Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסלול מעוף זה המסלול שעליו דיברתי שמיועד למי שמעוניין לעבוד תוך כדי הלימודים ב 80% משרה - לומדים בימי חמישי ושישי בלבד והתואר מתפרש על 4 שנים.

אני לומד במסלול הרגיל שבו לומדים 4 ימים בשבוע בד"כ והתואר נפרש על 3 שנים. אפשר גם לעבוד תוך כדי אבל הרבה פחות...

המרצים לרוב הם אנשים מהתעשייה ולכן הקורסים מועברים באוריאנטציה שמתאימה לשוק.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בא נהיה כנים לרגע.

הם ממש לא עוברי במכסת שעות לימודים לתואר ראשון.

גם המבחנים לא בכיוון של אותה רמה.

וגם חברות שמגייסות מפתחים צעירים עם תואר ראשון כמעט לא יתפשרו על הנדסאים פתאום, כי יש מספיק בוגרי מדעי מחשב באוניברסיטאות או מכללות טובות.

יש לי כמה חברים הנדסאים, הם הזיעו הרבה יותר למשרות הראשונות, ורובם ממש לא התחילו באותם תנאים כמו בוגרי תואר ראשון.

אני בטוח ב 100% שהם לא יתחילו כמו מהנדסים, זה ברור לי מלכתחילה

הפניה העקרית שלי היא האם השנתיים לימודי ערב שאני אשקיע, אני אקבל בתמורה לטווח ארוך חזרה, כמובן שזה תלוי גם בי, אבל בעקרון במה שקורס כזה נותן (ספציפית בסלע/ מכללה להנדסאים).

חבר טוב הנדסאי מהצפון התחיל בשכר כמעט ממוצע, כ 7500 בחודש, בת"א לא זכור לי היכן הציעו לו התחלתי (לאחר נסיון של שנה) 10500, ובנוסף 600 ש"ח לאוכל כל חודש. כמובן שזה ברוטו אבל בתאכלס זו התחלה לא רעה לאחר שנה של נסיון..

יש לי הרבה לבטים, ותואר מהנדס יהיה אפשרי רק בעתיד כרגע, או במידה ולא אסתדר ואחזור דרומה להורים :-o

Opel Adam S 2017

פורסם

ממה שאני יודע ורואה מסביב על משרות מתכנתים בד"כ מחפשים לפי הסדר הזה:

1. בוגרי קורס תכנות (של בסמ"ח מכל היחידות) או קורס גאמא (של מודיעין) או יחידות מודיעין מקבילות (ללא קורס).

2. בוגרי תואר ראשון בהנדסת תוכנה או במדמ"ח (B.Sc, לא יודע אם השטות של מדמ"ח B.A עדיין קיים, אבל אם כן אין לו ביקוש).

3. הנדסאי/טכנאי תוכנה (י"ד או רק י"ג בהתאמה).

4. בוגרי קורסים של ג'ון ברייס, סלע ושות'.

התואר של ההנדסאי תוכנה הרבה יותר קשה (והרבה הרבה יותר מתמטי) מאשר הקורסים של ג'ון ברייס, סלע וכו', סטטיסטיקה, הסתברות, יעילות אלגוריתמים, אלה מקצועות י"ד שהם מתמטיים כמעט טהורים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם ההתלבטות היא בין קורס ב"סלע" לבין הנדסאי, אזי הנדסאי היא הבחירה המועדפת בעיניי, מכיוון שחוץ מחומר תיאורטי מקיף שאינו תכנות פרופר, לדיפלומה יש יותר משקל מאשר מה שתעודת גמר ממוסד X או Y תיתן. מה גם שהמחיר יהיה זול יותר (או זהה לפחות).

עם זאת, קח בחשבון שלימודי ערב של הנדסאים נפרשים על פני 3 שנים.

אם המטרה היא לעבוד במשכורת טובה, ופחות משנה לך להתחיל דווקא כמפתח, אז ב-QA יהיה לך כנראה יותר קל להתחיל לעבוד, גם תוך כדי הלימודים (ורצוי להתחיל כבר תוך כדי הלימודים).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לאף אחד לא אכפת אם שה ba או bsc במדעי מחשב.

מאיפה הבאת את זה שאין לזה ביקוש?

כמה וכמה מוסדות מכובדים ביותר (כולל הבין תחומי שאני לומד בו ובפתוחה) נותנים ba.

( עדכון - מסתבר שמאז 2011 זה התחיל להשתנות גם וגם בפתוחה ובימינו זה bsc)

ליאב - המשכורות שאתה מדבר עליהן למפתח מתחיל נמוכה מאוד לעומת בוגרי תואר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביור - ספציפית במקרה הזה משכורת להנדסאי יחסית מתחיל עם שנת נסיון ב WEB נשמע לי לא רע, ועדיף על פני דברים אחרים.

ידוע לי שהמשכורת לא בשמיים, אבל יחסית למתחיל כמעט עשירייה זה לא רע בכלל.

כמובן שאני שואף ליותר, אם הייתי חכם קצת יותר אז בזמן השחרור מהצבא היתי עושה מכינה וניגש ישירות לתואר מהנדס כדי לפתוח יותר דלתות.

מכיוון שכרגע אין לי את האופציה ומה שנשאר לי אלו ה 2 בחירות האחרונות, אז אני מעדיף לנצלן לפחות על הצד הטוב יותר :)

אגב, מהקורס הנ"ל בסלע הבנתי שניתן בתור מפתח להיות גם במשרת QA אבל עם אופציה להתפתח לכיוון התכנות?

Opel Adam S 2017

פורסם

לבוגרים ללא נסיון קל יותר לרוב להתחיל מתפקיד של QA, שאליו יש דרישה רבה יותר ומוכנות הרבה יותר גדולה לקבל עובד ללא נסיון.

עם זאת, אם המטרה שלך היא להגיע לתפקידי פיתוח בהמשך, עליך לבחור בזהירות את המקום שבו אתה מתחיל כ-QA ולוודא שיש במקום העבודה הנבחר אופציה למעבר לפיתוח. מומלץ גם לחפש תפקיד QA שאינו QA ידני אלא לפחות משלב אוטומציה של QA, כך שמיומנויות הפיתוח שלך יבואו מעט לידי ביטוי והידע לא יתנדף עם הזמן.

מומלץ גם לבחור מקום עבודה שבו ה-QA הוא חלק משמעותי מהליך הפיתוח, ולכן מנוהל באמצעות מתודולוגיות מסודרות ובצורה רצינית (בניגוד למקום שבו ה-QA הוא "מטרד" שמעכב שחרור גרסה ומשמש בעיקר כחותמת גומי). גם ב-QA יש הרבה ללמוד ולהתמקצע, ואם תחליט להישאר בתחום, כדאי שתצבור ידע ונסיון מעמיקים שישרתו אותך הלאה.

מסיפורי האישי: אני בוגרת תואר ראשון במדעי המחשב, התחלתי עבודה בQA בזמן שנת הלימודים האחרונה שלי, וכשסיימתי ללמוד קיבלתי הצעה לעבור לפיתוח באותה החברה בה עבדתי, ואכן עשיתי זאת במשך 5 שנים נוספות.

צוות ה-QA באותו מקום רק הלך והתרחב מאז, והיו בו כמה שהגיעו במטרה לעבור לפיתוח ולא בהכרח קיבלו את ההזדמנות (לא התבלטו/הוכיחו את עצמם בתפקיד), ועוד 1-2 שכן. היו גם כאלה שהיו ממש מרוצים בתפקיד שלהם כQA, וגם זה לחלוטין בסדר.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני אפילו הייתי מציין שזה מסוכן להישאר בתפקידי QA - כי אחר כך כשתחפש לעשות את הקפיצה כולם ימתגו אותך כqa ואלו יהיו ההצעות היחידות שתקבל מהרבה מקומות.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
לאף אחד לא אכפת אם שה ba או bsc במדעי מחשב.

מאיפה הבאת את זה שאין לזה ביקוש?

כמה וכמה מוסדות מכובדים ביותר (כולל הבין תחומי שאני לומד בו ובפתוחה) נותנים ba.

( עדכון - מסתבר שמאז 2011 זה התחיל להשתנות גם וגם בפתוחה ובימינו זה bsc)

ליאב - המשכורות שאתה מדבר עליהן למפתח מתחיל נמוכה מאוד לעומת בוגרי תואר.

כמו שאמרת בעצמך - השוק "הכריח" את המוסדות להעביר את המדמ"ח ל-B.Sc (מי שהיה ב-B.A) כי פשוט הביקוש ל-B.A מדמ"ח נמוך, מבחינת המעסיקים זה איפשהו שווה ערך לקורסים של ג'ון ברייס וכו'.

Nice to have, אבל לפתוח לך את הדלת זה לא יפתח.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שאני אשפוך לך את רשימת החברות שלא עניין אותם שיש לי BA ולא BSC במדעי מחשב ומחזרות אחרי ? שאני אתחיל לספר לך איפה חברי למחזור עובדים (כולל מקומות כמו אמזון aws , גוגל , פייסבוק , אפל , מייקרוסופט וכל מקום מהטופ של הטופ בשוק) , אפילו להמשך לתארים מתקדמים זה בקושי משפיע עם חברים בmit ובעוד המון מקומות.

ומילא אני ואיפה שאני למדתי , אבל כל מי שלמד בפתוחה עד 2010 - תואר ראשון למדעי מחשב אין לו דרישה בשוק?

זה כבר באמת קשקוש.

זה שכל מני מכללות שקרכלשהו נתנו BA והמל״ג החליט להטיס אותן ככה זה משהו אחר.

אין לזה ולו קשר הכי קלוש למה שהיה אכפת לשוק או למעסיקים.

Then dying is forgetting

פורסם

כמו שכתבתי כבר בעבר בנושא, התואר שלך רלוונטי אך ורק לעבודה הראשונה בתחום התוכנה, לא יותר מזה.

אתה תמצא עבודה אם יש לך כישורים בתחום אפילו אם אין לך שום תואר (גם לא של ג'ון ברייס או סלע), התואר B.A לא מעלה ולא מוריד במקרה הזה, וכנראה שבמקרה שלך היית מתקבל לאותן עבודות גם ללא התואר B.A, וכנ"ל החברים שלך למחזור.

אם מדברים על נושא התואר B.A בתור פותח דלתות - הוא בעצמו לא פותח כלום, בטח לא כמו B.Sc או קורס תכנות או המקבילים אליו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בא נסכים ממש לא להסכים.

מהכירותי עם השוק (בא נגיד שאני עובד בו כבר קרוב ל15 שנה גם כמגויס וגם גייסתי וראיינתי אנשים, ובמשפחה הישירה מאז שנות ה80 בארץ - שזה דיי הדור הראשון) זה ממש קשקוש.

תואר BA ממוסד מכובד נחשב בדיוק כמו BSC במדעי מחשב, ובטח שאין שום קשר לקורס תכנות או קשקוש כזה.

חברים התקבלו גם כסטודנטים וגם כעבודה ראשונה למקומות כמו מייקרוסופט , צ׳ק פוינט , אינטל ועוד הרבה אחרים כך שגם הטיעון שלך לגבי עבודה שניה אין לו ממש אחיזה במציאות.

איפה ובאיזה תפקיד יצא לך להיות שבו ממש היתה הפרדה ברורה בין ba לbsc? נשמע לגמרי כמו איזה חוסר הבנה של איזו סיגי :)

Then dying is forgetting

פורסם

לא יודע אם הבנת או לא הבנת אותי, מעסיקים (לפחות הגדולים שאיתם התעסקתי - HP, IBM, ConduIT, אינטל, ועוד הרבה חברות קטנות שעל רובן כנראה לא שמעת), יזמנו לראיונות לפי הסדר שכתבתי למעלה.

כן שכחתי לציין במקום הראשון כמובן זה מתכנתים עם נסיון, אחריהם הרשימה שלי בהנחה שכולם ללא נסיון.

הפרדה ברורה? אין, כמו שאין הפרדה ברורה בין מתכנת מנוסה לבין מסיים תיכון עם CCNA, אבל למראיין זה משנה, והוא יסיים לעבור קודם על הקו"ח של המנוסים, ואח"כ של הבוגרי יחידות טכנולוגיות (מה שרלוונטי כמובן, לא מדובר על מנהל רשת בממר"ם), ואח"כ בוגרי B.Sc של מדמ"ח או הנדסת תוכנה, ואח"כ הנדסאי/טכנאי תוכנה, אח"כ B.A מדמ"ח, ואח"כ בוגרי סלע, ג'ון ברייס וכו' ואחרונים חביבים כאלה ללא תואר כלל.

כמובן הכל בהנחה שמדובר על בנאדם זהה, ללא נסיון, ועם כישורים.

בלי כישורים בתחום התוכנה גם תואר שלישי לא יעזור לך להתקבל.

כמו שאתה יכול להבין כל זה רלוונטי אך ורק לעבודה הראשונה, אח"כ אתה גם ככה נופל בקטגוריה של המנוסים.

גם בשנים הקשות של תחום התוכנה בוגר B.A וגם כאלה בלי שום תואר ימצאו עבודה אם הכישורים שלהם טובים, זה פשוט ייקח בממוצע יותר זמן והם לא יהיו ב-Top of the stack.

יכול להיות שכמראיין אתה לא עושה את ההבחנה, אבל זה לא אומר שמראיינים ומגייסים אחרים לא עושים את ההבחנה, גם אם בצורה סמויה (לפעמים אפילו בהיסח הדעת ולא מתוך "מיון" לפי התואר).

B.A במדעי המחשב נחשב בדיוק כמו B.Sc במדעי המחשב? In what universe?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

In the universe where Open university for example used to give them as the only option for Computer science until 2010 and it's one of the more lucrative places to learn at.

ֿֿ

או בעברית לעצלנים - כל עוד מוסדות כמו האוניברסיטה הפתוחה (שזה אחד המקומות הנחשבים לקבל ממנו תואר במדעי מחשב) לדוגמא נתנו את זה כהאופציה היחידה למדעי מחשב עד 2010.

בא ספר לי ידידי מה ההבדל בין BA למדעי מחשב לBSC במדעי מחשב?ֿֿ

אני אתן לך רמז - החליפו את זה בשנתון אחרי וההבדל הוא 0 zit zero nada - ברוב המוסדות.

ההבדל היה תמהיל מסוים של קורסים שברוב המקומות (הנורמאלים) עמד גם ככה בתקן. זה לא איזה תואר משולב של מדעי החיים ומדעי מחשב או משהו כזה.

אתה רוצה להגיד לי שיעדיפו הנדסאי מאורט על בוגר תואר ראשון בפתוחה , או אפילו מהבינתחומי?

בוגר סמי שמעון במדעי מחשב עם BSC על פני בוגר הפתוחה או הבין תחומי במדעי מחשב?

בוגר אוניברסיטה במדעי המחשב - ואז איפה הוא עשה זה דיי הסדר חשיבות ואז כל הרשימה שנתת - זה מה שאני יודע בוודאות שהולך (כולל בחלק מהחברות שכתבת)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אני התראיינתי בחלק מהחברות האלה (ובחלק רק נקבע לי ראיון אבל חתמתי חוזה לפני) לפני קצת פחות משנה.

אני יכול להגיד לך שתואר מהאו"פ (אם כתוב לך תואר B.A מדמ"ח וללא נסיון) לא נחשב יותר מהנדסאי מאורט.

באופן כללי B.A מדמ"ח לא נחשב יותר מהנדסאי תוכנה או טכנאי תוכנה (שאיתם יש לך עוד סיכוי סביר שהם "תוכניתנים שחורים" ביחידה טכנולוגית כזאת או אחרת).

זה לא משנה איך התואר מורכב, זה לא משנה איזה קורסים יש בו, זה לא משנה מה לקחת קורסי בחירה - הכל בעיני המגייס או המראיין.

כמובן שיש גם אנשים כמוך שלא יעשו את ההבחנה הזאת וישימו את ה-B.Aים בראש הערימה, יש אותם גם במיקרוסופט וב-HP, וכמעט בכל מקום אבל אתם מיעוט בסה"כ.

כמו שאמרתי אם לבנאדם יש את הכישורים זה לא ימנע ממנו למצוא עבודה, זה פשוט אומר שהוא לא יהיה הראשון שיזמנו אותו לראיונות בחברות (ככלל, כמובן שיהיו יוצאים מן הכלל).

יזמנו הרי גם ככה לפחות 3-4 אנשים (בתפקידים היותר קשים לאיוש) ועד עשרות (פיתוח גנרי ב-C# למשל), ובסופו של דבר (וגם אתה כמראיין) מסמן את הסדרי עדיפויות שלך, מי היית הכי רוצה ומי אתה תתפשר עליו בלית ברירה ומי בכלל לא יגיע לרשימה הזאת ויקבל שיחה שלא עבר לשלב הבא.

אז כן - ככלל, אם יראו את האותיות B.A בקו"ח שלך הם יהיו יותר נמוך בערימה מקו"ח של בוגר B.Sc ונמוך יותר מקו"ח של תוכניתן ושל הנדסאי תוכנה.

כמו שאמרתי - לא שזה רלוונטי יותר מדי, גם ככה יזמנו אותו לראיונות וזה בסופו של דבר מה שיקבע, הוא פשוט יזומן מאוחר יותר לראיונות מאשר אחרים.

והראיונות זה-זה המקום להרשים, כי עם זה המראיין הולך לחשוב את מי הוא לוקח, לא תואר כזה או אחר.

זה בדיוק הנקודה - פותח דלת אבל לא מעביר אותך דרכה, B.A פשוט פותח את הדלת מאוחר יותר (בסדר גודל של יום עד שבוע כן? לקבלת פרופורציה).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...