבד.

כאשר אתה לומד לתואר הנדסאי אתה לומד במסגרת שהיא אקדמית יותר באופי ולכן פחות פרקטית. בנוסף המורים הם יותר מורים ופחות מפתחים - כלומר פחות מחוברים למה שמתרחש עכשיו וגם פחות מנוסים בשיטת העבודה הנדרשת בחוץ. בנוסף נלמדים עוד הרבה מקצועות רקע חשובים אבל כול המקצועות הללו נלמדים ברמה בסיסית ולכן לא מספקת באמת כדי להגיד אני מבין לעומק וקיבלתי כאן רמה תאורטית גבוה מאוד.

כיוון שמדובר על 2 מסלולים בעלי אורך זהה האחד ממוקד והשני מבוזר אני חושב שהממוקד עדיף.

פורסם
לקבלת תואר הנדסאי זאת פשוט שטות ובזבוז עצום של זמן וכסף !

בטח ובטח בתחום התוכנה.

או לעשות קורס פיתוח רגיל או מסלול אקדמי.

אין שום דבר איכותי ומקדם במקצועות ובהקף הנלמד במסגרת בית ספר להנדסאים.

כמה שטויות בתגובה אחת !

אני סיימתי בדיוק שלוש שנים - הנדסאי תוכנה מסלול ערב ומה שרשמת פה זה שטות אחת גדולה.

במהלך הלימודים אתה מבין בדיוק מה עוד מאחורי המושג"מתכנת" ו"שפות תכנות" ואתה מקבל את הבסיס הכי טוב שאתה יכול לקבל, אך יחד עם זאת כמובן שהעבודה בבית רבה ושעליך להשקיע כל הזמן בזמן הפנוי שלך ולא רק בלימודים.

היום אחרי 3 שנים אני ושאר בני כיתתי (שרדנו 12 מתוך 30+) מצאנו כבר עבודה ב"תחום".

אני חושב שהקורסים המקצועיים במכללות השונות מתאימות למי שמכיר את עולם התוכנה ורוצה להתמקצע בכיוון ספציפי.

אני חושב שמי שמתחבר לתחום ורוצה להיכנס אליו יכול לעשות את זה יפה מאוד בלימודי הנדסאי תוכנה.

אגב פרקטיקה, אתה מקבל המון פרקטיקה במסגרת הלימודים, בכל זאת לומדים מעל ל-2000 שעות שחלק גדול מהן הוא שעות מעבדה.

לגבי למה לא ללכת ללימודי מהנדס תוכנה\מדעי המחשב. אני חושב שהסיבה לכך היא שאנשים העובדים במשרה מלאה ושצריכים לכלכל את עצמם יכולים למצוא את לימודי ההנדסאים כפשרה לא רעה בכלל ושהם יכולים לשלב זאת נהדר ביחד עם עבודה וכו'

כמובן שלימודי מהנדס עדיפים ונחשבים ליותר יוקרתיים אך החיים מלאים בפשרות וזו אחת נהדרת כי לעומת תארים שונים בשוק כאן אתה לפחות יוצא עם סיכוי טוב מאוד למצוא עבודה בסיום.

ודבר אחרון, שלא תחשבו שבגלל שהלימודים הם לתואר הנדסאי הם קלים ההפך הוא הנכון הלימודים קשים מאוד ודורשים שעות רבות של השקעה בשעות הפנאי.

פורסם

מצטרף לבחור שמעליי.

משום מה יצא להנדסאי שם של מקצוע "פחות מבוקש" ו"יותר קל".

לימודי הנדסאי הם לא פשוטים, ולעתים עוברים במכסת השעות לימודי תואר ראשון.

פורסם

בא נהיה כנים לרגע.

הם ממש לא עוברי במכסת שעות לימודים לתואר ראשון.

גם המבחנים לא בכיוון של אותה רמה.

וגם חברות שמגייסות מפתחים צעירים עם תואר ראשון כמעט לא יתפשרו על הנדסאים פתאום, כי יש מספיק בוגרי מדעי מחשב באוניברסיטאות או מכללות טובות.

יש לי כמה חברים הנדסאים, הם הזיעו הרבה יותר למשרות הראשונות, ורובם ממש לא התחילו באותם תנאים כמו בוגרי תואר ראשון.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בא נהיה כנים לרגע.

הם ממש לא עוברי במכסת שעות לימודים לתואר ראשון.

גם המבחנים לא בכיוון של אותה רמה.

וגם חברות שמגייסות מפתחים צעירים עם תואר ראשון כמעט לא יתפשרו על הנדסאים פתאום, כי יש מספיק בוגרי מדעי מחשב באוניברסיטאות או מכללות טובות.

יש לי כמה חברים הנדסאים, הם הזיעו הרבה יותר למשרות הראשונות, ורובם ממש לא התחילו באותם תנאים כמו בוגרי תואר ראשון.

נכון !

• תוכן חדש...