Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב- סובארו אימפרזה שנת 1997, מנוע 1.6, ידני

הרכב עמד כמעט שנה בלי לזוז, החלפתי למצבר חדש, שמנים, פילטרים ופלאגים.

הרכב מניע ישר, אבל יש 2 נורות אזהרה דלוקות בצבע אדום: אחת בצורת מצבר ואחת בצורת (!).

בדקתי מתח במצבר כשהרכב כבוי ויש 12V, וכשהרכב מונע יש מתח טעינה של 13.8-14.5 בערך.

האם יש דרך לאפס את התקלות ברכב הזה? יש חיבור OBD איפשהו?

תודה!

שלומי

פורסם

גם אם היה חיבור obd הוא לא מאפס נורות שכאלה. חגבי נורת מצבר תבדוק את חיבןרי האלטרנטור אם אין עליהם קורוזיה ותנקה אותם ותחזיר. לגבי הנורה השניה בדוק מיפלס נוזל בלמים.

פורסם

אני אבדוק את חיבורי האלטרנטור, כי מבחינת מתח טעינה נראה שהוא תקין.

בנוגע למפלס נוזל הבלמים- הוא נמצא על הMAX, לא חסרה אפילו טיפה.

קראתי איפשהו כאן בפורום שברגע שרפידות הבלם נשחקו הרבה, זה מדליק את המנורה הזו, האם הגיוני?

כי פירקתי את הגלגלים ונראה שיש עוד הרבה בשר על הרפידות.

שלומי

פורסם

ישנם רכבים שישנו חוט חשמל מוצמד לרפידות שברגע שהבשר בהם ניגמר החוט מעביר מתח לנורה שמצביעה שיש בעיה עם מערכת הבלימה. בכל מיקרה אצלך ממה שזכור לי זה לא קיים. בדוק את החיווט שהולך למיכל הנוזל בלמים אולי גם הוא מטונף מקורוזיה או המצוף תקוע שם. האם זו הנורה שבלם היד מפעיל שהוא מורם במיקרה?

פורסם

יש גם רכבים בהם נורת סימן קריאה נדלקת בתור נורת אזהרה כללית, ביחד עם תקלה נוספת.

כך שיתכן ולאחר שטתפל בנורת מצבר, גם נורת סימן קריאה לא תידלק.

פורסם
יש גם רכבים בהם נורת סימן קריאה נדלקת בתור נורת אזהרה כללית, ביחד עם תקלה נוספת.

כך שיתכן ולאחר שטתפל בנורת מצבר, גם נורת סימן קריאה לא תידלק.

בהחלט ייתכן.

פורסם

מאור30 ישנם רכבים שישנו חוט חשמל מוצמד לרפידות שברגע שהבשר בהם ניגמר החוט מעביר מתח לנורה שמצביעה שיש בעיה עם מערכת הבלימה. בכל מיקרה אצלך ממה שזכור לי זה לא קיים. בדוק את החיווט שהולך למיכל הנוזל בלמים אולי גם הוא מטונף מקורוזיה או המצוף תקוע שם. האם זו הנורה שבלם היד מפעיל שהוא מורם במיקרה?

לנורת בלם היד יש סימן משלה (P)

ולנורת האזהרה (!)

שלומי

פורסם

במידה ומתח הטעינה תקין ולא חסר נוזל בלמים אני חושד שקיים קצר או בעיה בלוח השעונים.

תנסה לנתק את הקונקטור בעל 2 פינים המחובר לאלטרנטור ותבדוק האם מנורת האזהרה (!) כבית. אל תניע את הרכב אלא תעביר את הסווי'ץ למצב ON בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

ניתקתי את הקונקטור של האלטרנטור, שמתי מפתח בסוויצ' וסובבתי לON, נורות המצבר וה (!) כבו.

עברתי על כל החיווט ולא ראיתי משהו מיוחד שיכול לקצר.

שכחתי לציין, אבל אין רצועה שמחברת את המדחס של המזגן (היא נותקה) יכול להיות שזו הסיבה לנורות הדולקות?

(אני לא יודע אם הן נדלקו ישר כשהורידו את הרצועה או לפני/אחרי, קיבלתי את האוטו במצב הנתון).

שלומי

פורסם

תבדוק את מתח הטעינה שוב פעם כאשר הרכב מונע ואורות ראשים דולקים+מפוח על מהירות מקסימלית או לחילופין הפעל את מפשיר האדים של השמשה האחורית.

לפי דעתי קיימת בעיה באלטרנטור.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...